· · · ·

Solo Sokos Hotel Helsingin ytimessä

Solo Sokos Hotel Helsinki sijaitsee piikkipaikalla pääkaupunkimme ytimessä. Naapurikorttelissa on mm. Ateneumin taidemuseo eli jo näiden kahden merkittävän kohteen yhdistelmä aikaansaa miellyttävän staycationin. Pääsimme tutustumaan tuohon vuonna 2022 uudistettuun Sokos-hotelliin. Kokemuksemme kuvineen voi lukea tästä artikkelista.

(Tämä artikkeli on tuotettu osittaisessa yhteistyössä Sokos Hotels -ketjun kanssa.)

Meillä on ollut ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua yhteistyössä Sokos Hotelsin kanssa useaan ketjun uudistettuun hotelliin. Olemme poikkeuksetta yllättyneet positiivisesti. Ketjun uusi strategia puree. Saneerausten tuloksena on syntynyt entistä ehompia hotelleja, joissa kaikissa on jotain omalaatuista, viehättävää, kiehtovaa. Lue aiemmat kokemuksemme täältä:

Jos jostain hotellista haluaa kertoa, että se sijaitsee Helsingin ytimessä, Solo Sokos Hotel Helsingistä voi. Siitä on matkaa Ateneumin taidemuseoon 200 m ja rautatieasemalle 450 m samoin kuin Senaatintorilla ja Kauppatorille. Siis erinomainen paikka viettää staycaysionia eli lomasta. Meille tämä oli ensimmäinen tutustumisemme tähän hotelliin, joka on perustettu vanhoihin pankkitiloihin vajaat 100 vuotta sitten.

Hotelli Helsingin kohta sadan vuoden mittainen tarina on aina ollut kiinteä osa Helsingin historiaa. Hotellimme hakee inspiraationsa pääkaupungin väreistä, tunnelmasta ja ikonisista yksityiskohdista. Omaleimaisia yksityiskohtia jatkavat viittaukset eläväiseen kauppatoriin, Helsingin kullattuihin kupoleihin ja Rautatieaseman monumentaalisiin lyhdynkantajiin.

Tämän valtavan kokoisen liikerakennuksen suunnittelukilpailun voitti nuori arkkitehti Pauli Ernesti Blomstedt. Hotellin käytävillä ja tiloissa kuljeskellessa voi löytää vanhoja kuvia lähes 100 vuoden takaa ja katsoa miltä rakennus näytti tuolloin. Se oli käyttöönotettaessa vuonna 1930 Helsingin ensimmäinen suurhotelli.

Kahdenksankerroksisessa liikerakennuksessa sijaitsi alkujaan myös Helsingin Suomalainen Säästöpankki.
Nykyisen pääoven puolella oli alunperin pieniä kivijalkaliikkeitä.

Voit lukea lisää hotellin historiasta täältä:

Solo Sokos Hotel Helsinki historia – sokoshotels.fi

Pauli Blomstedt suunnitteli myös hotellin koko sisustuksen huonekaluineen. Tämä kuva on Blomstedt-salista, joka toimii nykyisin mm. erilaisten juhlien pitopaikkana.
Tästä lattiaan jätetystä aukosta näkee kuinka upea marmorointi salissa oli jo syntyessään. Samat muistot näkyvät ylempien kuvien seinissä olivista koloista.

Harjaantumatonkin silmä havaitsee, että hotellin yleiset tilat kertovat suunnittelijoiden sisustustaidoista. Me olemme tottuneet katselemaan hotelleja ”sillä silmällä” osin matkailuharrastuksestamme johtuen. Olemme nähneet vuosien varrella satoja hotelleja ja sen jälkeen, kun aloitin bloggaamisen, valikoiva tarkkavaisuutemme on lisääntynyt.

Allekirjoitan lauseen ”Kauneus on katsojan silmissä”. Niin onkin! Tällä kertaa kolahti.
Värimaailma ja muotokieli istuvat meidän kauneustajuntaamme.
Sokos Sokos Hotel Helsingissä vastaanottotiski palvelee myös baarina. Harvinainen, mutta järkevä ratkaisu.
Check in on mahdollista tehdä myös itsepalveluna.
Hotellipäällikkö Satu Karhumäki esitteli ylpeänä Sokos-hotellien joukosta valittua ”Vuoden 2023 NPS nousija” -kunniakirjaa. Miksipä ei? Mikäli et sattumoisin tiedä mitä tuo NPS mittaa, niin voin paljastaa, että asiakastyytyväisyyttä. Kyselyssä tutkitaan ”Kuinka todennäköisesti suosittelisit yrityksen palvelua tai tuotteita ystävällesi tai kollegallesi?
Yläkerroksesta löytyy myös tilaussauna, jota voi varata yksityiskäyttöön, myös kokoustamiseen.
Mikäpä olisi mukavampaa kuin saunoa kuuman kokouksen tunnetilat ja istahtaa parvekkeelle katselemaan Helsingin kaupungin kattojen ylle?
Helsingin Tuomiokirkkokin avautuu upeasti saunan parvekkeelta.

Olemme saaneet tämän Sokos Hotels -yhteistyömme puitteissa tehdä useita makumatkoja. Tällä kertaa oli vuorossa Pauli’s Pizza & Grill -ravintola, joka on Solo Sokos Hotel Helsingin ainoa ravintola. Ravintola on kunnianosoitus arkkitehti Pauli Blomstedtille.

Pauli’s Pizza & Grill -ravintola sijaitsee osoitteessa Kluuvikatu 8.
Emme tällä kertaa ehtineet lounaalle, mutta kaipuu jäi. Joku päivä marssimme maistelemaan pitsoja ja lasagnea tuohon ravintolaan.
Pelkästään salaattipöydän tarjoilut olivat sitä luokkaa, että pakkohan tuonne on palata.
Aamiaisherkkuja riittää. Tarjolla oli taatusti jokaiselle jotakin.
Meille smoothien ystäville tämä oli miellyttävä tarjoilupiste.
Jokaisella meillä on tapamme. Jostain syystä minä en lämpene aamiaisella enää makeille herkuille. Hedelmät on toinen juttu. No, jos olen ihan rehti niin joskus sorrun ottamaan esim. suklaapalan cappuccinon kanssa. Muuta ei yleensä enää mahdu.
Me teistit tykkäämme, kun juomapuolella on tarjolla irtoteetä.
Olimme varanneet illallista varten pöydän ravintolasta.
Parsa-aikana parsaa. Minä valitsin tällaisen alkuruoan.
Ei voinut Marjattakaan vastustaa parsan kutsua. Pääruoaksi kalaa ja parsaa…

En viitsinyt kuvata jokaista ruokalajia, mutta jälkiruoat olivat nyt niin kauniita, että toimikoon ne nyt ruokahalun herättäjinä ja sisäänheittäjinä tuohon maukasta ruokaa tarjoavaan Pauli’s Pizza & Grill -ravintolaan.

Molemmat jälkiruoat olivat suussa sulavan raikkaita elämyksiä.

Mielenkiintoisimpia tutustumiskohteita hotelleissa ovat aina huonetarjonta. Siitähän me asiakkaat ensisijaisesta maksamme. Siksi oli hienoa, kun hotellipäällikkö Satu Karhumäki kierrätti meidät erityyppisissä huoneissa. Saimme käydä vilkaisemassa huoneita singlestä sviittiin.

Työpöydän tarjoava edullinen singlehuone sopinee esimerkiksi liikematkustajalle, jolle hyvä petipaikka ja työpöytä riittää.
Solot Twin, Queen ja King ovat kahdelle hengelle sopivia perushintakategorian huoneita.

Junior Suite on selkeä askel ylöspäin huonekategoriassa sekä hinnassa että laadussa. Meillä oli mahdollisuus yöpyå saunallisessa Junior Suitessa, josta alla muutama kuva.

Jopa minä olen oppinut ymmärtämään, että hotellin tasosta kertoo jotain myös kylpyhuoneessa esillä olevat tuotteet. Rituals kuuluu arvostettujen tuotemerkkien joukkoon,
Pääsin testaamaan tämän uudistetun saunan. Kelpasi!
Junior Suite

Suite on aina suite! Pääsimme hieman ihailemaan yhtä hotellin suite-huoneistoa, josta tässä pari kuvaa. Kelpaisi!

Tässä vielä video suitesta:

Katso huoneiden tarkempi esittely ja linkki huonevaraukseen täältä:

Solo Sokos Hotel Helsinki | Hotellit Helsinki – sokoshotels.fi

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. En muista ihan heti, että tuollaista olisi tullut vastaavanlaisissa hotelleissa vastaan, että vastaanottotiski toimisi myös baarina. Mikä ettei, ellei ole hirveää ruuhkaa. Pätevältä hotelli näyttää, niin yleisen ympäristön kuin huoneidensakin puolesta.

  2. Sas se Mikko! Sen verran mitä seurasin tuota meininkiä niin systeemi on todella järkevä, etenkin kun siinä on myös itsepalvelu check in. Kehitys kehittyy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *