La Palma on kaunis kappale tuntemattominta Kanariaa

La Palma on kappale tuntemattominta Kanariaa ainakin meille, vaikka olemme vierailleet yli 20 kertaa Kanarialla kohta 40 vuoden aikana. Nyt meillä on mahdollisuus piipahtaa tuolla kauniilla saarella aistimassa muutaman tunnin ajan saarta ja katsomassa sitä laivahyttimme parvekkeelta saapuessamme sinne aamulla.

Muutamassa tunnissa ei ehdi paljoa nähdä eikä kokea, mutta saimme kuitenkin jonkinlaisen käsityksen sen pääpaikasta Santa Cruz de La Palmasta kävellessämme sitä ristiin rastiin. Innostuin myös ottamaan selvää millaisesta saaresta on kyse. Se paljastui todella kauniiksi tuliperäiseksi saareksi, josta annan joitain vinkkejä artikkelin loppuun keräämälläni infopaketilla.

Ruokahalu tuli herätetyksi ja tuolle saarelle kannattaa palata pidemmäksi aikaa.

(Toteutimme tämän risteilyn yhteistyössä Kristina Cruisesin kanssa.)

Kokemuksia retkistä ja kaupunkivierailuista Kristina Cruisesin Kanarian risteilyllä

 

Osallistuimme helmikuussa 2020 juuri ennen koronarajoitusten alkamista viikon risteilylle Kanarian 4 saarelle, Madeiralle ja Marokkoon. Voit lukea koko viikon kokemuksistamme tästä matkakertomuksestani:

Neljä Kanarian saarta, Madeira ja Marokko viikossa? – Haloo!

Tällaisten risteilyjen suola on, että risteilymatkustaja voi valita lähteäkö tutustumaan satamakaupunkeihin omin päin vai osallistuako erikseen hinnoitetuille retkille. Valitsimme vajaat 200 € maksavan retkipaketin, jolla sai 3 opastettua kierrosta matkan aikana.

Teen pysähdyspaikoistamme matkakertomukset, joissa kerron, miksi kannattaa osallistua retkille ja/tai annan vinkkejä omatoimimatkoille aiempien vierailukokemustemme perusteella.

Aloitimme risteilymme Gran Canarian Las Palmasista, josta laivamme siirtyi yön aikana ensimmäiseen varsinaiseen kohteeseen La Palman saarelle. Olimme olleet muutaman kerran aikeissa tehdä sinne päivämatkan muilta saarilta, mutta aina ne olivat jääneet väliin. Nyt kuitenkin pääsimme sinne muutamaksi tunniksi aistimaan La Palman saaren ilmapiiriä.

 

La Palma oli meille kappale tuntemattominta Kanariaa

 

La Palma oli kappale tuntemattominta Kanariaa ainakin meille, jotka olemme vierailleet Kanarian saarilla jo noin 20 kertaa lähes 40 vuoden aikana. Se oli tällä matkallamme ainoa kohde, jossa emme olleet aiemmin käyneet, joten oli todella hienoa päästä edes piipahtamaan tuolla saarella.

La Palma kuulu Kanarian saarten ”Big Fiven” joukkoon vaikka onkin vain 708 km² kokoinen.

La Palma on saari Espanjalle kuuluvilla Kanariansaarilla. Saaren pinta-ala on 708 km² ja sen väkiluku oli 86 528 vuonna 2008. Asukkaista 17 132 asui saaren pääkaupungissa Santa Cruz de La Palmassa. (Wikipedia)

 

La Palman saari aamulla, kun olemme saapumassa satamaan.

Valtameriristeilyjen hienoimpia hetkiä on, kun laiva alkaa lähestyä satamaa aamulla. Hyvin nukutun yön jälkeen oli upeaa aukaista parvekkeen ovi ja katsastaa millaiseen päivään olemme heränneet ja mihin tulossa.

Nykyihmiselle on tärkeää myös se, että nettiyhteys herää henkiin, kun maa/saari alkaa olla riittävän lähellä. Sen voin tässä nyt paljastaa, että TUI laskuttaa maltaita siitä, että laivalla voi käyttää nettiä. Suosittelen suosiolla varmistamaan, että käytössäsi on riittävästi gigatavuja hoitaa tarvittavat nettijutut satamissa.

Armas on varsin tuttu näky jokaiselle Kanarian matkaajalle. Ne ovat kanarialaisten yhteysaluksia, joilla pääsee saarelta toiselle. Nämä lautat ovat käyneet meille tutuiksi aiemmilta matkoiltamme, mutta nyt vain vilkutimme sille parvekkeeltamme.

Tapio Reingoldt opastaa matkailijaryhmäämme La Palman satamassa.

Santa Cruz de La Palmassa jokainen sai kierrellä omaan tahtiinsa. Halukkaat saivat poistua laivasta aamulla yhdessä Tapion kanssa. Hän kertoili pääkohtia La Palmasta ja opasti meidät sitten keskustaan.

Santa Cruz de La Palma on saaren pääkaupunki, jossa on noin 16 000 asukasta. Satamasta on ainoastaan muutaman sadan metrin kävely kaupungin keskustaan.

 

Santa Cruz de La Palman parhaat nähtävyydet

 

Santa Cruz de La Palman kartta

Pienen kaupungin muutamat nähtävyydet on helppo löytää ja äkkiä katsottu. Sen vuoksi päiväristeily La Palmalle on järkiratkaisu, mikäli haluaa tutustua ainoastaan saaren pääkaupunkiin. Päivässä ehtii kiertää kyllä helposti koko saarenkin nähtävyydet, jos vuokraa auto tai palkkaa kuljettajan. Silti taidamme seuraavalla vierailulla varata muutaman yön majoituksen saarelta.

Sattumoisin vastaan käveli tuttua porukkaa Tapiolle. Kaj Rönnberg on toiminut oppaana Kristina Cruisesin matkoilla mm. Grönlandissa. Hän ja vaimonsa Siv olivat tulleet lempisaarelleen ja -asuntoonsa vähän pidemmäksi aikaan. Kävi myös ilmi, että Kaj on toiminut samassa työpaikassa serkkuni tyttären Eijan kanssa ja että he ovat hyviä ystäviä. Kyllä muailima on niin pieni!

Sitten olikin aika irtautua omille teille ja lähteä tutustumaan saaren pääkaupunkiin. Eipä tietäisi millä Kanarian saarella on, kun katselee kaupungin yleisilmettä.

Iglesia Matriz de El Salvador

Tämä kaunis Iglesia Matriz de El Salvador kirkko on yksi kaupungin päänähtävyyksistä.

19-vuotiaana kuollut runoilija ja kirjailija Felix Francisco Casanova ei ole ”se” Casanova. Lyhyen elämänsä aikana hänestä ehti kuitenkin tulla kuuluisuus ainakin La Palmassa.

Kaupungissa on mielenkiintoisen näköisiä ja värisiä rakennuksia. Ihan kelpo paikka.

Tämä merikapteenitonttu on La Palman symboli. Taustalla oleva puulaiva toimii museona.

Samaisella aukiolla on myös tällainen kaunis kioski.

Santa Cruz de La Palmasin päänähtävyydet on pikaisesti katsottu päällisin puolin. Sitten olikin jo aika vaeltaa katsomaan saaren suurinta ja ainoaa (?) hiekkarantaa.

Kaupungin rantakatu on kuuluisa kauniista parvekkeistaan, mutta meikäläinen oli kiinnostunut enemmän rantahiekasta, joten kuvat jäivät ottamatta 🙂 Onneksi netti on täynnä kuvia. Täältäkin aukeaa 324 matkailijoiden ottamaa kuvaa parvekkeista.

Balcones de la avenida Maritima (Santa Cruz de la Palma, Espanja) – arvostelut (tripadvisor.fi)

Ehkäpä meikäläistenkin valikoiva tarkkaavaisuus kohdistuu seuraavalla matkallamme noihin parvekkeisiin 🙂

La Palman varpaisteluranta

Vajaan kilometrin mittainen varpaisteluranta on tehty Saharasta kuljetetusta hiekasta vasta muutama vuosi sitten. Helmikuussa se näytti olevan autio ja tyhjä.

Muutaman tunnin tutustumisreissun jälkeen oli aika palata laivalle. Seuraava kohde  eli Madeira odotti. Siitä voit lukea noin viikon kuluttua ilmestyvässä blogikirjoituksessani. Pysy kanavalla!

Jos kiinnostuit, kannattaa varata oma risteilysi näillä ohjeilla saadaksesi tuntuvan alennuksen matkastasi.

TARJOUS APPA MATKUSTAA -BLOGIN LUKIJOILLE!

Kristina Cruisesin vuoden 2021-2022 Kanariansaarten risteilyille on voimassa ennakkovaraajan etu!

Saat 189 € arvoisen retkipaketin (sis. 3 retkeä) veloituksetta, kun varaat talven Kanarian risteilyn hyvissä ajoin (retkietuja on saatavilla rajoitetusti).

Tee varaus: https://www.kristinacruises.com/matkakohde/kanarian-risteilyt/,

soittamalla Kristina Cruisesille puh. 05 211 44 (ma-to klo 10-14) tai sähköpostilla info@kristinacruises.com

 

 

La Palman vulkaanisen saaren parhaita paloja

 

Pikaisen nettisurfailun perusteella La Palmasta on haastavaa löytää matkailuinformaatiota. Ylivoimaisen hyvän vaikutuksen teki tämä Kanarian saarten virtuaalisen turistitoimiston sivustolta aukeva huikean hieno video. Sen katsominen voi kyllä aikaansaada valtaisaa matkakuumetta!

La Palma | You’re on the Canary Islands Tourism website. (hellocanaryislands.com)

Videolta käy ilmi kuinka äärettömän kaunis on tuo tuliperäinen saari. Pakkohan sinne on vielä päästä muutaman päivän reissulle, sitten joskus!

 

Katsoin blogit.fi-palvelusta mitä bloggaajat ovat kirjoittaneet La Palmasta. Löysin sieltä yllättävän vähän postauksia saaresta, mutta tässä pari Heidin mainiota kirjoitusta.

La Palma – Kanarian kaunein luontosaari – maailmanaarella.com

Tätä matkakertomusta lukiessani innostuin entistä enemmän. Tuonne saarelle kannatta lähteä vaeltamaan! Sen huomaa kuvista, että ”säällä on väliä” 🙂

Kanarian La Palma – päiväpatikoijan valinta – maailmanaarella.com

Katsoin vielä löytyykö Bloglovinin kautta postauksia La Palmasta. Ei suomeksi, mutta kylläkin muilla kielillä:

Tässä hyvä linkki, josta voit käydä katsomassa La Palman parhaita nähtävyyksiä. Niiden perusteella näyttäisi siltä, että saarelle kannattaa todellakin palata yöpymään ja kiertelemään.

 

HUOMAA!

Jos haluat aina välittömästi tiedon uusista postauksistani, käy tykkäämässä blogiani myös täällä:

Follow my blog with Bloglovin

 

 

Comments

  1. Mahtaakohan tuo netin kalleus olla yleisestikin risteilyillä aika tavanomaista. Etelämantereelle risteillessä oli ainakin ihan sama juttu. Koska olimme tuolloin pitkään reissussa, oli nettiyhteys joksikin päiväksi ihan pakollinen hankinta laskujen ym. hoitamiseksi. Kävi kuitenkin tuuri ja syystä tai toisesta tuo yhden päivän koodi toimi kaikkina muinakin päivinä, joten pystyimme hyödyntämään nettiä koko risteilyn ajan tuon yhden päivän hinnalla!

    La Palma taitaa olla itseäni eniten kiinnostava kohde Kanarialla. Eipä ole tainnut tulla vastaan ainoatakaan toista juttua tuosta saaresta!

  2. Kyselin muilta bloggaajilta postauksia La Palmasta. En saanut yhtään lisää eli juttuni lopussa olevat lienevät ainoat? La Palmasta tulee mielee Madeira. Upeita vaellusreittejä, suuria korkeuseroja, kaunista luontoa. Haluamme ehdottomasti tutustumaan saaren luontoon.

  3. La Palma oli kyllä tosi positiivinen yllätys! Juurikin täydellinen luontolomailuun, ei niinkään rantalomailuun. Oikeastaan haluaisin sinne takaisin, sillä olen nyt hankkinut paremman ”tähtiobjektiivin”, joten olisi unelma päästä takaisin Roque de los Muchachosin tähtitaivaan alle.
    Kiitos muuten linkkauksesta blogiini♡.

    1. Ollos hyvös Heidi! Kaiketi tuo paikallinen tähtitaivas pitää käydä joskus katsomassa 🙂 Varmasti menemme sinne vielä vähintään pariksi yöksi. Hienoa, että olit kirjoittanut La Palmasta. Muiden kirjoituksia en löytänyt eikä ole tullut pyynnöistäni huolimatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.