· · ·

Original Sokos Hotel Puijonsarvi kiillotti sarviaan

Tutustumiskiertueemme uusittuihin Sokos-hotelleihin jatkui Kuopioon. Original Sokos Hotel Puijonsarvi jatkaa näköjään samalla linjalla, jonka olemme saaneet todeta jo useassa kaupungissa. Saimme majoittua upeassa sviitissä ja ruokailla ranskalaistyylisessä Frans & Sophie bistrossa. Pääsimme myös tekemään kierroksen hotellin muissa tiloissa. Mitä koimme ja näimme, selviää tästä postauksesta.

(Teimme tämän vierailun osittaisessa kaupallisessa yhteistyössä Sokos Hotelsin kanssa.)

Pääsimme todistamaan, että Original Sokos Hotel Puijonsarvi on kiillottanut sarviaan viime aikoina ja jatkaa samalla linjalla, mitä muut Sokos-hotellit eri puolilla Suomea. Ketjun uudistusstrategia on aggressiivinen ja kokemustemme mukaan erinomainen valinta.

Kauniisti sisustettu vastaanottoaula

Ensivaikutelma hotellista luodaan siinä vaiheessa, kun astutaan sisään. Tämä hotelli voi olla tyytyväinen tuosta ensikohtaamisesta.

Puijonsarveen on tullut itsepalveluautomaatti nopeuttamaan kirjautumista.
Akvaario toimii paitsi silmän ilona myös lasten viihdyttäjänä.
Voihan sen vanhan reen varastoida vaikka kattoon, samoin kuin vanhat höylät aamiaishuoneen vitriineihin 🙂 Hauskoja oivalluksia.

Tässä alla muutama kuva lobbyn uudesta, viehättävästä ilmeestä:

Pääsimme pienen odotuksen jälkeen kirjautumaan huoneeseen etuajassa. Se aika osui kohdalleen, sillä uusi presidenttipari tuli sopivasti vilkuttamaan meille linnan parvekkeelta yhdessä väistyä parin kanssa. Meillä on hyvä maa, josta löytyy erinomaisia presidenttejä. Sitä ajoittain kummastelemme, että miksi niinkin isoista maasta kun Yhdysvalloista on niin vaikeaa löytää kunnon presidenttiä. Muut saavat selittää…

Onneksi olkoon Alexander Stubb! Kiitos Sauli Niinistö!

Kokous- ja juhlatiloja riittää

Hyvin mitoitetut kokous- ja juhlatilat ovat elinehto menestyvälle hotellille. Se on myös yksi Original Sokos Hotel Puijonsarven menestyksen salaisuuksista.

Puikkarin konferenssi- ja juhlatilat muodostavat erinomaisen kokonaisuuden.

Kristallikruunujen alla on mieltä ylentävää juhlia tai kouluttautua. Tuossakin asiassa saneeraus on napakymppi.
1800-luvulla rakennettu Seurahuone on kunnostettu monitoimiseksi juhla- ja konferenssitilaksi, joka tarjoaa mainiot tilat vaikka hääjuhlille.
Remontin yhteydessä löytyi palasia alkuperäisistä seinäpahveista. Sanoin Tatulle, että ota tuosta kuva ja laita se ChatGPT:n syötäväksi pyynnöllä ”Tee tuon perusteella tapetti”. Saas nähdä otti hotellipäällikkö kopin asiakkaan vinkistä. Pitää seurata tilannetta 🙂
Nuo hirret on pystytetty 1800 luvulla tuohon rakennukseen.
Monenlaista muutakin talon historiaan liittyvää on nähtävissä sinällään tyylikkäästi saneeratuissa Puikkarin julkisissa tiloissa.
Paitsi, että tämä ohjaa henkilökuntaa työskentelemään, tuo käytävätiloissa näkyvällä paikalla oleva huoneentaulu olisi erinomainen keskustelun herättäjä vaikka kokous- ja koulutusvieraille ”Millaisen huoneentaulun voisimme luoda meidän työpaikalle?” Tuossa riittäisi keskustelun pohjaa pitemmillekin pohdiskeluille. Ainakin minä työyhteisövalmentajana saattaisin napata nuo asiat koulutuspäivän aluksi yhteiseen pohdiskeluun ajatuksella ”mitä tämä kertoo Puikkarista työpaikkana?”

Kuntosali ja saunat

Hotellipäällikkö Tatu Ahonen esitteli meille hotellin tiloka ja kertoi, että vieraat arvostavat nykyisin liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia enenevässä määrin. Sen vuoksi saneerauksen yhteydessä panostettiin kuntosaliin ja saunatiloihin.

Ei jää kuntaharrastus kiinni ainakaan tiloista. Kuntosaliin on hankittu välineet ”vimpan päälle”.
Myös saunojen pukuhuoneet on tehty viihtymistä varten. Hyvä hyvä!

Jos olen ihan rehti niin tuo väliotsikko on hämäystä. Sen verran siinä on perää, että pääsimme tutustumaan hotellihuoneisiin saadaksemme kokonaiskuvan tarjonnasta.

Saimme sviitin käyttöömme

Olemme kovasti kiitollisia, että saimme sviitin käyttöömme vierailumme ajaksi. On selvä juttu, että visiitistä jää syvempi muistijälki, kun on saanut yöpyä näin upeassa huoneistossa.

Tyytyväisyys paistaa mammun kasvoilta. Kyllä tuolla olisi voinut viettää useammankin yön.
Sometus alkoi saman tien, kun pääsimme majoittumaan. Matkabloggaajan tehtävä on kertoa mitä tapahtuu ja missä, lähes reaaliajassa.
Myytävänä oleva viinipullo muistutti toisesta harrastuksestani. Matkustamisen lisäksi harrastan kuorolaulua ja Laulu-Miesten joukosta perustamamme kvartetin nimi on sattumoisin ”EKO”. Harvemmilla kvarteteilla on oma nimikkoviini 🙂
Jatkoimme sviitissämme vielä uuden presidentin virkaanastumisjuhlallisuuksien katsomista. Myös makuuhuoneen puolella on suuri televisio.
Olemme panneet merkille, että hotellien saneerauksissa panostetaan sänkyihin. Niin on tehty Puijonsarvessakin.

Saunallinen kylpyhuoneosasto on suunniteltu todella tyylillä:

Kun oma tyttäremme on sisustussuunnittelija ja toinenkin tyttäremme tykkää kotoisasti kaikesta kauniista, meidänkin valikoiva tarkkaavaisuus kohdistuu väreihin ja pintoihin. Se, että sama laattaa kiertää kylppärin lattiasta kattoon, kertoo tyylikkyydestä.

Sisustus – ja tilasuunnittelu (@design_by_lampi) • Instagram-kuvat ja -videot

Kotoisasti kujalla | Anne (@kotoisastikujalla) • Instagram-kuvat ja -videot

Kyllä apan kelpasi saunoa vielä musikaalin jälkeen myöhään illalla, kun puitteet olivat kunnossa.

Rock Suite ym. erityishuoneistot

”Tässä sviitissä elät kuin rokkitähti! Hyppää huikeaan, lavamaiseen vuoteeseen ja nauti oma hetkesi parrasvaloissa. Huoneisto on täynnä rock-elämään sopivaa detaljiikkaa, kuten mustaa samettia, kullattuja pyyhekoukkuja ja paikallisten muusikkojen soittimia. Tunnelma muuntuu valaistuksen avulla back stage -tunnelmista entree’hen. Kylpyhuoneen hauskuuksia ovat värejä vaihtavat suihkuvalot, sadevesisuihku ja kaukosäätimellä huuhdeltava wc-pytty. Rock suite koostuu olo- ja makuuhuoneesta, omasta saunasta sekä erillisestä wc:stä ja kylpyhuoneesta.

Jokainen itseään kunnioittava hotelli kehittää joitain erityisyyksiä huoneistojen joukkoon. Puijonsarvesta löytyy tanssitaiteilija Jorma Uotisen suunnittelema juniorsuite ja kuopiolaista rockkulttuuria kunnioittava Rock Suite, joka sattui olemaan vapaana kierroksemme aikana, joten sisään vaan:

Rock Suiten makuuhuoneen värimaailmaa voi jokainen muuttaa mieleisekseen.

Sängyn päädyssä on näytillä kuopiolaisille merkittävän Turmion Kätyrit rockyhtyeen bassokitara.

Vähintäänkin yhtä erikoista nähtävää löytyi olohuoneen puolelta. Sisustussuunnittelija on ollut elementissään 🙂 Antaapa kuvien puhua:

Pääsimme piipahtamaan myös erikoissuitessa, josta tässä pari kuvaa:

Olisimme toki kiinnostuneet näkemään miltä näyttää Jorma Uotisen suunnittelema juniorsuite, mutta se oli varattu Jos haluaa vilkaista sitä, kannattaa katsoa siitä kuvia tästä.

Katsaus muihin huoneistoihin

Hotellipäällikkö oli varannut aikaa kierrättääkseen meitä kolmessa eri rakennuksessa sijaitseviin huoneistoihin. Maanalaisesta käytävästä johtuen oli ajoittain haastavaa tajuta missä mennään.

On selvääkin selvempää, että suitet maksavat enemmän. Toki niihin voi majoittua tarvittaessa useampikin henkilö, mikä tasaa hintapolitiikkaa. Vaihtoehtoina on standardi- ja superiorhuoneita Kingillä ja ilman sekä kvintettiä isommalle porukalle.

Kvintetti on hauska huonevaihtoehto isolle perheelle tai ystäväporukalle. Nämä tyylikkäät ja tumman tunnelmalliset huoneet sijaitsevat hotellimme päärakennuksessa. Aistikas sisustus on saanut inspiraationsa paikallisen musiikin ja tanssin eri muodoista. Kvintetti koostuu kahdesta parivuoteellisesta makuuhuoneesta, kahdesta kylpyhuoneesta ja saunasta. Osassa huoneista on lisäksi parvisänky.

Tässä vielä paluu normaaliin eli kuvia perushuoneista, joita on myös moneen lähtöön rakennuksesta riippuen.

Huomatkaa Sokos-hotellien erinomaiset, poikkeuksellisen edulliset  seniorihinnat! Voimme kokemuksestamme kertoa, että ne hinnat kannattaa aina tarkistaa hotellia etsittäessä. Kirjoita siis huonevarauksen yhteydessä varauskoodiksi SENIOR ja saatat yllättyä positiivisesti.

Seniorihinnoilla Sokos Hotelliin nauttimaan – sokoshotels.fi

Puijonsarven ravintolamaailma

Meillä oli mahdollisuus myös testata Original Sokos Hotel Puijonsarven ravintolamaalilmaa. Olimme varanneet pöydän ranskalaistyylisestä Frans & Sophie bistrosta. Koska ravintolat sijaitsevat kadun toisella puolella, on maanalainen käytävä ”pakollinen” juttu.

Kulku ravintolamaailmaan tapahtuu maan alla olevaa kadun alta kulkevaa käytävää pitkin. Sen varrella on mukavasti nähtävillä Kuopion historiaa.

Frans & Sophie Bistro

Frans & Sophie on rennon ranskalainen bistro, jossa yhdistyvät rakkaus hyvään ruokaan ja siitä nauttimiseen. Frans & Sophie-bistro on oma, pieni palasi Ranskaa, missä ranskalainen keittiö ja kupliva elämänilo yhdistyvät hyväntuulisen hurmaavalla tavalla. Löydät viihtyisän ja mutkattoman Frans & Sophie-bistron Kuopion sydämestä, Original Sokos Hotel Puijonsarvesta.

Tervetuloa nauttimaan yhdessäolosta, ilosta ja hyvistä mauista!

Bon appétit!

Pääsimme ruokailemaan ranskalaisravintola Frans & Sophie Bistrossa. Tässä kokemuksiamme:

Bistrosta löytyy viihtyisä kabinetti isommille porukoille.
Frans & Sophiesta on mukavat näkymät Snellmanninpuistoon. Ollapa kesä, jotta pääsisi syömään tuonne ulkoterassille.
Valitsimme menupaketit. Minulle tuli Fransin menu ja mammulle Kuhamenu.

Kukin voi arvuutella mitä ruokia valitsimme kuvauskohteiksi:

Mitä mammu oikein puuhaat? ”En mitään erikoista, kuhan söin vaan.”
Appa koki tulleensä yllätetyksi! Maistettuani naudan sisäfileestä loihdittua pippuripihviä olin lähes äimän käkenä. Pihvi oli suussa sulavan mureaa, melkein imeskeltävän pehmeää. Hämmästys tuli siitä, etten tiennyt Snellmanin lihan olevan niin mureaa. Olen aina vannonut Atrian nimeen, mutta on mukava tulla yllätetyksi positiivisella tavalla. Ehkä Kuopiossa pitääkin syödä Snellmanin lihaa ja minun muuttaa käsityksiäni?

Tässä syrjähyppy Snellmaniin, Kuopioon suureen mieheen:

Filosofi, valtiomies J.V. Snellman asui ja vaikutti Kuopiossa 1840-luvulla. Kotimuseo kertoo J.V. Snellmanin ja samalla myös tuon ajan säätyläisperheen elämästä Kuopiossa.

J.V. SNELLMANIN KOTIMUSEO

Suurenmoiset kiitokset Fransille ja Sophielle & koko henkilökunnalle! Ruoka maistui, oli kauniisti esillä ja henkilökunta osasi hommansa. Suosittelemme!

Käsi sydämellä voimme todeta, että Kallaveden kaupungissa kannatti käydä tutustumassa Original Sokos Hotel Puijonsarveen ja sen ravintoloihin. Koemme olevamme etuoikeutettuja saadessamme osaksemme pientä ekstraa tämä matkabloggailun kylkiäisenä. Tällaisten postausten kirjoittaminen on todella aikaavievää ja haastavaa hommaa, mutta teen sen mielelläni, jos voin auttaa sillä teitä, arvoista lukijamme, löytämään itsellenne sopivia kohteita ja mukavaa tekemistä.

Matkamme Sokos Hotels -maailmaan jatkuu jossain hotellissa, jota emme ole vielä päättäneet. Tästä aukeaa se koko kirjo, josta olemme tähän mennessä julkaisseet artikkeleita:

Kyllä me ehdimme tiivistä aikataulusta huolimatta tehdä muutakin kuin syödä ja nukkua.

Kuopion kaupunginteatteri

Olimme myös Kuopion kaupunginteatterin vieraina katsomassa Mel Brooksin ja Thomas Meehanin palkittua musikaalia ”Homma hoituu”,The Producers””. Meidän piti nähdä tuo Broadway-musiikaali jo joulukuussa, mutta sairaustapauksen vuoksi se vaihtui silloin ”Isäksi”, joka oli lopulta pienenmoinen onnenkantamoinen. Saimme kaksi kärpästä kahdella iskulla, kun saimme uudet liput musikaaliin.

Isää” voi katsella vielä 17.5.2024 saakka.
Ja ”Homma hoituu” 4.5.2024 saakka.

Meillä on ollut mahdollisuus nähdä parin vuoden aikana kolme esitystä Kuopion kaupunginteatterissa.

Mikäli Kuopion kaupunginteatterin mainio ohjelmisto kiinnostaa, etsi täältä itsellesi mieluisaa katsottavaa:

Kuopion kaupunginteatteri – Etusivu

Mee vaikka museoon!

Ehdimme käydä ennen junan lähtöä myös parissa museossa eli Kuopion museossa ja Kuopion taidemuseossa. Näistäkin lisää erillisessä postauksessa, joka ilmestyy lähiaikoina. Sen verran voin paljastaa, että molemmissa kannatti käydä!

Ja jotain muutakin tarinaa Kuopiosta on luvassa tuossa erillispostauksessa.

PS. Huomasithan tämän tarjouksen?

Huomatkaa Sokos-hotellien erinomaiset, poikkeuksellisen edulliset  seniorihinnat! Voimme kokemuksestamme kertoa, että ne hinnat kannattaa aina tarkistaa hotellia etsittäessä. Kirjoita siis huonevarauksen yhteydessä varauskoodiksi SENIOR ja saatat yllättyä positiivisesti.

Seniorihinnoilla Sokos Hotelliin nauttimaan – sokoshotels.fi

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Niinpä Mikko! Yövyimme siinä ensimmäistä, muttei viimeistä kertaa. Hieno juttu meille on, että Sokos-hotelleilla on ns. seniorialennus, joka ohjaa meidät ketjun asiakkaaksi. Ovat parhaimmillaan todella merkittäviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *