· · · ·

Majoittuminen ja ruokailu Original Sokos Hotel Lakeudessa

Teimme vuonna 2021-22 staycationeita (=lomanen) Seinäjoelle. Ohjelmassa oli aina teatteriesitys ja majoitus & ruokailu paikallisessa hotellissa. Seinäjoen kaupunginteatterin Broadway-musikaalin jälkeen majoituimme ja ruokailimme Original Sokos Hotel Lakeudessa, joka oli meille entuudestaan tuntematon majapaikka. Esittelen tässä erillispostauksessa tuon hotellin.

(Osittainen kaupallinen yhteistyö Original Sokos Hotel Lakeuden kanssa.)

Odotuksemme olivatkin korkealla edellisen Seinäjoen reissumme jälkeen niin hotellin kuin ravintolan suhteen. Mihin pystyisivät Lakeus ja Matador? Mistähän tuo ravintolan nimi muuten juontaa lakeuksilla?

Original Sokos Hotel Lakeus sijaitsee Seinäjoen keskustassa Aalto-keskuksen vieressä, lähellä Matkakeskusta.

Seuraavassa lyhyt katsaus Original Sokos Hotel Lakeuden hotellihuoneeseen.

Huoneemme sijaitsi vastikään uudistetussa 7. kerroksessa.
Ylimpien kerrosten huoneet on kunnostettu keväällä 2022. Hyvältä näyttää.
Värimaailma on myös meidän mieleen.
Huoneessa oli tehty järkevästi uudistuksia lähinnä pinnoissa ja materiaaleissa.
Kylpyhuoneeseenkaan ei oltu tehty kovin merkittävää saneerausta.
Kylpyhuoneen yhteydessä on myös pieni sauna.

Tällainen pieni koivupussi oli miellyttävä pieni-suuri yllätys saunojalle.

Huonevalikoimasta ja hotellista löytyy lisää kuvia täältä:

Original Sokos Hotel Lakeus | Hotellit Seinäjoki – sokoshotels.fi

Kannattaa katsoa myös 360-kuvat!

Original Sokos Hotel Lakeus, Seinäjoki (visualizer360.com)

Olimme varanneet pitkän päivän illaksi pöydän hotellin omasta Lakeus Matador-ravintolasta. Nimi herätti ja herättää edelleen ihmetystä. Miten Seinäjoella on tuon niminen ravintola? Ehkä joku joskus kertoo. Jos tiedät, kerro asiasta vaikka kommenttipalstan kautta.

Ravintoamiljöön yleisilme vie ainakin omissa mielikuvissani aikamatkalle vuosikymmenten taakse.
Istuttuamme pöytään huomasimme, että olemme sentään Pohjanmaalla. Kauhavalla on Iisakki Järvenpään puukkotehdas ja sen huomaa Seinäjoella saakka. Kannattaakin kannattaa lähitilojen tuotteita 😉

Matadorin ruokalista aikaansai paljon mukavampia ajatuksia ja tunteita, sillä se oli kirjoitettu osin Etelä-Pohjanmaan murteella. Kannattaa vilkaista.

À la carte | Lakeus Matador Seinäjoki | Raflaamo.fi

Vedimme illallisen läpi pidemmän kaavan mukaan. Mammu aloitti härkäcarpacciolla. Ei siksi, että hän olisi sitä halunnut, mutta ihan minun vuokseni tilasi, jotta saisin maistaa myös sitä. Rakas oot!
Ihan hyvä oli tuo alkupala.
Otin alkuruoaksi valkosipulietanoota ja valkosipulivuolukermaa. Muuten hyvää, mutta valkosipulia oli laitettu niin paljon, että se tuntui vielä seuraavanakin päivänä ”luissa ja ytimissä”. Ehkä vähempikin olisi riittänyt. Ensi kerralla taidan kokeilla niitä Lakeuren etanoota eli etanoota voisoosissa.
Pippuripiffi on valmistettu  erään tuntemani huippukokin mielestä ”siitä ainoasta ja oikeasta” eli Atrian takuumureasta naudan sisäfileestä. Lisäksi siinä on eteläpohojalaasittain valkosipulikermaperunoota, juureksia ja pippurisoosia.
Marmmu tilasi parilootua lohta, keitinperunoota, hernepyreetä, kasviksia ja talon voisoosia.
Suklainen mascarponekaakku sisältää paahdettua valkosuklaata, itse tehtyä marenkia ja vadelmakastiketta. Maistui!
Uunijäätelön sisältä löytyi kauramurua, tyrniä ja suolaista kinuskia.
Myös aamiainen tarjoiltiin ”Mataroorissa”. Se oli ihan hyvä ja vaihteleva, mutta vieläkin enemmän olisimme toivoneet alueen omia tuotteita. Esim. paikallinen paahdettu mysli oli sitä itteään… Paikallisuus ”myy” ainakin meille.

Original Sokos Hotel Lakeuden Lakeus Matador ja Pub Wilson ravintoloista lisää täällä:

Ravintolat – sokoshotels.fi

Meille on jäänyt matkabloggaamisesta vähän ”päälle ” sellainen, että haluamme kysellä hotellista ja kertoilla omia kokemuksiamme niin hyvässä kuin pahassa ja saada aineksia artikkelien kirjoittamiseen. Meillä oli erinomainen reflektiokeskustelu Original Sokos Hotel Lakeuden palvelupäällikön Piia Rinta-Keturin kanssa. Siitä jäi hyvä mieli, puolin ja toisin. Ehkäpä vielä tapaamme 🙂

Suuri kiitos erinomaisesta palvelusta ja mukavasta elämyspaketista koko hotellin henkilökunnalle!

Artikkeli, josta olen poiminut tämän hotelliesittelyn, on luettavissa täältä:

Edellisellä reissulla majoituimme lähellä sijaitsevassa Original Sokos Hotel Vaakunassa, josta meille jäi hyvät muistot, etenkin sen Talriikki-ravintolasta. Siitä lomasesta kertova artikkeli on tässä:

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Varsin pätevältä vaikuttava hotelli. Täytyy todeta, että itse olen varsin herkkä valkosipulille – koen usein, että sitä on liikaa. Valkosipulietanat ei Matadorissa olisi siis oma valintani, vaikka etanoista kovasti pidänkin.

  2. Moi Mikko! Varmaan ne etanat saa myös muuten maustettuna, mutta onneksi vaihtoehtoja sille riittää tuossa eteläpohojalaasessa ruokalistassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *