· · ·

Kanarian saarihyppely osa 1 Teneriffa: Los Christianos, Playa de las Americas, Los Gigantes ja Alcala

Aloitimme Kanarian saarihyppelymme Teneriffan Los Christianoksesta, jossa teimme pakollisen bulevardikävelyn Playa de las Americasiin. Sitten tutustuimme Los Gigantesiin, jonka jälkeen vielä majapaikkamme kylään Alcalaan.

Vuonna 2017 tekemämme Kanarian saarihyppelymme oli yksi parhaista matkoistamme koskaan. Olin onnistunut saamaan kolmelle peräkkäiselle viikolle huippuhotellin loistokkaasta Club Melia -hotelliketjusta. Meillä oli yhdestä niistä viikon kokemus muutaman vuoden takaa Gran Canarialta (Melia Tamarindos) ja sen perusteella tartuin noihin RCI-viikkoihin. Edessä oli siis 3,5 viikon saarihyppely, jossa ainakaan hotellien tasossa ei pitäisi olla valittamista. Miten koimme tuon hyppelyn, nousiko joku noista kolmesta hotellista ylitse muiden,…?  Tervetuloa unelmanojatuolimatkalle kirjoitusteni parissa!

(Tämä artikkeli on korjattu ja muokattu 9.9.2021)

Ensimmäisen RCI-viikkomme kohde oli Alcalassa sijaitseva Gran Melia Palacio de Isora (linkin takaa löytyy matkakertomus siitä).

Melian vaihtopäivä oli perjantai. Koska en onnistunut löytämään sopivan hintaisia lentoja, päätimme lentää Teneriffalle pari päivää aikaisemmin ihan hintapoliittisista syistä. Löysin keskiviikoksi noin 100 euroa maksavat lennot, joten onnistuin saamaan lennoista säästämillämme euroilla majoituksen puolihoitoineen. Kannatti siis aloittaa pari päivää aikaisemmin.

Perusteellisen etsiskelyn ja vertailun jälkeen varasin majoituspaikaksi TRYP-hotellin (Melia-hotelli myös, joskin täysin toista tasoa kuin nuo loistohotellit) Los Christianoksesta hyvältä paikalta. Lensimme Teneriffalle Lontoon kautta Norwegianin koneella ja olimme saarella puolen yön maissa.

Siirryimme eteläiseltä lentokentältä bussilla kaupunkiin. Sen lähtöpysäkki oli heti ulosmeno-oven vieressä vasemmalla ja aikataulut löytyivät laiturilta. Hinta oli noin 3 euroa/hlö ja bussi meni moottoritietä muutaman pysähdyksen taktiikalla alle puolessa tunnissa. Suosittelen ehdottomasti valitsemaan edullisen bussin!

Meillä oli iltalento, joten varasin meille hotellista 1. yön aamiaisella ja toisen puolihoidolla. Kahden yön kokonaishinta meiltä kahdelta oli 158 euroa. Aamiainen ja illallinen olivat hintaan nähden oikein hyvät. Illallisella juomat eivät kuulu hintaan, mutta lasi viiniä maksaa 2,50 eu jne. Hinta-laatu hotellissa oikein hyvä.

 

Kanarian saarihyppely 2017 osa 1 Teneriffa: Los Christianos, Playa de las Americas, Los Gigantes ja Alcala

 

Esittelen tässä matkakertomuksessa Kanarian saarihyppely 2017 osan 1. Kohteinamme Teneriffalla ovat Los Christianos, Playa de las Americas, Los Gigantes ja Alcala.

Aloitamme tämän kierroksen perinteisellä varpaistelulla hienohiekkaisella rannalla, joka kuuluu reissujemme parhaisiin huveihin.

Jonniin verran käveltyämme tuli vastaan ”se hetki”, kun kävelee rantabulevardilla ja joku kauppaa olutta 90 senttiä kolpakko. Ei voi mennä ohi!

Los Christianoksen ranta on ihan mukava varpaistelu- ja uintipaikka.

Koska tämä oli pitkän matkamme 1. päivä ja tämä alue on tullut kävellyksi niin monta kertaa, otimme mukaamme luettavaa ja etsimme varjoisan lukupaikan rantabulevardilta. Kun jaksoi taivaltaa, löysimme noilla kriteereillä varustetun penkin, jossa aikaa vierähti lueskellessa melkoinen tovi.

Viileä merituuli oli paras mahdollinen kaveri, sillä sää oli aika lämmin.

Illan tullen meille oli järjestetty oma konsertti, sillä kuvan keskellä olevasta ravintolasta kuului livemusiikki vähintäänkin riittävän hyvin. Onneksi älysivät lopettaa ennen puolta yötä.

 

LOS GIGANTES – todellinen turistikeskus

Olemme aiemmilla reissuillamme poikenneet muutaman kerran Los Gigantesissa. Viimeksi vuotta aiemmin visiitistä tuli todella lyhyt, sillä emme löytäneet autopaikkaa keskustasta. Kävimme silloin optimisteina kokeilemassa jopa satamasta, mutta se oli tuhoon tuomittu yritys. Etsittyämme paikkaa ja peruuteltuamme kapealla satama-alueella, ilmoitimme, että ”pitäkää tunkkinne” ja lähdimme vuoristoon.

Nyt meillä oli ainutlaatuinen mahdollisuus mennä Los Gigantesiin bussilla. Gran Melia Palacio de Isora sijaitsee vain 6 km päässä kaupungista, joten istahdimme bussiin, maksoimme vajaa pari euroa ja pääsimme keskustaan. Kävellen kaupunki hahmottui vähän paremmin kuin aiemmilla autoreissuillamme, mutta mitään muisteltavaa ei paikasta jäänyt. No, jos jotakin, niin alla olevat kuvat kertovat kaiken.

Kaupungin nimikkohotelli on hyvällä paikalla lähellä satamaa ja uimarantaa. Näköalat huoneista lienevät aika jees! Alla olevat pari kuvaa avaavat eteemme sen, mitä kävellessä tuli vastaan: Ei mitään lastenlapsille kerrottavaa.

Satamaan pääsimme nyt käppäilemään, kun autolle ei tarvinnut etsiä parkkipaikkaa. Ei mitään mainittavaa sielläkään. Muutama ravintola rannalla, kuten kaikissa turistipaikoissa.

Los Gigantesin kuuluisa mustan hiekan uimaranta ei ole koolla pilattu. Muutamia kymmeniä uimareita loikoili ja käveli rannalla. Vaikka aallokko ei ollut kovin suuri, punaiset liput olivat saloissa. Totuus lienee, että veden virtaukset ovat todella petollisia tuossa lahdessa, joten uimavalvojien pillit soivat tosi ahkeraan, jos joku lähti yli 10 metriä rannasta uiskentelemaan. ”Ihailimme” aikamme tuota paikallista nähtävyyttä ja lähdimme kävelemään.

Los Gigantes -hotellin rannan puoleinen osa näytti tältä. Komeasti löivät aallot rantakallioon.

Kun katseen käänsi vuoristoon, oli näkymä tällainen: hotelli, hotelli, hotelli, vuori! Siinä ei kauan nokka tohissut, kun Leppilammet kävelivät bussiasemalle ja palasivat hotelliin.

 

ALCALA sai lottovoiton, kun Melia-hotelli rakennettiin

 


Tämä kuva on otettu Alcalan kylän keskustasta. Kuvassa vasemmalla näkyvä Gran Melia Palacio de Isora sijaitsee vajaan kilometrin päässä kylän keskuspuistosta. Alla olevassa kuvassa näkyy yllä olevan kuvan keskellä oleva Alcalan ”uimaranta”. Portaat johtavat mereen, joten kyllä uiminen onnistuu. Keskuspuisto ravintoloineen on uimarannan kohdalla vähän ylempänä merestä.

Kun lähti käveleskelemään keskusaukiolta talojen välistä ylös mäelle, pääsi katselemaan rannalta kaupunkia ja merta. Tämä erittäin suositeltava kävelyreitti löytyi sattumalta, kun jonnekin vaan piti kävellä, että saisi riittävästi askelia mittariin 🙂

Kanarian saarilla on aina löytynyt kukkaloistoa.

Alcalassa on rohkeita värivalintoja taloissa. Oikealla lasten leikkipuisto. Kylän terveyskeskus sijaitsee tässä vasemmalla (ei näy kuvassa).

Riemunkirjavia taloja ja leikkipaikkoja on itse asiassa kiva katsella.

Kun Alcala oli kävelty rannan puoleiselta osuudelta ristiin rastiin, lähdimme takaisin hotellille. Se reitti on hieno kävelypaikka, joka tuli meille tutuksi viikon aikana.

No, illan valomaailma oli sellainen, että se ihan pakotti ottamaan kuvia, jotka eivät kiinnosta kuin meitä. Mutta itsellehän me nämä kertomukset teemme 🙂 Kuvissa taustalla häämöttää La Gomera, josta olen tehnyt erillisen matkakertomuksen.

https://appamatkustaa.fi/la-gomera-erilaista-kanariaa-jossa-kannattaa-kayda-2/

 

Olen aiemmin esitellyt Teneriffaa useissa matkakertomuksissa. Ne löytyvät täältä samasta blogista www.appamatkustaa.fi kohdasta ”etsi” hakusanalla Teneriffa. Tässä myös kooste autoilijoille:

https://appamatkustaa.fi/kanarian-saaret-teneriffan-parhaat-kohteet-pahkinankuoressa/

 

Tämän saarihyppelymme muut matkakertomukset löytyvät täältä:

Onko Gran Melia Palacio de Isora Teneriffan paras hotelli?

 

https://appamatkustaa.fi/kanarian-saarihyppely-2017-osa-3-tutustumista-lanzaroten-etelarantoihin-2/

Kanarian saarihyppely 2017 Lanzarote – Melia Salinas on hotelli aikuiseen makuun

https://appamatkustaa.fi/kanarian-saarihyppely-2017-osa-5-lanzarote-huikea-paiva-mestari-cesar-manriquen-kadenjaljilla/

https://appamatkustaa.fi/kanarian-saarihyppelu-2017-osa-6-gran-canaria-melia-tamarindos-yllatti-kokeneet-matkaajat-jekuillaan/

https://appamatkustaa.fi/kanarian-saarihyppely-2017-osa-7-gran-canaria-varpaistelua-rannoilla/

 

Seuraa matkapäiväkirjojen ilmestymistä Facebook-sivulta Appa matkustaa. Käy tykkäämässä sitä, jotta näet uusimmat postaukset sitä mukaan, kun niitä sinne laitan.

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Jos on lentopäivien suhteen joustava, pystyy saamaan parhaimmillaan varmasti hyvän säästön. Meillä työläisillä lähtöpäivä on useimmiten perjantai, jolloin vastaavaa joustoa ei löydy. Toki varausajankohdallakin pystyy hieman pelailemaan. Hyvä fiilis muuten, kun on rokotteet saatuna, niin voi taas uudella innolla miettiä ja suunnitella uusia matkoja.

  2. Niinpä Mikko! Meille eläkeläisille on etu, että voimme lähteä myös päivää tai paria aikaisemmin, jos löydämme edulliset lennot. Otamme siinä tapauksessa jonkin edullisen hotellin ja aloitamme lomamme aikaisemmin. Voimme koukata vaikka parin pysähdyksen taktiikalla, mikäli löytyy todella edulliset lennot yms. Monesti on lomasuunnitelmakin muuttunut. Kerran sain edullisen lennon Kanarialta Bilbaoon, jossa olemme halunneet käydä. Siitä lähti kierre, jossa nappasimme pari muutakin uuttaa haavekohdetta. Siitä juttua tässä: https://appamatkustaa.fi/maailman-kaunein-guggenheim-museo-sijaitsee-bilbaossa/
    PS. On todella upeaa, että voi taas täysillä heittäytyä myös ulkomaan matkailuun. Suomessa sitä on onneksi voinut harrastaa ennätyspaljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *