· · ·

Saariselkä tarjoaa monipuolisia palveluita ja talvisia harrasteita

(Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa.)

Saariselkä tarjoaa monipuolisia palveluita ja talvisia harrasteita. Hiihtely, e-fatbike-pyöräily, lumikenkäkävelyt, laskettelu lienevät niitä suosituimpia, mutta muitakin vaihtoehtoja löytyy.

Esittelen tässä postauksessani Holiday Club Saariselän palveluita ja talvisia harrasteita. Meillä on ollut mahdollisuus viettää siellä parina viimeisenä vuonna maaliskuinen viikko ja molemmilla kerroilla nautintokäyrä on ollut korkealla. Hieno paikka joka suhteessa tuo Saariselkä.

(Editoitu 8.1.2022  merkittävien muutosten vuoksi.)

Majoituimme Holiday Club Saariselän Villas-huoneistossa osana brändilähettiläsyhteistyötämme. Tein huoneistoista erillisen postauksen, joka löytyy myöhemmin tästä artikkelista.

Näin nautit Saariselän palveluista ja talvisista harrasteista

 

Koronasta johtuen viikon lomamme ei ollut kaikilta osin sellainen, kun alun perin odotimme ja toivoimme. Kaikki palvelut (esim. ravintolat ja uimahalli) eivät olleet käytettävissä, mutta silti aion esitellä Holiday Club Saariselän palveluita ja talvisia harrasteita. Kyllä siellä oli tarjolla kaikenlaista mukavaa tilanteesta huolimatta. Tässä muutama vinkki onnistuneen loman perustaksi.

 

1. Majoitu Holiday Club Saariselän erinomaisiin huoneistoihin

 

Onnistuneen loman perusta on hyvä huoneisto. Holiday Club Saariselkä tarjoaa 139 huonetta, 90 loma-asuntoa ja 40 upeaa Villas-huoneistoa.

Villas-huoneistot ovat suosikkejamme Holiday Clubin monenkirjavien upeiden huoneistojen joukossa.

Uusimmat huoneistot ovat kahdessa luhtitalossa, joissa sisustusta on vieläkin modernisoitu. Huoneistossa on ”kaiken mahdollisen” lisäksi vielä pieni takka ja suuri lasitettu parveke.

Huoneistot ovat moderneja, täysin varustettuja koteja, joissa on kaikki tarvittava välineistö astian- ja pyykinpesukoneineen ja kuivauskaappeineen.

Esittelen erikseen huonetarjontaa tässä artikkelissani:

Holiday Club Saariselkä tarjoaa laadukasta majoitusta

 

2. Hyödynnä Holiday Club Saariselän ohjauskeskuksena toimivan vastaanoton palveluita

 

Holiday Club Saariselän vastaanotto toimi ohjauskeskuksena ja käytännössä kaikki toiminta tapahtui sen kautta. Sieltä pystyi varaamaan myös hotellin ulkopuolisia palveluita. Henkilökunta palveli upeasti, väsymättä asiakkaita, joita tuntui riittävän vaikka hotelli oli suljettu.

Vastaanoton vieressä on pieni R-Kioski, joka toimi osin itsepalveluperiaatteella. Tuosta pienestä ”supermarketista” pystyi ostamaan Holiday Clubin yhteistyökumppani Gantin vaatteita.

Vastaanottoaulan tyylikkäästi sisustetut tilat olivat koko viikon lähes tyhjät, kun myyntipalvelua ei ollut. Hesarin ja paikallisia lehtiä siellä pystyi käydä lukemassa ilman tungosta.

Aamiaisravintolanakin toimiva Ravintolat Revontuli oli suljettuna koko ajan, mutta voit käydä tästä vilkaisemassa millainen se on.

Ravintola Revontuli (visualizer360.com)

Ravintola Rakka  sijaitsee hotellin alakerrassa. Pääset virtuaalikierrokselle Rakkaan tästä:

Ravintola Rakka (visualizer360.com)

Hotellirakennuksessa on myös Euroopan, ellei jopa koko maailman pohjoisin lämmin trooppinen kylpylä  ja hemmottelukeskus Aurora Spa.

Kaikki kylpylän normipalvelut löydät tästä.

Kylpylä | Saariselkä | Holiday Club (holidayclubresorts.com)

Tästä pääset virtuaalikierrokselle kylpylämaailmaan.

Kylpylä virtuaalikierros (visualizer360.com)

 

3. Vuokraa e-fatbike ja lähde seikkailemaan tuntureille

 

Olen saanut pari kertaa aiemminkin testata e-fatbikea kesäolosuhteissa. Niinpä olikin mielenkiintoista päästää koeajamaan sellainen talvella. Olen kuullut, että ne ovat hyviä kulkemaan lumisissa olosuhteissa, mutta suomalainen ei usko ennen kuin kokeilee. Siispä menoksi!

Holiday Club Saariselälle on hankittu muutama läskipyörä vuoden 2021 alussa, joten pääsin kokeilemaan melko uutta pyörää. Sain käyttööni melkoisen ison pyörän, jossa riitti satulankorkeus myös pitkälle miehelle.

Ajelin pitkin tuntureita ja vaativin osuus oli nousu Kaunispää-tunturin huipulle. Sinne on erilliset pyöräilyreitit, mutta valitsin kaiken varalta autotien. Se kannatti, sillä tuollaisen pyörän vetovoimallakin lienee jonkinlaiset rajat vaikka laittaakin sähköavun äärirajoille eli vitoselle. Päälle pääsin.

Näkymät tunturin huipulta olivat sellaiset, että suosittelen siellä käyntiä keinolla millä hyvänsä. Autollakin pääsee.

Ajelin parina päivänä yhteensä 5 tuntia eikä sitä juuri enempää jaksaisikaan, sillä kyllä se työstä käy. Suosittelen ainakin aluksi käyttämään tasaisia ja riittävän leveitä pyöräteitä tms.

Tässä vielä pyöräilijän mietteitä ajokokemuksista:

4. Hyödynnä erinomaisesti hoidettuja hiihto- ja lumikenkäreittejä sekä lukuisia grillauspaikkoja

 

Saariselän maastoon on tehty satoja kilometrejä hyvin hoidettuja latuja, joista tulikin meidän kavereita viikon aikana.

Kauneutta riittää tuntureilla, kun säät suosivat.

Alueella riittää vaikeusasteita vauvasta vaariin. Valitsimme ne helpoimmat syystä, etten ollut pystynyt moneen viikkoon liikkumaan akillesjännevamman vuoksi. Onneksi ”yhdelläkin” jalalla pystyi hiihtelemään niin kauan kun käsivoimia riitti ja etenkin sitten, kun sain nanosukset toimimaan pohjien puhdistuksen ja jään eston lisäämisen jälkeen. Kiitos voitelumestari Reivo! 🙂

Latu-, pyöräily- ja lumikenkäreittien varrella riittää erilaisia tankkauspaikkoja. Koronarajoitukset oli viety äärimmilleen. Kotaan sai mennä koosta riippuen 4-6 ihmistä kerrallaan, mutta me emme ottaneet sitäkään vähäistä riskiä vaan tyydyimme juomaan lämpöiset juomat ulkopuolella tai maastossa ladun varressa.

Tämän kuvan nappasin tuossa tuvassa edellisenä vuonna, kun koronarajoituksia ei vielä ollut. Nyt emme edes kurkanneet tupaan sillä sehän oli jo nähty 🙂 Makkarat söimme muualla, jos sielläkään. Ehkä koronasta johtuen niiden pureskelu jäi tällä reissulla poikkeuksellisen vähäiseksi.

Savottakämpän kahvilasta sai käydä ostamassa juotavaa ja purtavaa, mutta sisälle niitä ei saanut jäädä nauttimaan. Tuollakin oli grillipaikka ulkona, joten makkarat olisi saanut paistetuksi käytännössä joka paikassa.

Yksi parhaista hiihtoreiteistä on, kun hiihtelee laskettelurinteen ohi ja jatkaa kurun pohjaa noin 5 km päässä sijaitsevalle Lutto-päivätuvalle. Vinkin saimme ystäviltämme Paulalta ja Reivolta, joihin törmäsimme myös ladun varrella.

Todella kiva reitti ja kääntöpaikassa odotti palkintona puron varressa sijaitseva kiva grillitupa makkaranpaistopaikkoineen.

Jokaisen Lapin matkan kohokohtia on istahtaa nuotiolle paistamaan makkaraa. Lutto-tuvallakin oli grillipaikka sekä ulkona että sisällä. Käväisin nappaamassa kuvan tuvassa, mutta en jäänyt vaarantamaan kenenkään turvallisuutta.

5. Nauti alueen runsaasta palveluvalikoimasta

 

Saariselän alueella riittää palvelutarjontaa kaikkina vuodenaikoina. Holiday Club Saariselän vastaanotosta voit kysellä mitä on tarjolla ja ostaa palveluita halutessasi.

Auroran päivätupa ja revontulien katselupaikka

Yksi Saariselän alueen parhaita levähdyspaikkoja on Auroran päivätupa, joka on samalla hyvä revontulien katselupaikka. Paikan löydät kartan oikeasta alakulmasta.

Löysin tuon mainion paikan pyöräillessäni e-fatbikella ympäri tuntureita. Tupa sijaitsee tunturin rinteessä erinomaisten kävely- ym. reittien päässä lähellä Saariselän keskustaa.

Aurora-päivätupa on hyvä maksuton lämmittelypaikka talvipakkasilla.

Toisessa päässä tupaa on pientä maksua vastaan varattavissa oleva isompi tupa keittiöineen. Siellä voi pitää pienimuotoisia kokoontumisia, tiimikoulutuksia tai vaikka synttäreitä.

Aurora-päivätuvan piha-alueella on peräti 3 vierekkäistä grillauspaikkaa, joten pienen odottelun jälkeen rohkenimme istahtaa paistamaan viikon ensimmäiset ja viimeiset makkarat 🙂 Ei tarvinnut pelätä koronatartuntaa, kun malttoi hieman odottaa penkkien tyhjenemistä.

Saariselän tunturikappeli

Saariselän keskustassa kannattaa käydä katsomassa kaunista vuonna 1996 valmistunutta Tunturikappelia.

Viehättävä kappeli sijaitsee Saariselän alueen reunalla lähellä upeita latureittejä. Kävin vuonna 2015 testaamassa miten sen piano soi. Soihan se niin kuin soi 🙂

 

Saariselällä on monenlaista tarjontaa keilailusta koiravaljakkoajoihin

Vaikka Holiday Club Saariselällä ei ole juurikaan omia aktiviteettejä sen jälkeen, kun Angry Birds -puiston katto romahti lumen painosta pääsiäisenä 2020 (onneksi se oli tyhjä pitkäperjantaista johtuen), on siellä aktiviteetteja tarjolla yllin kyllin.

Saariselän alueelta löytyy lumikenkä-, poro-, pilkki- ja huskysafareja, kalastusta, laskettelua, pulkkamäkeä, moottorikelkkailua yms. Kesäaikaan voit nauttia myös kalastuksesta, melonnasta, linturetkistä ja uskomattoman hienoista vaellusreiteistä.

Ohjattuja palveluita kannattaa kysellä hotellin vastaanotosta, joka varailee paikkoja ja auttaa muutenkin. Mitä kaikkea alueella on tarjolla, selviää tämän linkin kautta.

https://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/saariselka/aktiviteetit/

 

Varaa majoitus Saariselälle hyvissä ajoin!

 

Lue lisää lomakokemuksistamme osoitteessa www.appamatkustaa.fi  Matkakertomuksia on siellä noin 400. Kannattaa myös katsella täältä sieltä löytyviä videoita, jotka kertovat enemmän kuin 100 kuvaa.

Kiitos Saariselkä ja Holiday Club Saariselän erinomainen palveleva henkilökunta!

 

Hyödynnä 15 % alennus :

Holiday Club lupasi, että saat ASKO15-koodilla 15 % alennuksen  Holiday Clubin lomakohteista. Tarjous on voimassa 31.12.2022 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

https://www.holidayclubresorts.com/fi/store/?&code=ASKO15

 

Samankaltaiset artikkelit

5 Kommenttia

  1. Saariselällä saa kyllä helposti viikon kulumaan! Alueella on upeat liikuntamahdollisuudet. Auroran päivätuvan läheltä olemme kulkeneet useamman kerran päiväsaikaan, mutta pimeän tultua emme ole siellä käyneet. Täytyypä harkita, jos seuraavalla visiitillä sattuisi vähäpilvinen sää.

    1. Olet oikeassa Marika. Saariselällä riittää koettavaa ja nähtävää. Meiltäkin jäi yökatselu Auroralla väliin syystä, ettemme jaksa lähteä keskellä yötä tuijottamaan taivaalle 🙂 Yhtenä iltana kävin klo 23 maissa siellä lähellä, taivas oli kirkas ja tähdet loistivat, mutta revontulet loistivat vaan poissaolollaan. Menin katselemaan unia.

  2. Fatbike ajelusta, jos luon artikkelin oikein, niin kiilopäälle ei SAA ajaa pyörällä eikä sinne autollakaan pääse. Kaunispäästä oletettavasti kysymys…

    1. Moi Raimo! Viestisi oli hautautunut jonnekin jouluruuhkiin ja havaitsin sen vasta nyt. Anteeksi. Erittäin hyvä huomio. Korjasin sen artikkeliini. Kiitos vielä ja oikein hyvää loppuvuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *