· · · · · · ·

Hotelliesittelyssä Holiday Club Sol Amadores Gran Canarialla

Tällä kertaa hotelliesittelyssä on Holiday Club Sol Amadores Gran Canarian Puerto Ricossa, yksi ketjun viidestä majapaikasta Kanarialla. Artikkelini kautta lukija saa käsityksen hotellista, sen tarjoamista palveluista ja vähän ympäristöstäkin.

(Osittainen kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa.)

HUOM!

Saat koodilla ASKO15 mukavasti 15 % alennuksen kaikkien Holiday Clubin kohteiden  huonevarauksista, joiden linkit löydät tämän artikkelin lopusta.

Olimme lokakuussa 2021 tutustumassa Holiday Clubin kohteisiin Gran Canarialla. Tavoitteeni on esitellä kaikki neljä hotellia, joissa yövyimme.

Tässä linkki Holiday Club Vista Amadores – esittelyyn:

Hotelliesittelyssä Holiday Club Vista Amadores Gran Canarialla

Holiday Club Sol Amadoresissa (#8695) olimme RCI-pisteillä normilomalla eli maksoimme kaiken itse. Päätin kuitenkin esitellä hotellin muiden kohteiden tapaan osana brändilähettilässopimustamme.

 

Holiday Club Sol Amadoresin sijainti ja ympäristö

 

Holiday Club Sol Amadores sijaitseen noin kilometrin päässä Playa Amadoreksen upealta hiekkarannalta.

Holiday Club Sol Amadores on kartan oikeassa yläkulmassa. Matkaa autotietä pitkin on reilu kilometri rannalta.
Päätieltä johtaa portaat hotellin alanurkalle mikä on hyvä juttu kävelijöille.
Tämä kuva on otettu hotellin yläpuolelta maantien varresta läheltä pääsisäänkäyntiä.

Holiday Club Sol Amadores avautuu koko komeudessaan tästä kuvasta. Meille varattu 1 mh huoneisto 102 sijaitsi 1. kerroksessa uima-altaalla varustetun 2 mh huoneiston vieressä (ks. punainen nuoli).

Tilava huoneisto ja parveke, mutta ankeahko näkymä

 

Vastaanotto sijaitsee hotellin 10. kerroksessa. Ystävällinen mieshenkilö otti meidät vastaan. Koronapassia ei tarvittu, sillä se oli jo kirjattu järjestelmään edellisessä ketjun kohteessa.

Kulku alimpaan kerroksen käy hissillä 5. tai 6. kerroksen kautta. Viidennessä kerroksessa sijaitsevat ravintola, uimahalli, kuntosali ja sauna. Kuntosali oli käytössä niin, että siellä sai olla kerrallaan vain 2 henkilöä. Silti siellä ei ollut tungosta. Sauna oli koronan vuoksi pois käytöstä. Kuudennessa kerroksessa on minigolfrata, joka oli parhaat päivänsä nähnyt.

Tilavat tupakeittiö ottaa asukkaat vastaan näyttävästi.

Tupakeittiön erinomaisiin ominaisuuksiin kuuluvat ilmalämpöpumppu ja nopea WLAN-yhteys, paras testaamiemme hotellien joukossa. Huoneessa on reititin, joka takaa todella hyvät internet-yhteydet. Helppo oli katsella Freedomea hyödyntäen suomalaisia TV-lähetyksiä, CMorea ym. Loistojuttu!

Tupakeittiö on riittävän hyvin varustettu, moderni kokonaisuus.

Makuuhuoneessa on erillinen työpiste.
Kylpyhuoneissa on monitoimisuihku, joissa on mahdollisuus suunnata vesisuihkut kehon eri osille.
Valtaisa parveke oli positiivinen yllätys.

Tällä kertaa ruoho oli vihreämpää aidan toisella puolella. Harmittavasti asiakkaat viihtyivät siinä vain pari päivää. Olisimme ihan mieluusti vaihtaneet tuohon upealla sijainnilla olevaan 2 mh huoneistoon 🙂
Meille sattui kuitenkin jaguzzillinen huoneisto, joten pääsinhän minäkin nauttimaan tuosta lämpimän veden poreammeesta. Vesi vaihdetaan ja amme puhdistetaan aina seuraavaa käyttäjää varten.
Ei vedä Solin näkymät vertoja Vistan upealle merinäköalalle, etenkin kun se näkyy vain parvekkeen etureunasta.

SUMMA SUMMARUM:

Holiday Club Sol Amadoreksen paras osa on huoneisto, joka on varusteltu meikäläisten tarpeeseen riittävän hyvin. Ainoa investointikohde on yhteiskäytössä oleva pesukone, jossa alkoi näkyä sen verran ruoste- ym. jälkiä, että se oli vaihtokypsä. Huomautimme asiasta hotelliketjun johtajalle, joka lupasi laittaa asian listalle.

Huoneisto oli siisti ja miellyttävä. Ainoa heikkous oli näkymä. Valitettavasti edessä avautuvalle vuoren seinämälle ei voi tehdä mitään, joten sen kanssa pitää oppia elämään.

Uima-allas ja ravintola

 

Kuten alussa olevasta hotellikuvasta näette, uima-allas ja ravintola sijaitsevat 5. kerroksessa.

Ravintolan kalusteet ja pienehkö keittiö/palvelupiste kielivät, että se on tehty ensisijaisesti allasbaarikäyttöön.

Ravintola on aivan uima-altaan vieressä, kuten tuossa tapauksessa pitääkin. Asiakkaat lienevät pääsääntöisesti uima-altaalla viihtyviä auringon palvojia.

Hotellin kaunein näkymä aukeaa uima-altaalta.
Kun menimme katsomaan 1. iltana auringonlaskua hotellin uima-altaalta ja ihaillessamme näkyä, siellä seisoi yksi henkilö samoissa harrastuksissa. Kun olimme vaihtaneet mammun kanssa pari sanaa keskenämme, tuo nainen kysyi ”Oletko Asko Leppilampi?”. Niinhän se menee, että kaikki apan tuntee, mutta… Nyt tiedän, että hän on Pia Westerlund, jonka kanssa olemme kohdanneet Facebook-ryhmässä ”RCI – vinkkejä ja kokemuksia”. Pia oli ollut viikon Solissa ja jatkoi toiseksi viikoksi Puerto Anfiin muutaman kilometrin päähän.

Kävimme testaamassa Holiday Club Sol Amadoreksen ravintolan barbeque-illan. Grillauspiste oli laitettu uima-altaan päätyyn.

Kokemus jätti meidät hieman hämilleen syystä, että muutoin ihan kohtuullisen maukas liha ei ollut vielä ehtinyt grillaantua riittävän kuumaksi ennen kuin väki kutsuttiin sitä hakemaan. Lautasillemme tarjoiltu kokonaisuus oli sinällään monipuolinen ja värikäs kokonaisuus, jossa oli mukavasti mukava myös kasviksia.

Jälkiruoaksi oli tarjolla kakkupala kermavaahtoineen.

Hotellin fasiliteetit ovat melko rajoitteiset ja ketjun muiden hotellien tapaan se ei prameile hienolla ravintolalla. Kahvilamainen tunnelma kiinnostaa enemmän pikkupurtavien ja juomien perässä juoksevia asiakkaita. Gourmet-paikat pitää hakea muualta ja Europa-ostoskeskuksessa on potentiaalisia ehdokkaita. Testasimme siellä yhden intialaisravintolan, josta kirjoitan myöhemmin erillisessä ympäristöä esittelevässä artikkelissani.

 

Tutustumista ympäristöön

 

Esittelen tässä lopuksi vielä hieman Holiday Club Sol Amadoreksen ympäristöä.

Sol Amadores löytyy kartan oikeasta yläkulmasta. Lähin kauppa (300 m) on rengastettu yläosaan. Ostoskeskus Europa ruokakauppoineen ja runsaine ravintoloineen löytyy oikeasta alakulmasta noin kilometrin päässä Solista.
Vuoren rinnesijainnista johtuen Slo Amadoreksesta on kohtuullinen kävelymatka vuorelle. Puerto Ricon puoli on oiva aamukävelypaikka. Korkealta aukeavat upeat näkymät Puerto Ricon keskustaan tai vuorille.
Toiseen suuntaan kävely palkitsee aivan upeilla näkymillä joko merelle tai Tauron golf-laaksoon.

 

Liikkuminen Holiday Club Sol Amadoreksesta

 

Lähimmät bussipysäkit ovat rannan tuntumassa vajaan kilometrin päässä. Bussit lähtevät lentokentän suuntaan Playa Amadoreksen edestä. Puerto Moganin pysäkki on siitä parin sadan metrin päässä kartassa oikealle.

Tässä artikkeli, josta saat lisätietoa Gran Canarian bussiliikenteestä (myös lentokenttäkuljetuksista).

Taksit ovat halpoja. Reilun parin euron minimaksulla pääsee pari kilometriä eikä taksamittari naputa kiivaaseen tahtiin senkään jälkeen, kun se aktivoituu.

Vuokra-auto kannattaa vuokrata hotellin kautta, ellet ole hommannut sitä jo lentokentältä. Meidän valintamme oli se, että otimme vuokra-auton vaan tarvittaessa. Ylivoimaisen järkevä homma on varata se vastaanoton kautta. Minimissään noin 30 € päivähinnalla saat vuokratuksi auton vakuutuksineen. Sinut haetaan hotellista Puerto Ricossa sijaitsevaan autovuokraamoon ja voit jättää auton vuokrauksen päätyttyä hotelliin. Kätevää!

Kävelyreittejä Sol Amadoreksen ympärillä löytyy joka puolelta. Me teimme kuumasta säästä johtuen lähinnä aamukävelyjä niin, että nousimme noin 500 metrin päähän ihailemaan vuoren takaa avautuvia auringonnousuja tai vaelsimme laakson toiselle puolelle vajaan kilometrin päähän katselemaan Tauron golfkentälle ja merelle avautuvia huikeita maisemia. Näistä reiteistä ja lähiseudun muista mielenkiintoisista kohteista tulee erillinen postaus myöhemmin.

 

ALENNUSKUPONKEJA TARJOLLA

Mikäli olet kiinnostunut Holiday Clubin Gran Canarian kohteista, kannattaa käyttää koodia ASKO15 saadaksesi 15 % alennuksen huonehinnoista. Huoneita Holiday Club Sol Amadoresiin pääset varaamaan suoraan tästä:

Sol Amadores: https://direct-book.com/properties/solamadoresdirect

Muut kohteet, joihin 15 % alennuskoodi käy ovat

Jardin Amadores: https://direct-book.com/properties/jardinamadoresdirect

Puerto Calma: https://direct-book.com/properties/holclubpuertocalmadirect

Playa Amadores: https://direct-book.com/properties/holcluplaamadirect

Vista Amadores: https://direct-book.com/properties/holidayclubvistaamadoresdirect

 

HUOM! HUOM!

Holiday Club lupasi, että saat -15 % alennuksen koodilla ASKO15 Holiday Clubin verkkokauppaan Suomessa. Tarjous on voimassa 3o.6.2022 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

https://www.holidayclubresorts.com/fi/store/?&code=ASKO15

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Puerto Rico taitaa olla ensimmäinen paikka Gran Canarialla tai koko saariryhmällä, jossa olen käynyt. Mieleen on jäänyt erityisesti jokapäiväinen auringonpaiste sekä se, että siellä sai kyllä kivuta portaita ihan riittävästi! 🙂

    1. Nämä tunnusmerkit pitävät edelleen paikkansa. Noista portaista sen verran, että niitä siellä todellakin riittää. Laskin eräällä aamukävelyllämme, että Holiday Club Vista Amadoreksen vastaisissa portaissa oli yli 500 askelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *