· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Matkailuvuosi 2018 oli eläkeläiselämää parhaimmillaan

Vuosi 2018 oli meille upea matkailuvuosi. Löydät alta koosteet (= linkit matkakertomuksiin) matkoista, jotka ovat suuntautuneet Sri Lankaan, Arabiemiraatteihin, Kreetalle, Luostolle, Espanjaan, New Yorkiin, Tallinnaan, Sveitsiin, Maltalle ja Marokkoon.

Teen blogikirjoitukseni lopussa vielä yhteenvedon matkojen määristä, kilometreistä, kustannuksista ysm.

Vuoden 2018 matkat ja linkit matkakertomuksiin:

 

SRI LANKA – kaunis ja kiehtova

 

Tämän matkan peruslähtökohta oli löytää uusi, mielenkiintoinen RCI-kohde jostain päin Aasia. Haun ja ristiintaulukoinnin jälkeen päätökseni oli, että lähden Sri Lankaan. Mammu sen sijaan päätti jättää reissun väliin, joten tästä tuli yksi harrastamistani ”reppureissuista”. Olen tehnyt niitä keskimäärin kerran vuodessa. Ne poikkeavat yhteisistä matkoistamme siten, että en viihdy yleensä kauaa samassa paikassa vaan tutustun moneen kohteeseen. Tällä kertaa päätös oli järkevä, sillä tämä reissu ei olisi ehkä ollut kovin mukava ”akoolle ja kakaroolle”. Minulle siitä tuli kyllä ikimuistoinen kokemus, pääsääntöisesti positiivisessa mielessä.

Ensimmäisen viikon majapaikakseni valikoitui hotelli Arie Lagoon, jonka RCI-sivu löytyy täältä:

Matkakertomuksia/-videoita tein tuolta matkalta ennätykselliset 19. Ne löytyvät täältä:

LINKKI : SRI LANKAN MATKAKERTOMUKSET

Matkakulut:

Valitsin Qatar Airwaysin ja Finnairin yhteistyölennot, jotka ovat melko nopeat ja maksoivat 690 €.  Matkan tarkemmat kokonaiskustannukset olivat seuraavat: Lennot 700, Arie Lagoon 420, taksi päiväksi 70, Sigiriya 30, majoitus 25, juna ym. 15, majoitus Villa 66, taksi 50, majoitus Mirissa 50, tuktukit ja juna 20, majoitus Hikkaduwa 44, majoitus Negombo 25, taksi x 2 = 25,

yhteensä 1537 euroa.

 

 

SHARJAH JA DUBAI – hiekalle rakennetut

 

 

Seuraava kohde oli Dubai johtuen osin siitä, että Norwegianilta tuli tarjous, jonka mukaan edestakaiset suorat lennot maksavat vain 150 eu. Kun Arabiemiraatit ovat vain 7 tunnin lentomatkan päässä ja lämpöä on luvassa, päätös oli helppo.

Noiden kokemusten jälkeen oli mieluisaa varata sinne taas uusi matka. Viimeksi meitä jäi vaivaamaan se, että emme asuneet rannalla. Niinpä halusimme korjata sen puutteen ja varasin meille majoituksen Dubain pohjoispuolelta Sheraton-hotellista Sharjahista.

Olimme Dubaissa edellisen kerran pari vuotta aiemmin. Matkakertomukset molemmista matkoista (yhteensä 6) löytyvät täältä:

LINKKI: ARABIEMIRAATTIEN MATKAKERTOMUKSET

Kustannukset meiltä kahdelta (matkat ja majoitus) olivat yhteensä 1000 eu.

 

LAPPI JA LUOSTO – luonnon oma taidegalleria 

 

En ole tehnyt sivustolle aiemmin kuin yhden kotimaisen postauksen, mutta nyt tein. Saimme nautti viikon ajan sellaisesta luonnon luomasta taidenäyttelystä, että Lapin lumous valloitti meidät jälleen vuosien tauon jälkeen. Olimme unohtaneet kuinka kaunis se on.

https://appamatkustaa.fi/lappi-lumosi-luojan-luomalla-luostolla-2/

Meillä oli uskomaton tuuri säiden suhteen. Tykkylumi ja aurinko saivat meidät nauttimaan luonnon järjestämästä taidenäyttelystä. Hiihtäminen ja (lumikenkä)kävely olivat harrastuksemme tuon viikon aikana. Tässä vielä videopätkä samaiselta matkaltamme:

https://appamatkustaa.fi/luonnon-luoma-taidepuisto-luostolla-osa-1/?preview=true

Matkan kustannukset olivat tällä kertaa lähinnä bensakulut eli 200 eu.

KREETA – kuvankaunis saari

 

Tämä matka tuli syystä, että kalenterissani sattui olemaan viikon mittaisen matkan aukko. Valitsin imagoomme sopivan tavan matkata eli halvan äkkilähdön. Mammu päätti jälleen mieluummin jäädä kotiin, joten lähdin yksin.

Varasin matkan Kreetalle pari päivää ennen lähtöä ja otin vielä ”määrittelemättömän” majoituksen. Koska matkustin yksin, oli helpompi ottaa pieni riski.

Kreetalla on mielettömän kaunis vuoristo, hienohiekkaisia rantoja, … Sinne pitää mennä uudelleen, sillä näin vain pienen osan saaresta. Alla olevaa kuvaa klikkaamalla saat hieman esimakua:

Matkakertomuksia innoistuin tekemään peräti 9 (mukana pari videota). Ne kaikki löytyvät täältä:

LINKKI: KREETAN MATKAKERTOMUKSET

Yksin matkaajana jouduin maksamaan 199 euron matkasta hieman lisää eli 269 € tuosta “nuku missä sattuu” -reissusta. Lisäkustannusta tuli myös siitä, että Marjatan piti lähteä viemään minut Jyväskylään, koska aamulla ei ollut sopivaa bussikuljetusta tarjolla. Edestakainen matka Hanian lentokentältä hotelliin lisäsi menoja vielä 20 €, joten matkan kokonaiskustannukset olivat 269+20+ kotimaan kuljetukset (paluu maksoi 11,50 Onnibussilla).

Kokonaiskustannukset (matkat ja majoitus) olivat 340 e.

 

 

ESPANJA – kohteena Andalusian huippupaikkoja 

 

Seuraava matkamme suuntautui pitkästä aikaa Espanjan etelärannikolle Calahondaan. Löysin sieltä mielenkiintoisen RCI-kohteen, joka aukenee tästä linkistä Macdonald Dona Lola Resort

Tuo seutu on meille jokseenkin tuttua, mutta etukäteen ajattelimme, että lähiseudun kauniit kaupungit ja kylät ovat vierailukohteemme joko julkisilla tai vuokra-autolla. Niitä kävimmekin sitten katselemassa oikein urakalla.

Tällä kertaa haavimme tarttuivat Malaga, Marbella, Mijas ja Ronda eli aivan erinomainen ”kattaus”.

Mijasin katujen kukkaloistoa ihailemassa.

Kaikki Espanjan matkakertomuksemme (myös aiemmat) aukeavat täältä:

LINKKI: ESPANJAN MATKAKERTOMUKSET

Matkan kokonaiskustannukset olivat 350 eu/hlö eli 700 eu.

 

NEW YORK, NEW YORK – taas kerran

 

Löysimme muutama vuosi sitten New Yorkista ylivoimaisen hyvän RCI-hotellin eli Hilton Clubin. Koska siinä on ns. 4 vuoden sääntö, meidän täytyy ”kuolata” vuoteen 2019 ennen kuin pääsemme siihen uudelleen. Onneksi vierestä löytyi toinen vastaavanlainen. Niinpä matkasimme jälleen New Yorkiin, Manhattanin sydämeen. Tällä kertaa majoituimme Manhattan Clubiin.

Suunnitelmamme oli jälleen kävellä paljon, käydä musikaalissa, kierrellä ennennäkemättömiämme nähtävyyksiä ja vierailla myös outlet-keskuksissa. New York on sen verran upea paikka, että aika ei tule pitkäksi vaikkei olisi suunnitellut mitään. Miten suunnitelmamme onnistuivat ja mitä kaikkea saimmekaan kokea tällä matkalla, selviää alla olevista matkakertomuksista?

Kaikki New Yorkin matkakertomukset löytyvät tämän linkin takaa:

LINKKI: NEW YORKIN MATKAKERTOMUKSET

Tämä oli edullisesta majoituksesta huolimatta vuoden kallein yhteinen matkamme. (Sri Lanka oli kallimpi henkilöä kohden). Matkat ja majoitus tulivat maksamaan yhteensä 1950 €. Suorien Finnairin lentojen osuus oli 496 €/hlö. Hotellin osuus oli 428 (pisteet)+169 (varausmaksu) + 327 (siivous ym. maksut) eli yhteensä 924 €. Vaikka 132 €/yö huippupaikalla Manhattanilla on pieni hinta, oli tuo hospitality fee meille ikävä yllätys. Hiltonissa edellisellä reissulla se  oli vain muutaman kympin ja sisälsi aamiaiset ja iltapalat (snacksit, oluet, viinit, virvokkeet ym.)

 

 

SVEITSI – vaeltelua Alpeilla ruskan keskellä

 

Kertonee jotain reissujemme määrästä, että mammu halusi jo kolmannen kerran vuonna 2018 jäädä pois matkalta. Viihtyy niin hyvin kotona, ettei malta lähteä.

Minä en kuitenkaan osaa rauhoittua vaan halusin lähteä vaeltamaan Sveitsiin, kun löysin mielenkiintoisen majapaikan (RCI-hotelli jälleen) eli Sunstar Hotel Klostersin. Siitä on erillinen postaus tämän linkin takana. RCI:n sivuilta sen löydät tästä linkistä.

Poikani Antti oli esitelmöimässä Wienissa ja tuli sieltä seurakseni pariksi yöksi. Tässä matkakertomus, jossa esittelen reissun kohokohdan eli vaelluksemme Davosissa.

Kaikki Sveitsiin liittyvät matkakertomukseni löytyvät tämän linkin alta:

LINKKI: SVEITSIN MATKAKERTOMUKSET 

Kustannuksista sen verran, että majoitus ja matkat maksoivat yhteensä 800 €. Tarkempi kustannuserittely löytyy hotellia esittelevästä postauksesta.

 

MALTA, jonne maltoimme taas molemmat lähteä 

 

Seuraava kohde oli sellainen, jonne lähdimme jälleen molemmat. Sen kohteena oli Malta, jossa olimme olleet muutama vuosi aiemminkin. Tämän matkan perusteeksi muodostui, jälleen kerran, hieno hotelli, josta saimme vihiä latvialaisilta matkaajilta Kanarialla syksyllä 2017. He olivat sen testanneet ja hyväksi havainneet. Näin se hyvä pannaan kiertämään.

Tuo Maltan länsirannikolla sijaitseva hotelli, joka sai meidät varaamaan jälleen lomapaikaksi Maltan, löytyy täältä: Golden Sands Island Residence Club

Tämän matkan upeimpia kokemuksia oli retki Blue Lagoonille ja Crystal Lagoonille Cominon saarella.

Maltan helmet – Blue Lagoon ja Crystal Lagoon Cominon saarella

Tässä alla kooste, josta aukeaa muutama matkakertomus Maltalta:

Parhaat palat Maltan lomailuun löytyvät täältä

Kaikki matkakertomukset Maltalta löytyvät täältä:

LINKKI: MALTAN MATKAKERTOMUKSET

Matkakustannukset

Varasimme lennot Maltalle British Airwaysin kautta. Meillä oli jonkin verran pisteitä jemmassa, joten suora Finnairin lento Maltalle maksoi 57 € ja 10 000 pistettä/matkaaja. Paluumatkalle sain pisteiden loppuessa vastaavan lennon vain toiselle, joten toinen joutui maksamaan 160 €. Silti edestakaiset suorat lennot yhteensä 165 €/nenä. Majoitus maksoi 235 € (51000 pistettä) + 169 € = 404 €. Lisäksi ylimääräinen yö Valettassa 70 € ja takseihin, venematkoihin ym. 80 €.

Kaikki yhteensä maksoi meiltä kahdelta 800 €.

 

 

MAROKKO, AGADIR – varpaistelun paratiisi

 

Seuraava matkamme suuntautui Marokon kuuluisaan rannikkokaupunkiin Agadiriin. Kävimme siellä kerran vuonna 2014  ja tuosta lyhyestä visiitistä jäi sellainen ”kutina”, että sinne voisi mennä pidemmäksikin aikaa. Etenkin hienohiekkainen ranta oli varpaistelijoiden mieleen.

Tämän matkan suurin selittävä tekijä on vaihteeksi se, että hovilentoyhtiömme Norwegian aloitti suorat lennot Agadiriin. Viikkokirjeen tilaajana saimme siitä tiedon ensimmäisten joukossa. Kun suoran edestakaisen lennon hinta oli vähintäänkin houkutteleva 180 €, päätimme valita sen marraskuun lentokohteeksi.

Majapaikaksemme valikoitui Royal Decameron Tafoukt Beach Hotel. Ajatuksemme oli ensin varata se RCI:n kautta, mutta All Inclusive oli sitä kautta sen verran arvokas, että päädyimme samaan hotelliin, mutta verkkomatkatoimisto Amoman kautta. ”Kaikki kuuluvat hintaan” -viikon hinnaksi meiltä kahdelta tuli yhteensä 602 €. 

Agadirin matkakertomuksemme löytyvät täältä:

LINKKI: AGADIRIN MATKAKERTOMUKSET

Tämän matkamme kokonaiskustannukset olivat meiltä kahdelta yhteensä 1000 €. 

 

 

TALLINNA – pikavisiitti Euroopan parhaaksi valitulla joulutorilla 

 

Jatkaaksemme muutaman vuoden perinnettä tutustua eri maiden joulutoreihin päätimme lähteä vielä käymään Tallinnassa.

Tästä aukeaa matkakertomus tuohon pikavisiittiin, jonka kustannukset jäivät muutamaan kymppiin.

Tallinna – Miltä näytti Euroopan paras joulutori?

 

 

YHTEENVETO MATKOISTAMME vuonna 2018

Sloganimme matkustamme halvalla, mutta luksus kelpaa, mieluusti” perustuu tilastoihimme ja kokemuksiimme ulkomaanmatkoista, joita on kertynyt 2000-luvulla tähän mennessä 141 ja niiden kustannukset  kahdelta hengeltä ovat olleet vuodesta 2001 alkaen keskimäärin 7954 €/vuosi. Matkoja on kertynyt keskimäärin 8,3/vuosi.

Vuoden 2018 lentoreitit löytyvät vielä tästä: (Great Circle Mapper)

Tämän vuoden kaikki lennot näkyvät yllä olevassa kartassa. Lentokilometrejä kertyi siis 68706 km eli 1,7 kertaa maapallon ympäri.  Reitit löytyvät myös täältä:

Matkat  sisälsivät 4 maanosaa, 10 maata ja 78 yöpymistä.  Kirjoitettuja blogikirjoituksia syntyi yhteensä 67.

Matkoihin ja majoituksiin kului vuonna 2018 rahaa se keskiarvomme eli 8000 € eli 4000 €/matkaaja.

 

MATKAILUVUOSI 2019 oli ennätysten vuosi

 

Vuoden 2019 matkakooste on vielä tekemättä. Ensimmäinen niistä suuntautui Seychelleille, sen jälkeen (vaihteeksi) Gran Canaria, sitten oli vuorossa Bulgaria, huikean hieno Tonavan risteily, Tallinna, vaellusmatka Sveitsiin, Pietari, Teneriffa ja Aurinkorannikko. Ja taisi noihin väleihin mahtua vielä muitakin pikkureissuja, kuka niitä muistaa? No, tarkka matkakooste vuodesta 2019 ilmestyy ennen Matkamessuja 🙂

 

Seuraa meitä...

Jos olet kiinnostunut seuraamaan matkojemme vaiheita, kannattaa vierailla täällä sivustolla ahkerasti tai sitten käydä tykkäämässä Facebook-sivustoamme Appa matkustaa.

https://www.facebook.com/appamatkustaa/

Sinne tulee aina ilmoitus, kun uusi matkakertomus on ilmestynyt. Vähäisestäkin sivujemme jakamisesta ollaan kiitollisia 🙂

 

 

Samankaltaiset artikkelit

24 Kommenttia

  1. Kiitos itsellesi myös! Onneksi sinulla on vielä aikaa kerätä matkarahaa ennen eläkkeelle siirtymistä 🙂 On tämä tottapuhuen upeaa aikaa, kun saa reissata suhteellisen terveenä milloin vaan ja minne vaan. Törmäämisiin matkamessuilla. Olemme siellä ainakin torstaina ja minä perjantaina iltajutussa.

 1. Olipas mahtava yhteenveto matkoista. Ja ensi vuodellekin on tulossa siis mielenkiintoista luettavaa. Tuo Seychellit etenkin kiinnostaa kovasti. Tiedossa varmasti upea reissu! Hyvää matkailuvuotta 2019 teille molemmille!

  1. Kiitos Paula palautteesta. Lämmittää! Tästäkin vuodesta on tulossa upea, uskoisin. 5 matkaa varattuna, joten eiköhän sinne keskiarvoon 9 taas päästä. Seychellit on ylivoimaisesti mielenkiintoisin uusi kokemus. Menen tutustumaan sinne sillä mielellä, että jos paikka on ok. palaan varmasti. Lennot ovat jo edullisempia kuin Thaimaahan yms. Matkakertomuksia tulee… 🙂

 2. Hauska seurata teitä toista matkailevaa eläkeläispariskuntaa. Meillä on siinä mielessä samantapainen ote matkailuun, että matkustamme hyvinkin edullisesti, tosin luksusta emme taida tulla tavoitelleeksi. Meidän mottomme on nykyisin ”Ei kiirettä mihinkään.” Teimme viime vuonna ”vain” kolme matkaa, mutta olimme poissa kotoa yhteensä 22 viikkoa, eli silleen rauhassa. On hienoa, kun voi näin eläkeläisenä vielä terveenä reissata. Hyviä matkoja teillekin!

  1. Kiitos palautteesta! Nautimme todella (lue: ainakin appa 🙂 ) Laskelmieni mukaan luksusta (mitä sitten tarkoittaakaan?) kyllä löytyy melko edullisesti, kun jaksaa etsiä. Meille toki RCI-hotellit ovat se suurin tekijä, mutta eri hakukoneita hyödyntäen, hyvissä ajoin raataen, käytetyille tunneille saa kyllä vastinetta. Matkojen suunnittelu, hotellien ja lentojen etsiminen on minun ”sudoku”. Mahtava tunne, kun löytää ”sen oikean”. Hyvää matkailuvuotta teille ilman kiirettä 🙂 No, ei meilläkään ole kiire.

 3. Upea matkavuosi teillä takana ! Hienoja uusia kokemuksia ja myös vanhaa tuttua nautintoa. Niin iloinen kun teillä on mahdollisuus matkustaa ja nauttia maailman antimista.
  Tykkään itse numeroista niin nuo postauksen loppulukemat oli mannaa sielulle.

  1. Suuri kiitos! Kyllä sitä tässä iässä on jo mukava tehdä mitä haluaa. Hyvä, jos numeroistakin on apua 🙂 Hyvää matkailuvuotta 2019!

 4. Monta upeaa matkaa. Tuosta jäi erityisesti Mieleen reissu Luostolle, joka on ollut lempipaikkojani lapsesta lähtien. Koska meillä on sama suosikkilentoyhtiö, niin kiinnostaa kyllä sen uudet kohteet ja miksei vanhatkin. Sveitsi, esimerkiksi, on aina kiehtova maa.

  1. Näin oli. Ja Luosto kutsuu jälleen tätä keväänä. Sveitsiin menemme kesällä, mutta mielenkiintoisin kohde on kuitenkin Seychellit, jossa emme ole käyneet. Siitä tulee juttua sitten kuukauden kuluttua…

 5. Aika ihanaa elämää teillä! Hienoa, että jaksat pitää myös noin tarkkaa kirjaa matkakuluista vuositasolla, näitä on aina mielenkiintoista lukea. Tämän vuoden reissutarinoita odotellessa 🙂

  1. Nautimme 🙂 Elämähän on paljolti kiinni omista valinnoista, jotka tehdä olemassa olevista korteista.
   Kiva, jos jutut kiinnostavat. Tavoitteeni on, että itse muistan missä olemme käyneet ja mitä kokeneet, mutta hienoa, että lukijatkin hyötyvät vinkeistä ja luvuista. Kiitos palautteesta.
   Tarinat jatkuvat vielä joillain viime (ja aikaisempienkin) vuosien julkaisemattomilla postauksilla, mutta Seychellejä odotan kyllä kovasti.
   Hyvää matkailuvuotta teillekin!

 6. Kyllä teillä näyttää olleen hieno reissuvuosi takana ja tulossakin on jotain hienoa. Seychellenit kiinnostavat minuakin. Melkoisen edullisestikin olette noita matkoja löytäneet. Se taitaa olla eläkeläisen onni…..saada matkustaa ei sesonki aikaan.

  1. Olihan se mahtava vuosi, jälleen kerran. Olemme reissanneet ”aina”, mutta aloitimme tämän ”hullun” matkustelun (keskimäärin 9 ulkomaanmatkaa vuodessa) vuonna 2000 enkä ainakaan minä osaa vähentää tahtia. Olen ajatellut, että matkailen niin kauan kun on mahdollista. Ikärasite tulee vääjäämättä vastaan. Edullisuus johtuu varmaan pääosin siitä, ettemme ole aikariippuvaisia vaan voimme mennä silloin, kun muilta kiireiltä 🙂 ehtii. Olen kyllä myös opetellut ne juonet, joiden avulla löydän edullisia lentoja ja hotelleja. Seychelleiltä odotamme paljon. Perästä näkyy… Hyvää matkailuvuotta teillekin!

 7. Wau, te todella osaatte ottaa kaiken irti eläkeläisyydestä, mieletön matkavuosi! Kreetan kuvan ranta näyttää tutulta vuosien takaa, onko paikan nimi Elafonisi? Upea paikka, mutta reitti sinne päästäksemme oli melkoisen pelottava 😀 Minuakin New Yorkissa otti päähän kaiken maailman lisämaksut mitä uloskirjautuessa iskettiin aikaisemmin ilmoitetun hinnan päälle, suomalaisena tulee vähän höynäytetty olo väkisin. Joka tapauksessa, ihanaa reissuvuotta 2019 teille!

  1. Niinpä Aino! Minulle tuo matkustaminen on intohimo, mammu hieman jarruttelee. Siksi teenkin silloin tällöin yksin reppureissuja. Oikein muistit laguunin nimen. Sinne on kyllä nykyisin loistelias tie. Ajat muuttuvat ja EU maksaa 🙂
   Hyvää (matka)vuotta sinulle/teille myös!

 8. Meillä on ollut muutamia samoja kohteita näköjään viime vuonna! Maltalla Golden Sandsilla vietin vuosi sitten synttäreitä – siinä on hienoja patikointipolkuja lähellä ja patikoinnin jälkeen synttärikakkuna toimi ravintolan iltapäiväteetarjoilu. Mukavia muistoja 🙂

  1. Eli pieni on muailima, jos samoilla seuduilla pyörimme 🙂

   Noista Golden Sandsin poluista ja ympäristöstä on sattumoisin tulossa seuraava juttuni huomenna. Käyhän fiilistelemässä, olemmeko kulkeneet samoja polkuja tuollakin tavalla?

 9. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta matkailuvuodelta, johon kuului monipuolinen kattaus erilaisia kohteita niin kotimaasta kuin ulkomailta. Aivan loistava elämäntyyli, osaat(te) ottaa kaiken irti eläkkeellä olosta. Aivan mahtavaa! Alkavankin vuoden matkasuunnitelmat kuulostavat hyviltä. Eihän sitä tiedä, mitä huikaisevia seikkailuja vuosi vielä eteen tuo. Oikein ihanaa matkailuvuotta 2019 teille molemmille! 🙂

  1. Suuri kiitos palautteestasi Sonja! Tuntuu hyvältä, kun muut ymmärtävät kuinka hyvältä meistä tuntuu 🙂 Elämähän on täynnä valintoja. Yksi niistä on keskittyä matkailuun. Olemme ”tuhlanneet” kaiken ylimenevän maniaksin matkustamiseen 1980-luvun alusta lähtien. Aluksi menimme lasten kanssa joka vuosi vähintään pari kertaa jonnekin ja myöhemmin kahdestaan vielä paljon enemmän. On hienoa havaita, että lapsemme ja lapsenlapsemme tykkäävät matkustaa!
   Tästäkin vuodesta tulee upea matkailuvuosi, kuten kirjoitus jo ennakoi. Se keskiarvo eli 9 on tavoitteena. Nyt vasta 6 varattuna 🙂
   Hyviä reissuja teillekin!

 10. Tehän olette ehtineet reissata paljon! Tuo on kyllä iso etu kun voi tarttua reissuun lyhyelläkin varoitusajalla ja voi reissata silloin kun huvittaa, eikä tarvitse taistella lomista työpaikalla. Iso hatunnosto kun on jo noin monta reissua tälle vuodelle varauksessa, itselläni ei vielä yhtään 🙁

  1. Kiitos vaan hatun nostosta! Matkailu on intohimoni ja onneksi mammukin lähtee lähes aina mukaan 🙂 Eläkkeellä todellakin on mahdollista valita reissun ajankohta melkein milloin vaan. Tosin se onnistui meiltä kyllä aiemminkin joustavien töidemm ansiosta. Mitä tulee äkkilähtöihin, emme niitä paljoa harrasta, mutta silloin tällöin. Pääsääntöisesti matkamme on varattu erittäin hyvissä ajoin eli normaalisti 8-12 kk ennen matkaa säästösyistä. Tällaiseen lopputulemaan olen tullut. Toki muutama reissu tulee lyhyelläkin varoitusajalla. Juuri olen taas yhtä varailemassa.

  1. Niinpä Mikko. Sloganimme ”lupaa” vielä, että luksusta, mutta halvalla. No, mikä on luksusta? Meille se mitä koemme on usein ainakin meille luksusta. Senhän tason määrittelemme, kun varaamme majoituksia. Mutta totta on, että matkaamme edullisesti, mikä edellyttää valtavaa istumista ja etsimistä. Kannattaa kyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *