Kuusamon Tropiikin ympäristö tarjoaa virikkeitä ja elämyksiä

(Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa.)

Kuusamon Tropiikin ympäristön valtteina ovat kauneuden lisäksi rauhallinen ja puhdas luonto. Sen lisäksi se tarjoaa runsaasti virikkeitä ja elämyksiä.

Vietimme syyskuussa ruskaloman Holiday Clubin Kuusamon Tropiikissa ja pääsimme tutustumaan sen monipuoliseen, miellyttävään majoitustarjontaan. Nyt luomme katsauksen hotellin ympäristöön tavoitteena kertoa mitä loman aikana voi harrastaa. Huomaatte, että tarjontaa riittää niin, että viikko ei vielä riitä kaiken mukavan kokemiseen.

Katso alennuskuponki Holiday Club Saimaan verkkokauppaan tämän postauksen lopusta.

Julkaisin erillisen Kuusamon Tropiikista kertovan postauksen, jossa esittelin tuon suurehkon lomakohteen erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Kun haluat viettää loman Suomessa, tässä on sinulle erinomainen vaihtoehto.

Ruskaretki Kuusamon Tropiikkiin oli huippujuttu

Koska artikkeli paisui turhan pitkäksi, päätin jakaa sen kahtia ja esitellä hotellin ulkopuoliset fasiliteetit tässä erillisessä kirjoituksessa.

 

Kuusamon Tropiikin ympäristön tarjoamia virikkeitä ja elämyksiä

 

Kuusamon Tropiikin lähimaasto on ulkoilun lomaparatiisi

 

Kuusamon Tropiikki -hotellin johtaja Mikko Hiltula nosti tuossa hotellia esittelevässä jutussa esille, että heidän valttinaan on kaunis, rauhallinen luonto, joka ei jätä ketään kylmäksi. Pakkohan sitä oli käydä testaamassa. Helpoin mahdollisuus luontoiluun on lähteä sauvakävelemään hotellin lähimaastossa olevia polkuja ja pikkuteitä.

Hotellin asuntojen vieressä on puhdasvetisiä lampia, joiden välissä ja ympärillä on erinomaisia kävelymaastoja.

Aluskasvillisuus on matalaa ja kaunista. On todella mukavaa kävellä tuolla!

Kauniita lampia ja värikästä maastoa riittää.

Metsässä on mitä mielikuvituksellisempia taideteoksia, kun pitää silmät auki.

Saimme mahdollisuuden käydä testaamassa hotellista vuokrattavia sähköavusteisia Trek fatbike -pyöriä, jotka ovat verraton mahdollisuus tutustua maastoon, jossa riittää pyöräilyäkin varten tehtyjä reittejä.

Pyöräilijä voi valita itselleen sopivat välitykset ja avustukset. Kyllä on pyöräily tehty helpoksi.

Alkava maaruska siivitti pyöräilijöitä kulkemaan mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Me tykkäsimme ajella metsässä helpohkoilla leveillä väylillä, joita risteili siellä täällä laajalla alueella mm. golfkentän ympäristössä ja jopa sen läpi. Pitää kuitenkin pysyä luvallisilla väylillä, ettei saa palloa päähänsä 🙂

 

Hannu Hautalan luontokuvanäyttely Kuusamossa

 

Olemme museokortin hankittuamme käyneet korona-aika lukuisissa museoissa eri puolilla Suomea. Kuusamosta löysimme yhden, johon kortti kävi, joten sinne!

Luontokeskuksessa Kuusamon keskustassa on Suomen ehkä kuuluisimman luontokuvaajan Hannu Hautalan elämästä ja tuotannosta kertova näyttely ”Hannun jäljet”. Odotuksemme olivat korkealla, kun menimme sitä katsomaan.

Muistan Hannu Hautalan kuvia ja kirjoja jo 1970-luvulta. Hän on varmaan ainoa luontokuvaaja, jonka osaan nimetä.

Olisimme odottaneet, että näyttelystä löytyy upeita, kookkaita, kauniita kuvia ja paljon. Petyimme! Näyttelyssä oli muutama Hautalan ottama suurennettu kuva, mutta pääsääntöisesti niitä saattoi katsella pieneltä näytöltä, jossa esiteltiin pieninä kuvina hänen valokuvaushistoriaansa eri vuosikymmeniltä. Yhdessä huoneessa pyöri videolta Hannu Hautalan haastattelu, jota katsoimme hetken. Mutta tuollainen ei jaksanut kiinnostaa, kun lähdimme hakemaan elämyksiä.

 

Ville Heikkisen valokuvanäyttely oli parasta

Luontokuvakeskuksessa on vaihtelevia näyttelyitä ja nyt oli vuorossa Ville Heikkisen valokuvanäyttely. Se oli tällä kertaa vierailumme parasta antia.

Ville Heikkinen ”Hiiripöllö”
Ville Heikkinen ”Hiiripöllö”

Nappasin muutaman kuvan Ville Heikkisen taidokkaista otoksista. Mahtavaa, että Hannu Hautalan saappaisiin on astumassa tällaisia kykyjä.

Ville Heikkisen ”Pöllövuosia”-näyttely on Luontokuvakeskuksessa 18.1.2021 saakka. Mene ja katso!

 

Ruskaretki Rukan väriloistoon kruunasi syyslomamatkamme

 

Kuusamon Tropiikista on reilut 20 km matka Rukan huipulle, maaruskan keskelle. Ajoimme itärinteille ja nousimme Maston parkkipaikalle Juhannuskalliontietä. Siinä on hyvä parkkipaikka, josta vielä 200 m nousu kävellen rinteen huipun toiselle puolelle ja se oli siinä!

Kuvat puhukoot!

Vaikka tämä kuvakavalkadi antaa jonkinlaisen käsityksen siitä mitä koimme, ei se ole lainkaan sitä mitä on kulkea ”vau-ilme” kasvoilla ja päivitellä luonnon kauneutta. Emme ole koskaan aikaisemmin lähes 70-vuotisen elämämme aikana ole kokeneet vastaavaa.

HUOM!

Matkamme jatkui Rukalta kohti Pientä Karhunkierrosta ja Jyrävän 9 m korkeaa vesiputousta. Samaan päivään mahtui vielä kolmaskin kohde eli yli 300 m pitkälle ja yhteensä 14 m korkealle Kiutakönkäälle. Näistä huikeista kokemuksista ilmestyy erillinen postaus muutaman päivän kuluessa.

 

Tässä oli vasta pari vinkkiä lähimaastoiluun, mutta sieltä löytyy myös golfkenttä, frisbeegolfrata, koskenlaskua, melontaa ym. Näistä lisää täältä:

Kuusamon Tropiikin aktiviteetit

 

Mikäli olet menossa Kuusamoon talvella, lue tämä vinkkipankki:

Kuusamon ja Rukan ladut – jokaiselle jotakin – Matkaile Suomessa

 

 

Hyödynnä tämä 15 % alennus:

Holiday Club lupasi, että saat -15 % alennuksen koodilla ASKO15 Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 30.6.2022 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

https://www.holidayclubresorts.com/fi/store/?&code=ASKO15

 

Tässä vielä linkit muihin kesällä 2020 testaamiimme Holiday Club -lomakohteisiin:

Holiday Club Caribia on hyvä tukikohta tutustua Turkuun

Turun parhaat paikat parissa päivässä

Vinkit lomailuun Holiday Club Tahko Spassa (osa 1/2)

10 vinkkiä Tahkon lomaan kesäaikana (vinkit 5-10)

Kesän odotetuin viikko oli koko perheen loma Saimaalla!

 

 

 

 

 

Comments

  1. Maastopyöräily on alkanut kiinnostamaan minua. Retkeillessä tulee nykyään paljon pyöräilijöitä vastaan. Ajattelin kokeilla pyöräilyä alkuun lähiympäristössä. Saiko pyörät vuokratessa myös kypärän, vai pitikö sellainen olla omasta takaa mukana?

    1. Kyllä pyörävuokrauksen yhteydessä saa kypärän. Etenkin sähköpyörä on hyvä juttu tässä iässä. Mahtava e-fatbike.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.