· · · · · ·

Elämysmatka Tampereelle

Miltä kuulostaisi elämysmatka Tampereelle? Testasimme viikonloppulomaa, jossa kaikki mielenkiintoinen oli saman katon alla. Miten se onnistui? Kannattiko se?

Jos kiinnostuit, lue tämä artikkeli. Annamme tämän myötä valmiin paketin, jota saa vapaasti kopioida tai muokata. Me nautimme!

(Toteutimme tämän matkan yhteistyössä Courtyard by Marriott Tampere Cityn, Tampere-talon, Tampere Filharmonian ja Muumimuseon kanssa.)

HUOM! Katso artikkelin lopusta erinomainen majoitustarjous!

 

Elämysmatkan taustaa

 

Tämän viikonloppumatkamme taustalta löytyy vierailu Visit Tampereen kutsumana tutustumaan Tampereen nähtävyyksiin ja ravintoloihin. Kävimme neljän päivän aikana syömässä tai juomassa 11 eri ravintolassa/kahvilassa ja sen huomasi jälkeen päin vaa’alla kotona 🙂

Yhden aamiaisen nautimme uudessa Courtyard by Marriott Tampere City -hotellissa. Hotellin myynti- ja markkinointijohtaja Kiki Koskinen tuli tervehtimään meitä ja halusi esitellä hotellia. Tuon kiintoisan kierroksen lopputulema oli, että sovimme pidemmästä vierailusta, jossa saisimme testata Marriottin maailmankuulut sängyt, hotellihuoneen tyylikkään äänettömyyden sekä hotellin ylpeyden, erinomaisen palvelukulttuurin.

Tuon edellisen visiittimme makuelämysosuus, jossa mukana myös ensikosketuksemme Courtyard by Marriott Tampere City -hotelliin, löytyy tästä:

Makumatka Tampereella

Kun olimme sopineet Kiki Koskisen kanssa, että teemme elämysmatkan Tampereelle saadaksemme kokea mitä Courtyard by Marriott Tamperer City -hotellilla ja Tampere-talolla on tarjottavana, piti enää päättää ajankohta. Sen määräsi yksi päätoiveistamme eli halu päästä seuraamaan ja kuuntelemaan, kun huippukapellimestari Santtu-Matias Rouvali johtaa Tampere Filharmonia -orkesteria. Kotikaupunkimme Lahden ”oma poika” valloittaa nyt maailmaa kiertämällä johtamassa maailman parhaita orkestereita. Hänen kotipaikkansa on nyt Tampere, jossa hän asuu perheensä kanssa.

Kun konserttiohjelmistosta löytyi klassikkoteos Beethovenin 5. sinfonia, tuli ajankohtakin samalla valituksi. Meillä oli edessä mielenkiintoinen viikonloppu ja suuret odotukset!

Marriott-hotelli ja Tampere-talo sijaitsevat vajaan 5 minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta osoitteessa Yliopistonkatu 57.

Parkkipaikka on talon toisella puolella ja sinne on helppo ajaa Viinikankadun kautta, jolloin pääsee takakautta suoraan vastaanottotiskille. Me pääsimme nauttimaan siellä tällaisesta väriloistosta.

 

Apan ja mammun testissa Suomen uusin Marriott-ketjun hotelli

 

Olimme edellisen vierailun aikana oppineet, että tammikuussa 2020 valmistunut Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli on kolmas Marriott-ketjuun kuuluva hotelli Suomessa. Pari muuta maailman suurimpaan hotelliketjuun kuuluvaa hotellia ovat Helsingissä. Olemme ketjun jäseniä vaikka ainoa kosketuksemme kyseiseen ketjuun on Thaimaasta. Sen perusteella osasimme odottaa hyviä kokemuksia.

 

Julkiset tilat on tehty tyylillä skandinaaviseen makuun

Ensivaikutelman voi tehdä ainoastaan kerran. Siksi ainakin meille on merkittävää millaisen ensivaikutelman saamme astuessamme hotelliin. Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli onnistui siinä hyvin.

Sisään astuessaan asiakas kohtaa palvelutiskin, jossa komeilee asiakasohjelmaa mainostavat Marriott Bonvoya -laatat. Matkustavaisten kannattaa liittyä tuohon ohjelmaan ja kerätä erilaisia etuja tuleviin majoituksiinsa.

Meitä viehätti kovasti vastaanottoaulan ilme.  Tuloaula on erotettu baari-/ravintolatilasta hyllykön avulla.

Ravintolapuolen esimies Aleksi noudatti tässäkin asiakkaan toivetta eli suostui ottamaan kuvanoton ajaksi maskinsa pois. Hotellissa oli sovittu selkeät pelisäännöt eli, että maskeja käytetään ja sitä sääntöä noudatti Aleksikin. Kohta kuvan oton jälkeen maski oli jälleen naamalla.

Aleksi kyseli halusimmeko jotain juotavaa. Mammu toivoi kahvia ja minä ehdin pyytää suosikkijuomaamme kuohuviiniä. Erinomainen asiakaspalvelija totesi, että hän tuo molempia. Meillehän se sopi. Tässäkin toteutui ystävällisen vastaanottovirkailijan Villen lupaus, että tässä hotellissa on kaupungin paras asiakaspalvelu. Niin sitä pitää!

Juttelimme Aleksin kanssa jonkin aikaa kysellen kaikenlaista hotellin ja sen ravintolan toiminnasta, yhteistyöstä Tampere-talon kanssa yms. Joitain kehittämisidoitakin taisi nousta esiin, mutta keskeneräisiä suunnitelmia en ala tässä paljastamaan. Perästä kuuluu 🙂

Miellyttävät oleskelutilat jatkuvat vastaanoton toiselle puolelle, jossa on myös tietokoneita asiakkaiden käyttöön eli jonkinlainen business corner.

Hotellissa on erinomainen kuntosali. Nämä pari kuvaa ovat elokuiselta vierailultamme, kun Kiki Koskinen esitteli meille hotellia.

 

Tyylikkäät huoneet ovat hotellin tärkein osa

Hotellien perustarkoitus on tarjota matkaajille majoitusta. Sen vuoksi meitä kiinnosti eniten millaisia aistimuksia parin yön majoitus Marriott-hotellissa aiheuttaa.

Emme malttaneet olla kurkkimatta 11. kerroksen käytävän ikkunasta kaupungille. Toiselle puolella aukesi tällainen ruskanäkymä.

Hotellihuoneemme ikkunasta oli upea näkymä keskikaupungille. Taustalla pikottaa Näsijärvi.

Tätä voinee kutsua asiakkaan huomioimiseksi. Kiki ei valitettavasti ollut perjantai-iltapäivänä paikalla muiden kiireiden vuoksi, mutta hän oli jättänyt tervehdyksensä. Tällaisella pienellä eleellä on hieno vaikutus. Kiitos Kiki!

Marriott-hotellien ”sielu” ovat sängyt, joita asiakkaat kuulemma ostavat Jenkeissä koteihinsakin. Parin yön testin jälkeen uskomme, että niinkin voi käydä 🙂 Ryhtiä niissä ainakin riittää.

Hyviä tyynyjä oli jokaiseen lähtöön.

Sen verran olemme näistä parista vierailusta oppineet, että Marriott-ketjulla on erittäin tarkat maailmanlaajuiset määräykset/ohjeet hyvin monesta asiasta. Maskinkäyttöpakko ja yllä oleva taisteluohje koronaa vastaan ovat siitä hyviä esimerkkejä.

Meitä miellyttävät hotelleissa eritoten keittimet. Kuumia juomia löytyy mukavasti omiin tarpeisiin.  Huoneista löytyy myös sopivan kokoinen jääkaappi.

Courtyard by Marriott Tampere City -hotellin huoneet ovat, kuten koko hotelli, tyylikkäitä asumispaikkoja, jonne on helppo keikauttaa itsensä yöpuulle ja lepäilemään elämysten ja ostosreissujen lomassa.

 

Hyvä ravintola kuuluu laadukkaan hotellin vaatimuksiin

Meillä oli nyt toinen kerta mahdollisuus syödä aamiaista hotellissa Kitchen & Bar -ravintolassa.

Ilahduttavasti aamiastarjonnasta löytyi paljon hedelmiä. Taustalla näkyy leikkelepöytä ja lämpimät ruoat, joista ”yllättäen” nousi ykköseksi Tapolan kuuluisa mustamakkara 🙂 Jotenkin se kuuluu Tampereella hyvän hotellin aamiaispöytään paikallisena erikoisuutena.

Hyvä aamiainen lähtee liikkeelle puuron, luonnonjogurtin, hunajan, marjojen, myslien ym. siivittämänä.

Kyllä näillä lähteee päivä käyntiin.

Huoneen hintaan kuuluvan aamiaisen kyytipojaksi voi erillismaksua vastaan tilata kuohuviiniä kruunaamaan hyvän kokonaisuuden. Supervisor Henna  oli aivan erinomainen työssään. On miellyttävä olla asiakkaan silloin, kun homma pelaa.

Maistuisi varmaan sinullekin? Hyvää päivää!

Pääsimme yhtenä iltana nauttimaan myös illallisen samaisessa Kitchen & Bar -ravintolassa. Otimme rohkeasti yllätysmenuun.

Söimme alkupalaksi kasviskeittoa ja pääruoaksi paistettua siikaa.

Kun utelujeni jälkeen kuulin, että tarjoilija oli perehtynyt erilaisiin juomasekoituksiin, tilasin häneltä alkoholittoman cocktailin eli mocktailin jälkiruokajuomaksi.  Se oli ehdottoman maukas kera erikoishedelmien.

Ravintolan menu aukeaa tästä:

Kitchen & Bar menu

Kiitos hyvästä illalliskokemuksesta!

 

Tässä erinomainen tarjous (alk. 82/yö aamiaisineen kahdelle) tähän upeaan Marriot-ketjun hotelliin. Hyödynnä heti!

Majoitustarjous aukeaa tästä.

Illallinen Tuhto-ravintolassa ja Tampere Filharmonia konsertti kuuluivat viikonloppuelämykseemme

 

Kuten alussa kertoilin, oli suuri haaveemme päästä ensimmäistä kertaa kuuntelemaan kovassa nousukiidossa olevaa Tampere Filharmonia -orkesteria. Päällimmäinen syy oli itseasiassa sen ylikapellimestari, lahtelaislähtöinen Santtu-Matias Rouvali. Tutustuimme tuohon rakettimaisen nousun kansainvälisten huippukapellimestarien joukkoon tehneeseen nuorukaiseen 2000-luvun alussa, kun hän oli jo lähellä kansainvälistä murtautumista lyömäsoittajana. Hän esiintyi veljensä kanssa Sinfonia Lahden orkesterissa soittavien muusikkovanhempiensa pitämän musiikkileikkikoulun illanvietossa ja teki meihin soitto- ja sosiaalisilla taidoillaan unohtumattoman vaikutuksen.

Sittemmin Santtu-Matias päätyi vuonna 2007 opiskelemaan kapellimestariksi Sibeliusakatemiaan Leif Segerstamin johdolla. Kun hän sai vuonna 2009 pikahälytyksen johtamaan Radion Sinfoniaorkesteria, loppu onkin sitten jo legendaa, kuin sadusta.

 

Haimme vauhtia konserttiin Tuhto-ravintolasta

Olimme sopineet, että käymme testaamassa Tampere-talossa olevan Tuhto-ravintolan ennen konserttia.

Kuten yllä olevasta esittelystä käy ilmi, Tuhto-ravintolan nimi juontaa Toven Janssonin Muumilaakson marraskuu -kirjan homssujen lajiin kuuluvaan pieneen hahmoon. Janssonista ja muumeista lisää myöhemmin tässä artikkelissani.

Viihtyisä, valoisa ravintola noudattaa sisustukseltaan vähän samaa linjaa kuin Marriot-hotellissa.

Erityisen iloisia olimme siitä, että ennen konserttia opiskelijat/ammattilaiset musisoivat sisääntuloaulassa. Se luo todella mukavan tunnelman ja ravintolassa on entistä mukavampi ruokailla.

Tämän käytänteen soisi leviävän muuallekin!

Nautimme hyvien viinien kera kolmen ruokalajin illallisen, joka oli herkkua sekä näkö- että makuaistille. Mustikalla graavattu siika oli hyvä esimerkki siitä. Muutenkin kalalautaselle suuri suositus.

Syötävän rapeaksi paistettu nahka on mielestämme merkki hyvin valmistetusta kalasta.

Murean sisäfileen avecina oli juureskakku, jonka voisi ottaa ohjelmistoon kotonakin. Enpä ole mokomaa hokannut.

Hunaja-rosmariinipannacotta ja koko menu löytyy täältä.

Kun asuu saman katon alla, ehtii käydä vielä valmistautumassa illan konserttiin hotellihuoneessa, sillä tuon käytävän päässä se sijaitsee.

Lyhyen käytävän varrella on esillä upeaa taidetta. Puuttui vaan, että siinä soisi taustalla Musorgskin ”Näyttelykuvia” 🙂

 

Tampere Filharmonian upea konsertti täydensi elämyksen

Pienen lepo- ja käsienpesutauon jälkeen lähdimme kohti viikonlopun kohokohtaa eli Tampere Filharmonia konserttia. Olimme onnistuneet saamaan kutsuvierasliput, joka mahdollisti pääsyn muuten ainoastaan kausikorttilaisille suunnattuun konserttiin. Koronaturvatoimet olivat asialliset. Käsidesiä oli tarjolla ja maskia suositeltiin käytettäväksi. Niitä oli myös myynnnissä. Lähes jokainen noudatti ohjetta, joten hyvä niin! Turvaväleistä pidettiin kiinni myös istumapaikoilla.

Tällä kertaa Tampere Filharmonia soitti Beethovenin Pianokonserton n:o 3 sekä Sinfonian n:o 5 eli Kohtalonsinfonian. On siis vaikea keksiä parempaa ohjelmaa elämysillalle.

Pianosolisti oli koronasta johtuen vaihtunut ja nyt virtuoosina soitti suomalainen uusien kykyjen joukkoon lukeutuva kovaa kyytiä kansainvälistä mainetta tekevä Juho Pohjonen. Olipa ilta. Meille aiemmin tuntemattoman (Sorry vaan!) Pohjosen virtuaalimaista soittoa oli nautinnollista seurata parvelta hyvällä näköetäisyydellä ja orkesterin sointi tavoitti meidät vähintäänkin riittävän hyvin.

Tässä vielä Rouvalin ja Pohjosen esittelyt ohjelmalehtisen mukaan.

Suuri kiitos suuresta elämyksestä!

 

Maailman ainoa Muumimuseo on Tampere-talossa

 

”Vuonna 2020 on tullut kuluneeksi 75 vuotta ensimmäisen muumikirjan julkaisusta.”

Ennakkoon meillä oli ajatus, että Muumimuseossa pitää käydä, kun se nyt sattuu olemaan Tampere-talossa. Vierailun jälkeen totesimme, että olimme ennakkokäsityksiemme kanssa täysin väärässä. Jos raavas vanha mies ostaa elämänsä ensimmäisen muumikirjan kierroksen jälkeen, pitää jotain merkittävää olla sattunut. Niin siinä kävi ja nyt kerron miksi?

Tove Jansson on muumien äiti. Muumeista on tullut valloittava vientituote, jonka nimissä on tehty suosittuja tv-sarjoja niin Japanissa kuin Suomessakin. Kirjoja on käännetty useille kielille ja muumimukit ovat yksi Suomen suosituimpia matkamuistotuotteita.

Lue lisää Tove Janssonista ja muumeista tästä.

 

Maailman ainoaan Muumimuseoon on sisäänkäynti samasta aulasta kuin Tampere-talon upeaan saliin.

Saimme oppaaksemme Maija Keräsen eli ”Musta-Maijan”, kuten hän itseään hellitteli, sillä oppaiden joukossa on myös Vaalea-Maija 🙂 Uskon, että kaikki oppaat ovat hyviä, mutta tämä Maija osoittautui erinomaiseksi!

Yksittäisten esineiden kuvaaminen museossa on kielletty ja kuvaamista rajoitetaan muutenkin. Jotten aiheuttaisi liikaa ihmettelyä, minulle annettiin Press-kortti kaulaan, jolla sain hieman lisävapauksia.

Tämä hallitseva kristallilasitaideteos on niin upea, että sitä piti kuvata eestä ja takaa.

Tämä ison ihmisen kokoinen kuvakirja on näköispainos kyseisestä kirjasta, jossa jo 1950-luvulla käytettiin aukkoja sivuilla herättämään kiinnostusta seuraavalle aukeamalle. Noita suuria kirjan kansia siellä on paljon.

Oppaamme Maija kuljetti meidät läpi 2-kerroksisen museon ja kertoili samalla kirjojen taustoja ym. Tämä vuorovaikutteinen Hattivatti-taulu, jossa koskettamalla taulua saa aikaan salamointia taulussa on varmasti jännittävä paikka lapsille.

Minulle Hattivatit tuovat aina mieleen erään Luoston matkamme, jossa kävimme katsomassa luonnon Hattivatteja. Mistä on kyse, selviää matkakertomuksesta, joka aukeaa yllä olevaa ”Luoston Hattivatti” -kuvaa klikkaamalla.

Oli lähes liikuttavaa kuunnella niitä tarinoita, mitkä ovat kirjojen takana. Se, että Tuutikeilla ym. on tarinan takan todellisia ihmisiä ja että Tove Jansson ammensi tarinoita omasta elämästään, oli minulle uutta. No, niinhän se on useilla kirjailijoilla, joten olisihan se pitänyt arvata!

Oikea Tuutikki eli Toven elämänkumppani näkyy oikeassa yläkulmassa olevassa kuvassa Tove Janssonin seuralaisena.

Tove & co rakensivat muutaman vuoden aikana tämän lähes ihmisen korkuisen nukkemuumitalon. Upea kokonaisuus!

Museosta löytyy ateljeen nonstop-työpaja, jossa sekä lapset että aikuiset saavat käydä piirtelemässä omia muumikirjojaan ja askartelemassa Maijan ym. opastuksella. Jotain salaperäistä uutta on nytkin kuulemma tulossa, mutta mitä, sitä Maija ei suostunut kertomaan. ”Katiska” oli jo valmistumassa… Valitettavasti näin korona-aikana pajasta löytyy vain mukaan otettavia tehtäviä.

Muumimuseo on aitojen piirrosten ym. säilytyspaikka

Muumimuseon on ensisijaisesti museo, sillä sieltä löytyy kaikki mahdollinen Muumikirjojen syntyyn liittyvä aineisto. Piirroksia, pienoismalleja, kuvia ym. löytyy laajasta museosta valtava määrä. Kirjat on esitelty paitsi piirrosten, pienten ja suurten hahmojen avulla. Voit myös kuunnella katkelmia kirjoista ja valita jopa millä kielellä haluat sen tehdä. Taisi sieltä löytyä suomen lisäksi ruotsi, englanti ja japani. Niin!

Muumimuseossa on myös erillinen huone, jossa kerrotaan tarkemmin historiaa muumikirjojen ym. syntyhistoriasta. Museosta löytyy mm. kirjojen alkuperäiset piirrokset, jotka on piirretty saman kokoisina kuin ne on sitten painettu kirjoihin. Oli tarkka täti tuo Tove. Laadun tarkastus oli huippuluokkaa.

Kun kysyimme miksi Muumimuseo on Tampereella, kävi ilmi, että Helsinki ei halunnut ottaa vastaan tuota valtavan kokoista materiaalipankkia. Olisi kuulemma maksanut liikaa perustaa sille museo! Tampereella oli onneksi näkijöitä, sillä Muumimuseo on aivan erinomainen museo, jota voi suositella kaikille vauvasta vaariin!

Saat erinomaisen kuvan Muumimuseon ainutlaatuisuudesta tämän videon avulla:

Tässä virtuaalikierros museoon

Jos ja kun tuo video ei vielä riitä, museoon järjestetään maksuttomia ja maksullisia opastuksia, joihin pääset käsiksi tästä:

https://www.muumimuseo.fi/vierailu/opastukset/

Suosittelemme ehdottomasti opastuskierrokselle menoa. Näyttely puhkeaa kukkaan sen avulla.

 

Huomaa, että Muumimuseoon pääsee myös Museokortilla.

 

Upean kierroksen jälkeen poikkesimme vielä aulassa olevassa lukukirjastossa katsomassa mitä kirjoja Tove Jansson onkaan kirjoittanut. Niitä voi siellä myös lueskella.

Sen jälkeen suuntasimme askeleemme kohti vieressa olevaa myymälää, jossa myydään monenlaisia muumituotteita, mm. muumikirjoja ja -mukeja. Niin siinä sitten kävi, että vaikka lastebn kanssa on tullut muumivideoita katsotuksi, meikäläinen osti elämäni ensimmäisen muumikirjan, sillä kierros oli painunut niin syvälle mielen sopukoihin. Pitihän minun ottaa selvää millaisia kirjat ovatkaan aikuisen näkövinkkelistä, jos ne kerran on kirjoitettu etenkin aikuisille. Aina sitä oppii!

Mitäpä Appa muuta olisi voinut ostaa kuin kirjan ”Muumipappa ja meri”? Mielenkiintoista, millainen lukukokemus siitä tulee, kunhan vaan ehdin/jaksan lukea sen loppuun.

Ei nimittäin alkanut kovin vakuuttavasti, sillä uni vei voiton jo parinkymmenen sivun jälkeen 🙂

No, yritän uudelleen joskus paremmassa jaksussa.

 

SUMMA SUMMARUM

 

Tampereella on tarjolla upea kokonaisuus, jossa voi kokea monenlaisia elämyksiä saman katon alla säässä kuin säässä. Hieno juttu!

Tällainen parin päivän viikonloppuvierailu Tampereelle oli verrattoman upea kokemus. Hintaahan sille toki tuli, sillä paikallisessa tavaratalossa olleet 3+1-päivät tulivat maksamaan aikalailla. Turistit tuovat siis rahaa Tampereelle 🙂 Toisaalta sanotaan, että jos halvalla saa niin ”mitä enemmän ostaa sitä enemmän tienaa!” Kummallista tämä elämä.

Lukijoille annan vinkkinä, että

  1. kun menette konserttiin Tampereelle, varatkaa hotelliyö tätä alennuskuponkia hyödyntäen.
  2. kun varaatte Courtyard Tampere -hotellin, katsokaa sitten elämykseksi Tampere-talon tarjonta.
  3. käykää syömässä joko Kitchen & Bar tai Tuhto -ravintolassa.
  4. varatkaa aikaa käydä Muumimuseossa, kun lähdette konserttiin. Sinne käy myös Museokortti.
  5. kun menette Muumimuseoon, varatkaa opastus.

Mukavaa elämysmatkaa Tampereelle.

 

HUOMAA TÄMÄ TARJOUS:

Majoitustarjous Courtyard Tampere -hotelliin.

Kun päädytte varamaan majoituksen Courtyard by Marriot Tampere City -hotellista, kannattaa lukea nämä matkakertomukseni Tampereelta. Tervemenoa tuohon upeaan kaupunkiin!

Tampereen parhaat paikat syynissä (osa 1)

Vapriikki on Tampereen sykkivä museosydän

 

 

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Kiva kuulla Marriott-hotellista. 🙂 Aamiainen ja muutkin ruoat näyttää oikein herkullisilta! Ja kuohari aamiaisella ehdottomasti kiva lisä.

    1. Ollos hyvä! Kuoharista tosin joutuu maksamaan lisää, mutta aina se on sen väärtti 🙂
      Suuri suositus Marriott-hotellille ja koko talolle.

  2. Tampereesta on aina kiva lukea. Vapriikki, Tampere-talo, Muumimuseo ovat kyllä kohokohtia siellä vierailevalle. Viime aikoina keskustan raitiolinjahanke on vienyt vähän viihtyisyyttä, mutta kunhan se on (jo piankin) ohi, keskustan maisemat vetävät taas. Tammelan tori, Tuomiokirkko, Keskustori, Hämeenpuisto ja erityisesti Pyynikki näköaloineen ovat paikkoja, joissa kuljemme usein. Eikä Tampere ole huono pyöräilykaupunkikaan, siitäkin on kokemusta. Aila

    1. Näin on! Tampereen keskusta on nyt sekaisin raitiovaunulinjan rakentamisen vuoksi, mutta veikkaan, että hyvää kannattaa odottaa! Kaupunki on auennut meille nyt näiden parin vierailumme aikana enemmän kuin aiemmin yhteensä. Siellähän voisi vaikka asua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *