· ·

MSC Meraviglia – maailman viidenneksi suurin risteilijä ihastutti

  1. Meillä oli mieluisa mahdollisuus tutustua maailman viidenneksi suurimpaan risteilijäalukseen MSC Meravigliaan (=ihme) Helsingissä (edellä ovat ainoastaan 4 Royal Caribbean Oasis-luokan alusta). Tämä Ranskassa rakennettu, Sophia Lorenin kastama alus on suurin koskaan Suomessa vieraillut laiva, jonka pituus on peräti 315 metriä (esim. Silja Symphony 203 m). Laivassa on 18 kerrosta, 2760 hyttiä, sinne mahtuu yli 5000 matkustajaa ja 1500 hengen miehistö. Hulppean keskusaulan portaat on päällystetty Swarovskin kristallilla, keskuspromenadin katossa oleva screen on 80 m pitkä päivän ajankohdan mukaan vaihtuva kattomaalaus/-akvaario jne. Tervetuloa tutustumaan tuohon ”pieneen” ihmeeseen tämän blogikirjoitukseni avulla.

Sain Risteilykeskukselta kutsun vierailla tuossa valtavan suuressa aluksessa. Lähdimme mammun kanssa mielihyvin ihmettelemään jättiä, joka pääsi Länsisatamaan, mutta esim. Tukholmaan sillä ei voi mennä syystä, että se on liian suuri niille vesille.

MSC Meraviglia on sveitsiläisomistuksessa eli sen omistaa MSC Cruises. Saamiemme tietojen mukaan varustamon omistaa tosiasiassa italialainen perhe. Kun paatin perässä lukee ”Valletta”, voisi kuvitella, että sen kotisatama on Maltalla, josta taas voisi päätellä, että sillä on jotain tekemistä verotuksen kanssa. No, se siitä! Italiassa on rahaa, jonka alkuperä on missä on 🙂

Laivan edessä tulijoita viihdytti suomalainen puhallinorkesteri.

Vaikka olimme päivävieraita, piti meillä olla passit mukana ja sisään mentiin todella tiukan turvatarkastuksen läpi.

Olin bloggaajana mukana ns. median edustajana. Vierailun organisoineen Risteilykeskuksen varataoimitusjohtaja Petri Siren esitteli laivan taustatietoja ja kertoili tulevista matkoista, mm. 100-päiväisestä maailmanympärimatkasta, jolle pääsisi 12 000 eurolla mukaan. Tilaa olisi tosin vasta vuoden 2020 matkalle. No, tuolla 120 € päivämaksulla saisi majapaikan sisähytistä eikä edes ulkotilaa kuvaava videokuvakaan saisi jämähtämään yli 3 kuukaudeksi sisähyttiin 🙂 ”Parilla kympillä” saa sitten parvekehytin, mutta ainakaan eläkeläinen ei pysty sellaisesta edes haaveilemaan. Täytynee tyytyä 500 euron (sis. ruomat ja juomat) viikkoristeilyyn tai sitten yrittää venyttää toinen mokoma lisää, jotta saisi parvekkeellisen hytin. Ehkä niitäkin saa joskus tarjouksessa edullisemmin? Laitetaanpa seurantaan.

Median edustajana saimme oppaaksemme MSC Cruises Skandinavian myyntipäällikön Håkan Jalvenin, joka kuljetti meitä laivassa 1,5 tunnin ajan. Ainoastaan hytteihin emme päässeet, sillä laiva oli täynnä!

 

Yleiset tilat

 

Laivan keskipisteenä toimii kristallin kimallusta täynnä oleva keskusaukio.

Musta flyygeli on istutettu kaiken prameuden keskelle. Kelpaa siinä pianistin loihtia sulosäveliä risteilykansan iloksi.

Melkoisen vaikutuksen tekivät keskusaulan portaikot, jotka oli päällystetty Swarovskin kristallilla. Yhden askelman hinta on ollut vaatimattomat 3000 euroa!

Kaiken prameuden ohessa laivasta löytyy italialaista tyylikästä muotoilua.

Laivan yleiset tilat pursusivat vaikuttavan näköisiä patsaita ym. taideteoksia.

Jonkinlaista taidetta voi tehdä myös viinipulloista, kun ne asetetaan esille ”oikealla” tavalla.  Käytävällä oli itsepalvelupiste, josta voi käydä hakemassa viiniä korttia vinguttamalla.

Promenaden molemmin puolin oli joukko merkkiliikkeitä. Erikoisuutena toimii katossa oleva 80 m pitkä led-näyttö, jolla voidaan luoda akvaariomainen tunnelma upealle kauppakujalle. Näytölle vaihtuu uusi ”kattomaalaus” muutaman kerran päivässä luomaan tunnelmaa.

Käytävän varrelta löytyi myös ranskalaisen kondiittorimestari Jean-Philippe Mauryn suklaataivas, jossa yllä olevan taidehärdellin lisäksi kaikki muukin oli tehty suklaasta.

Suklaasta on moneksi…

Ei ole laivassa unohdettu myöskään shampanjan, kaviaarin ja muiden meren elävien ystäviä.

 

Viihdykettä riittää tuossa laivassa

 

Laivassa on useampia teattereita, joissa on esityksiä vähintäänkin pari kertaa päivässä. Esim. tähän Broadway teatterin auditorioon pitää varata paikat ennakkoon suuresta koosta huolimatta, kun 5000 ihmistä lähtee liikkeelle.

Erikoisuutena laivassa on maailmankuulu Cirque du Soleil, joka esiintyy joka ilta ryhmää varten rakennetussa yli 400-paikkaisessa Carousel Loungessa.

Tämä auringonottopaikka muuttuu illalla esiintymislavaksi, kun lepotuolit viedään syrjään. Valtaistat kaiuttimet takaavat, että ääntä lähtee.

Aikuisten pelimaailmaan eli kasinoon johtaa varsin houkuttelevan näköinen lasitaideteos.

Virtuaalipelimaailma ja Formula 1 -simulaattorit pitävät huolta siitä, että nuoriso ja vanhempikin miesväki viihtyy laivalla.

Liikuntamahdollisuuksia riitti sen verran, että jokainen syy joka estää liikkumisen on tekosyy.

Kävelypromenadeja on yli 300 m pitkässä laivassa kilometritolkulla, mm. yli 300 m juoksurata.

Vauhdin hurmaa voi hakea vesipuistosta.

Uima-allasalueella riittää lavereita. Athmosphere Pool on laivan suurin uima-allasalue.

Liikuteltavat kattorakennelmat muuttavat hetkessä sisäuimahallin ulkouimalaksi.

Jättiläisestä löytyy harrastuspisteitä kaiken ikäisille. Ketään ei ole unohdettu.

 

Laivalta löytyy valinnan varaa ravintoloista

 

Buffet-ravintola oli valtavan kokoinen, mutta hallimaisuus on pystytty estämään siten, että se kiertää ympäri laivan ja noutopisteet on aseteltu sisäpuolelle. Niitä näytti olevan vähintäänkin ”riittävästi”.

Italialaisravintolan ylpeyden aihe on mozzarella-asema, jossa juustoja tehdään päivittäin asiakkaiden valvovien silmien alla.

Sushi-ravintolan erikoisuus ovat pöydät, joiden keskellä kokit valmistavat purtavaa. Ei Askompi idea!

Mekin pääsimme testaamaan lounaslistan tarjontaa laivan eräässä ravintolassa.

Håkan ja Petri pitivät meistä huolta hyvään loppuun saakka.

Ilta-Sanomien poijaat olivat lähteneet kuvailemaan omalla veneellä laivan saapumista jo varhain aamulla. Taisi lounas olla paikallaan pitkän urakan jälkeen.

Erillistä maksua vastaan sai vetäytyä huippukokkien loihtimien illallisruokien pariin pienehköön ravintolaan, jossa voisi kuvitella löytyvän rauhaisan ympäristön, jossa jokaiselle ruoalle on valittu juuri se oikea viini.

 

Yacht Club on harvoille ja valituille

 

Jos haluaa omaa rauhaa ja yksityisyyttä ylellisissä tiloissa, valinta on Yacht Club. Me saimme medialipun alla käydä poikkeuksellisesti tutustumassa tähän luksusosastoon.

Clubiin on oma vastaanotto ja voi kuvitella, että nuo 200 clubiin mahtuvaa maksavat matkasta aikalailla enemmän kuin muualla laivassa.

Ravintolasali on varsin houkutteleva kokonaisuus. Se loisti tyhjyyttään ja odotti, että matkustajat palaisivat Helsinki-kierrokseltaan. Taitaa Itämeri olla riittävän eksoottinen paikka, kun Yacht Clubkin oli poikkeuksellisesti aivan täynnä.

Hintaan kuuluva jatkuvasti tarjolla oleva huikopalakin on sitä luokkaa, että sitä syö lähes silmillään.

Oleskelutilat innostavat poistumaan hyteistä. Voisi kuvitella, että ohi lipuvien maisemien ihailukin on varsin palkitsevaa Yacht Clubilta.

Sisustusarkkitehdeillä on ollut silmää kauneudelle,

 

Yacht Club sijaitsee 16. kerroksessa. Jos kerrosopasta katsoo tarkkaan, voi huomata, että siitä puuttuu 17. kerros. Syy on yksinkertainen. Italiassa 17 on epäonnen luku, ei 13. Siitä syystä sitä ei käytetä italialaisomisteisissa laivoissa. Oppia ikä kaikki!

Kiitokset Risteilykeskuksen väelle mahdollisuudesta päästä tutustumaan tuohon laivaihmeeseen. Ei voi mitään sille, että risteilytarjouksia alkaa katsella ”sillä silmällä” tuon kierroksen jälkeen. Olemme saaneet kokea ainoastaan kerran jotain tuollaista käydessämme Bahaman risteilyllä muutama vuosi sitten. Olisikohan aika varata seuraava?

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *