· · · · · · · · ·

Sokos Hotels vahvassa nousukiidossa

Meillä on ollut erinomainen mahdollisuus tutustua muutamaan Sokos-hotelliin viime vuosien aikana. Positiivinen yllätys on, että Sokos Hotels -ketju näyttää olevan vahvassa nousukiidossa. Niitä saneerataan vauhdilla ja jälki on hyvää. Keräsin tähän artikkeliin kaikki Sokos-hotellikirjoitukseni ja lisää on tulossa.

(Osittainen kaupallinen yhteistyö Sokos Hotelsin kanssa.)

Teemme pienimuotoista yhteistyötä Sokos Hotels -ketjun kanssa. Olemme vierailleet sen puitteissa muutamassa Sokos-hotellissa ja tässä alla on luettavissa kokemuksemme niistä kaupungeittain aakkosjärjestyksessä.

Espoosta löytyy mm. Sokos Hotels -ketjuun kuuluva uutuus Heymo 1 by Sokos Hotels, joka aloitti uuden HEYMO-hotelliperheen Suomessa. Tämä itsepalveluhotelli on tehty ensisijaisesti liikematkaajia varten ja asiakkaat voivat räätälöidä sieltä omiin tarpeisiin sopivat majoituspaketin.

Heymossa nukut hyvin ja maksat vain siitä mitä tarvitset

Heymo by Sokos Hotels on hotelli, joka toivoo, että ihmiset viettäisivät mahdollisimman vähän aikaa hotellissa. Kaupungilta kun löytyy melkein kaikki. Panostammekin erityisesti siihen, mitä kaupungilta ei löydy, sänkyihin. Sänkymme ovat niin hyviä, ettet halua nousta ylös.

Tästä voit lukea ensimmäiset kokemuksemme majoittua Heymo-hotellissa. Artikkelista selviää miten homma toimii ja sellainenkin asia, että mitä saa kitcheristä ja mitä tekee fixer? On hyvä huomioida, että Heymo-hotelli arpoo joka päivä majoittujien joukosta jonkun, joka saa ilman lisämaksua majoittua Lucky you-roomin eli huoneen, joka on sisustettu persoonallisella tavalla.  Huoneisto on suunniteltu osin yhteistyössä Ellinooran kanssa ja se näkyy ennen kaikkea värimaailmassa. ”Se on huone, jota et voi varata. Se on huone, jonka voit vain voittaa.”

Veikkaamme, että tämä perhe tulee lisääntymään…

Helsingistä löytyy useita Sokos-hotelleja. Olemme tutustuneet niistä kahteen ja kolmas eli Solo Sokos Hotel Helsinki on vuorossa nyt tulevan kevään aikana.

Solo Sokos Hotel Torni

Pääsimme vierailemaan maamme pääkaupungin kauniissa maamerkissä, vastikään uudistetussa legendaarisessa Solo Sokos Hotel Tornissa.

Helsingin kaunis maamerkki

Solo Sokos Hotel Torni nostaa sinut arjen yläpuolelle ja tarjoaa viihtyisän taidetta, designia ja historiaa huokuvan hotellikokemuksen. Vuonna 1931 avattu Torni on uudistettu täydellisesti.

Tornin sijainti on ihanteellinen Helsinki-vierailulle. Kaikki on kävelymatkan päässä – jos vain maltat lähteä hotellista. Tornin keittiöstä löytyy aina mielenkiintoista maisteltavaa, eikä hyvä viini lopu kesken. Herkullinen aamiainen takaa täydellisen alun työ- ja lomapäivään. Henkilökohtainen palvelu saa vieraamme palaamaan Torniin yhä uudelleen.

Tuon hotellin mielenkiintoiseen historiaan ja nykypäivään pääset tutustumaan tästä alta. Tämä arkkitehtiveljesten Jung & Jung suunnittelema Sokos Hotel Torni oli valmistuessaan vuonna 1931 Suomen ensimmäinen pilvenpiirtäjä ja maailmaluokan hotelli. Olisitko uskonut, että Tornin torniin tehty huikeiden näkymien Ateljee Bar suunniteltiin osin GrafZeppelin-ilmalaivan vieraille?

Original Sokos Hotel Tripla 

Original Sokos Hotel Tripla  sijaitsee Pasilan aseman päällä valtavasssa Triplan kauppakeskuksessa lähellä Messukeskusta, joten voi arvata, että tuo upea, uudehko hotelli on etenkin messuvieraiden suosiossa. Ja kannattaa huomioida, että Musiikkimuseo Fame sijaitsee hotellin alapuolella.

Helsingin uusi sydän

Original Sokos Hotel Tripla sykkii Pasilan sydämessä. Se yhdistää mutkattomasti kaupunkiyhteisön ja matkailijan. Hotellin ainutlaatuinen sijainti Mall of Tripla -ostoskeskuksen yhteydessä tekee siitä helpon ja kiinnostavan kohteen. Saman katon alta löytyy lähes 250 liikettä, kymmenittäin kahviloita sekä lukuisia elämys- ja viihdepalveluita.

Hotellimme lähialueelta löytyvät niin Helsingin messukeskus, Linnanmäki, Kallion urbaani kaupunkielämä kuin Helsingin ydinkeskustan monipuoliset palvelut.

Kävimme tutustumassa Original Sokos Hotel Triplaan  Matkamessujen yhteydessä vuonna 2020, joten sen esittely löytyy näiden alta aukeavien messukokemuksiemme joukosta.

Jos etsitään Suomen kauneinta hotellista aukeavaa maisemaa, kärkikahinoissa on varmuudella Break Sokos Hotel Koli

Elämänmittainen kokemus

Kun arkesi huutaa irtiottoa, aikaa itselle tai perheelle, ota suunnaksi Koli. Break Sokos Hotel Koli sijaitsee kuvankauniissa kansallispuistossa, aivan Kolin huippujen tuntumassa. Hotellilta avautuva näkymä Pieliselle tuntuu jatkuvan silmänkantamattomiin ja taivas on käsinkosketeltavan lähellä. Tunnet olosi rentoutuneemmaksi jo pelkästään maisemia ihailemalla.

Monipuoliset Ukko-Kolin rinteet avautuvat suoraan hotellilta. Missä muualla voit laittaa jo sängyssä monot jalkaan ja hypätä suoraan ovelta rinteeseen tai lähteä vaeltamaan suoraan hotellin pihasta?

Tervetuloa kokemaan pala kauneinta Suomea!

Kolilla pääsimme yöpymään Break Sokos Hotel Koliin osana RAILS-junaristeilyä ja kirjoitin siitä lyhyesti ”rakkaudesta lajiin” ilman yhteistyötä Sokos Hotelsin kanssa. Sen vuoksi hotellin esittely on keskimääräistä suppeampi.

Tutustuimme 1.-2.3.2024 Kuopion keskustassa sijaitsevaan Original Sokos Hotel Puijonsarveen. Matkamme syy on pienimuotoinen yhteistyömme Kuopion Kaupunginteatterin kanssa ja nyt oli taas vuorossa musikaali katsominen. On kyllä riemukasta yhdistää kulttuuri & matkailu ja toteuttaa starycationeita. Samaa olemme tehneet myös Espoossa ja Seinäjoella.

Sydämellinen savolaishotelli

Original Sokos Hotel Puijonsarvi on kuin runsauden sarvi. Maistuisiko sinulle ranskalaiset maut keskellä kalakukkojen kaupunkia tai makoisat burgerit Ehtassa? Entäpä kylmä juoma Lobbyssa tai treeni Kuopion kattojen yllä kuntosalilla? Huoneitakin hotellimme tarjoaa usealla eri sisustustyylillä aina Kuopio Tanssii ja Soi -teemasta päärakennuksen aistikkaisiin huoneisiin.

Ja historiallisesta tapahtumarakennuksestamme löytyy lukuisia tiloja yhdessäoloon – legendaarisin näistä Puikkari kristallikruunuineen.

Lämpimästi tervetulloo meille!

Kävimme myös päivällisellä hotellin yhteydessä toimivassa bistrossa Frans & Sophie. Ravintola mainostaa itseään olevansa ”rennon ranskalainen bistro, jossa yhdistyvät rakkaus hyvään ruokaan ja siitä nauttimiseen. Frans & Sophie-bistro on oma, pieni palasi Ranskaa, missä ranskalainen keittiö ja kupliva elämänilo yhdistyvät hyväntuulisen hurmaavalla tavalla.

Tästä voit lukea miten Original Sokos Hotel Puijonsarvi on kiillottanut sarviaan viime vuosina. Kyllä tuo useampaan rakennukseen sarvensa levittänyt hotelli ja konferenssikeskus on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka, jossa on nähtävääkin kolmelta eri vuosisadalta.

(Artikkeli aukeaa heti, kun tarkastus on tehty.=

Taisi olla ensimmäinen kerta, kun yövyimme kotikaupunkimme Lahden hotelleissa päästyämme osana tätä yhteistyötämme Sokos Hotelsin kanssa tutustumaan Lahden ytimessä sijaitsevaan Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneeseen . Sokos-tavaratalon kolmannen kerrokseen tilat vapautettiin vuosia sitten hotellikäyttöön ja tutustuimme sinne rakennettuihin uusiin loft-huoneistoihin ja peräti yövyimme siellä, noin 1 km päässä kotoamme. Samalla saimme tehdä opastetun kierroksen Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen muissa tiloissa ja saimme hyvän kokonaiskuvan sen huonetarjonnasta. Koemaistoimme myös yhden sen lukuisista ravintoloista ja tutustuimme Trattoria Seurahuoneen tarjoiluihin aamiaishuonetta unohtamatta. Näin hotelli esittelee itsensä:

Hienojen hetkien hotelli Lahdessa

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone on hotelliklassikko, johon on livahdettu arkea pakoon jo 1890-luvulta lähtien. Seurahuoneen vällyjen väliin on käpertynyt vieraita aina marsalkka Mannerheimista Ruotsin kuninkaallisiin. Myös sinä kuulut tähän arvovieraiden joukkoon, ja olemme onnellisia saadessamme sinut vieraaksemme.

Ainutlaatuiseen hotellikokonaisuuteen kuuluvat päätalon monipuolinen huonetarjonta sekä kätketty aarre – Seurahuone Loft House. Sisäpuutarha, tunnelmallinen lounge sekä tilaussaunat tarjoavat luksusta. Vieraillessasi meillä, olet osa hienoa tarinaamme.

Tervetuloa elämykselliseen ja luonnonrauhaa huokuvaan Lahteen!

Tässä artikkeli, josta käy ilmi miltä tuntui staycasion omassa kotikaupungissamme. Voimme vakuuttaa, että hyvältähän se tuntui!

Entisen kotikaupunkimme Oulun legenda on Original Sokos Hotel Arina, jonka muistamme jo 1960-luvulta. Nyt se oli uudistanut ilmettään niin kovasti, että ihan hämmennyimme. Ja tuo muutos on todella positiivinen. Vanhan tervakaupungin hengessä tyylillä saneerattu hotelli sijaitsee keskellä Oulua paraatipaikalla kaupungin ylpeyden, Rotuaari-kävelykadun varressa. Erinomaista työtä on tehty tuon muutoksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kortteli oululaista elämää

Sydämellisesti tervetuloa Original Sokos Hotel Arinaan. Rakas kotikaupunkimme Oulu on täynnä tarinoita. Vuonna 2022 valmistuneen uudistuksemme myötä myös kaikki huoneemme saivat oman tarinansa. Miltä kuulostaa Kesäyön viipyilevä lämpö, vapaan Lohen nousu tai Tervan tuoksu? Aamupalalta ja ravintoloistamme löydät niin paikallisten tuottajien tuotteita kuin maailman keittiöiden vivahteita. Illan kruunaa piipahdus hotellin omassa viinibaarissa. Henkilökunnallamme on aina muutama menovinkki takataskussa niitä haluaville. Haluamme että viihdyt vieraanamme, ja toivotammekin sinulle hyvää oululaista unta.

Seinäjoki on toistaiseksi toinen niistä kaupungeista, joissa olemme päässeet tutustumaan kahteen Sokos-hotelliin. Ne sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan kaupungin ytimessä lähellä Matkakeskusta.

Original Sokos Hotel Lakeus 

Original Sokos Hotel Lakeus sijaitsee likietuisasti parin sadan metrin päässä Matkakeskuksesta ja muutaman sadan metrin päässä torista.

Pohjalaisuutta parhaimmillaan

Original Sokos Hotel Lakeus sijaitsee keskellä Seinäjoen luonnonkaunista ympäristöä, Aalto-keskuksen välittömässä läheisyydessä. Vilkkaan tapahtumakaupungin tarjonta on helposti tavoitettavissa ja maakunnan upeat matkailukohteetkin ovat lyhyen matkan päässä. Matkakeskus sijaitsee kivenheiton päässä, joten maisemat vaihtuvat helposti junan tai bussin kyydissä!

Hotellissamme näkyy ruokatuotantoon erikoistuneen maakuntamme luonne, ja olemme valinneet tarjolle runsaasti tuotteita, joiden alkuperä on täältä aivan läheltä.

Tervetuloa Pohojammaan syrämmehen, lakeuksien pääkaupunkiin!

Tässä meidän näkemyksemme ja kokemuksemme Original Sokos Hotel Lakeudesta.

Original Sokos Hotel Vaakuna

Toinen Seinäjoelta löytyvä Sokos-hotelli on ydinkeskustassa torin varrella sijaitseva Original Sokos Hotel Vaakuna.

Kaupunkihotelli Lakeuksilla

Tervetuloa Pohojammaan syrämmehen, lakeuksien pääkaupunkiin. Seinäjoki on tunnettu tapahtumien suurkaupunkina ja Original Sokos Hotel Vaakunassa onkin muhkeat vuoteet pedattuina niin juhlakansalle kuin työmatkasta nautiskeleville.

Loikkaus urbaanista katukuvasta ei ole pitkä raikkaaseen luontoon. Aalto-keskus on yksi merkittävimpiä kokonaisuuksia Suomessa ja sen voi kokea vain muutaman askelluksen päässä hotellistamme. Lähistöllä sijaistee myös monia vaihtoehtoja urheilusta kiinnostuneille ja kivaa tekemistä koko perheelle.

Vieraanvarainen henkilökuntamme toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi.

Meillä oli mahdollisuus yöpyä Original Sokos Hotel Vaakunassa ja ruokailla sen herkkuja tarjoavassa Talriikki-ravintolassa. Tutustuimme hotelliin ja ravintolaan osana ”maakuntakierrosta”, johon sisältyi teatteria, museokäynti ja sukulaisten tapaamista. Hotellista tullee vielä myöhemmin erillinen juttu, mutta tästä artikkelista löytyy kaikki aineisto.

Olemme sopineet Sokos Hotelsin kanssa, että lisää hotellikokemuksia on tulossa. Seuraava kohteemme lienee Solo Sokos Hotel Helsinki | Hotellit Helsinki – sokoshotels.fi

Tässä vielä muutamia kohteita, joissa mammu ja appa saattavat piipahtaa lähiaikoina/vuosina:

Haluamme kiittää Sokos Hotelsia tähänastisesta erinomaisesta yhteistyöstä. Teemme parhaamme osataksemme esitellä upeita hotellejanne jatkossakin molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Koemme olevamme etuoikeutettuja päästyämme tällaiselle elämysmatkalla!

Huomatkaa Sokos-hotellien erinomaiset, poikkeuksellisen edulliset  seniorihinnat! Voimme kokemuksestamme kertoa, että ne hinnat kannattaa aina tarkistaa hotellia etsittäessä. Kirjoita siis huonevarauksen yhteydessä varauskoodiksi SENIOR ja saatat yllättyä positiivisesti.

Seniorihinnoilla Sokos Hotelliin nauttimaan – sokoshotels.fi

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Noinhan se Mikko menee. Olemme positiivisesti yllättyneitä Sokos-hotellien tasosta ja uusista ilmeistä. Oikea tuntuu olevan suunta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *