· · · · ·

Kokemuksia Cala Blanca -hotellista Tauritossa Gran Canarialla

Cala Blanca -hotellis Tauritossa Gran Canarialla päätyi majapaikaksemme äkkilähdöllä tammikuussa 2023. Millaiseksi tuo RCI-hotelli osoittautui, paljastuu tässä artikkelissa.

Olin joutunut jonkinlaiseen sairausputkeen 11. joulukuuta 2022. Se muutti ohjelmaamme, perui reissuja ja pysäytti jossain määrin normielämää. Onneksi lääketiede on Suomessa niin hyvässä jamassa, että riittävällä määrällä tabletteja elämä alkoi jo voittaa. Menokenkä oli vipattanut jo pitkään sairauksien aikanakin, mutta vasta tammikuun lopussa hellitti sen verran, että matkakumppanini ”tohtori Sykerökin” suostui siihen, että voisimme lähteä jonnekin. Meillä oli ns. piikki auki eli olimme sopineet Norwegianin kanssa pienimuotoisesta yhteistyöstä. Siitä seurasi, että saatoimme ottaa lennon parin päivän varoitusajalla, jos lennolle olisi tilaa.

Kun lennot järjestyivät, oli enää majapaikan löytäminen edessä. Pandemian jälkeen hotellien hinnat olivat korkealla, joten ei ollut helppoa löytää kohdetta sloganiimme ”luksusta, mutta halvalla”. Kuin ihmeen kaupalla ilmestyi RCI:n sivuille kohtuuhintainen lisäloma juuri sopivasti. Nappasimme siitä heti kiinni ja meitä odotti majoitus 399 eurolla/viikko. Sen kanssa saattoi elää, joten menoksi.

 

Cala Blanca -hotelli Taurito Gran Canaria

 

Cala Blanca (2447 #) oli meille vieras paikka kuten koko Tauriton alue. Olimme joskus piipahtaneet siellä autolla katsomassa, että voisihan tuolla alueella yöpyäkin, joten emme ostaneet ihan sikaa säkissä. Jännitti kuitenkin, että millaiseen hotelliin olemme menossa?

Cala Blanca -hotelli näkyy tämän kuvan keskellä eli se sijaitsee noin 1 km matkan päässä Tauriton keskustasta.
Kävimme 1. aamuna syömässä aamiaisen kera kuohuviinin (kupliva vain sunnuntaisin) tässä vastapäisessä Paradise Valle Taurito hotellissa. Edullinen aamiainen, joka kannattaa käydä testaamassa etenkin jos kohtuullisen äänekäs ympäristö ei haittaa.
Bussipysäkiltä matka on vajaat 1 km, sillä korkeuserosta johtuen joutuu koukkaamaan melkolailla. Vasemmalla muutaman km päässä on kaunis Puerto Mogan, jonne shuttle-bussi kuljettaa asukkaita Cala Blanca -hotellista maksutta.

Tässä kuva hotellilta laaksoon.

1 mh huoneisto oli majapaikkamme Cala Blancassa

Olimme varanneet Cala Blancasta 1 mh huoneiston jonka saimme hotellin kolmannesta kerroksesta ihan kelvollisesta paikasta.

Kun lähtee etelään lomalle, parvekkeella on suuri merkitys. Tässä tapauksessa sillä oli riittävästi kokoa ja näkymä merelle kohtalainen.

Näille lepotuoleille olisi ollut enemmän käyttöä hieman lämpimämmällä säällä. Toisaalta olimme lähteneet kävelemään, ei makailemaan.
Huoneiston kalustus kaipaisi pientä ehostusta, mutta täytti tuollaisenaankin varsin hyvin tarpeemme.
Kassakaappi on hyvä varustus huoneistoissa.

Uusitussa keittiössä on kaikki tarpeellinen, mm. astianpesukone.
Mukavat ovat näkymät noista keittiöistä.
WC-kylpyhuoneessa oli valitettavasti ikävää viemärin hajua, joka saatiin kyllä pois valitettuamme asiasta.
Auringon maaginen voima sai aikaan sen, että päiväsaikaan saattoi nauttia ruoasta ja juomasta parvekkeella tammi-helmikuun vaihteessakin.

Hotellin yleiset tilat

Tässä lyhyt katsaus Casa Blancan yleisiin tiloihin.

Lämmitetty 26 asteen uima-allas mahdollistaa uintinautinnon myös talvella.

Vastaanottovirkailija Arianna piti meille tervetuliaistilaisuuden, jossa hän antoi vinkkejä lomallemme, kertoili bussiaikatauluista ym. Arianna on aivan erinomainen asiakaspalvelija. Hän hoiti kaiken tarpeellisen kuntoon alta aikayksikön, selvitteli lentokenttäkuljetussotkun yms.. Kiitos Arianna!
Meillä on tapana testata hotellin ravintola tulopäivänä ja niin teimme jälleen. Makukokemus ei yllättänyt. Tuolta ne pakastepitsat yleensä maistuvat. Nälkä lähti.
Tammikuun lopulla oli varmaan vaikutus siihen, että altailla ei ollut tungosta. Edes 26 asteen vesi ei saanut aikaan vipinää.

Hotellissa on pieni supermarket, jossa ostokset maksetaan baaritiskille.
Hierontapalvelut ovat hotellissa tarjolla.

Kuntosali on hyvin varustettu. Sinne pitää hakea erikseen avain vastaanotosta ja se annetaan ns. yksityiskäyttöön.
Tennistäkin voi pelata.

Saunakin on tarjolla, mutta hikilöylyjä siellä ei saa. Kiuas on, mutta kuumuutta ei riittävästi.

Illat ovat etelässä kauneinta aikaa

Varmaan jokainen matkailija tykkää auringonlaskuista. Sen vuoksi niitä kuvataan paljon emmekä tehneet taaskaan poikkeusta.

Iltaisin ravintolassa on pientä vipinää. Musiikkiohjelmaa on tarjolla joka ilta ja barbeque-iltakin oli mahdutettu ohjelmaan.

Ei siitä mihinkään pääse, että auringonlaskut ovat päivän parasta aikaa värimaailman kannalta.
Tällaisia näkyjä katselimme mielellään lähes joka ilta. Ajoitimme kulkemisemme vähän sen mukaan.
Sinne se taas painui.
Taisi olla klo noin 19.30, kun aurinko oli jo laskenut.

Shuttle-kuljetus on matkailijan kaveri

Kun hotelli on kilometrin päässä lähimmältä bussipysäkiltä, hotellin puolesta järjestetty maksuton shuttle-kuljetus on mahtava juttu.

Pienoisbussi kulki tämän aikataulun mukaan Puerto Moganiin,, Puerto Ricoon ja Playa Amadorekselle. Loistojuttu!

Cala Blanca -hotelli oli lopulta miellyttävä kokemus. Palvelu on siellä erinomaista ja siisteydestä pidetään kiinni. Erityisesti se, että jokainen työntekijä tervehti ystävällisesti aina kohdatessa, teki meihin hyvä vaikutuksen. Vaikka hotellin taso pyörinee noin 3 tähden luokituksessa, voisi sinne mennä uudelleen. Kannattaa testata!

 

Taurito ja sen laaksoon rakennettu hiekkaranta

 

Taurito, kuten monet muutkin Gran Canarian lomakeskuksista, on turisteja varten rakennettu lomaparatiisi.

Cala Blancan alapuolella kaartelevat maantien. Bussipysäkit tulevat ensimmäisenä vastaan, kun olet päässyt mäen alle.

Tässä Playa del Inglesiin lähtevien bussien aikataulu. Tarkista aikataulut vastaanotosta. Vierailumme aikana tämä ei toiminut, sillä pikkutie Puerto Moganiin oli poikki kivivyörymän vuoksi ja aikataulut hieman sekaisin.
Puerto Moganiin näillä aikatauluilla.

 

Taustalla näkyvä Playa Tauritos näyttää ylhäällä olevasta Mogan Princess-hotellista tältä.
Mogan Princess -hotelli tässä kuvassa nyt vuorostaan kuvattavana. Se on takimmainen hotelli kuvassa. Cala Blanca keskellä matalana kulkeva rakennus.
Playa Tauritos on pienehkö tekoranta, jossa kyllä pystyy uimaan ja jopa varpaistelemaan.

Sunset Taurito -ravintola oli somemaailman suosikki noilla kulmilla, mutta jälleen kerran jouduimme toteamaan, että Tripadvisorin ym. sivujen arviointeihin ei välttämättä kannata luottaa. Meillä lienee erilainen käsitys hyvästä ruoasta kuin monella muulla.

Tämänkin calamarin kun olisi saanut kuumana ja paremmin maustettuna niin… En jaksa ymmärtää miksi homma ei voi hoitaa saman tien kunnolla.
Tutustuimme tähän englantilaispariskuntaan shuttle-kuljetuksen aikana. Sen jälkeen törmäsimme tämän tästä missä milloinkin. Mielenkiintoista… Hauska oli aina kuitenkin vaihtaa päivän kokemuksia.

 

Norwegianin suorat lennot Kanarialle

Vihjaisin tuolla alussa, että lensimme tälle lomalle Norwegianin siivin ja tutustuimme lentoyhtiön toimintaa melko perusteellisesti. Kirjoitin noista kokemuksista erillisen artikkelin, jonka voit käydä lukemassa tästä alta. Norwegianin suorat lennot Gran Canarialle on hieno juttu.

https://appamatkustaa.fi/lentoyhtio-norwegian-teki-vahvan-paluun/

 

Samankaltaiset artikkelit

6 Kommenttia

 1. Olette yleensä selvästi tyytyväisiä RCI-hotellihin ja järjestelmään ylipäätään. Onko järjestelmää hyödyntäneille tullut ikinä negatiivisia kokemuksia vastaan? Toki jotkin on varmasti vielä parempia kuin toiset. Tämäkin taas nimittäin näyttää ja kuulostaa varsin mukavalta.

  1. Hyvää pohdintaa Mikko! Olen varmaan outo lintu RCI-porukassa, jossa on paljon tyytymättömyyttä. Kyse on useimmiten siitä, ettei löydä sopivia hotelleja ellei voi riittävän ajoissa (yleensä) varata hotellia, kun ei tiedä lomista yms. Toisaalta harva osaa käyttää pistejärjestelmää kuten me. Se on taitolaji. Etenkin alkuvuosina meilkekin tuli limboja, mutta sitten olemme oppineet valitsemaan oikeat kohteet. Ja jos tulee vastaan huono huoneisto, se on kyllä yleensä saatu vaihdetuksi. Ehkä olen riittävän iso, määrätietoinen ja varmaan myös vakuuttava 😂

  2. Mikolle voisin kommentoida RCI-kohteista omalta osaltani: enemmän on pettymyksiä kuin tyytyväisyyttä. Jos keskinkertainen 3* majoitus on riittävä, silloin tarjonta on ihan hyvä. Tässäkin kohteessa olen muutaman yön viettänyt ja odotusarvoilla (3*) ja vastasi hyvin odotuksia. Yövyin juuri Teneriffalla 5* RCI kohteesta, jolle itse antaisin max 3,5*.

   Suurempi ongelma useimmille lienee se, ettei RCI-majoitusta löydy juuri siitä kaupungista tai edes maasta, minne haluaisi matkustaa.

   1. Tässä on myös kyse siitä, että Annen kriteeristö on paljon tiukempi. Tämä tulee esiin jo pelkästään kuohuissa. Meille kelpaa kuohuviini, Annelle vain shampanja 😉 Sama on hotellien suhteen. Mikä on meille 4 tähteä, on Annelle 3. Siksi olemme toistaiseksi löytäneet meille sopivia RCI-hotelleja, mutta siitä olemme samaa mieltä, että RCI:n suunta on ollut huonompaa kohti ja hyviä hotelleja on jäänyt pois. Mutta me menemme tuonne 3,5 tähden kohteeseen reilun viikon kuluttua ja se on meille 4,5. Eli näin se menee 🙂

 2. Voi surku!
  Appalla käy aina huono tuuri ravintoloiden suhteen, mutta onneksi olet yleensä majoituksiin tyytyväinen. Mulla tahtoo olla päinvastoin, kun kyse on RCI-majoituksista.

  TA-arvostelut kertovat ravintoloista just yhtä paljon kuin RCI-kruunut hotelleista eli ei yhtään mitään. Meitä on niin monen maun kulkijaa, jotka noita arvosteluja antaa. Gran Canarialla on muutama hyvä ravintola, mutta tosiaan vain muutama koko saarella. Sen sijaan esim Teneriffan Alcalan kylässä niitä on yllättävän monta. Toivottavasti löydätte maaliskuussa sieltä jonkun mieleisenne.

  1. Tässä ravintola-asiassa taitaa olla meidän kriteeristömme erilainen Annen kanssa ainakin niiden ravintoloiden suhteen, joissa olemme molemmat käyneet. Mutta ne ovat todellakin makuasioita. Pitää vielä tarkistaa dokumenteista ne Annen Alcala-suositukset ja käydä testaamassa niistä ainakin joku, kun sinne nyt menemme. Ehkä nyt tärppää. Tripadvisor on todellakin menettänyt luottamuksemme ravintola-arvioinneissa. Hotellien suhteen käytämme sitä harvoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *