· · · ·

Hotel Excelsior – luksusta Lidon saarella Venetsiassa

Hotel Excelsior tarjoaa luksusta Lidon saarella Venetsiassa. Se on erinomainen valinta, jos haluaa yhdistää luksushotellin ja Venetsian ilman, että joutuu maksamaan ylihintaa. Tämä toki edellyttää, että on oikeaan aikaan liikenteessä huoneita metsästämässä. Onnistuimme saamaan tuosta perinteikkäästä hotellista huoneen 180 euron hinnalla aamiaisineen. Lomabudjettimme riitti tällä kertaa kolmeen yöhön. Tässä kertomuksessa joitain yksityiskohtia tuosta vuonna 1908 rakennetusta, maurilaistyylisestä rakennuksesta, joka on sisustettu kristallikruunuilla ja ylellisillä tekstiileillä.

Perustelut sille, että valitsimme yöpaikaksemme hotelli Excelsiorin, löytyvät sen tasosta ja siitä, että se sijaitsee hiekkarannalla. Saisimme jälleen ulkoiluttaa varpaitamme rantavedessä. Viimeinen ratkaiseva seikka oli, että hotellilla on oma maksuton venekuljetus san Marcon aukiolle 30 min välein. Kun nämä kaikki ristiintaulukoitiin hinnan kanssa, oli päätös selvä. 

 

Veneellä Venetsian keskustassa Lidon saarelle

 

 

Hotelliin on oma maksuton kuljetus upealla veneellä.

Ei ollut tällä kertaa tungosta, kun matkasimme 20 min päässä sijaitsevaan hotelliimme. Olihan se jotenkin herraskaista meininkiä alusta lähtien. Varsinaista #eläkeläiselämää 🙂

Venekuljetus lähtee aivan San Marcon aukion vierestä, joten saimme nauttia kanaaliajeluista päivittäin.

Vene rantautui suoraan hotellin ovelle. Ei Askompaa!

 

Hotel Excelsior tarjoaa luksusta Lidon saarella Venetsiassa

 

Reilut 180 eu yöltä tuntui oikein mukavalta, kun katselin myöhemmin saman hotellin hintoja samalta ajalta: vastaavasta huoneesta pyydettiin normaalisti yli 500 euroa yöltä!  Satuimme näkemään hotellin tiskillä sinä päivän tulevien vieraiden nimiluettelon ja hinnan, minkä olivatten maksaneet. Kävi ilmi, että alle 300 euron yöhinnalla ei muita otettu sisään. Jännityksellä odotimme, millaiseen telttaan tällaiset pihistäjät ohjataan.

Saimme mukavan huoneen, vaikkemme avomeren puolelta. Kaunis puistomaisema kanavalle ja veneiden lähtöpaikalle kelpasi oikein hyvin meille. Huone oli 21 neliön tyylikäs kokonaisuus, joka oli juuri saneerattu.

Hotelli Excelsior osana Lidon saarta

 

1900-luvun alussa rakennettu hotelli sijaitsee upealla hiekkarannalla Lidon saaren itäpuolella.

Lidon saari on loistelias varpaistelupaikka.

Säät eivät suosineet meitä viimeisen päälle, mutta saimme sentään jonkin verran nauttia saaren ja sen rannan tarjoamista kävelymahdollisuuksista.

Hotellialueella riittää kauniita kohteita. Sisäkuvat olemme hävittäneet jonnekin tuhansien muiden kuvien joukkoon. Sääli!

Kuohuviinillä terästetty aamiainen tarjoillaan hotellin terassiravintolassa. Kylmä tuuli pakotti kansan pysymään sisäpuolella eikä terassilla ollut tungosta. Aamiainen osoittautui 5 tähden hotelliaamiaisen veroiseksi ja lähdimme vatsat kylläisinä tutustumaan Lidon saareen.

Oli todella mahtava kävellä sen vehmaisten kanaalien varsia pitkin täydessä kukassa olevien oleanteripuiden katveessa.

Kaikkialla näkyi upeasti kukkivia puita! Voi mikä näky! Vaelsimme kohti saaren keskustaa, St. Maria Elisabettalle. Se osoittautui viehättäväksi pieneksi alueeksi, joka toimi samalla vaporettojen ja autolauttojen satamana. Voi kuinka suuri määrä veneitä ja laivoja mahtuu pieneen tilaan! Sama ilmiö hämmästyttää kaikkialla Venetsiassa. On käsittämätöntä, että kolareita sattuu siellä ilmeisen vähän. Sitten kun sekaan tulevat vielä sadat gondolit Venetsiassa, liikenne oli välillä lähes kaoottinen, mutta silti kaikki sujui. Taitavia ovat nämä kuljettajat, kaikki tyynni.

Kiertelimme tuota saaren keskustaa ja ostimme lopuksi sen ehkä ainoasta supermarketista vähän juotavaa ja purtavaa hotelliimme. Väkeä oli siellä ymmärrettävästi kuin jouluostoksilla Suomessa, käytävät ahtaita kuin Venetsian kadut ja tavaraa kuin Talikkalan markkinoilla. Kävelimme tavarat ultrakevyessä repussamme kämpille, söimme palan leipää, parman kinkkuaja scamorzajuustoa kuohuviinin kanssa ja olimme  valmiit Venetsian valloitukseen. Siitä löytyy erillinen matkakertomus tästä linkistä:

Venetsian parhaita paloja

Kun palasimme pitkältä kävelykierrokseltamme, Marjatta meni flunssaisena oitis petiin. Minä roikuin hotellin aulassa pianisti-laulajaa kuunnellen ja matkaopasta lukien. Sama harrastus jatkui vielä kämpällä pitkälle iltaa ennen kuin uni voitti.

 

Tästä postauksesta löydät vinkkejä matkan suunnitteluun ja toteutukseen:

 

https://appamatkustaa.fi/kuinka-toteutimme-venetsian-napakymppimatkan-ja-saimme-ripauksen-luksusta/

 

 

 

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

6 Kommenttia

  1. Onpa hulppean näköistä! Tämä oli pakko lukea, koska kirjoittelen itsekin hotelleista, ja mielestäni täällä Lidon Excelsiorissa on käynyt mm. maineikas matkakirjoittaja Robert Byron. Jos ei hän, niin ainakin muita 1900-luvun alun brittijulkimoita. Pitää muista tämä hotellivinkki, tuo laivamatka hotellille vaikuttaa jo itsessään kivalta kokemukselta!

    1. Kiitos kommenteistasi Sateenmuru. Tämä oli jäänyt minulta huomaamatta. Enpä ollutkaan tietoinen tuosta Byron-yhteydestä. Kannattaa nyt laittaa hotellihaku päälle ensi kesälle. Veikkaan, että toukokuu voisi olla edullinen aikaa reissata sinne.

  2. Onpa hulppea hotelli! Upea tuo venekuljetus. Jo pelkästään sen takia voisin harkita Excelsioria ensi kerralla. En muuten haluaisi yöpyä muualla kuin pääsaarilla, mutta jos tuollainen kuljetus on järjestetty hotellin puolesta niin mikä jottei! Enkä ole muuten käynyt vielä Lidollakaan, joten siinäkin mielessä tämä hotelli houkuttelee.

    1. Lido ja Excelsior ovat ehdottoman suositeltavia kohteita. Saaren upeilla rannoilla voi rentoutua kovien kävelyjen välissä. Tervemenoa!

    1. Kiitos palautteesta ja Tukholman vinkeistä. Siellä tulee käydyksi keskimäärin kerran vuodessa, joten on hyvä saada uusia vaihtoehtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *