· · · · ·

Miksi Holiday Club Saimaa vakiintui klaanimme lomapaikaksi?

Holiday Club Saimaasta tuli klaanimme jokavuotinen lomailukohde tehtyämme sinne ensimmäisen tutustumismatkamme muutamia vuosia sitten. Olimme viettäneet yli 10 kesälomaa Katinkullassa, josta kirjoitan blogissani, että se on ”yksi upeimmista lomakohteista maailmassa. Kaunis luonto, monipuoliset harrastusmahdollisuudet erinomaiset puitteet tekevät tuosta lähes 30 vuotta toimineesta lomakylästä halutun kohteen, jonne väki palaa vuodesta toiseen”.

Piti olla todella painavat syyt,  että vaihdoimme vakiokohteeksemme Saimaan. Miksi näin kävi? Se selviää, kun luet tämän matkakertomukseni. Samalla kerron, mitä suurperhe voi puuhata tuossa upeassa lomakeskuksessa?

(Tämä artikkeli on tehty yhteistyössä Holiday Club Saimaan kanssa.)

Olemme saaneet nauttia vuodesta 2003 lähtien Holiday Clubin palveluista. Lapsenlapsemme ovat kasvaneet aluksi Katinkullan ja myöhemmin Saimaan maisemissa viikon vuodessa. Syitä paikan vaihtoon oli täsmälleen yksi: etäisyys. On aivan eri asia kuluuko matkaan 2 vai 6 tuntia, etenkin kun matkalla ollaan 5-6 autolla?

Meidän tapauksessa pienimpien lastenlastemme kanssa tehty kylpylä- ja tutustumisreissu johti siihen, että vaihdoimme toisen kahdesta Katinkullan viikko-osakkeestamme Saimaalle. Sen seurauksena Katinkulta jäi, ainakin toistaiseksi, koko klaanilta. Minä ja mammu kävimme siellä sentään kesäkuussa 2019. Tarina ensimmäisistä reilusta kymmenestä Katinkulta-vuodesta löytyy täältä:

Miksi klaanimme hurahti Holiday Clubiin? – Kolmen sukupolven yhteiset lomat alkoivat Katinkullasta.

 

 

Testissä Holiday Club Saimaan Villas-asunto

 

Vietimme heinäkuussa 2019 jälleen kerran viikon Saimaalla, nyt peräti 15 hengen klaanillamme. Ainoa negatiivinen palaute oli, että yhteinen elämysloma loppui liian lyhyeen. Jälkikasvumme vähistä lomaviikoista johtuen lomaviikkomme meni osin päällekkäin perikuntamme muiden reissujen kanssa. Harmittavasti he palailivat Espanjasta vähän myöhässä eli saimme koko porukan kokoon vasta tiistaina. Me kolme, mammu, appa ja aikamiespoikamme Antti, aloitimme lomailumme jo perjantaina.

Syyt siihen miksi Holiday Club Saimaa #C642 vakiintui klaanimme lomapaikaksi ovat moninaiset. Meille hyvä asunto on ehdottomasti valinnan lähtökohta. Sen verran olemme hyvissäkin paikoissa oppineet 20 vuoden aikana, että mikäli aikoo saada haluamansa asunnon haluamaansa aikaan pitää olla ajoissa varailemassa lomaviikkoa. ”Omassa” lomakeskuksessa (siis sellaisessa,  mistä omistaa lomaviikon) varauksen saa tehdä vuotta aiemmin.

Emme olleet aiemmin asuneet muotiin tulleissa Villas-huoneistoissa, joten nyt varasimme suurimman mahdollisen joka tarkoittaa Saimaalla 3 mh huoneistoa. Pisteitä siihen kului peräti 120 000, mutta olihan ajankohtakin paras mahdollinen. Tuollaiseen saa majoittua kerrallaan 8 henkilöä, joten olimme varautuneet siihen, että perikuntamme tulee lomailemaan kahdessa erässä eli puolet ja puolet. Saimme onneksi käyttöömme lisähuoneita hotellin puolelta, joten lastemme perheet pystyivät tulemaan yhtaikaa. Hieno asetelma!

Saimme varatuksi oman Villas-huoneistomme kuvassa puiden takaa pilkottavasta Pearl Villaksesta.

Toisessa kerroksessa sijaitsevasti asunnosta on kivat näköalat Saimaalle.

Riittävän isot lasitetut parvekkeet mahdollistavat mukavan lomailun satoi tai paistoi. Parveke oli erityisesti nuorison mieleen, kun he kokoontuivat kanssamme syömään tai muuten vaan olemaan. Heidän huoneensa olivat hotellissa.

Ainoa pieni miinus Villas-asunnoissa on säälittävän pieni grilli. Ehkä siihen on syynsä, kun parvekkeella grillailee. Olimme onneksi ottaneet oman matkagrillimme mukaan syystä, että kyselin hieman ennakkoon mikä on tilanne niiden suhteeen. Tällä kertaa utelu kannatti.

Olohuoneessa on sohva, josta saa makuupaikan kahdelle.

Master bedroomissa on oma kylpyhuone ja myös käynti parvekkeelle.

Tämän pienimmän huoneen toisella puolella on vielä isompi makuuhuone.

Keittiöstä löytyy kaikki tarvittava.

Nuorisosiipi majoittui hotellihuoneissa, joihin mahtuu 3 nukkujaa.

Tässä vielä video asunnosta:

 

Ruokailuun löytyy monia vaihtoehtoja Holiday Club Saimaalta

 

Aloitimme lomaruokailumme poikamme Antin kanssa perjantaina Holiday Club Saimaan a la carte – ravintolasta Le Biff.

Hinkilliset herkullista keittoa olivat keittiön yllätys, joka meinasi viedä kielen mennessään. Hyvää!

Suositusmenuun kuului alkupalana sametin pehmeä juureskeitto kampasimpukoiden kyydittämänä. Parasta!

Halusimme Antin kanssa testata millaista sisäfilepihviä ravintolassa tarjotaan. Se oli ihan ok, mutta epäreilua siinä mielessä, että kun olemme tottuneet syömään pari kertaa vuodessa ravintola Pihvituvassa Kalajoen Hiekkasärkillä, peli on muualla yleensä menetetty jo ennakkoon. Niin kävi nytkin.

VINKKI: Annoksen ulkonäköön kannattaisi vähän satsata! (vrt. Pihvituvan annokset, jotka näkyvät linkistä aukeavassa postauksessani.)

Ravintolan peräseinällä on hieno maalaus, joka kiinnittää katseen. Tarjoilija kertoili, että siitä löytyy kuulemma 7 naisen kasvot. Emme löytäneet ihan kaikkia.

Laittelimme välipäivinä itse ruokaa. Ravintolaruoan aika tuli samalla, kun koko 15 hengen klaanimme tuli paikalle. Porukalla olikin mieluisa tehtävä päästä valkkaaman suosikkinsa huoneistossamme olevasta Classic Pizzan ruokalistasta.

Kävimme mammun kanssa hakemassa sovittuna aikana 15 pizzaa. Taisi olla uramme ennätys! Onneksi saimme suuret kassit kantoavuksi, etteivät pizzat levinneet matkalle.

Oli ihan hienoa nähdä miten suomalainen ”perinneruoka” sai kyytiä, kun kuumat pizzat ilmestyivät huoneistomme pöydälle.

Meillä oli käytössä tälläkin kertaa vuosien saatossa syntynyt perinne, että jokainen perhe laittaa vuorollaan ruoat. Niinpä söimmekin Villas-huoneistossamme muina päivinä.

Tämä näky kävi tutuksi ruokailuhetkinä.

Vähintään kerran lomaviikolla ruukaamme käydä vastapäätä hotellia sijaitsevassa Lammassaaressa kävelemässä kaunista polkua saaren ympäri ja paistamassa makkaraa. Nytkin se oli ”se juttu”. Grillimakkara on se todellinen kansallisruokamme 🙂 Tällä kertaa 4 porukastamme oli harrastamassa jotain muuta kuin syömistä.

Aamiaiset söimme ravintolassa, joka oli joka aamu tupaten täynnä. Hotelli oli siis koko ajan täyteen buukattu. Alimmassa kuvassa klaanimme, joka valloitti 3 pöytää. On meillä mahtava jengi!

 

Harrastusten kirjo Holiday Club Saimaalla on riittävän monipuolinen

 

Meillä oli lähes ”Mission Imbossible” edessä, sillä tavoite oli testata kaikki mahdolliset harrastukset muutamassa päivässä. Klaanimme teki parhaansa, joten vapaa-aikaa ei liiemmälti jäänyt. Tässä lyhyt kavalkadi siitä mitä porukka ehtii tehdä lyhyessä ajassa.

Jääkiekko on klaanimme poikien ja miesten ykkösharrastus. Eemil ja Joosa olivat tällä kertaa jäällä.

Tyttäremme Anne ja Maiju ovat hurahtaneet muodostelmaluisteluun. Kuvioita he kävivät harjoittelemassa parina päivänä kesälomallakin.

Keilailua harrastamme kerran vuodessa Holiday Club -lomallamme. Siinä mielessä hattu nousee Annen tuloksille. Taas yli 180 tulos! Pitäisiköhän hänen ottaa keilailu vähän vakavammaksi harrastukseksi?

Uinti on suosittu harrastus HC-viikoilla.

Padelia testasimme ensimmäistä kertaa lomillamme. Siihen on helppo päästä kiinni ja tasoerot tasoittuvat kummasti verrattuna tennikseen, sulkapalloon tai squashiin. Hyvä peli!

Mikon ja Antin tyylinäytteet.

Tämä pieni yksityiskohta on suuri kiitos HC Saimaan henkilökunnalle. Kun poistuu padelkentältä, joutuu kulkemaan tämän pitkälle miehelle liian matalan aukon kautta. Meinasin lyödä pääni tuohon 1. kerralla ja huomautin asiasta respassa. Seuraavalla kerralla samaisessa paikassa oli selkeät varoitusmerkit. Esimerkillistä toimintaa!

Kolopalloa kävimme pelaamassa muutaman kerran. Meitä oli sen verran paljon, että jouduimme varaamaan 3 peräkkäistä lähtöä.

Aada ja Fiona kuuluivat vielä kannustusjoukkoihin. Eemilille laji on vielä melko uusi, mutta huippujääkiekkoilija ottaa tuollaisen lajin haltuun nopeasti. Golfauto ei kuulu normaalisti ainakaan meikäläisen ”varustuksiin”, mutta tällä kertaa se oli vuokrattu syystä jota en edes muista. Suostuin kuitenkin pitkin hampain kyydittäväksi. 🙂

abap-saimaa-squ.jpg

Löytyyhän alueelta myös pienten lasten suosiossa kärkijoukkoon noussut Angry Bird -puisto. Siitä jäi kuvat tällä kertaa ottamatta, mutta onneksi netti tuli avuksi.

Rantakahvilassa oli mahdollisuus lauleskella karaokea. Klaanimme tykkää sen verran paljon laulamisesta, että kävimme siellä pari kertaa vetämässä suosikkibiisejämme. Olympiavoittaja Tonikin liittyi vaimonsa kanssa joukkoomme.

Minulla oli suuri kunnia laulaa huippulaulaja Fionan kanssa.

Tässä pari videopätkää karaokeilloista:

Iloista porukkaa Saimaan illassa

Mukavissa merkeissä saatoimme siirtyä karaokesta unten maille.

Saimaa saatteli meitä kämpille omalla luonnon luomalla taideteoksella.

Harrasteista lisää tällä videolla:

 

Lähiympäristöön tutustumassa

 

Holiday Club Saimaa sijaitsee lähellä Venäjän rajaa. Imatralla on kuohuvat koskensa ja Valtionhotellinsa, joita olemme käyneet ihmettelemässä aikaisempina vuosina. Tällä kertaa päätimme käydä katsomassa Suomen uutta ihmettä, Vaalimaalla sijaitsevaa Outlet-kylää, jonne oli tosin matkaa noin tunnin verran. Lyhyempi kuitenkin kuin Lahdesta, joten…

Outlet-kylä Zsarilla ovat puitteet kunnossa. Enää puuttuvat liikkeet, sillä yllättävän paljon löytyi tyhjiä huoneistoja. Ehkä meidän pitää malttaa odottaa, että asiakkaat ja liikkeet löytävät kylän. Peukut pystyyn. Olimme hieman pettyneitä kylän antiin, valitettavasti!

 

Nuorempi väki kävi kokeilemassa vauhtia Imatralla sijaitsevalla Karting-radalla.

Holiday Club Saimaan naapurista löytyy myös seikkailupuisto Atreenalin.

Kotimatkalla suuntaamme yleensä Lappeenrantaan , josta perikunta löysi huvipuiston lasten riemuksi.

Me käymme aina paluumatkalla katsomassa vuotuisen maksuttoman hiekkalinnanäyttelyn Lappeenrannan satamassa linnoituksen vieressä. Suuri suositus!

Kappeli oli tällä kertaa tämän näköinen.

 

Kiitos Holiday Club Saimaa!

 

Että miksikö Holiday Club Saimaa vakiintui klaanimme lomapaikaksi? Oletan, että kertomus paljasti asian yksiselitteisesti. Kesän 2019 lomaviikko oli erinomainen kokemus, jälleen kerran. Harmittavasti päivät loppuivat jälleen kesken. Hyvällä porukalla viihtyy hyvässä paikassa.

Suuret kiitokset Holiday Clubille tuestanne. Ilman lisähuoneita emme olisi mahtuneet, sillä klaanimme 15 hengen porukka tarvitsee vähintään kaksi huoneistoa, jotta mahdumme kaikki yhtaikaa. Vaihtoehtona on se, että lomitamme lomailua eli puolessa välissä tapahtuu vaihto. Edes 12 hengen talo ei enää riitä tälle ryhmälle.

 

Miten nuoremmat näkivät ja kokivat lomaviikkomme?

 

Olin sopinut tyttäreni Annen kanssa, että hän kirjoittaa kokemuksista oman versionsa. Tyttärentyttäremme Aada innostui niin kovasti, että teki lomasta oman näkemyksensä videon mutoon.

Annen postaukset tästä viikosta löytyvät täältä vieraskynäilijän näkemiksenä:

Suurperheen aktiiviloma Holiday Club Saimaalla (vieraskynäilijä Anne osa 1)

Suurperheen hulluttelua Holiday Club Saimaalla (vieraskynäilijä Anne osa 2)

Tässä vielä lapsenlapsemme Aadan erinomainen videokooste erinomaisesta viikosta.

Kiitos kaikesta rakkaat klaanimme jäsenet!

 

 

HUOM! HUOM!

Jos olet menossa lomailemaan noille kulmille, katso täältä menovinkkejä lomasi ajaksi:

Lappeenranta – paljon tekemistä ja nähtävää

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *