· ·

Makumatka Tampereella

Meillä oli ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua tamperelaiseen ruokakulttuuriin tehdessämme kulttuuri- ja makumatkan Tampereella. Sukelsimme 4 päivän aikana monenkirjavaan ravintolatarjontaan, jossa makunystyröitämme hellittiin monin tavoin.

Aloitan täynnä kulttuuriohjelmaa ja makuelämyksiä sisältäneen matkamme esittelyn tutustumisella ruoka- ja juomapuoleen. Visit Tampereen valkkaamat aamiais-, lounas- ja päivällispaikat vaihtuivat kerta toisensa jälkeen ja mukaan mahtui myös vierailu kaupungin parhaassa munkkikahvilassa.

Palaan täysipainoisen matkamme kulttuuritarjontaan seuraavassa postauksessani.

(Toteutimme matkan yhteistyössä @visittampereofficial kanssa.)

”Tampere. Suomen rakastetuin kaupunki. Maailman Saunapääkaupunki. Maailman ainoan Muumimuseon koti. Kulttuuria, kongresseja, luontoa, järviä, tekemistä, hyvää ruokaa, kivoja ihmisiä, tapahtumia ja festareita ympäri vuoden. Tampere on enemmän kuin vain kaupunki.”  (Lainaus VisitTampere-ohjelman alusta.)

Heti alkuun haluan nostaa esille Tampereen kaupungin tavan mainostaa ja markkinoida. @visittampere on luonut erinomaisen konseptin upeine verkkosivuineen ja tampere.finland-sovelluksineen. Sieltä löytyy vinkkejä, tapahtumia ja kaupungin kulttuuriraitteja, joiden avulla voi tutustua kaupunkiin eri teemoilla. Myös Nyssen (paikallinen bussiyhtiö) aikataulut ovat näppärästi saatavilla. Saamiemme kokemusten perusteella suosittelen tuon appsin lataamista omaan puhelimeen.

Visit Tampereella on erinomainen kampanja, jossa se kutsuu media-alan vaikuttajia tutustumaan kaupunkiin. Olemme iloisia, että minä Appa matkustaa -blogin kirjoittajana sain kuulua tuohon joukkoon. Tampere avautui mammulle ja minulle suurena positiivisena yllätyksenä. Olen käynyt siellä aiemmin jopa kymmeniä kertoja töiden ym. syiden vuoksi, mutta vasta nyt voin sanoa tutustuneeni tuohon Pirkanmaan pääkaupunkiin. Hieno paikka!

 

Makumatka Tampereella jäi mieleen positiivisena ruokaelämyksenä

 

Makumatka Tampereella maistuu suussa vieläkin vaikka matkasta on kulunut jo kohta pari viikkoa. Pääsimme jossain määrin vaikuttamaan niihin ravintoloihin, joihin meidät ohjattiin Visit Tampereen yhteistyökumppaneiden joukosta. Niitä ja muita yhteistyötahoja on paljon. Saimme listan noista ravitsemuslaitoksista, laitoin toiveita peliin ja Visit Tampereen koordinaattori laati niiden ja omien kokemuksiensa/tietämyksensä pohjalta meille ohjelman, joka tiesi parin kilon painon lisäystä reissun jälkeen. Vaikka kävelimme päivien aikana paljon, makumatka Tampereelle jätti jälkensä, valitettavasti!

Esittelen tässä koosteessa kaikki ruokailupaikat, joissa ehdimme käydä vierailumme aikana. Teen vielä erillisen postauksen Tampereen ulkopuolelle suuntautuneesta osuudesta ja sen ruokailukokemuksesta.

 

Tampereen parhaimmat munkit tarjoillaan Pyynikin näkötornin munkkikahvilassa

 

Yhteyshenkilömme vihjaisi, että jos tykkäämme hyvästä pullasta, Tampereen parhaimmat munkit tarjoillaan Pyynikin näkötornin munkkikahvilassa. Kukapa ei rakastaisi uunituoreita munkkeja, joten listalla vaan kaloreista piittaamatta.

Pyynikin näkötornin kahvila on suosittu kahvila ensisijaisesti herkullisten munkkien ansiosta.

Pyynikin näkötorni sijaitsee noin 2 km päästä Tampereen keskustorilta. Siellä on kohtuullisen paljon parkkipaikkoja, joten omalla autolla pääsee ihan munkkien viereen.

Ymmärrettävistä syistä Pyynikin munkkikahvilaan oli jatkuva jono.

Kassakone on ollut kovassa käytössä, mutta korona-aikana sitä ei taideta juurikaan käyttää.

Harmittavasti meiltä unohtuivat kaikki Kangasalan Clapton -setelit kotiin.

 

Pankkikortilla maksu kuitenkin onnistui ja pääsimme maistamaan useana vuonna kaupungin parhaaksi kahvilaksi valittua huippuhyvää munkkirinkilää. Pakko sanoa, että olisipa ollut hienoa saada tuon munkin resepti mukaan. Väittivät sen olevan kassakaapissa piilossa 🙂

Hissillä pääsee pientä maksua vastaan näkötornin huipulle.

Kirkkaalla kelillä näkötornista saattaisi nähdä todella kauas.

Taktisista syistä (?) nämä iskulauseet oli laitettu takapuolelle eli poistuessaan asiakas näkee mitä munkkien ahmimisesta voi seurata. Onneksi kävimme tuolla vain kerran.

SUOSITUS: Kahvin ja munkin jälkeen kannattaa varata aikaa rasvan polttoon. Se onnistuu, kun käy kävelemässä Pyynikin harjun poluilla. Järkevin ratkaisu voisi olla käydä juoksemassa vajaan kilometrin päässä olevat Pispalan kuulut portaat alas-ylös.

 

Paja Bar on Manserockin näyttämö

 

”Paja Bar on tribuutti Manserockille, joka on yksi Tampereen tunnetuimmista ja mielenkiintoisimmista ilmiöistä – ja juuri siksi tribuuttinsa ansainnut. Manserock on poikaa – Siispä hyvin voikaa!” (Lainaus Paja Barin verkkosivuilta.)

 

Paja Barista on tullut Manserockin näyttämö ja kohtaamispaikka.

Hotelli Torni on Suomen korkein (88,9 m) hotellirakennus, jonka ravintoloihin kuuluva Paja Bar on rakennettu vanhaan VR:n varikkokiinteistöön.

Kun astuimme seurusteluravintola Paja Bariin, baarimestari oli juuri testailemassa uutta porkkanapohjaista drinkkiä. Ennen kuin ehdimme sanoa mitään, hän kysyi jo ”maistuuko?”. Maistuihan se.

Erinomainen palvelukulttuuri jatkui saman tien. Kaveri järjesti meille hampurilaiset viereisestä ravintolasta, joten saatoimme jäädä istuskelemaan ja ihmettelemään Manserock-näyttelyn satoa. Hampurilaiset olivat kookas, maukas ilmestys.

Meillä oli mukavasti aikaa hampurilaisia odotellessa ihmetellä seinillä olevia kultalevyjä ym. Taustalla soi ymmärrettävästi manserock. Taustalla näkyvän baarimestarin palveluhenkisyyttä kuvaa sekin, että hän laittoi pyynnöstäni soimaan Tabula Rasan ”Prinssin”. Miksikö pyysin sen? Siksi, että veljeni Jukka lauloi 1970-luvun puolivälissä yhtyeen solistina parilla LP-levyllä eli ”Tabula Rasa” ja ”Eckedien tanssi”. Nuo huikean hienot levyt löytyvät Spotifystä. Suuri suositus!

Tarkasti kuvaa katsomalla selviää mitkä ovat noiden asujen ja soittimien tarinat.

Popedat ja Kummelit ovat kuuluisimmasta päästä. Heikki Silvennoinen tuntuu löytyvät monesta tamperelaisesta ravintolasta. Alakuvassa ylhäällä oikealla ”Mauno Ahosen” legendaariset kuulokemikrofonit.

Juha Torvisen kitara on tullut ainakin minulle tutuksi Eppujen laulun sanoista.

Nousimme hampurilaistelun ja miellyttävän baarivisiitin jälkeen Torni-hotellin huipulle katselemaan maisemia ”pilvien” korkeudelta. Kannattaa käydä. Niin, ei muuten maksa mitään hissinousu ei.

Kattoterassi on kiva paikka ottaa parit neuvoa antavat ennen kun taas jatkaa matkaa. Lähdimme kävelemään Finlaysonin katolle, jossa on Suomen ensimmäinen Roof Walk eli opastettu kattokävely. Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

 

Illallinen Tampella ravintolassa oli aistien juhlaa

 

”Tampellassa nautitaan tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa upeassa miljöössä. Meille tunnelma on puoli ruokaa: hurmaava henkilökuntamme nostalgisten puitteiden kanssa tekevät Ravintola Tampellasta helposti lähestyttävän ja kiehtovan ruokapaikan keskellä kaupungin arvostetuinta aluetta.” (Lainaus Ravintola Tampella verkkosivuista.)

Näin jälkeen päin voi todeta, että illallinen Tampella ravintolassa oli aistien juhlaa.

Pöytiinohjausta odotellessa upea hortensiakimppu vangitsi asiakkaiden katseet.

Kauniilla paikalla Tammerkosken rannalla sijaitsevan ravintolan ikkunasta saattoi katsella saaressa ilta-auringossa paistattelevaa Suomen pientä merenneitoa eli Kultakutri-patsasta.

”Tampellan tehtaan vanha kutomotila antaa erityisen tunnelmalliset ja tyylikkäät puitteet ravintolallemme, joka avattiin vuonna 2016.  Ikkunoistamme avautuu upea koskimaisema ja sisustuksessa on kunnioitettu tehdasmiljöön elementtejä: vanhan kutomohallin avaruus yhdistyy hämärään tunnelmallisuuteen.”

Vanhan tehdashallin tiloihin restauroitu ravintola on sisustettu ”ajan henkeen” niin, että ilmatointiputket ovat osa monenkirjavaa designia. Kansaa riitti maanantai-iltanakin Ravintola Tampellassa.

Me nautimme tällaisen menun kera jokaiselle ruokalajille tarkoin valitun viinin. (Kuvaa klikatessa aukeaa ravintolan koko menu.)

Tarjoilijamme Jommi oli erilaisten opiskelu- ja ammattikokeilujen jälkeen ilmeisesti omalla alallaan. Hänen tapansa esitellä ruoat ja kohdata asiakas on huippuluokkaa. Kiitos Jommi!

Hyvä illallinen on myös silmänruokaa.

Viimeistään jälkiruokaan päästessämme olimme aloittaneet matkamme lihotuskuurin. Upeat viinit (mm. lasi shampanjaa) täydensivät illalliskokonaisuuden.

Tämän makumatkamme lopputulos oli, että illallinen Ravintola Tampellassa on aistien juhlaa.

 

Aamiaismakumatka Tampereen perinteiseen kauppahalliin

 

”Ihmisille, jotka rakastavat ruokaa ja arvostavat käsityötä.”

 

Visit Tampereen Katariina oli järjestänyt meille aamiaismakumatka Tampereen perinteiseen kauppahalliin oppaan johdolla. #tampereenkauppahalli

Oppaamme Pirjo Rantanen odotti meitä vuonna 1901 valmistuneen Tampereen Kauppahallin pääoven edessä klo 9. Historiamatka oli valmis alkamaan.

”Upeassa Hjalmar Åbergin suunnittelemassa rakennuksessa sijaitseva Tampereen Kauppahalli on yli satavuotisen historiansa aikana kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi kauppahalliksi. Kauppahallissa palvelee yli 30 kauppiasta, kaikkea kalasta kenkiin ja vihanneksista viinereihin. Tampereen Kauppahalli on kaikkien kaupunkilaisten olohuone ja tunnettu tasokkaista ravintoloista ja kahviloista. Lounasaikaan voit herkutella esimerkiksi kaupungin parhaalla kalakeitolla, käsityönä valmistetulla sushilla tai libanonilaisvivahteisilla falafeleilla. Kakkuhammasta kolottaessa hallista löytyy kakkupala jos toinenkin ja perinteiden ystäville leivotaan joka aamu tuore ruisleipä. Joka kuun ensimmäinen perjantai Kauppahallin herkuista pääsee nauttimaan myös illalla, kun hallin ovet pidetään auki iltakahdeksaan saakka.” (Lainaus kauppahallin verkkosivuilta.)

Tästä kartasta käy ilmi, että yli 100 vuotta sitten kauppahallissa oli yli 100 kauppiasta pienissä kojuissaan. Nykyiset yli 30 kauppiasta ovat vallanneet itselleen suurempia, käytönnöllisempiä tiloja.

Hedelmätiskit väriloistossaan ovat kaikissa kauppahalleissa terveellistä silmänruokaa. Niin oli nytkin.

Kävimme maistelemassa mm. Juustosopin mainioita juustoja, joista etenkin voimakkaat sveitsiläiset herkut meinasivat viedä aamiaista odottelevan kielen mukanaan. Puodissa on mahdollista järjestää itselleen makumatka juuston ja viinin maailmaan. Juustosoppi on Tampereen ainoa yksityinen juustojen erikoisliike.

Lihakipparit on toiminut jo 55 vuotta, nyt kolmannessa polvessa samalla paikalla. Meillä oli mahdollisuus jatkaa aamiaisetkoja maistamalla uunituoreena Tampereen erikoisuutta mustaa makkaraa puolukkahillon kera.

Kuvassa kanssa on hallin toisesta päästä piipahtamaan tullut myös kolmannen polven kalakauppias Nygren.

Mainio oppaamme Pirjo.

Kalakauppa Nygrenin tuoretta satoa.

HUOM!

Jos haluat tehdä tutustumisreissun Tampereen Kauppahalliin Pirjon opastuksella, varaa aika hänen sivuiltaan:

Varaa tästä Tutustumiskierros Tampereen Kauppahalliin

Aamiainen ranskalaisittain 4 vuodenaikaa -ravintolassa

 

4 Vuodenaikaa on yksi kaupungin suosituimmista lounasravintoloista, eikä suotta. Autenttinen ranskalainen bistro käyttää suomalaisia ja ranskalaisia raaka-aineita, joista loihdittavat annokset tarjoillaan pöytiin. Tule herkuttelemaan myös aamiaisaikaan eggs benectillä tai uunituoreilla croissanteilla!

Saimme kauppahallikierroksen päätteeksi nauttia aamiaisen ranskalaisittain 4 Vuodenaikaa -ravintolassa.

4 Vuodenaikaa -ravintola on äänestetty kuusi kertaa parhaaksi tamperelaiseksi lounasravintolaksi. Olipa siis etuoikeus päästä nauttimaan siellä ranskalaistyyppinen aamiainen.

Valinta listalta, tilaus järjestelmään ja odottelemaan.

Täydensimme vakioaamiaista ostamalla vastapäisestä kalatiskistä graavilohta ja -siikaa. Nyt oli täydellinen aamiaisherkku valmis. Tuorepuristettu appelsiinimehu, hurmaavan rapea croissant ja haudutettu tee kera uppokeitetyn kananmunan oli erinomainen kokonaisuus.

Juttua kirjoittaessani tutustuin tarkemmin tähän ravintolaan. Vähän jäi kaivelemaan, että osterit jäivät seuraavaan kertaan. Sellaisiakin olisi ollut ravintolassa tarjolla. No, kukapa sitä ostereita aamiaiseksi 🙂

 

Listaus Tampereen Kauppahallin kaikista kauppiaista aukeaa tästä linkistä.

 

Tunnelmaa holvikaarien alla Tiiliholvissa

 

Lounasaikaan meille oli tarjolla tunnelmaa holvikaarien alla Tiiliholvissa. Olin valinnut tuon ravintolan ”Apan listalle” syystä, että olimme illallistaneet siellä pari vuotta aiemmin ystäviemme kanssa. Etenkin ravintolan tunnelmallinen miljöö oli tehnyt meihin vaikutelman. Hienoa, että tuollaisia kellariravintoloita löytyy Suomesta ja Tampereelta.

Matka maan alle alkaa tästä…

Ravintolasalissa on tunnelmaa…

Sali on sisustettu ja kalustettu kellariholviin sopivasti.

Tällaista oli tarjolla tällä kertaa.

Tämä kaunis shampanjalasi teki lahtelaisiin matkailijoihin vaikutuksen.

Samettisen pehmeä metsäsienikeitto kera kuohuviinin oli ateriakokonaisuuden maistuvinta antia.

Lounaskokemus Tiiliholvissa oli hintansa väärtti. Puitteilla ja astioilla on suuri merkitys elämyksessä, tälläkin kertaa.

 

Onko Ravintola C  tuleva Michelin-ravintola?

 

Valitsimme illallisravintolat nettisivujen perusteella. Onneksi saimme tutustua tähän Ravintola C:hen, josta voimme makumatkamme jälkeen vilpittömästi todeta, että ”Onko tässä Tampereen ensimmäinen Michelin-ravintola?”

Menun syöminen ei ole halpa, mutta ei kalliskaan, jos ottaa huomioon kuinka monta ruokalajia se pitää sisällään ja yllätyksiä niiden lisäksi, kuten Michelin-ravintoloissakin. Aineksia siis on.

Ravintola C teki meihiin niin suuren vaikutuksen, että tein siitä erillisen postauksen, joka löytyy tästä:

Onko tamperelainen Ravintola C tuleva Michelin-ravintola?

 

Aamiainen Marriott-hotelliketjun upouudessa Courtyard Tampere City -hotellissa

 

Emme olleet tienneetkään, että Tampereella on Marriott-ketjun hotelli. Siksi olikin mieluisa yllätys lukea viikko-ohjelmastamme, että meille tarjoillaan aamiainen  upouudessa Courtyard Tampere City -hotellissa.

Vähän siinä pyörittelimme silmiämme astuessamme Tampere-talon kupeessa olevan hotellin vastaanottoon ja siitä suoraan aamiaishuoneeseen. Kaunis sisustus vangitsee aina jokaisen vieraan huomion. Niin kävi nytkin.

Ystävällinen nuori mies opasti meidät ruokasaliin. Kun kysyin, kuuluuko aamiaiseen kuohuviini hän ilmoitti oitis, että kyllä järjestyy.

Aamiainen oli kauniisti esillä. Erityisesti kiinnitti huomiota sen monipuolisuus hedelmineen ym.

Maistuisi varmaan sinullekin?

Oli suuri ilo aamiaistella viihtyisissä tiloissa ja kerätä lautaselle kaunis, terveellinen ruokakokonaisuus.

Koska kyseessä oli Visit Tampereen ja Courtyard-hotellin yhteistyöstä, meille järjestyi mahdollisuus tutustua hotelliin opastetulla kierroksella.

Hotellin myynti- ja markkinointijohtaja Kiki Koskinen kierrätti meidät hotellissa. Nykyisin hyvä kuntosali on kovaa valuuttaa, kun asiakkaat valitsevat hotellinsa. Siksi Marriottissakin on satsattu siihen.

Kuulimme kierroksen aikana, että Marriott-ketju on kuuluisa erinomaisista sängyistään. Jenkkilässä asiakkaat kuulemma tilaavat niitä koteihinsa saatuaan perstuntumaa hotellimajoittumisen yhteydessä.

Tästä lyhyestä hotellivisiitistä jäi sopiva ”nälkä”. Sovimmekin Kikin kanssa, että teemme erillisen reissun hotelliin myöhemmin syksyllä. On mahtavaa päästä oleilemaan, testaamaan huippusänkyjä ja ruokailemaan siellä.

Lisää Courtyard Tampere City -hotellista on siis luvassa syyskuun lopussa. Malttakaa siis aikaa vähän, esittely ei pääty tähän.

 

Tallipiha on suosittu vierailukohde Finlaysonin alueella

 

Vierailua suunnitellessamme kävi ilmi, että Tallipiha on suosittu vierailukohde Finlaysonin alueella. Niinpä meille oli varattu lounas Tallipihan kahvilaan.

Tallipihan kahvila sijaitsee viehättävällä alueella, jossa on muutamia ihastuttavia pikkumyymälöitä, mm. suklaapuoti. Palaan niihin erillisessä postauksessa myöhemmin.

Viihtyisä, perinteikäs kahvila on suosittu kahvi- ja ruokapaikka. Vipinää riitti vaikkei se kuvasta käykään ilmi. Kaunis sää houkutteli kansan syömään ja juomaan ulos.

Onneksemme lounaana oli lohikeitto, joka kannettiin pöytään. Annoksessa ei oltu säästelty, kuten ei myöskään maussa. Oikein hyvä vierailukohde!

 

Palkittu Gastropub Tuulensuu on varsinainen olutmesta

 

Makumatkamme Tampereella alkoi kääntyä kohti loppua. Viimeiseksi illallispaikaksi oli meille laitettu palkittu Gastropub Tuulensuu, joka on varsinainen olutmesta. Meille oli luvassa belgialaisten oluiden maistelua. Se olikin kiintoisa juttu, sillä tunnemme oluet huonosti vaikka etenkin minä niistä tykkäänkin. Odotukset olivat korkealla.

Kaikesta saattoi päätellä, että olimme saapuneet pubiin.

Tamperelaiset jos jotkut tuntevat mestansa, joten tuossa lienee paljon perää.

Huikoopala voi valita tällaisesta listasta. Sitä jäimme miettimään, että kuinka humalassa kokin pitää olla voidakseen marinoida artisokkia?

Makumatka Tuulensuussa alkoi olutmaisteluilla ja sinisimpukoilla. Maistuivat kaikki!

Ja pakkohan merenelävien ystävän oli maistaa myös maaeläimiä.

Kun jotain piti valita, halusin testata suositut olutkastikkeen kera tarjotut lammaspullat.

Juomat olivat annoksen mukaiset. Ei pieneen nälkään ei!

Täysin uusi tuttavuus meille oli tämä Lambic eli kirsikkaolut. Niin hyvää, että kävimme myöhemmin ostamassa kotiinkin kaupasta. Etenkin mammu tuntui olevan mielissään tuosta mausta.

Tällainenkin kunniakirja löytyi Gastropub Tuulensuun seinältä. Anu oli kehitellyt idean, josta hyötyivät sekä omistajat että asiakkaat. Mikäkö se oli? Käykää kysymässä 🙂

Meille olisi ollut tarjolla myös absinttimaistajaiset oluiden sijaan. Koska valitsimme belgialaiset oluet, absinttimestari Joni antoi lähtiessämme parit maistiaiset niistä ja kertoili lyhyesti niistäkin siinä ohessa.

Kiitos Anu Lappalainen asiantuntevasta opastuksesta ja hyvistä tarjoiluista. Makumatka oluisiin oli vain pieni, mutta sitäkin vakuuttavampi askel kohti oluita. Ehkäpä tapaamme syyskuussa, kuten juttelimme. Silloin voisimme jatkaa tutustumismatkaa oluisiin ellei käännytä viinien puolelle toisessa ravintolassanne 🙂

 

Makumatkan läksiäisaamiainen boutiquehotelli Lillanissa 

 

Katariinan ammattitaitoa on, että hän oli järjestänyt meille makumatkamme läksiäisaamiaisen boutiquehotelli Lillanissa, joka sijaitsee Viinikan puutarhakaupungiosassa, vain 1,5 kilometrin päässä Tampereen keskustasta.

Lillanissa on ainoastaan 5 hotellihuonetta, mutta aamiaisella tuntui lappavan porukkaa. Hyvä liikeidea sekin.

Harmittavasti taivas itkeskeli lähdöstämme johtuen sen verran, ettemme voineet syödä aamiaista puutarhassa.

Aamiaistelija pääsi nautiskelemaan valittuaan omat suosikkinsa yllä olevasta listasta.

Pienessä viehättävässä aamiaissalissa oli myös joitain pieniä myytäviä tuotteita.

Boutiquetunnelmaa…

Sitä saa mitä tilaa. Herkullinen aamiainen tarjoiltiin pöytiin mikä on korona-aikana erinomainen juttu. Olimme nauttineet, jälleen kerran, erinomaisen aamiaisen. Kyllä Tampereella osataan!

Suuri kiitos Visit Tampere tästä ainutlaatuisesta makumatkastamme. Toivon, että sain edes osin välitetyksi lukijoille kuinka gourmet-päivät saimme kokea. Se + 2 kg taisi olla aika hyvä arvaus.

 

Matkamme muut kokemukset

 

Tämä oli 1. postaus 4 päivän vierailusta Tampereen alueella. Kertoilemme museoista, taidenäyttelyistä kirkoista, kattokävelystä ym. kokemuksistamme myöhemmin ilmestyvässä postauksessa. Sitä ennen paljastan ja esittelen vielä sen tulevan Michelin-ravintolan. Postaus ilmestyy 18.8. klo 7.00.

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Paljon oli tuttuja ravintoloita!
    Tuulensuu oli kestosuosikkimme Suomessa asuessamme. Juurikin lammaspullia on tullut ahmittua todella paljon.
    Lisäisin tähän vielä toisen kestosuosikkini Heinätorin, sekä uudemmista esimerkiksi Tampinkosken ja Kajon.
    Myös baari- ja kahvilakulttuuri on todella rikasta ja tarjontaa löytyy joka makuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *