·

Sri Lankan parhaat rannat – vuorossa Negombo

Sri Lankan parhaat rannat saaren lounaisosassa on nyt sitten testattu. Ehdin käydä Sri Lankan reissuni aikana kolmella rannalla. Tämä artikkeli kertoo miten Negombo Beach pärjäsi tuossa kovassa kisassa, jossa mukana olivat Mirissa Beach ja Narigama Beach Hikkaduwassa. Laitan samalla rannat paremmuusjärjestykseen, johon toivon teidän ottavan kantaa. Otokseni tuon Pyhän Maan rannoista on varsin rajallinen.Katso mikä voitti!

Valitsin rannat kilpailuun huhupuheiden ja blogi- ym. kirjoitusten perusteella. Jos sinulla on kokemuksia muista rannoista, laita suosituksesi kirjoitukseni perään kommenttikenttään. Kerätään tähän hyvien rantojen kirjasto. Voit laittaa t’hän juttuno perään mielellään myös linkin kirjoitukseesi.

Majapaikkani oli JC Beach Villa, jossa hinta ja laatu kohtasivat

 

Yllä olevassa kartassa olen merkannut Beach Villan syystä, että se on lähes keskellä Negombo Beachiä, noin 3 km pitkää hiekkarantaa. Sitä vastapäätä sijaitsi viimeisin majapaikkani Sri Lankalla eli JC Beach Villa. 

Kuten kuvasta voi päätellä, majapaikka sijaitsi aivan rannan tuntumassa. Reilun 20 euron hinnalla sain yöpyä siistissä huoneessa ja hyvän aamiaisen.

Sam esittelee veljensä firman tarjontaa.

Päädyin JC Beach Villaan syystä, että autokuskini Sam vihjaisi siitä sen päivän aikana, kun hän kuljetti minut edellisellä viikolla Negombosta Sigiriyaan ja Kandyyn. Linkki tuohon matkaan löytyy alta.

Sigiriya Lion Rock -vuori Sri Lankalla on kohde, jota ei kannata ohittaa

Tässä Samin veljen vaimo on juuri kattanut minulle aamiaisen. Suosittelen tuota majapaikkaa. Hinta & laatu kohtasivat erinomaisesti.

Sri Lankan parhaat rannat -kilpailun viimeinen testipaikka oli Negombo Beach, ihan kelpo varpaistelupaikka sekin

 

Negombo Beach kuuluu joukkoon Sri Lankan parhaat rannat. Kävin mittaamassa sen tason heti reissuni toisena päivänä, jolloin hyppäsin tuktukin kyytiin Arie Lagoonista ja ajelutin itseni rannalle.

Viikonlopulla rannalla oli kohtuullisen paljon väkeä. Paikalliset olivat lähteneet liikkeelle. Turisteja tuolla rannalla näkyi kohtuullisen vähän yleensäkin. Rannan ehdoton pluspuoli on, että siellä ei ole tungosta. Päivä oli sen verran kuuma, etten viihtynyt pitkään rannalla. Kävelin kuvassa näkyvän rannan päähän ja palasin samaa reittiä takaisin.

Tämä 5 tähden hotellin Heritance Nogombon kohdalta otettu kuva paljastaa, että kävelyalue jää varsin kapeaksi rannan syvetessä nopeasti. Yläpuolella hiekka on liian pehmeää ja kuumaa kävelyyn.  Ja toki aito varpaistelija haluaa kulkea vesirajassa.

Erehdyin kävelemään avojaloin tältä yläpuolelta käydäkseni tutustumassa hotelliin. Se ei ollut viisasta, sillä hiekka oli TODELLA kuumaa. Syynä ”kuin appa kuumalla hiekalla” -kävelyyn oli, että minulle on tullut pakonomainen mielihalu päästä näkemään hienojen hotellien puitteet.

Tutustuin hotellin kivaan allasalueeseen, kävin utelemassa sisältä miltä hotelli näyttää,… Ihan hyvältä näytti. Nytkin melkein varasin sieltä majapaikan viimeiseksi yöksi.

Lähtiessäni siltä reissulta hotellille jäin ihastelemaan Heritance Negombon edessä olevia veikeitä pronssiveistoksia. Saivat ihan hyvällä mielelle ne.

 

Syömään ja iltakävelylle 

 

Olin kävellyt sen verran kauan rannalla, että oli pakottava tarve etsiä paikka, josta saisi juotavaa ja huikoopalaa.

Vähän matkaa käveltyäni oli kadun varressa Sea View Restaurantin. Kalaravintoloissa on aina maaginen magneetti, joka vetää minua puoleensa. Myöhemmin kävi ilmi, että vainuni oli tällä kertaa osunut oikeaan. Tuo ravintola oli päässyt listoille. Iso pullo Lionia ja kalakeitto olivat ensimmäisellä visiitilläni sopiva valinta, sillä käteinen ei olisi riittänyt kalliimpaan eikä luottokortti kelvannut tuossa paikassa. Hyvä pysähdys.

Saapuessani lomani viimeisenä iltana samaiselle alueelle majoittumaan 4 tähden hotellin sijaan JC Beach Villaan, löysin itseni jälleen tuosta kalapaikasta. Silloin maistui kala-annos, jossa kalafileiden päältä ei puuttunut ainakaan valkosipulia. En ole koskaan syönyt vastaavaa valkosipulipläjäystä. Onneksi olin yksin liikenteessä 🙂

Ennen illallista olin jo käynyt mittavan varpaistelureissun Negombo Beachin rannalla. Majapaikkani on tuossa palmujen takana. Alla oleva kuva kertoo selkeästi missä mennään tuolla rannalla. Rakentamisbuumi on parhaimmillaan.

Näihin ihastuttaviin tyttöihin törmäsin rantakävelyllä. Videoklipistä, joka on toisessa postauksessani, selviää myös nauravien tyttöjen nimet. Ai kuinka meillä oli mukavaa 🙂

Viihdyin rannalla pitkään. Istuin vielä puoli tuntia katselemassa auringon laskua.  Hieno päätös hienolle reissulle!

Illallisen jälkeen minulla oli enää yksi tavoite eli etsiä teekauppa. Ceylonin saarelta ei yksinkertaisesti voi poistua ostamatta teetä!

Kuin ihmeen kaupalla tullessani ulos ravintolasta ja käveltyäni kohti lähellä olevaa majapaikkaani, huomasi toisella puolen tietä teekaupan. Minulle tarjoutui noin puolen tunnin teemaistelutuokio ja opastus teen ihmeelliseen maailmaan. Sain maistaa muutamaa teetä, joista kallein valkoinen tee maksoi 10 kertaa enemmän kuin muut. Pyysin saada maistaa, etten ostaisi sikaa säkissä. Tuossa oikealla isossa laatikossa oleva teen Rolls Royce on kuulemma viimeisen päälle terveellistä!? Olisi ostanut, ellen olisi maistanut. Kun maistoin, en ostanut. Se ei maistunut juuri miltään. Liekö noiden huipputeelaatujen taika siinä, että niitä ei hirveästi käsitellä, joten makua ei tule? No, ostan mieluummin halvempaa teetä, joka maistuu hyvältä.

No, ei tarvinnut herran esitellä ja maistatella teelaatuja turhaan. Mukaani lähti monta pakettia erilaisia teelaatuja ja onneksi edulliseen hintaan. Meillä juodaan pitkään hyvää Sri Lankalta ostettua teetä 🙂

 

Sri Lankan parhaat rannat -kilpailun tulokset

 

Sri Lankan parhaat rannat -kilpailu on edennyt voittajan julkaisemiseen saakka. Lupasin, että laitan testaamani rannat järjestykseen omien mieltymysteni mukaan. Voittajaksi selvisi Narigama Beach Hikkaduwalla.

https://appamatkustaa.fi/2018/02/11/sri-lankan-hikkaduwa-beach-lansirannikon-paras-ranta/

Toiseksi nostan tässä postauksessa esittelemäni Negombo Beachin.

Ja laitimmaiseksi jäi tällä kertaa ikärasismista johtuen etelärannikolla sijaitseva Mirissa Beach.

Sri Lankan Mirissa Beach on bileporukan ja surfaajien rantapaikka

Käy  tykkäämässä Facebook-sivustoani

https://www.facebook.com/appamatkustaa/

 

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Onnittelut! Postauksesi oli Hostess Favorit, eli minun suosikkini, Viikon Kuva Maailmalta – Link Up Partyssä! Kiitos kun osallistuit. Tule mukaan uudelleen huomenna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *