· · ·

Kesän odotetuin viikko oli koko perheen loma Saimaalla!

(Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa.)

Kesän 2020 odotetuin viikko oli jälleen kerran koko perheen loma Saimaalla. Edellisen kesän kokemukset ja muistot ovat niin vahvat, että tästä viikosta puhuttiin ennakkoon klaanimme kesken useita kertoja. Lomat järjestettiin ja nuorison kesätyöt katkaistiin, jotta jokainen pääsisi mukaan. Tuo viikko oli todellinen RAUHAN viikko. Miksikö rauhan viikko? Lue tämä postaus niin ymmärrät 🙂

Katso alennuskuponki Holiday Club Saimaan verkkokauppaan tämän postauksen lopusta.

Olimme päässeet Saimaa-ilmiön makuun vuoden 2019 kesälomallamme Holiday Club Saimaalla koko silloin 15-henkisen klaanimme kanssa. Tuosta ensimmäisestä kaupallisesta yhteistyöstä Holiday Clubin kanssa tuli suurimmalle osalle porukastamme vielä miniloma viikon mentyä osin päällekkäin pääjoukkojemme Espanjan matkan kanssa. Ehkä oli vain hyvä, että porukalle jäi sopivasti ”nälkä”, sillä nyt tätä lomaviikkoa odotettiin ”hullun lailla”. Veikkauksemme oli jo ennakkoon, että Rauhassa ei tarvitse/saa olla rauhassa.

Rauhaa etsimässä.

Tässä alkajaisiksi hieman tunnelmia edellisestä lomastamme tyttärentyttäremme Aadan näkemyksenä. Mielestäni tämä on hyvän tuulen video, jos joku:

 

 

Kesän odotetuin viikko oli koko perheen loma Saimaalla!

Minkä tähren, rauhan tähren.

Tästä viikosta sovimme vasta kesäkuun alussa, kun koronarajoitukset alkoivat hellittää. Solmu aukesi löydettyäni Facebook-sivulta ”Holiday Club Osakkaat” ilmoituksen, että eräs perhe ei pääsekään varaamalleen lomalle. Vuokrasimme heiltä vapautuvan viikon ja otimme sen jälkeen yhteyttä Holiday Clubiin. Onneksemme saimme varatuksi heidän kauttaan toisen huoneiston viideksi vuorokaudeksi ja homma oli lyöty lukkoon. Loma Rauhassa odotti.

Kun perheenjäsentemme tämän kesän lomamatkat olivat peruuntuneet pandemian vuoksi, löytyi koronasta se hyvä puoli, että meillä oli yhteistä aikaa lomailuun. Koska yhteistyösopimuksemme kautta löytyi vapaa huoneisto vasta sunnuntaina, me aikuiset ja pari pienintä lasta lähdimme perjantaina ja nuorten pääjoukko tuli sunnuntaina. Pari nuorta klaanimme jäsentä pääsivät vasta päivää muita myöhemmin kesätöiden vuoksi.

 

5 parasta asiaa Holiday Club Saimaalla

Meillä on nyt muutaman kesän kokemukset Holiday Club Saimaalta. Niiden perusteella tein kyselyn klaanimme joukossa aiheesta ”Mitkä ovat mielestänne 5 parasta asiaa Saimaalla?” Kyselyn perusteella kärkiviisikon muodostivat seuraavat asiat , jotka eivät  ole suosituimmuusjärjestyksessä:

1. Holiday Club Spa ja aurinkoterassi on se JUTTU!

Vaikka Holiday Club Spa ei kiinnostakaan meitä ”vanhuksia”, kaikille muille se on jokapäiväinen juttu!

Holiday Club Saimaa

Aikuiset tyttäremme lapsineen nauttivat hellesäillä aurinkoterassista eli vähäinen vapaa-aika kului siellä rettekästi aurinkoa palvoen ja välillä altaaseen pulahtaen. Sisäuimahallista löytyvät kaikki tarvittavat kylpylän houkuttimet pitkine rengasliukumäkineen. Vesikäsipallo nousi tällä kertaa porukkamme suosikiksi hallissa, kun sade esti ulkoiluharrasteet.

Saunamaailmaan (erillinen 7 € maksu) tutustuimme edellisenä vuonna, mutta tällä kertaa se taisi jäädä kaikilta väliin.

Tämä kuva on edellisen vuoden albumista, sillä tällä kertaa kamerat eivät löytäneet spa-osastolle lainkaan.

2. Holiday Club Saimaan golfkenttä nousi tällä kertaa kärkiharrastukseksi

Golfkärpänen on puraissut klaaniamme toden teolla ja edellisen kesän vastaava turnee vaikutti asiaan varmuudella. Viimeisetkin jäsenemme suorittivat green cardit ennen lomaamme, joten kuluneen viikon kärkiharrastukseksi nousi selkeästi golf. Varasimme ennakkoon Golf Saimaan kentältä 4 peräkkäistä lähtöä 3:lle eri päivälle.

Range-alue täyttyi pitkälti meidän klaanimme väestä jo tuntia ennen kutakin pelikierrosta. Koska joukossamme oli muutama vasta-alkaja, neuvojiakin riitti sekä harjoitusalueella että kierroksilla.

Meillä oli tällä kertaa mukana useita green cardin juuri suorittaneita vasta-alkajia, joista tässä nice-ryhmässä peräti 3.

Etenkin nuoret naiset joukossamme innostuivat kierroksen lomassa kirmailemaan. Onneksi ryhmä eteni sen verran nopeasti, etteivät hauskanpitäjät viivästyttäneet peliä.

Miesten joukossa oli ”vajaita” parikymppisiä, joiden pajunvarsivartalot saattelivat avauspallot ajoittain 300 metrin päähän. Siitä ei aina seurannut pelkästään hyvää, sillä…

Ehkäpä koronasta johtuvan työvoimapulan vuoksi Golf Saimaan kentän kunnostuksen suhteen oli päätetty, ymmärrettävistä syistä, tehdä kompromisseja. Kyselin asiaa kenttämestarilta, joka totesi, ettei 27 tunnin vuorokaudet oikein kuulemma riitä. Kentän muutenkin haastavat ja kapeat väylät olivat nyt todella vaikeat. Kuvassa näkyvää heinää kasvoi ”kaikkialla”. Ongelmaksi tuli, että pallon löytäminen väylän varren heinikosta oli todella haastavaa. Voi vaan aavistaa, kuinka paljon kului aikaa pallojen etsimiseen. Jos se livahti 20 m päässä heinikkoon epäonnistuneen lyönnin jälkeen, voi arvata mikä oli tilanne pallon liidellessä yli 200 m.

Keskustelin kenttämestarin kanssa ja tein yhden pyynnön. ”Poistakaa edes 20-30 cm korkeat apilat väylien reunalta, sillä niistä ei löydy mitään astumatta piilossa olevan pallon päälle. Toivon, että edes ne olisivat ajetut tätä kirjoittaessani. Ihan vaan teitä golfaajia ajatellen 🙂

Viikko päättyi golfturnaukseen, jossa tuoreimmat greencardistit joutuivat pakostakin kuulemaan lisäoppia golfin säännöistä. Kilpailu on aina kilpailu vaikka sormien läpi tuli joitain asioita katsotuksikin 🙂 Siitä kilpailusta sen verran, että ”pajunvarret” näyttivät isille miten golfia pelataan.

3. Lammassaaren makkaranpaistokävely on vakiinnuttanut paikkansa kesäohjelmistossamme

Kävellään rauhassa.

Löysimme muutama vuosi aiemmin vastapäätä Holiday Club Saimaan lomakeskusta saaren, jonka kävimme kiertämässä ja hyväksi havaitsemassa. Kun sieltä löytyi lisäksi pari makkaranpaistopaikkaa, päätimme ottaa länsirannalla sijaitsevan tulisijan vakiopaikaksemme.

Vuosien saatossa makkaranpaistoillasta on tullut vakiokamaa ja nyt mukaan tulivat myös vaahtokarkit. Sen verran, nimimerkillä ”sivusta seuraajana” voin todeta, että kuuma vaahtokarkki saattaa polttaa huulen 🙂

Siellä kaikilla oli niin mukavaa,… Kun makkarat oli syöty ja leipäkivet heitetty, oli aika yhteiskuvan, jonka otti ”satunnainen matkailija”. Seuraavalla kerralla taas tuonne!

 

4. Keilailua ja muita harrastuksia EI VOI jättää väliin

Keilailua olemme harrastaneet kaikilla Holiday Club -lomillamme vuodesta 2002 alkaen, eikä se jäänyt tälläkään kertaa väliin. Harrastajien määrä kasvaa väkimäärän lisääntyessä ja tällä kertaa pienimmätkin matkalaiset tekivät kaatoja ilman lisäreunoja.

Kuvaukset jäivät tällä kertaa väliin, sillä keilailuaikaa oli vain tunti. Muut miehenköriläät ennättivät jo karata, kun saimme Aamoksen kanssa kutsun nice-keilaajien yhteiskuvaan. Taisi siinä tulla tik-tokitkin tehdyksi, mutta siihen palaamme myöhemmin.

Että kukako pärjäsi? Vuodesta toiseen samat nimet ovat tuloslistojen kärjessä (lue ”Anne”). Huolestuttavaa on, että appa, joka on aina ollut vähintäänkin bodiumilla, jäi nyt kolmen parhaan joukosta pois. Pitäisiköhän tässä olla huolissaan?

Muista harrastuksista biljardi kolahti tällä kertää etenkin nuorille. Luimme jostain, että siellä olisi myös jalkapallogolfrata, mutta sinne emme tällä kertaa ehtineet. Padelkin jäi nyt pelaamatta.

Pyöräily ja lenkkeily kuuluvat lomaan Saimaalla. Hienoa on, että asuntoihin kuuluu 2 pyörää. Lenkkeilymaastot ovat sitä itteään!

Yhtä asiaa jäimme kaipaamaan.

Edellisenä kesänä kävimme useana iltana laulamassa karaokea rannassa olevassa ravintolassa. Nyt siitä oli tullut sinällään erinomainen kahvila, mutta koronan vuoksi siellä ei ollut karaokemahdollisuutta ainakaan tänä vuonna.

EHDOTUS:

Voisiko harkita, että alueelle järjestettäisiin pihakaraoke esim. yhtenä iltana viikossa? Törmäsimme Lahdessa lomamme jälkeen siihen, että Pikku-Vesijärven rannalla olevassa kesäteatterissa on nuorten Inspiksen järjestämää kahvila- ym. toimintaa ja ohi kävellessämme siellä käynnistyi juuri karaoke. Ei sillä, että minä sinne menisin, mutta joku saattasi mennäkin 🙂

5. Holiday Club Saimaan erinomaiset asunnot mahdollistavat yhdessäolon

Kun perheemme lähtee lomalle, ylivoimainen asia on asunto. Se on aina ensimmäinen juttu, jonka tarkistamme ja teemme valinnan sen pohjalta. Jos puitteet ja fasiliteetit eivät ole kunnossa, se varjostaa kaikkea olemista lomakohteessa. Tämä puoli on onneksi hyvällä tasolla niin Saimaalla kuin pääosassa muitakin Holiday Clubin kohteita, joissa olemme vierailleet vuosien saatossa. Vuosia sitten, aloittaessamme Saimaan lomia, mahduimme vielä suurimpaan mahdolliseen 4 mh:n asuntoon. Nyt se ei enää riitä, joten tarvitsemme vähintään 2 asuntoa.

Tällä kertaa aloitimme lomailumme yksityishenkilöltä vuokraamastamme Villas 2 huoneistosta, joka oli erinomaisella paikalla kaiken keskellä. Linkistä näet lisää kuvia huoneistosta.

Kaikin puolin hyvän huoneiston kruunasi kookas parveke ja kaunis näkymä Saimaalle. Meillä kävi ”säkä”.

Parin yön jälkeen me aikuiset ja pari lasta vaihdoimme Holiday Clubin varaamaan  3 mh Villas Pearl -huoneistoon eli samanlaiseen, jossa olimme vuotta aiemmin. Nuoriso valtasi hieman pienemmän 2 mh asunnon.

Viralliset kuvat tuosta isommasta Villas Pearl -huoneistosta löydät tästä linkistä.

Ei ollut näkymissä valittamista tässäkään huoneistossa.

Helteestä johtuen nuorimmat pojat nukkuivat 1. yön parvekkeella, mutta se oli virhe. Aurinko nousee aikaisin ja alkaa tulla kuuma… Lopulta pärjäsimme, kun laitoimme yöksi kaikki verhot kiinni, mutta ikkunat ja parvekkeen oven auki. Mutta välillä oli niin hikiki! No, näihin ongelmiin törmää Suomessa lopulta vain harvoin. Nyt sattui jokunen vähintäänkin riittävän kuuma päivä lomallemme. Loppu olikin sitten ”normia” eikä kuumuus haitannut missään.

Plussia ja miinuksia asunnoista:

Pääsääntöisesti kaikki tarvittava löytyy molemmista huoneistoista, mutta yhden pienen toiveen haluaisimme heittää isännöitsijälle.

Molempien suurehkojen huoneistojen grillit ovat vajaatehoiset grillaamiseen, etenkin kun isompi porukka kokoontuu ruokailemaan. Soittelimme grillipolitiikasta edellisenä kesänä ennakkoon, joten osasimme varautua siihen. Toimme jälleen mukana oman grillimme, jolla valmistui isompikin liha-/kala-annos. Villaksessa oleva grillin tehtäväksi jäi pitää ruoka lämpimänä, jotta liha jatkoi kypsymistä.

Ymmärrettävistä syistä paistinpannut menevät äkkiä huonoksi kovassa käytössä, joten ei niistä sen enempää. Veitsenteroitin kannattaa grillin tavoin ottaa mukaan, sillä meitä käyttäjiä on joka lähtöön 🙂 Tahkoa tuskin kannattaa kuitenkaan raahata.

Yhden tuotteen kävimme jopa ostamassa. Sain päähäni järjestää mocktail-kilpailun porukalle. Sitä varten tarvittiin mixeri, joka löytyi paikallisesta marketista alle 20 €:lla.

Hyödynnä 15 % alennus :

Holiday Club lupasi, että saat ASKO15-koodilla 15 % alennuksen  Holiday Clubin lomakohteista. Tarjous on voimassa 30.6.2022 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

https://www.holidayclubresorts.com/fi/store/?&code=ASKO15

 

5+ Laituritarinat auringonlaskun aikana kuuluvat kesään

Mieti rauhassa!

Vähintään yksi iltayö on joka lomamatkallamme kulunut niin, että nuoremmat eli keski-ikäiset aikuiset eli lapsemme puolisoineen ottavat pari tölkkiä mukaan ja lähtevät parantamaan maailmaa lomakeskuksen edessä olevalle laiturille.

Aiemmin se ilta alkoi karaokella ja jatkui rupattelulla, mutta tällä kertaa laulut jäivät laulamatta ja muuttuivat yöuinneiksi. Nostin tämän kuudenneksi sen vuoksi, että kun ”se vaan on niin upea kokemus”.

Niin, onhan se mukava parantaa maailmaa viini- tms. lasin toimiessa ääntenavaajana. Pikkutunneille meni taas, mutta tulivatten todella hiljaa kämpille. Kiitos siitä 🙂

Kelpaa tällaisessa maisemassa istuskella ja parantaa maailmaa.

Yhdessäolo ja yhteisöllisyys olivat kuitenkin se PÄÄJUTTU.

 

Kun oikein tenttasin klaaniltamme, mikä oli parasta viikon aikana, niin yksi nousi yli kaiken. On ylivoimaisen hienoa olla upealla porukalla yhdessä, harrastaa yhdessä, laittaa ruokaa ja syödä yhdessä, iloita ja nauraa yhdessä.

Meidän jälkikasvumme laittoi puolisoidensa kanssa illalliset. Kiitos rakkaat Anne, Maiju ja Antti sekä vävymme Janne ja Mikko. Oli ilo tulla valmiiseen pöytään, josta te aina piditte huolen. Olette huippuja!

Voi aavistaa, että 16 hengen klaani syö kohtuullisen paljon etenkin, kun joukossa on muutama urheileva nuorukainen, joilla on kansainvälinen nälkä, koko ajan 🙂

Vävymme pitivät vuorollaan huolta, että grilli ei ollut turhaan matkassa. Namm, namm!

Viimeisenä yhteisenä iltana pidimme vielä mocktail-kisan, johon etenkin nuoret osallistuivat innolla. Se oli tarkoituskin! Kannattaa kokeilla kuinka upeita juomia saa aikaan, kun käyttää mielikuvitusta ja Googlea. Yrtit, mausteet, limet, alkoholiton kuohari ja kivennäisvedet, mehut, marjat ym… Niistä tuli huikean hyviä juomia ja voittajat palkittiin ruhtinaallisesti 🙂

Yhdessäolo ja yhteisöllisyys olivat kuitenkin se PÄÄJUTTU.  Sitä voimme tehdä onneksi muuallakin, mutta silti.

Suurenmoiset kiitokset jälleen kerran Holiday Club Saimaa. Tarjositte klaanimme työläisille erinomaisen loman aloitusviikon. Palaamme, varmasti!

 

Selviytymispakki ja vielä yksi toive

Tässä vielä Rauhaan menijöille selviytymispakki, sillä ainoastaan Paratiisissa kaikki on täydellisen kohdallaan.

TOP3 mukaan otettavat tavarat ovat

  • tuuletin, jos onnistutte menemään Saimaalle helleaikana
  • sääskisuojaa, sillä viimeistään illan suussa mäkäräiset tekevät olonne sietämättömäksi ilman ”aineita”. Onneksi offit ym. auttavat.
  • oma grilli, mikäli reissaat isommalla porukalla ja olet kulinaristi 🙂

Holiday Club Saimaalle toive, että nyt kun kauppa puuttuu, lisätkää perusvalikoimaa kioskiin. Aloimme pitää vohveli-iltaa (oma rauta mukana, tietysti 🙂 ) ja huomasimme, että kerma olikin mennyt muihin ruokiin. Onneksi saimme puhutuksi pizzeriasta 1/2 litraa kuohukermaa 5 e:lla. Sen maksoi mielellään, kun ei tarvinnut ajaa 5 km päähän kauppaan ostamaan kermaa.

 

Videokooste kesän hauskimmasta viikosta

 

Eikä tämä lopu tähän. Tyttärentyttäremme Aada teki jälleen videokoosteen niistä lukuisista tik-tokeista ym., joita viikon aikana syntyi.

Kesän hauskin viikko oli taas Holiday Club Saimaalla!

 

Kuvasatoa huippuviikosta

 

Holiday Club Saimaa

Holiday Club Saimaa

Holiday Club Saimaa

Näkemisiin Rauha!

 

Appa matkusti Holiday Clubin brändilähettilääksi!

 

Appa matkustaa ja Holiday Club Resorts Oy olivat jo pitkään valmistelleet yhteistyötä brändilähettiläisyyden merkeissä, mutta koronasta ym. johtuen homma oli ollut jäissä. Sopimus saatiin kuitenkin allekirjoitettua ja julkaisin siitä samana päivänä postauksen.

https://appamatkustaa.fi/minusta-tuli-holiday-clubin-brandilahettilas-tama-kirjoitus-on-tarkastettavana-ja-ilmestyy-lahiaioina/

 

HYÖDYNNÄ ALENNUSKOODI!

Huomaa vielä, että saat -15 % alennuksen koodilla ASKO15 Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 30.6.2022 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan. Klikkaa tarjouksiin tästä:

Alennuskoodi Holiday Clubin verkkokauppaan

Holiday Club Saimaa vuonna 2019

 

Jos Saimaa alkoi kiinnostaa, tässä vielä pari postausta viime vuoden elämyslomastamme:

Suurperheen aktiiviloma Holiday Club Saimaalla (vieraskynäilijä Anne osa 1)

Suurperheen hulluttelua Holiday Club Saimaalla (vieraskynäilijä Anne osa 2)

Miksi Holiday Club Saimaa vakiintui klaanimme lomapaikaksi?

 

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *