· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Kooste vuoden 2023 ulkomaanmatkoistamme

Nyt on oikea aika paketoida kulunut matkavuosi ja tehdä kooste vuoden 2023 ulkomaanmatkoistamme. Kokonaisuutena vuosi oli 2000-luvun keskiarvon mukainen eli 8 reissua. Muutosta aiempiin ennen koronaa tekemiimme matkoihimme oli siinä, että pysyimme Euroopassa koko vuoden. Tervetuloa nojatuolimatkalle kanssamme.

Gran Canaria

Aloitimme ulkomaanmatkailumme Gran Canarialta tammikuussa 2023 syystä, että meillä oli ns, ”piikki auki” yhteistyössämme Norwegianin kanssa. Olin sairastellut pari kuukautta ja odotimme hetkeä, jolloin kuntoni sallisi matkailun. Kun sellainen tuli, varasimme lennot. Sen jälkeen etsimme meille sopivaa RCI-majoitusta ja sellainen onneksi löytyi ja vielä ”halavalla”. Tässä kokemuksemme vuoden ensimmäiseltä matkaltamme.

Teneriffa

Seuraavana olikin vuorossa toinen Kanarian saari eli Teneriffa. Olimme varanneet tuon matkan joulukuussa syystä, että ystävämme joutuivat perumaan varaamansa matkan suosikkihotellimme Gran Melia Palacio de Isoraan. Kun ystävämme kysyi olisimmeko valmiit lunastamaan huoneistot käyttöömme ei meiltä tarvinnut kahta kertaa asiaa kysellä. Huoneistoja sattui olemaan varauksessa kaksi, joten kysyimme toiselta ystäväpariskunnaltamme kiinnostaisiko heitä matka Teneriffalle?  Taivuttelu kesti yhtä kauan eli alle minuutin.

Olimme ostaneet lennot joulukuussa Norwegianilta ja nyt onnistuimme

Mee museoon! – Tallinnaan

Saimme keväällä mieluisan kutsun, josta emme osanneet kieltäytyä. Viro lanseerasi uuden museokortin, jonka tarjoamiin kohteisiin pääsimme tutustumaan toukokuussa.

Tein tuosta matkastamme pari postausta, jotka ovat luettavissa tästä alta:

Asuntoautomatka Pohjois-Norjaan

Toukokuun lopussa yksi haaveemme toteutui. Olimme jo muutaman vuoden ajan olleet lähdössä Pohjois-Norjaan ja etenkin Lofooteille, joka tuntui olevan se must-kohde ”kaikkien” mielestä. Haaveemme sai erinomaista nostatusta syystä, että olimme tehneet yhteistyösopimuksen Touring Carsin kanssa. Saimme heiltä matkailuauton käyttöön ja me raportoimme kokemuksistamme tavoitteena esitellä upeita kohteita ja innostaa lukijoita karavaanareiksi.

Sovimme kahden viikon matkasta, joka alkoi toukokuun lopulla. Siitä muodostuikin todellinen asuntoautoilun riemuretki monessa mielessä. Olimme kyllä tietoisia, että etäisyydet ovat pitkät, mutta emme tainneet aavistaa, että ajaisimme parin viikon aikana yli 4000 km. Yllättävästi istumalihaksemme kestivät matkan eikä meilläkään ollut keskenämme minkäänlaisia ongelmia ahtautua matkailuautoon niin pitkäksi aikaa. Onhan se eläkeläisen arki muutenkin jatkuvaa yhdessäoloa mallia 24/7 eli elämän parasta juhlaa!

Työstin tuosta huikean hienosta matkastamme valmistautumisineen peräti 10 matkakertomusta ja ne kaikki on luettavissa täältä:

Asuntoautomatka Pohjois-Norjaan – artikkelit

Kreetalla hikoilemassa

Heinäkuussa oli jälleen aika jatkaa yhteistyötä Norwegianin kanssa. Olimme varautuneet henkisesti matkailemaan Kosovossa, Montenegrossa ja Kroatiassa, mutta toisin kävi. Levottomuudet Kosovossa saivat meidät arkajalat etsimään toista kohdetta, joksi valitsimme tällä kertaa ”Pienois-Madeiran” eli Kreetan. Noissa kahdessa kauniissa saaressa on niin paljon yhtäläisyyksiä, että siitä tuo nickname. Lopputulos oli, että kävimme Kreetalla hikoilemassa 37 asteen lämmössä. Olihan se sen verran kova puristus, että taisi olla laitimmainen kerta, kun menemme keskikesällä sinne.

Matkakertomuksemme tuolta kuumalta matkalta löydät tästä (tai klikkaamalla kuvaa):

Kreetalla hikoilemassa by Appamatkustaa

Länsi-Välimeren risteily

Elokuun lopussa oli jälleen vuorossa yhteistyömatka. Tällä kertaa kumppanimme oli Kristiina Yhteismatkat, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä vuodesta 2019 saakka. Vuorossa oli Länsi-Välimeren risteily, jonka yhteydessä kävimme Espanjassa, Italiassa, Monacossa ja Ranskassa. Pääsimmepä käväisemään myös Sardinian saarella, jolla emme ole ennen käyneet.

Löydät 5 artikkelia tuolta mainiolta risteilyltämme täältä:

Länsi-Välimeren risteily by Appa matkustaa

Gran Canarialle hääpäivämatkalle

Olemme ottaneet tavaksemme lähteä jonnekin matkalle hääpäivämme kynnyksellä. Niinpä toteutimme haaveemme ties monennenko kerran? Tällä kertaa lähdimme Gran Canarialle hääpäivämatkalle syystä, että olimme onnistuneet saamaan viikon RCI-majoituksen Club Puerto Anfista, joka on yksi suosikkihotellejamme Kanarialla.

Tuo matkakertomus ei valitettavasti ole vuoden 2023 matkaltamme vaan vuodelta 2017, jolloin teimme ensimmäisen Anfi-reissumme. Syksy 2023 oli sen verran hektistä aikaa, että poikkeuksellisesti en ole vielä saanut aikaan siitä artikkelia, mutta aikeissa on sellainen vielä vääntää. Majoituimme tuon pariviikkoinen reissumme aikana myös kolmessa muussa hotellissa, joita voisi hieman esitellä. Eli perästä näkyy!

Mikäli Gran Canaria kiinnostaa, kannattaa lukea näistä artikkeleistamme vinkkejä:

Artikkeleista Gran Canarialta ja osin muiltakin Kanarian saarilta.

Laulu-Miesten kanssa konsertoimassa Hampurissa

Olen laulanut syksystä 2019 lähtien tänä vuonna 110 vuotta täyttävässä maineikkaassa Laulu-Miehet-kuorossa. Tuo Matti Hyökin johtama kuoro on tehnyt tämän vuosituhannen aikana jo peräti 13 levyä ja itsekin olen saanut olla mukana kahdella levyllä, joista toinen valittiin kuukauden levyksi vuonna 2023.

Laulu-Miehet Hampurissa Liedertafelin kirkossa lokakuussa 2023.

Laulu-Miehet on koronasta ym. syistä johtuen joutunut siirtämään mm. viime vuodelle suunniteltua Japanin matkaa peräti vuoteen 2025, joten Hampurin matka oli ensimmäinen, joka toteutui meikäläisen aikana. Sen vuoksi kirjoituspöydälläni on aihio tehdä matkakertomus ensimmäisestä ulkomaille suuntautuneesta konserttimatkastani, mutta senkin julkaisu on siirtynyt. Ja voin sanoa, että syy viivästymiseen on paljolti juuri Laulu-Miehissä, sillä olen hoitanut kolme vuotta kuoron some-tiedottajan tehtäviä. Se on ollut yllättävän aikaa vievä ja vaativa pesti, joka on osaltaan vaikuttanut siihen, ettei postauksia ole ilmestynyt entiseen malliin. Jätin tuon tehtävän osaavampiin käsiin joten nyt minulle vapautui paljon aikaan matkabloggaamiseen.

Ensimmäinen osoitus vapautuneesta ajasta on se, että sain päätökseen Appa matkustaa -sivujen radikaalista muutoksesta siirtyessäni Gutenberg-lohkoeditorin käyttöön. Sivujen ilme muuttui samalla merkittävästi, toivottavasti parempaan suuntaan. Otan julkiseksi tavoitteekseni tehdä tuosta Hampurin matkastamme postauksen kuluvan vuoden aikana 🙂

Tallinna

Teimme vuoden viimeisenä päivänä vielä päiväristeilyn Tallinnaan Viking Linen lahjakorttia hyödyntäen. Vuoden edullisimman ulkomaanmatkamme saldoksi jäi ruokailu paljon kehuja saaneessa Rataskoevu-ravintolassa sekä joulun aikana uhkaavasti pienentyneen viinivarastomme täydennysoperaatio.

Söimme Rataskoevussa kampelaa ja naudan sisäfilettä. Eivät nostattaneet mitään erikoisia tunteita. Arvosana 8/10.

Tallinnan matkamme oli todellinen pikapyrähdys. Kävimme vilkaisemassa joulutoria sekä testaamassa monien kehuman Rataskoevu-ravintolan vanhankaupungin keskustassa.

Matkasimme tällä kertaa VikingXPRS-laivalla. VInkkinä rauhaa etsivälle: Mene syömään/juomaan Wine & Dine -ravintolaan. Siellä on miellyttävä ympäristö ja ainakin meille sattui molempiin suuntiin erinomainen tarjoiluhenkilökunta. Kiitos heille!

Vuosi 2023 oli ”normivuosi” ulkomaanmatkailun suhteen. Olemme tehneet vuodesta 2000 lähtien keskimäärin 8 ulkomaanmatkaa vuodessa ja näihin lukemiin pääsimme tälläkin kertaa. On jälleen syytä olla kiitollinen mahdollisuudesta reissata.

Valmistautumisemme ja odotuksemme vuoden 2024 matkailuun kulkee totuttuja kaavoja. Olemme varanneet näin vuoden alussa matkat Aurinkorannikolle (helmikuu) ja Madeiralla (maaliskuu). Lisäksi suunnitelmissamme on parin viikon matkailuautoreissu Ruotsiin ja Norjaan sekä 50-vuotishääpäivämatkamme jonnekin. Mukaan mahtunee myös muutamia muita matkoja, joista päätämme myöhemmin.

Lisäksi matkailemme perinteisen innokkaasti Suomessa. Tammikuussa lähdemme tapaamaan äitiäni Ylivieskaan sekä käymme ystäviemme luona Oulussa ja käymme samalla katsomassa Taikahuilu-oopperan. Huhtikuussa on vuorossa hiihtoreissu Lappiin jne. Eli matkailulla on edelleen suuri rooli osana eläkeläiselämäämme. Ei Askompaa!

Samankaltaiset artikkelit

6 Kommenttia

  1. Kivalta kuulostanut matkailuvuosi. Meillä vuosi oli hieman poikkeava – erityisesti ulkomasnmatkojen osalta, sillä matkoja oli lukumääräisesti vähemmän. Matkustusöitä ulkomailla oli kuitenkin normaali määrä. Saapa nähdä, millainen kuluvasta vuodesta tulee. Joitain varauksia olemme mekin jo tehneet

    Niin ja onnittelut kultahäistä, upea juttu!

    1. Kiitos Mikko! Olen osin kateellisena seurannut upeita reissujanne. Teillä on omat kiinnostuksenne ja valitsette matkanne niin mukaan, kuten mekin. Voitaisiin jossain vaiheessa moikata taas Lahdessa pitkän paussin jälkeen ja vaihtaa kokemuksia. Oikein hyvää matkailuvuotta 2024 ja kiitos vielä onnitteluista. 28.9 on se suuri päivä! Saas nähdä mihin mammu minut vie kultahäämatkalle 🙂

  2. Mahtava matkustus vuosi ollut sinulla takana!
    Kun lapset kasvavat isommiksi tuon norjan haluan käydä matkailuautolla katsomassa.

    1. Nii onkii 🙂 Hyvä tavoite tuo Norja ja suosittelen, että tehkää se nimenomaan lasten kanssa. Omat lapsemme muistelevat nyt aikuisina Keski-Euroopan matkailuautoreissujamme, joita teimme useita. Ne ovat henkistä pääomaa, jota parempaa on on lapsille vaikea antaa. Tässä vielä lisää houkutuksia. Huomaatte, että Norja on meidän suosikkejamme. https://appamatkustaa.fi/?s=norja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *