· · · · · · ·

Playa Amadoresin parhaat palat jalkapatikassa – Gran Canaria

Millaisia reittejä löytyy Gran Canarian Playa Amadoresin ympäriltä, jos on liikkeellä jalkapatikassa? Tähän kysymykseen pyrin antamaan vinkkejä tämän artikkelin avulla. Vietimme noissa maisemissa noin 3 viikkoa ja kävelyreitit tulivat tutuiksi. Kauniita maisemia riittää ja esittelen tässä parhaita paloja reiteiltämme.

(Osittainen kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resortsin kanssa.)

Vietimme lokakuussa 2021 vajaan kuukauden Gran Canarialla Playa Amadoresin tienoilla, josta ajasta viikon Puerto Ricossa. Teimme matkan osittaisessa yhteistyössä Holiday Clubin (ja Holiday Club Canariaksen) kanssa osana brändilähettilässopimusta, Sen mukaan perustehtäväni on tutustua ketjun eri kohteisiin ja esitellä kokemuksiamme.

 

Holiday Clubin 5 hotellia sijaitsevat pienellä alueella

 

Tämä oli 1. kerta, kun tutustuimme Holiday Club -hotelleihin Suomen ulkopuolella. Ehdimme testata viidestä samalla alueella sijaitsevasta hotellista neljä. Kokoan artikkelin loppuun kaikki hotellikokemuksemme, mutta pääpaino on esitellä niiden ympäristöä jalkapatikoijan näkövinkkelistä. Olemme innokkaita kävelijöitä, joten tälläkin matkalla tuli kilometrejä ihan mukavasti, kuten lomalla pitääkin.

Alla olevasta kartasta käy ilmi, että kaikki Holiday Club Canariaksen 5 hotellia sijaitsevat kohtuullisen pienellä alueella niin, että etäisyydet ovat korkeintaan muutamia kilometrejä.

Holiday Club Amadores
Kolme Holiday Clubin hotellia sijaitsee noin 1 km päässä, HC Playa Amadores ihan rannan tuntumassa. Holiday Club Puerto Calma on ainoana Puerto Ricossa, kartassa oikeassa alakulmassa.

(Artikkelin lopussa on linkit kaikkiin testaamiimme hotelleihin.)

 

Parhaat kävelyreitit Playa Amadoreksen lähettyvillä

 

Kuukauden aikana ehti tutustua melko perusteellisesti alueen kävelyreittivaihtoehtoihin. Esittelen tässä muutamia hyväksi havaitsemiamme kävelykohteita.

Aamukävelyt vuoristossa olivat unohtumattomia

Näin jälkeen päin voi todeta, että aamukävelyt vuoristossa olivat unohtumattomia monestakin syystä. Säät olivat lokakuussa sen verran kuumat, että ajoitimme mieluusti kävelymme aamuun auringon nousun aikaan. Päivisin oli paljon miellyttävämpää oleskella ilmastoidussa huoneistossa tai varjoisalla parvekkeella.

Holiday Club Canariasin hotelleista yksi sijaitsee Playa de Amadoresin rannassa ja kolme laaksosta kohoavalla rinteellä. Asuessamme rinnehotelleissa suuntasimme aamukävelymme mieluusti ylöspäin vuoren päälle. Kuvat alla kertovat miksi noin teimme.

Tauron puoleiselle vuorelle joutui nousemaan jonkin verran ylöspäin, mutta maisemat palkitsivat uurastajat.

Playa Amadores
Playa Amadoresin ranta näyttäytyy vuorelta tällaisena.

Playa Amadores

Toiselle puolelle aukeaa upea näkymä Playa de Tauron rantaan.

Playa Amadores
Samaiselta paikalta näyttäytyy Anfi Golf Clubin kenttä koko komeudessaan. Näkymä houkutteli katsomaan aluetta lähempääkin, kuten jäljempänä voit lukea.
Playa Amadores
Tässä kuvassa näkyy koko komeudessaan reitti, jonka päässä ovat Holiday Clubin  Jardin Amadores ja tien toisella puolella oleva Vista Amadores. Voin vakuuttaa, että kuumalla säällä ainakin seniorikävelijästä otetaan tuolla mittaa.
Tällaisena aukenee Puerto Rico laakson toisella puolella olevan vuoren rinteen päältä. Kuvan vasemmassa reunassa on uudehko upea ostoskeskus Mogan Mall, joka oli yksi kävelykohteistamme päiväsaikaan.

Jo näiden kauniiden kukkaloistojen vuoksi kannattaa nousta ylös Holiday Club Sol Amadoresista aamukävelylle.

Sama Puerto Ricon laakso toiselta puolelta katsottuna. Mogan Mall on nyt oikeassa reunassa.

Tässä Puerto Ricon ranta näkyy kuvan vasemmassa reunassa. Sen takaa kulkee rantabulevardi Playa Amadoresille, joka jää rinteen taakse.
Kun nyt katselee vuorelta toiselle puolelle, näkyy taustalla Holiday Club Puerto Calma, jonne pääsy on yli 500 portaan päässä alas ja sitten taas vähän ylös 🙂 Aamukävely tänne ylös oli jo ihan miesmäinen suoritus.

 

Playa Amadoresin varpaisteluranta

Playa Amadores on keinotekoinen vajaan kilometrin mittainen hienohiekkainen ranta, jonne hiekka on kaiketi kuljetettu Saharasta. Koska se on tiheästi rakennetun laakson ainoa hiekkaranta, voi kuvitella rannan olevan ajoittain jopa ylikansoitettu. Alla olevista kuvista ilmenee, että kansaa riitti vaikka korona vielä rajoitti jossain määrin asiakasvirtojen saapumista.

Holiday Club Playa Amadores
Kuten kuvista voi päätellä, rannalla ei ollut vielä ylitäyttä, mutta silti makoilu tai joutilas oleskelu tuolla rannalla ei ollut meidän juttu.
Holiday Club Playa Amadores
Ne muutamat kerrat kun kävelimme rannalla, olivat ns. varpaistelua eli kävelyä paljain varpain vesirajassa. Koska kävelyä tuli muutenkin riittävästi, uin usein pitkin nopeasti syvenevää rantavettä rannan suuntaisesti.
Holiday Club Playa Amadores
Rantatuoleja riitti, mutta niistä taisivat useimmat olla tyhjillään. Ei haitannut meitä, sillä väkeä oli muutenkin riittävästi.

Rannan vasempaan reunaan on tehty pitkä aallonmurtaja, jossa on runsaasti lepotuoleja. Jos olisin auringonottoihmisiä, menisin sinne. Siellä on myös laituri, josta pääsee hyvin uimaan. Lapsille löytyy liukumäkiä yms.

 

Rantabulevardia pitkin Puerto Ricoon

Varsinainen kävelyreitti löytyy meren rannasta, jossa voi kävellä rantabulevardia pitkin Puerto Ricoon. Matka on vain noin 1 km, joten tuota reittiä voi suositella jokaiselle.

Tämä laatoitettu reitti myötäilee meren rantaa, joten sitä on varsin miellyttävä kulkea. Noin vartissa voi siis vaihtaa rannalta toiselle, sillä toisessa päässä odottaa Puerto Ricon lähes identtinen varpaisteluranta ravintoloineen ja pikkuputiikkeineen.

 

Playa del Cura ei ole kuraa

Toiseen suuntaan lähdettäessä kohteeksi kannattaa asettaa läheinen Playa del Cura, joka ei ole kuitenkaan lainkaan kuraa vaan miellyttävä rauhallinen ranta. Sitä ja sitä ennen ohitettavaa Playa de Tauroa ei voi kuitenkaan kutsua varpaistelurannaksi, sillä hiekka on sen verran pehmeää ja upottavaa, että siinä ei halua kävellä naapurin Erkkikään.

Matkan varrella on mm. suuri erillinen uima-allasalue ravintoloineen sekä pienoisgolfrata.

Parkkialueen ohitettuamme eteen avautuu Playa de Tauro, jossa ei ollut koskaan tungosta. Voisi ajatella jopa, että mielenkiintoista. Koska ihmiset puuttuvat, niin myös palvelut. Kumpi on tässä tapauksessa muna vai kana?

Playa de Tauro lintuperspektiivistä
Tämä noin puolen kilometrin päässä tien varressa sijaitseva ravintola oli positiivinen yllätys. Kysyimme suosituksia muutamalta ja jokainen kehui Guantanamoa. Niin mekin, nyt.
Hinta ja laatu kohtasivat tuossa ravintolassa.
Auringonlaskut olivat noilla kulmilla sitä luokkaa, että kannattaa kävellä rantaa kohti ihan vaan sitä ihailemaan.

Jokohan nuo kuvat riittäisivät? No, saattaa olla, että tuon tänne vielä jonkin videon pätkän.

Playa del Cura

Kun jatkaa kävelyä Playa de Touron jälkeen, pääsee alla olevan pienen kivikko-osuuden ohittamalla seuraavalle beachille, joka on Playa de Cura.

Tuon lyhyehkön kaistaleen jälkeen tulee vastaan rantapromenade, joka ohjaa kuvassa näkyvälle hiekkarannalle. Taustalla näkyy hotellialue, jossa ei ole juurikaan muita palveluita.

Playa de Tauron jatkeena on Playa del Cura

Luontainen uteliaisuuteni sai minut jatkamaan vielä eteenpäin nähdäkseni mitä tuleman pitää, mutta kävely loppui tähän. Edessä olisi Playa de Tiritana, mutta sinne tuosta ei pääse muuta kuin uimalla. Ptruu takaisin siis.

 

Anfi Tauro Golf

Pienen matkan päässä Playa del Curan rannasta kohti saaren keskiosaa sijaitsee kaunis golfkenttä Anfi Tauro Golf, jota kannattaa käydä katsomassa vaikka ei pelaisikaan. Halusimme tutustua tuohon harrastuspaikkaan, joten se oli hyvä kävelykohde.

Olimme aiemmilla aamukävelyillämme todenneet, että pakkohan tuo alue on käydä katsomassa.

Lämpimät, ellei kuumat, säät saivat aikaan sen, että jokainen pelaaja liikkui kentällä golfautolla. Mitä kuntoilua se on, kun vaan istutaan ja istutaan? 🙂 Tämä on 9-reikäisen kentän avausväylä.
Ihan kauniit olivat näkymät 18-väyläiselle kentälle hotellin kupeesta. Taustalla Playa del Curan ranta.

Kentän nimi tulee siitä, että sen toisessa päässä on Anfi Groupin hotelli Anfi Emerald, jossa oli hyvä käydä juomassa kaffeet ja syömässä croissantit.

 

Ostoskeskukset Europa ja Mogan Mall ovat sopivia kävelykohteita

Jos haluaa yhdistää huvin ja hyödyn, kannattaa Playa Amadoresin tienoilta kävellä ostoskeskus Europaan, joka sijaitsee vuorella. Se on vajaan kilometrin päässä Vistasta ja Jardinista sekä reilun kilometrin päässä Sol Amadoresista.

Ostoskeskuksessa on ainakin pari supermarkettia sekä runsas valikoima kansainvälisiä ravintoloita.

Intialaisravintolat ovat heikkoutemme, joten arvoimme runsaasta valikoimasta sellaisen. Maistui!

Mikäli haluaa kävellä ilmastoidussa ostoskeskuksessa, kannattaa kohteeksi ottaa uudehko, moderni Mogan Mall. Sinne on Puerto Ricon rannalta vajaan 2 km matka.

Mogan Mallissa on tyyliä. Kauniita liikkeitä riittää, joten suuri suositus siitä.

Ostoskeskuksen takana on useita moderneja ravintoloita.

VINKKI:

Mogan Mallissa on erinomainen supermarket. Sen kala- ja lihatiskit tekivät vaikutuksen valikoimillaan, palvelullaan ja edullisilla hinnoillaan.  Muutenkin valikoimaa riitti yllin kyllin.

Pari sanaa ravintoloista

Söimme tällä reissulla lähes yksinomaan ravintoloissa vaikka olisi ollut mahdollisuus kokata myös itse, sillä jokaisessa hotellihuoneistossa on erittäin hyvin varustettu keittiö.

Kuvasin aika monta ruoka-annosta, mutta mietin vielä teenkö ravintoloista erillisen postauksen. Jostain syystä emme osuneet yhteenkään sellaiseen ravintolaan, josta voisi sanoa että ”vau”! Huono tuuri, huono vainu tai liian korkea vaatimustaso? Kas siinä pulma. Tähän postaukseen noita ruoka-annoksia ei kannata laittaa enempää kuin nuo pari tuolla aiemmin, joten jää nähtäväksi.

Tarjontaa ravintoloista on, kuten Kanarian reissaajat tietävät, yllin kyllin ellei ylipaljon. Ja sisäänheittäjiä riittää vaivaksi asti. Silti tai juuri siksi, katsotaan…

 

Yhteenveto testaamistamme Holiday Clubin hotelleista

 

Lupailin tuolla alussa, että kerään tänne loppuun vielä yhteenvedon hotellipostauksistani. Olepa hyvä!

Playa Amadores

Nämä kolme hotellia löytyvät Playa Amadoresin tuntumasta.

Holiday Club Playa Amadores -hotelli on suosikkini Gran Canarialla

Hotelliesittelyssä Holiday Club Vista Amadores Gran Canarialla

Hotelliesittelyssä Holiday Club Sol Amadores Gran Canarialla

 

Puerto Rico

Puerto Ricon toisella puolella on yksi Holiday Clubin kohde:

Holiday Club Puerto Calma on hyvä hotelli Gran Canarialla

 

ALENNUSKUPONKEJA TARJOLLA

Mikäli olet kiinnostunut Holiday Clubin Gran Canarian kohteista, kannattaa käyttää koodia ASKO15 saadaksesi 15 % alennuksen huonehinnoista. Huoneita Holiday Club Puerto Calmaan  pääset varaamaan suoraan tästä:

https://direct-book.com/properties/holclubpuertocalmadirect

Muut kohteet, joihin 15 % alennuskoodi käy ovat

Sol Amadores: https://direct-book.com/properties/solamadoresdirect

Jardin Amadores: https://direct-book.com/properties/jardinamadoresdirect

Playa Amadores: https://direct-book.com/properties/holcluplaamadirect

Vista Amadores: https://direct-book.com/properties/holidayclubvistaamadoresdirect

 

HUOM! HUOM!

Holiday Club lupasi, että saat -15 % alennuksen koodilla ASKO15 myös Holiday Clubin verkkokauppaan Suomessa. Tarjous on voimassa 30.6.2022 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

12 Kommenttia

 1. Taas on kaunista kukkaloistoa ja kauniita auringonlaskuja. Vaikka auringonlaskuista pidämmekin, niin todella usein unohdamme lähteä ihailemaan niitä. Hiljattain Ylläksellä sellaista kuitenkin ihailimme.

  1. Niinhän se on Mikko, että auringonlaskut ja kukat ovat lähes jokaisen lomalaisen ihailun kohteena. Eihän sille voi mitään eikä niihin kyllästy. Missä olet nähnyt ikimuistoisimman auringonlaskun? Yksi vaikuttavimmista minulle on ollut tämä: https://appamatkustaa.fi/santorinin-valkoinen-kaupunki-oia/
   Jos olen ihan rehti niin en oikein tiedä miksi tuo olisi sen kummempi kuin esim. tuolla Gran Canarialla, mutta niin sitä väitetään, että Santorinin Oiassa se olisi maailman kaunein. Sanovat sitä markkinoinniksi 🙂

 2. Hienoja kuvia ja maisemia Kanarialta! Niinhän se on, että lomilla tulee usein paljon kilometrejä kävelymittariin. Hyvä tapa liikkua ja saada liikuntaa.

 3. Aikoinaan Usan reissussa mieheni oli ainut, joka golffasi ilman golfautoa. Saas nähdä, kauanko menee, että näin on Suomessakin?! Väitän, että näin tulee käymään

  1. Olet valitettavan oikeilla jäljillä Mari. Tosin en usko ihan Suomessa tuohon, sillä suurin osa golfaajista on kuitenkin samalla kuntoilemassa. Veikkaan, että etelässä kuumuus kannustaa vuokraamaan golfauton. Ei ole kivaa käppäillä helteessä. Toivottavasti ilmastonmuutos ei tulevaisuudessakaan tee maastamme niin lämmintä, ettei golf sujuisi ilman autoa.

 4. Kanarian saaret kiinnostaisi itseäni juurikin patikointikohteena. Usko tai älä, en ole käynyt Kanarialla sitten 80-luvun (vai olenkohan käynyt vielä vuonna 1990?).
  Tee ihmeessä erillinen ruokapostaus, minua ainakin kiinnostaisi kovasti! Kanarialtahan löytyy ihan omaa ruokakulttuuriaan, sekä paikallisia viinejä, mutta niitä nostetaan esiin varsin harvoin.

  1. Kiitos kannustuksesta Tanja. Mietin vielä asiaa, sillä ruokapostauksesta ei tulisi kovin mairitteleva 🙂 Meillä on varmaan keskimääräistä huonompi osumatarkkuus hyviin ruokaravintoloihin tai sitten vaatimustasomme on aika korkealla. Olemme ehkä tottuneet liian hyvään 😉 Saattaa olla, että tulee. Saattaa olla, ettei tule.

 5. Käveleminen (tai meidän tapauksessa usein myös juokseminen) on kyllä mitä mainioin tapa tutustua uusiin kohteisiin ja päästä ihastelemaan maisemia ja vaikkapa juuri auringonlaskuja. Ja samalla tietenkin saa kasaan hurjan määrän askelia sekä sopivan nälän tutustua paikallisiin ruokiin ja juomiin 😀 Meillä on Kanarian saaret lähes kokonaan tutustumatta, mutta ehkäpä tässä joku vuosi vetäydytään talvehtimaan noihin maisemiin ja hypitään aika ajoin saarelta toiselle.

  1. Hyvä tavoite. Teimme muutama vuosi sitten noin kuukauden kestäneen saarihyppelyn Kanarialla ja nautimme kovasti. Sivuiltani löytyy artikkeleita ja suosituksia lähes kaikille saarille. Talvehtijoiksi ei meistä olisi kovin nopeasti, mutta aina voi muutaman viikon nautiskella, sitten välillä kotiin ja taas menoksi. Noin 9 reissua vuodessa oli normitahtimme ennen korona 20 vuoden ajan, mutta nyt kävimme kuopassa. No, alkoi taas viime vuonna ja nyt pitäisi lähteä Karibialle ellei korona päätä toisin. Hyviä reissuja!

 6. Onneksi tuolla näyttää olevan noita vähemmänkin kansoitettuja rantoja.
  Nuo aamukävely ne näyttävät mukavilta.
  Noin mekin yleensä tehdään, jos ollaan niin tropiikissa, että päivällä ei jaksa kuin korkeintaan liikahtaa vettä kohti☺️

  1. Niinpä Sari! Nuo Amadoreksen ja Puerto Ricon rannat ovat niin ylikansoitettuja, että jopa kävely siellä ei ole mukavaa. No, meneehän se kun ei valita. On kävellessä ja uidessa todellisuudessa tilaa, ainakin nyt kun kävimme. Silti kaipaan Seychellien autioita hiekkarantoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *