· · · · ·

Ruskaretki Kuusamon Tropiikkiin oli huippujuttu

(Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa.)

Ruskaretki Holiday Club Kuusamon Tropiikkiin oli monessa mielessä huippujuttu. Erinomainen majoitus, kaunis, monimuotoinen luonto, rauhan tyyssija kuvaavat syyslomamatkaamme Suomen kauneimmaksi kunnaksi väitettyyn Kuusamoon.

Tällaisin miettein kirjoittelin tätä matkakertomusta, jossa esittelen uutena brändilähettiläänä meille aiemmin tuntematonta Holiday Clubin kohdetta. Meillä oli mahdollisuus yöpyä Kuusamon Tropiikin upeassa Villas-huoneistossa: Se oli uudehko talo, joka oli tarpeisiimme nähden erinomainen majoittumispaikka sopivan matkan päässä päärakennuksesta ja ravintoloista.

Esittelen muitakin Kuusamon Tropiikin majoituspaikkoja sekä sen tarjoamia harrastusmahdollisuuksia. Testasimme myös hotellin pääravintolan tarjontaa.

(Artikkeli on päivitetty 6.1.2021)

Huomaa artikkelin lopussa oleva 15 % alennuskoodi Holiday Clubin verkkokauppaan!

Aloitin Holiday Club Resort Oy:n brändilähettiläänä kesällä 2020 tavoitteenani tutustua ja esitellä eri kohteita. Kohde-esittely on päässyt hyvin vauhtiin, sillä olemme vierailleet kesän aikana Holiday Clubin kohteissa Saimaalla, Tahkolla ja Turussa. Artikkelit noihin lomaparatiiseihin löydät tämän postauksen lopusta, joten niiden avulla on helppoa alkaa miettiä seuraavaa lomaa Suomessa.

Miettiessämme seuraavia tutustumiskohteita päädyimme siihen, että haluamme tehdä syyslomamatkan Kuusamoon ja Sallaan. Olemme vuosia unelmoineet ruskaretkestä. Vuonna 2019 se järjestyi syyskuun lopulla Leville, mutta myöhästyimme hieman parhaasta loistosta. Nyt uskoimme ajoituksen osuvan nappiin ja niin kävikin!

 

Ruskaretki Kuusamon Tropiikkiin oli huippujuttu

 

Koronasta johtuen loma Suomessa on käytännössä ainoa vaihtoehto, kun haluaa irtiottoa arjesta. Olimme muiden matkaajien tapaan joutuneet perumaan pari ulkomaanmatkaa, joten syyslomamatka Kuusamoon oli jonkinlainen unelmiemme täyttymys.

Aloitimme ruskaretkemme Kuusamosta. Viimeistään tämän kokemuksemme perusteella vakuutuimme, että syysloma kannattaa suunnata Kuusamoon ja ajoittaa syyskuun puoliväliin. kokemuksemme mukaan ruskaretki Kuusamon Tropiikkiin oli huippujuttu joka suhteessa.

Saapuessamme Holiday Club Kuusamon Tropiikkiin muistimme, että olemme käyneet siellä kerran 1990-luvulla lastemme kanssa. Kylpylä oli silloin uusi ja uljas, lähes ainutlaatuinen lajissaan. Oli hauska nähdä, millaisen vaikutuksen se tekee lähes 30-vuotiaana meihin, jotka emme ole varsinaisia kylpyläfaneja.

Holiday Club Kuusamon Tropiikki
Kuva kuvasta Holiday Club Kuusamon Tropiikin vastaanoton seinältä.

Hämmästyksemme oli suuri astuessamme Holiday Club Kuusamon Tropiikin vastaanottoaulaan. Se on sisustettu muutama vuosi sitten todella viehättäväksi.

Vastaanoton yhteydessä on R-kioski, josta saa ostaa myös joitain ruokatarvikkeita.

Saimme hotellin johtajalta Mikko Hiltulalta oivan tietopaketin Kuusamon Tropiikin historiasta ja nykytilanteesta. Syystäkin hän myhäili tyytyväisenä, sillä olimme todella vaikuttuneita siitä, mitä koimme ja näimme muutaman päivän vierailun aikana.

Kysyimme mikä on Kuusamossa ”se juttu”, joka vetää sinne asiakkaat vuodesta toiseen, uudelleen ja uudelleen. Mikko kertoili, että heidän vahvuutensa on kaunis luonto ja se rauha, jota ympäristö tarjoaa. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Suurin osa asiakkaista haluaa itse räätälöidä oman lomansa hotellin tarjoamien fasiliteettien pohjalta. Sitten, kun se ei riitä, hotelli tarjoaa omia monipuolisia maksullisia palvelujaan, joita siellä todella riittää, kuten voitte tästä postauksestakin lukea. Kiitos Mikko esittelystä ja erinomaisesta palvelusta.

Kun Mikko muutaman päivän kuluttua kyseli kokemuksiamme, nostimme upeiden puitteiden lisäksi korkealle henkilökunnan erinomaisen hyvän palvelualttiuden. Se osataan Koillismaalla.

Hyppään tämän kuvan myötä hetkeksi lomavierailumme loppuun. Olimme luovuttamassa avainkorttejamme, kun paikalle sattui Holiday Club Resorts Oy:n johtoryhmä. He olivat tutustumisvierailulla Sallassa ja Kuusamossa. Asiakaskokemusjohtaja Outi Nylund tunnisti minut äänestä (!!!) ja tuli moikkaamaan 🙂 Varsin mielenkiintoista, sillä olimme tavanneet ainoastaan kerran tunnin Teams-neuvottelussa kesäkuussa keskustellessamme brändilähettilässopimuksesta, jota silloin työstimme.

Paikalla ollut Villasmyynnin johtaja Jyrki Alamäki vastaili meille Villas-huoneistoihin liittyviin kysymyksiin. Olemme ihastuneet niihin ja asuneet toiveidemme mukaisesti usein parin viime vuoden aikana, kuten jutun lopussa olevista postauksistamme voi lukea. Meillä oli mahdollisuus tavata myös yhtiön toimitusjohtaja, sillä Maisa Romanainen kävi moikkaamassa meitä ja esittäytymässä. Tuore brändilähettiläs Appa pääsi siis muutamassa minuutissa kohtaamaan merkittäviä henkilöitä uudesta yhteistyötahostaan Holiday Club Resorts Oy:stä!

 

Villas-huoneistot kuuluvat suosikkeihimme Holiday Club Resorts Oy:n runsaassa valikoimassa

 

Vihjaisin jo tuossa yllä, että Villas-huoneistot kuuluvat suosikkeihimme Holiday Club Resorts Oy:n runsaassa valikoimassa. Saimme niihin ensikosketuksen vasta kesällä 2019 ollessamme tekemässä videota RCI:n tarjoamista palveluista.

Holiday Clubin mainosvideokuvaukset – Mukavaa ainakin oli!

Tällä kertaa meille tarjoutui mahdollisuus yöpyä uusissa Villas-taloissa, joita Kuusamon Tropiikin alueella on paljon.

Tämä Villas Petäjälampi -konsepti oli meille uusi tuttavuus. Kuusamon Tropiikin alueelle on rakennettu parin viime vuoden aikana kymmeniä Villas-asuntoja, jotka ovat erillistaloja. Mainio ratkaisu!

Erinomaisesti väreiltäänkin maastoon istuvat Villas-talot tarjoavat riittävästi yksityisyyttä ja rauhaa.

Lasitetut terassit ovat mainio paikka pienen porukan illanistujaisiin ja saunan jälkeiseen vilvoitteluun. Muurikan sähkögrilli on erinomainen varustus omatoimisille matkaajille.

Se hetki, kun astut sisään huoneistoon ja huomaat, että ”täällähän voisi vaikka asua”!

Ja kyllähän tuolla voi! Sosiaalinen media, hyvät kirjat ja blogin kirjoittaminen olivat rattomme silloin, kun emme innostuneet television tai Netflixin katsomiseen. Huoneistossa on takka, joka on hyvä lisää, jos vilu alkaa kappasta.

Villaksessamme oli 2 erillistä makuuhuonetta, joista toisessa erilliset sängyt, toisessa sitten taas ei. Vaikka jos olen ihan rehti, olivathan ne erillisiä, mutta eivät erillään 🙂

Saunat kuuluvat lähes kaikissa Holiday Club Kuusamon asunnoissa vakiovarustukseen.

Kolmen yön vierailun jälkeen Villas-huoneistot ovat edelleen suosikkejamme. Etenkin tämä oli erillistaloratkaisuna mitä mainioin majoituspaikka. Mutta mutta. Paljon muitakin hyviä vaihtoehtoja on tarjolla Holiday Club Kuusamon Tropiikissa.

 

Muita majoitusratkaisuja Holiday Club Kuusamon Tropiikissa

 

Haluan brändilähettiläänä saada mahdollisimman hyvän kokonaiskuvan paikoista, joissa käymme. Siksi halusimme tehdä tutustumiskierroksen Holiday Club Kuusamon Tropiikin laajaan asuntovalikoimaan.

Ystävällishenkiseen palveluun Kuusamon Tropiikissa kuului myös se, että vastaanottovirkailijoiden esihenkilö Kikka Timonen lähti esittelemään meille muutamia huoneistoja. Edessä oli pitkä, mutta miellyttävä kävelyretki.

 

Luhtitalot Villas-huoneistoineen

 

Uudehkot luhtitalot ovat Kuusamon Tropiikin uutuuksia. Niitä on yhteensä 5 kappaletta alueella.

Petäjälammen alueella on pari luhtitaloa, joissa on myös Villas-huoneistoja. Lisää samanlaisia rakennuksia valmistuu lähiaikoina etäämmälle lammen rannalle.

Huoneistot ovat pohjaratkaisuiltaan ja sisustukseltaan taattua Holiday Club Villas-laatua.

Miellyttävät lasitetut terassit ovat noissakin huoneistoissa piste i:n päälle asumisviihtyvyydessä.

 

Kuusamon Lampitropiikki

Kriteerit vaihtelevat, mutta meille näkymä ja järven ranta nostavat asunnot suosikkilistamme kärkeen. Niin kävi nytkin, kun pääsimme tutustumaan Kuusamon Lampitropiikin paritaloihin.

Kuusamon Lampitropiikin paritaloasunnot sijaitsevat nimensä mukaisesti lammen rannalla.

Kun asunnosta aukeaa yllä oleva näkymä ja terassikin on ihan ok ilman lasitustakin, voisimme hyvinkin yrittää varata tuollaisen 10 hengen kämpän etenkin silloin, kun lähdemme klaanimme kanssa liikkeelle.

Kelpaisi varmaan sinullekin?

Huoneiston parvelta aukeaa kiva näkymä alakertaan.

Yläkerrasta löytyy makuuparvi ja -huone.

Harmittavasti RCI-pistejäsenet eivät saa varaushetkellä varmasti tietää millaiseen huoneistoon heidät tullaan majoittamaan. Vaihtopäivä ja pisteet ovat kuitenkin asiat, joilla hommaan voi yrittää vaikuttaa.

 

Hotellissa on huoneita ja studioita

Tutustuimme myös hotellin majoitustarjontaan. Siellä on peruskorjattuja huoneita ja studioita.

Osa hotellihuoneista oli remontoitu tyylikkäästi niin, että parin huoneen välistä oli purettu seinä ja lopputuloksena oli suurempi perhehuoneisto.

Mikäli RCI-pistejäsen varaa pisteillä huoneiston Kuusamon Tropiikista, hän voi löytää itsensä asumasta myös tällaisesta studiosta.

Meille innokkaille kokkaajille studio kelpaisi vallan mainiosti. Niissä on myös sauna.

Jätimme muun osan huoneistosta kuvaamatta syystä, että siellä oli juuri sillä hetkellä siivous menossa. Kaikki huoneistot olivat varattuja, joten hotellissa oli todellinen sesonkikausi menossa.

Petäjälammen rannan pientalot ovat loistopaikalla

Sijainniltaan, kokoluokaltaan ja ratkaisuiltaan erittäin mielenkiintoisia ovat pientalot, jotka sijaitsevat Petäjälammen rannalla lähellä uimapaikkaa.

Kikka kierrätti meitä myös Petäjälammen rannalla olevan saunan kautta.

Harmittavasti saunakeikka jäi tällä kertaa väliin. Se olisi ollut tarjolla maanantai-iltana 5 € maksua vastaan, mutta saavuimme niin myöhään, ettemme ehtineet löylyihin. Torstaina olimme sitten taas jo edenneet Sallaan.

Osa näistä taloista kuuluu RCI:n viikko-osakkeiden runsaslukuiseen joukkoon eli niistäkin voi varata vaihtoviikkoja.

Pientalojen ja hotellin välissä on lasten leikkipaikka ja taustalla näkyvä asiakkaiden vapaassa käytössä oleva kota, jossa voi käydä grillailemassa ja parantamassa maailmaa.

Testissä Kuusamo Tropiikin ravintola(t)

 

Kuusamon Tropiikissa on valtaisasta kompleksista huolimatta ainoastaan kaksi ravintolaa, O`Learys ja Mango. Jälkimmäinen toimi ruska-aikana ainoastaan aamiais- ja lounasravintolana.

O`Learys

Pääsimme testailemaan kolmena iltana ainoaa avoinna olevaa O´Learys-ravintolaa. Tämä monesta Holiday Clubin kohteesta tuttu ”urheiluravintola” esittäytyy hotellin sivustolla näin:

Bostonilaistyylinen ravintolabaari O’Learys on urheilun ja hyvän ruuan ystävän keidas. Ravintolan usealta screeniltä voit katsella urheilun parhaat palat esim. Englannin Valioliigasta, Mestarien Liigoista, Liigasta ja vieläpä joka ilta isolta screeniltä suorana!

Ruokalistalta löydät hampurilaiset, ribsit, salaatit, sandwichit, vegaaniannokset, poronkäristykset ja muut herkut. Katettu terassi palvelee kesäaikaan.

Koska ravintola oli joka ilta lähes täynnä, jätin tilakuvat ottamatta ja päästän sinut virtuaalikierrokselle ravintoloihin tästä:

Virtuaalikierros Kuusamo Tropiikin ravintoloihin.

Minä keskityin kuvauksessa siihen tärkeimpään eli ruokaan. Tässä muutamia maistiaisia:

Ihan hyvin maistuivat O´Learys-ravintolan ruoat vaikka se ei olekaan mikään gourmet-ravintola. Eniten jäimme kaipaamaan meren eläviä simpukoista katkarapuihin ym. Ymmärrän tämän niin, että ketju saattaa sanelle mitä kokki saa valmistaa.

Erityisesti meille jäi mieleen tarjoilijoiden erinomainen palvelu. Hienoa oli asiakkaan nauttia amerikkalaistyyppisistä ruuista, joiden joukkoon oli sentään päästetty hyvää poronkäristystä ja paistettua lohta.

 

Ravintola Mango

Ravintola Mangossa pääsee nauttimaan runsaasta aamiaisesta ja lounaasta.

Sisääntulo hotellin toisessa kerroksessa sijaitsevaan Mangoon on juhlavan näköinen. Se tekee hienon vaikutuksen ruokailijaan.

Tilavasta Mango-ravintolasta on näkymät sekä kylpylään, että Petäjälammelle. Valitettavasti en ”älynnyt” ottaa kuvaa lammelle vaikka aamiaistelimme siellä kolmena aamuna. Myös lounas tarjoiltiin siellä siten, että leikkeleet olivat seisovassa pöydässä ja lämmin ruoka tuotiin pöytään.

Aamiainen oli ”peruskauraa” eli kohtuullisen monipuolinen kattaus laidasta laitaan. Itse ihastuin Kuusamo-nurkkaukseen, jossa oli tarjolla paikallisia herkullisia savumuikkuja ja savusärkeä säilykkeenä. Niitä, samoin kuin Kuusamon savujuustoa, oli pakko käydä ostamassa hotellitien varressa olevasta herkkumyymälästä omaankin ruokapöytään.

 

Kuusamon Tropiikin tarjoamia virikkeitä ja elämyksiä

 

Muiden Holiday Club kylpyläkohteiden tapaan Kuusamon Tropiikissa satsataan monenlaisiin viihdykkeisiin. Siellä halutaan varmistaa, että tekemistä löytyy niillekin, joille luonnon rauha ja kauneus eivät riitä.

Aktiviteetit hotellin sisätiloissa

 

Etenkin lasten mieleen on 1990-luvun alussa rakennettu, siihen aikaan ”kova sana” ollut kylpylä, josta hotelli lienee saanut myös Tropiikki-nimensä.

Lisää tietoa kylpylästä saat tämän linkin kautta. Sieltä aukeaa mm. video sen riemuista.

https://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/kuusamon-tropiikki/kylpyla/

Sisätiloista löytyy myös Angry Birds -puisto ja Escape-pakopeliluola.

Vauhdin nälkään on tarjolla tällaisia automaatteja.

Viikko-osakkeiden omistajia varten on lounge, jossa voi käydä juomassa päiväkahvit/-teet tai käydä lukemassa lehtiä, lainaamassa kirjan tai dvd-levyn kymmenien elokuvien joukosta.

 

Summa summarum:

Tutustumismatkamme Kuusamon Tropiikkiin oli meille erittäin mieluisa yllätys. Tuo noin 160 lomahuoneiston joukossa on monenlaista tarjontaa eli vaihtoehdoissa on jokaiselle jotakin. Kuusamon Tropiikki on erinomainen lomaparatiisi, joka kannattaa korvamerkitä, kun valitsee itselleen lomakohdetta.

Me olemme sen verran omatoimimatkaajia, että valitsemme jatkossakin huoneiston, jossa on keittomahdollisuus ja riittävästi yksityisyyttä, kuten Villas-huoneistossa oli. Tiedostamme, että suuri osa lomailijoista haluaa majoittua ”täyden palvelun lomakohteeseen”, mikä onnistuu Kuusamo Tropiikissa mainiosti. Se sopii kaikenikäisille erilaisin odotuksin lomalle lähteville matkailijoille.

Pohjoisen Suomen ihmisten miellyttävä suhtautuminen ja henkilökunnan palvelualttius ovat viimeinen niitti sille, että alamme varailla Kuusamon Tropiikista majoitusta jälleen seuraavalle syksylle. Tiedostamme, että se on erinomainen vaihtoehto myös hiihto- ja kesälomalle.

Kiitos Kuusamo!

 

Hyödynnä tämä 15 % alennus:

Holiday Club lupasi, että saat -15 % alennuksen koodilla ASKO15 Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 31.12.2022 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

https://www.holidayclubresorts.com/fi/store/?&code=ASKO15

 

Jos, ja kun, kaipaat virikkeitä lomallesi, kannattaa lukea tämä postaus:

Kuusamon Tropiikin ympäristö tarjoaa virikkeitä ja elämyksiä

Hotellin muista harrastusmahdollisuuksista saat lisätietoa tämän linkin kautta:

Kuusamon Tropiikin aktiviteetit

 

HUOM!

Mikäli olet menossa Kuusamoon talvella, sinun kannattaa lukea tämä:

Kuusamon ja Rukan ladut – jokaiselle jotakin – Matkaile Suomessa

 

 

Tässä vielä linkit muihin kesällä 2020 testaamiimme Holiday Club -lomakohteisiin:

Holiday Club Caribia on hyvä tukikohta tutustua Turkuun

Turun parhaat paikat parissa päivässä

https://appamatkustaa.fi/vinkit-lomailuun-holiday-club-tahko-spassa/

10 vinkkiä Tahkon lomaan kesäaikana (vinkit 5-10)

Kesän odotetuin viikko oli koko perheen loma Saimaalla!

 

 

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Pohjoisemmassa Suomessa kivoja paikkoja riittää. Alkaa olemaan vaikeaa valita, että mihin kohteeseen sitä nyt päätyisi. Ruka, Saariselkä vai Salla. Hyvä puoli on, että loppujen lopuksi kaikki ovat varmasti upeita paikkoja. Hyvä vinkki tuo pakohuonepeli, en tiennytkään, että Kuusamostakin sellainen löytyy. Me tykätään käydä noissa, jos Kuusamoon päädytään niin todennäköisesti tulisi tuollakin käytyä!

    1. Niin ja eivät ne Lapin paikat lopu noihin 🙂 ITse lähdemme, jos majoitus löytyy, maaliskuussa Ylläkselle Luostossa on loisteliaat hiihtomaastot ja onhan niitä. Minä olen kasvanut ulos pakopeliluolista ennen kuin ne syntyivätkään 🙂 Meidänkin klaanimme nuorempi väki tuntuu kyllä ymmärtävän niiden päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *