· · ·

Break Sokos Hotel Levi sijaitsee Suomen alppikylän ytimessä

Vierailumme Levillä paljasti, että Break Sokos Hotel Levi sijaitsee Suomen alppikylän ytimessä. Edellisistä vierailuistamme oli kulunut sen verran aikaa, että olimme täydellisen pölmistyneitä löydettyämme itsemme alppikylästä. Levi on kasvanut vuosikymmenten aikana valtavasti eikä kasvulle näy pysäyttäjää. Rakentaminen jatkuu ja yhä kansainvälisempi matkailijajoukko valloittaa alueen vuodesta toiseen. Meillä oli mahdollisuus tutustua Levin ihmeeseen oltuamme Break Sokos Hotel Levin vieraina muutaman vuorokauden. Se mitä näimme ja koimme selviää tästä artikkelista. Tervetuloa Suomen ”alpeille”.

(Osittainen yhteistyö Sokos Hotelsin kanssa. )

Olemme aloittaneet yhteistyön Sokos Hotels -ketjun kanssa tavoitteena tutustua uudistettuihin hotelleihin eri puolilla Suomea. Meille on kertynyt jo mittava määrä kokemuksia ja voit tutustua aiempiin vierailukohteisiimme tämän koosteen kautta:

Olipa outo tunne etsiessämme Break Sokos Hotel Leviä. Piti ihan laittaa navigaattori päälle hakiessamme reittiä ”tuppukylässä”, sillä omat kokemuksemme Levistä ovat lähinnä 80-90-luvuilta. Näimme tuttuja paikkoja, mutta mutta. Mikä on tuo valtaisa punarakennuksinen alppikylämäinen yhdyskunta lähellä rinnettä? Ei sitä tuossa viimeksi ollut! Tai jos olen ihan rehti, kävelimme siitä läpi pari vuotta sitten, mutta sitä ei lasketa 😉 Nyt lasketaan, sillä olimme tulleet Leville olemaan. Edessä olisi 3 yön majoitus hotellissa, jota piti etsiä navigaattorin avulla, Levillä! Toki tien varressa alkoi näkyä opasteita Break Sokos Hotel Leviin, mutta olemme tottuneet luottamaan tekoälyyn, joten tuonne!

BREAK SOKOS HOTEL LEVI
Osoite: Tähtitie 5, 99130 SIRKKA, FINLAND
Myyntipalvelu: Puh. +358 (0)16 3215 500
Sähköposti sales.levi@sokoshotels.fi
Sosiaalinen media:
Facebook: BreakSokosHotelLevi
Instagram: breaklevi

Rinteen puolelta pääsee myös sisään hotelliin. Päärakennus Suvissa on vastaanotto ja ravintolat. Meidän huoneistomme sijaitsi oikeanpuoleisen Loimu-rakennuksen 4. kerroksessa.

Kansikuva paljastaa, että saavuimme oikeaan paikkaan kertalaakista. Hotellin sisäänkäynnin vieressä on likietuisasti Toriparkki, joka on ”kuin valettu” hotellivieraita varten. Se nimittäin sijaitsee kolmesta eri rakennuksesta koostuvan Break Sokos Hotel Levin alla.

Parkkihallin hisseillä pääsee suoraan hotellin vastaanottoon ja sen kautta voi myös kulkea rakennuksesta toiseen ilman, että tarvitsee uhmata Lapin ajoittain vähintäänkin haastavia sääolosuhteita. Kivaa! Parkkihallin käyttö maksaa 20 € vuorokaudessa ja pari euroa tunti, joten hinta lähentelee jo etelän kasvukeskusten hintoja. Tosin hyvästä kannattaa maksaa ja noin pidetään huoli, että laajassa hallissa eivät 170 paikka heti täyty. Mekin laskimme, että kannattaa viedä auto 200 m päähän rinteen edessä olevalle maksuttomalle parkkipaikalle. Tosin, päiväsaikana siellä ovat vapaat paikat kortilla sillä Levi on TODELLA suosittu laskettelukeskus.

Päärakennus Suvissa sijaitsee vastaanoton lisäksi hotellin kolme ravintolaa. Kuvassa (alla) näkyvän takan takana sijaitsee Kiisa- aamiais- ja tilausravintola. Panimme heti ”kättelyssä” iloksemme merkille, että Break Sokos Hotel Levissä vallitsi sama kulttuuri, johon olemme tottuneet muissakin Sokos-hotelleissa. Kaikki henkilökunnan jäsenet muistava tervehtiä asiakkaita. Tuntuuhan se hyvältä, kun tulee huomioiduksi. Kiitos staffi!

Tyylikäs vastaanottoaula kutsuu tulijoita istahtamaan.
Koimme itsemme etuoikeutetuiksi, kun hotellin johtaja Hilkka Lehtinen vapautti kiireistä aikaansa ja ehti kertoilemaan meille hotellista ja sen historiasta. Pääsimme samalla kertomaan hänelle asiakaspalvelukokemuksistamme ym. Ja niinhän se on, että ”vieraat tekevät juhlan”. Hyvä me! 😉

Kiisa on aamiais ja tilausravintola, joka sijaitsee aivan hotellimme vastaanoton vieressä Suvi talossa. Vuonna 2023 uudistettu, skandinaaviseen henkeen sisustettu tila ja runsas aamiaisbuffet kruunaavat lomasi. Ravintola Kiisassa nautit pohjolan puhtaita makuja rennon tunnelman saattelemana. Kausittain vaihtuva menu tarjoaa sekä perinteisiä lappilaisia makuja hienostuneella otteella. Kiisaan mahtuu kerralla jopa 157 vierasta ja tilat soveltuvatkin hyvin eri kokoisten bankettien järjestämiseen.

Kiisa-ravintola toimii nykyisin aamiais- ja tilausravintolana. Tässä kuvassa näkyy ehkä kolmannes asiakaspaikoista. Tilaa tarvitaan, sillä vierailumme aikana hotelli oli täynnä ja se näkyi aamuruuhkana klo 9-10 välillä. Onneksi aamiaista tarjoillaan klo 11 saakka, joten kaikille tilaa riittää… Opimme melko pian tulemaan aamiaiselle oikeaan aikaan.
Kiisassa on panostettu monipuoliseen aamiaiseen, josta jokaiselle löytyy taatusti jotakin. Sokos-hotelleille tyypilliset vohvelipannut ovat etenkin lasten mieleen, mutta maistuivat vohvelit myös eläkeläisille.
Lämminruokatiski.

Vastaanoton toisella puolella sijaitsevat hotellin muut ravintolat. Ensimmäisenä on Coffee House, joka näytti olevan etenkin päivisin kovassa käytössä.

Kylän paras kahvi löytyy Coffarista! Coffee House & Bar Levi sijaitsee Break Sokos Hotel Levin aulatiloissa. Coffarissa nautit päivittäisen kofeiiniannoksesi aimo annoksella hyvää mieltä. – Tai miksi et nauttisi samalla myös cocktailbaarin antimia?

Päivittäin tarjolla olevat aamiainen ja Toast Lunch ovat vauhdikkaan päivän pelastus — nappaa mukaan tai nauti paikan päällä. Kahvin kylkeen maistuvat uunituoreet croissantit, täytetyt bagelit tai makeat leivonnaiset. Levin Coffee Housesta myös päivittäinen keittolounas:
Lohikeittoa tumman leivän kera!”

Coffee Housesta saa muiden herkkujen lisäksi myös lohikeittolounaan päivittäin.
Tyylillä on tekijänsä. Henkilökunta kokee tulleensa kuulluksi hotellin sisustusta suunniteltaessa.

Grill it! -ravintola on uusinta uutta hotellissa. Se toimii hotellin ainoana à la carte -ravintolana.

”Grill It! Levi loihtii ainutlaatuisia arjen ja juhlan hetkiä Break Sokos Hotel Levin yhteydessä, aivan Levin torin kupeessa. Vuonna 2023 avattu ravintola on Levin kuumin uutuus! Avotulella, maailman alkuperäisimmällä tavalla valmistetut herkut luovat makumuiston, johon tulet palaamaan vielä monta kertaa. Grillattu liha, kala ja kasvikset yhdistettynä laadukkaaseen viinivalikoimaan tekevät ateriastasi aistikkaan kokonaisuuden.
Grill It! Levin terassi palvelee läpi vuoden. Lasitetut paviljongit ovat elämyksellinen paikka herkutteluun ja revontulten ihasteluun!”

Sisustussuunnittelijan vanhempina valikoiva tarkkaavaisuutemme kohdistuu ehkä aiempaa enemmän sisustuksellisiin elementteihin. Alla muutamia valittuja kohteita, jotka miellyttivät silmäämme.

Grill It -ravintola toimii päivisin tilausravintolana.
Hotellipäällikkö Merita Kujala esitteli meille myös Grill It -ravintolan.
Grill It -ravintolan sisustus on varsin tyylikäs. Siellä silmä lepää…
Satuimme paikalle parsa-aikaan, joten siitä vaan valitsemaan illallista. Otimme parsamenun.
Grillattu lohi ja parsa kera hollandaiskastikkeen oli hyvä valinta.
Tämä mansikkajäätelö-raparperiannos kruunasi raikkaudellaan aterian.

Meillä oli mahdollisuus päästä opastetulle hotellikierrokselle hotellipäällikkö Merita Kujalan opastuksella. Luemme tällaisen erityiskohtelun bloggaajan tehtävän kautta tuleviin luontaisetuihin. Haluamme palvella lukijakuntaamme päästämällä teidät mukaamme kierrokselle tutustumaan Break Sokos Hotel Levin erilaisiin huonevaihtoehtoihin.

Merita kertoi, että hotellissa on kolmessa eri rakennuksessa yhteensä 202 huonetta. Jokaisen rakennuksen käytävät ja huoneet sisustukset ja sävyt ovat saaneet innoituksensa Lapin luonnosta ja vuodenajoista. Lapin kesä, syksyn ruska ja talven sinivalkoisuus näkyvät värivalinnoissa ja kuvissa. Huoneista on näkymät joko tunturiin tai alppikylään. Ne ovat tyylikkäästi sisustettuja ja hyvin varusteltuja. Paremmin varustettujen superior- ja suitehuoneistojen varustuksiin kuuluvat mm. saunat ja kylpytakit.

Huomionarvoista on, että jokaisessa kerroksessa on asiakkaiden käytössä mikroaaltouuni!

Jokaisessa rakennuksessa käytävien matot kuviot ja värit antavat leimansa. Tässä rakennuksessa asiakas voi edetä halutessaan pitkospuita pitkiin.
Meitä odotti omassa huoneessamme ”muailimalta” tutuksi tullut eläinaiheinen pyyhetaideteos ja namusia.
Kelpasi huoneestamme ihmetellä Levin rinteitä!
Lähes 30 asteen yöpakkanen sai aikaan tällaisen taideteoksen ikkunaamme.
Viihdyimme kolme yötä tässä saunallisessa huoneistossa hyvin.
Tämä hotellirakennusten välinen silta on erinomainen juttu. Sellaista olisimme kaivanneet jokunen aika sitten myös kotikaupunkimme Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen ja Sokoksen väliin, kun sinne rakennettiin uusia lofthuoneistoja. Levillä ei tarvitse kulkea pakkasella tai sateella ulkokautta. Tässä hotellissa toinen reitti kulkee parkkihallin kautta maan alla, Lahdessa ei ole kumpaakaan. Voihan päättäjät!

Break Sokos Hotel Levi tarjoaa asiakkailleen hyvät puitteet harrastaa. Upeat huoneistot, hyvät ravintolat ja erinomainen palvelu luovat perustan asiakkaiden viihtymiselle. Viihtymiseen tarvitaan myös muita hyviä palveluita. Asiakkaiden käytössä on mm. pesukoneita ja kuivauskaappeja. 

Koska luonnossa liikkuminen ja etenkin hiihto ja laskettelu ovat Levin menestyksen tae, pitää niiden harrastamiselle luoda mahdollisimman hyvät puitteet.  Hotellin alakerrasta löytyy mm. suksi- ja polkupyörävarasto sekä huoltohuone.

Suksien huollolle on aivan erinomaiset tilat.
Asianmukaiset säilytystilat suksille, monoille ja muille liikuntavälineille on välttämätön ehto sille, että harrastukset on helppo toteuttaa.

Kun palataan kovan päivän jälkeen hotellille, hyvät saunatilat ovat kovassa käytössä.

Tämä erikoinen suihku on esimerkki siitä, että nautinnot eivät lopu rinteeseen, laduille tai patikkapoluille. Kyseessä on Amandan avantosuihku, mikä on rovaniemeläisen yrityksen kehittämä vastine avantouinnille tuoden kaikki kylmähoidon hyödyt helposti jokaisen hotellivieraan saataville.
Ja mitäpä olisi hyvä hotelli ilman saunaa? Hotellin pari saunatilat ovat päivittäin asukkaiden käytössä sekä naisille että miehille, joten nautiskelumahdollisuudet eivät ole parista tunnista kiinni.

Pääset tutustumaan tarkemmin Break Sokos Hotel Leviin tästä:

SENIORIT EDULLISESTI SOKOS-HOTELLIIN!!!

Huomatkaa Sokos-hotellien erinomaiset, poikkeuksellisen edulliset  seniorihinnat! Voimme kokemuksestamme kertoa, että ne hinnat kannattaa aina tarkistaa hotellia etsittäessä. Kirjoita siis huonevarauksen yhteydessä varauskoodiksi SENIOR ja saatat yllättyä positiivisesti. Testaa hinta myös S-cardin kanssa. Joskus se voi olla edullisempi.

Seniorihinnoilla Sokos Hotelliin nauttimaan – sokoshotels.fi

Levin alue tarjoaa monenlaista viihdykettä, joten tässä vielä pieni pyrähdys hotellin ulkopuolelle.

Alppikylässä on useita ravintoloita ja kauppoja. Ja tunnelma on kuin Alpeilla olisi.
Hotellista on lyhyt kävelymatka rinteeseen ja laduille.

Myös autoilijoiden on mahdollisuus päästä nauttimaan Levitunturin mahtavista näkyvistä mm. 7 km päässä sijaitsevan Tunturi- ja Näköalaravintola Tuikun tarjoamien näkymien ja palveluiden myötä. Suositussa ravintolassa järjestetään myös musiikkitapahtumia suksidiskomeininigillä.

Tällaisista maisemista pääsee nauttimaan Tuikun ympäristössä. Vasemmalla taustalla näkyy Yllästunturi.
Tunturin laelta löytyy kauniita mäntyjä, mikä sai mammunkin iloiseksi.
Lyhin ja nopein matka huipulle on hissikyyti. Hissejä on monenlaisia gondolihissistä tavallisiin. Taustalla Levin alppikylä.

Etenkin meille senioreille ”se juttu” Lapissa on hiihtäminen. Siihen Levillä tarjoutuukin erinomaiset mahdollisuudet mikä näkyi myös hiihtäjien määrässä.

Kätkäjärven kahvila on suosittu kääntymispaikka hiihtäjille, Vohvelit ja munkit tekivät kauppansa. Yhtä hymyä oleva kahvilan omistaja oli syystä tyytyväinen vieraiden määrään.

Lähellä Levin kylää, gondolihissin tai vajaan 5 kilometrin automatkan päässä olevan Ravintola Panoraama yhteydessä sijaitsee UNESCO Observatorion kulttuurikyläohjelmaan kuuluva saamelaismuseo Samiland. Sen yhteydessä järjestetään myös elokuvanäytöksiä.

Tule tutustumaan pohjolan alkuperäiskansaan, saamelaisiin. Samiland-näyttely kertoo Saamen kansan tuhansien vuosien historiasta, kulttuurista ja mytologiasta. Sisänäyttelyssä opit mitä eroa on kolttasaamelaisilla ja tunturisaamelaisilla, millaisia ovat perinteiset saamelaiset elinkeinot ja muinaiset taruhahmot. Ulkonäyttely tutustuttaa sinut saamelaisiin rakennuksiin ja poronhoitoon.

Samilandissa pääsee perehtymään saamelaisuuteen ja sen historiaan.
Museossa oli vierailumme aikana erinomainen revontulia esittelevä valokuvanäyttely.
Kolmen vuorokauden pikavisiitin viimeisenä iltana tapasimme ystävämme Juhan ja Raijan, joilla on loma-asunto Levin golfkentän reunamalla.

Jotta saisitte paremman kuvan Levin alueen tarjoamista nähtävyyksistä ja harrastusmahdollisuuksista, keräsin tähän loppuun muutaman linkin, joiden kautta pääsee sukeltamaan syvemmälle tuohon huippusuosittuun matkailualueeseen.

Top10 tekemistä Levillä talvella – Kohteena maailma

Top 10 Levin nähtävyydet ja aktiviteetit | Mökkivinkki (mokkivinkki.fi)

Tässä muutamia kesäelämyksiä.

Levin kesä on elämyksiä ja seikkailuja – Discovering Finland

Ja lopuksi listausta Levin tapahtumista:

Levin tapahtumat & esiintyjät | Levi

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Vaikka Lapissa on tullut viime vuosien aikana käytyä varsin usein, en ole käynyt Levillä reiluun 10 vuoteen. Epäilen, että tuossakin ajassa on tapahtunut varsin paljon. Olisikin muuten hauskaa nähdä, miltä Levi on näyttänyt 80- ja 90-luvuilla! 🙂 Hienot näkymät näyttää olevan rinteiden suuntaan, ja muutenkin hotellin puitteet ovat kohdillaan. Tuo revontuliaiheinen valokuvanäyttely olisi kiinnostava.

  2. Oliko niin, että tuo alppikylä oli jo valmis, kun kävitte siellä? Ainakin hotelli valmistui joskus 2008? Levi on kyllä upea kokonaisuus nykyään. Erittäin positiivinen yllätys. Pitääpä joskus etsiä kuvia Levistä kymmenien vuosien takaa. Ei tunne samaksi paikaksi ei. Hyvää kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *