· ·

Nizzan kulttuurikierros osa 2: Mamac , Palais Lascaris, Cathedrale Le Reparatea

Vierailtuani huikean hienossa Marc Chacallin museossa (must-paikka Nizzassa!) ja ei-niin-mielenkiintoisessa Matissen tuotantoa (minimaalisesti) esittelevässä talossa ei taiteen jano ollut vielä tyydytetty. Halusin ahmia lisää. Olin bongannut kohteiksi Mondernin taiteen museon (Mamac), Palais Lascaris sekä Cathedrale Le Reparatean. Vaikutti täydelliseltä jatkosuunnitelmalta. Alta aukeaa kuvia ja tekstiä sekä peräti 4 videon pätkää. Miellyttävää kulttuurimatkaa Nizzassa!

Mamac eli Modernin taiteen museo

 

Kävelin vieressä sijaitsevaan Modernin taiteen museoon (Mamac). Sisäänpääsy oli kirjaston päällä toisessa kerroksessa. Nousin hissillä ylimpään kerrokseen ja ajauduin kattoterassille. Se olikin museon paras osa. Kapeat sillat oli rakennettu kiertämään kattoa aaltomaisesti. Sieltä avautui hienot näköalat ympäri kaupunkia.

Matkapäiväkirjojen himokirjoittajana toteankin, että vaikkei moderni taide kiinnostaisi, kannattaa käydä lastenkin kanssa tuolla 5. kerroksen kattoterassilla!

Tässä alla vielä pari kuvaa Mamac-museosta. Aloitin tutustumisen museoon sen 3. kerroksesta (eli käytännössä neljännestä). Pakko sanoa, että ”innostuksen kolinaa” ei kuulunut siellä eikä parissa alemmassakaan kerroksessa. Tässä pari kuvaa niistä taideteoksista, jotka herättivät edes jotain mielenkiintoa:

 

 

Palais Lascaris – upea vierailukohde

 

Kävelin teatterin takana olevaa puistoa (lapsiperheille suositeltava paikka!) pätkän ja koukkasin sitten vanhaan kaupunkiin. Erittäin viehättävät kadut värimaailmoineen tekivät sen verran suuren vaikutuksen, että oli pakko ostaa jäätelö ja ihmetellä ympäristöä. Onneksi olin laittanut puhelimeni karttaan kadun, jossa oli seuraava tutustumiskohteeni Palais Lascaris. Olipahan hieno paikka! Ymmärrykseni mukaan tuokin palatsi kuuluu maksuttomien paikkojen kategoriaan.

Jo portaikossa oli pakko ottaa kamera esille. Ihmetys lisääntyi päästyäni toisessa kerroksessa sijaitsevaan palatsiin.

Uskomattomat kattomaalaukset ja taideteokset vetivät montun auki ja suun virneeseen.

Näyttelykävely Palais Lascarissa:

Siinä paikassa on se jokin, jonka vuoksi tuo palatsi kuuluu Nizzan kävijöiden must-kohteisiin!

 

Soitinmuseo Palais Lascarissa

 

Kun Palais Lascarisin yhteyteen on vielä varustettu erinomainen soitinmuseo, voi sanoa, että kannattaa käydä.

Tästä alta avautuu videokierros soitinmuseossa:

 

Cathedrale Le Reparatea

 

Mitäpä mikään vanha kaupunkin olisi ilman kunnon katedraalia.

Lähdin hyvillä mielin etsimään seuraavaa kohdetta eli Cathedrale Le Reparatea.

Sen kauneus oli seuraava paikka, joka sai alaleuan loksahtamaan. Se oli yksi kauneimmista vanhoista kirkoista, mihin olen törmännyt vaikka kymmeniä ja taas kymmeniä olen nähnyt. Cathedrale Le Reparatea on kolmas must-paikka Nizzassa.

Tässä vielä video, jonka parissa voit rauhoittua tutustumaan tuohon upeaan katedraaliin:

Tässä vaiheessa kultturikierrosta olin saanut Marjatalta tekstarin lapsen lapsemme Nooan sairaudesta ja tuntui, että on pakko lähteä rinnalla kulkijaksi. Käppäilin Espace Massena –puiston poikki todetakseni, että raitsikatkin kulkevat taas ja suihkulähde on päällä. Mikähän lakkopäivä oli edellisenä päivänä? Ehdin klo 17.06 lähtevään junaan, poikkesin matkalla kaupassa ja lähdin lohduttamaan nyytiä. Se oli vaisu loppuilta.  Onneksi Nooa nukahti ajoissa. Me muut vetäydyimme teollisen pizzan jälkeen makuuhuoneeseen pitämään kuiskauskerhoa. Hotelli oli ilmeisen täysi ja valtava netin käyttö kaatoi koko systeemin aamuun saakka. Hyvää yötä!

 

 

Tässä alla vielä linkki Marc Chacallin museosta ym. tehtyyn matkakertomukseen, joka oli tämän kulttuurikierroksen 1. kohde.

Nizzan kulttuurikierros osa 1: Marc Chagallin upea museo ja turha piipahdus Matisse-museossa

 

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *