· · ·

Onko Estepona Andalusian paras rantapaikka?

Estepona yllätti apan ja mammun positiivisesti, kun teimme sinne pikavisiitin osana Andalusian lomaamme. Edes sateinen sää ei masentanut vaan innostuimme sen kukkaiskatuja täynnä olevasta vanhasta kaupungista niin paljon, että varasimme sieltä välittömästi 1 mh ”talon” 3 yöksi seuraavalle lokakuulle. Haluamme elää muutaman vuorokauden noiden kukkien keskellä 5 minuutin kävelymatkan päässä upeasta hiekkarannasta sen kuuluisan Costa del Solin auringon kanssa. Tätä päivittäessäni tiedän, että tuo reissu jäi haaveeksi koronan vuoksi, mutta toivo elää, että ensi vuonna pääsisimme kokemaan tuon kauniin pikkukaupungin kaikessa rauhassa.

Tämän matkakertomuksen tavoite on tehdä pieni kuvavisiitti noille kauniille kaduille, pitää innostus yllä seuraavat 10 kuukautta ja udella teiltä muilta matkaajilta kokemuksia Esteponasta ja muista varpaisteluparatiiseista.

Estepona sijaitsee Gibraltarin ja suomalaisyhdyskunta Fuengorilan puolivälissä.

Calle San Miguel on se kämppä, josta teimme varauksen lokakuulle. Siitä on lyhyt matka varpaistelemaan.

HUOM! Jos sinulla, lukijani, on kokemusta tuosta huoneistosta, niin kommentoi mieluusti tämän artikkelin lopussa ja kerro, kannattaako sitä varata uudelleen.

Kun Esteponaa lähestyy itäpuolelta, kertoo tämä liikenneympyrä, että nyt olet perillä. Oikealla ennen tätä risteystä on valtavan kokoinen maksuton parkkialue samansuuntaisen sivukadun varrella.

Rantakatu on useita kilometrejä pitkä. Sen ja meren välissä on muutamia mielenkiintoisia ravintoloita, joihin pääsemme tutustumaan vajaan vuoden kuluttua. Hiekkarantaa on myös useita kilometrejä, joten varpaistelumahdollisuuksia odotellesssa… Nyt siihen ei ollut hinkua kylmästä säästä johtuen.

Esteponan kukkaisloistossa kylpevä vanhakaupunki lumosi mammun ja apan

 

Käveltyämme puoli kilometria rantabulevardia eteemme aukeni tällainen aukio,  josta päätimme lähteä katsomaan millainen vanhakaupunki Esteponassa on? Alimmainen kuva antaa hieman viitteitä siitä millainen näkymä avautuu merelle. Tuonne on kiva mennä kseäaikaan.

Astuttuamme vanhaan kaupunkiin eteemme aukesivat ensimmäiset kukkaiskadut.

Näitä kauniita katuja oli joka puolella. Onhan noita joka puolella, Marbellassa ym., mutta noissa Esteponan kaduissa oli se jokin. Muut saavat selittää mikä?

Kuvista ei oikein käy ilmi miten kaunista keskustassa oli.

Tämän kadun päässä näkyy kirkko, joka houkutteli puoleensa.

Katseen kääntyessä eri suuntiin maisemat pysyivät samantyyppisinä.

Saavuttuamme kirkon pihalle, havaitsimme, että se on kiinni. Harvinaista Espanjassa.

Appelsiinipuita oli joka puolella kirkon ympäristössä ja muuallakin.

Helppo oli katsella Esteponan vanhan kaupungin kukkaloistoa.

Muistelen, että hyvin monen kirkon nimessä oli naisen nimi. Liekö se katolilainen tapa, jossa Neitsyt Maria on ”se juttu”.

Päätän tämän katsauksen tähän puutarhanäkymään. Alkoi sadella ja tuli hieman vilukin. Taisi olla meikäläisellä jopa shortsit jalassa? Löysimme itsemme kohta nautiskelemassa kahvia. Sitten olikin aika siirtyä pientä sadetta uhmaten noin kilometrin päähän autolle. Kämppä odotti.

Palaan laajemman ja tarkemman matkakertomuksen muodossa Esteponaan lokakuussa 2020, kun olemme päässeet testaamaan asumista vanhassa kaupungissa ja varpaistelemaan usein kilometrien mittaisella varpaistelurannalla. Hyvää kannattaa odottaa!

 

Tässä vielä lyhyt videoklippi sateisesta Esteponasta:

 

Kertokaahan te Esteponan ja Andalusian tuntijat onko tämä ensi-intuitio osunut oikeaan? Onko tuo viehättävä kaupunki rantoineen alueen ykkösvarpaistelupaikka vai löytyykö jostain vieläkin parempi? Meillä on vielä mahdollisuus peruuttaa ja vaihtaa kohdetta, tai tutustua useampaan. Vinkkejä please!

 

Tässä parin matkabloggaajan näkemys Esteponasta. Huomasin, että tämän bloggaajan kuvauskohteet olivat kokolailla yhteneviä omieni kanssa:

https://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2018/12/29/aurinkorannikon-estepona-suloinen-lomakaupunki-jota-moni-ei-tunne/

Boarding Time -matkablogissa oli päästy tutkimaan Esteponaa vähän laajemmalta alueelta.

https://www.boardingtime.net/eurooppa/estepona-aurinkorannikon-herttainen-helmi/

Tämä postaus  lisää kyllä nimensä mukaisesti matkakuumetta:

matkakuume.net: Olisipa elämä yhtä Esteponaa!

Ja lisää postauksia löytyy esim. täältä hakusanalla ”Estepona”.

https://www.blogit.fi/postaukset/estepona

Samankaltaiset artikkelit

9 Kommenttia

  1. Estepona on todellakin kaunis kohde. Sen kukkaruukkukadut ovat ihania. Kaduilla on useimmiten vain samanvärisiä ruukkuja, mikä tekee osan viehätyksestä. Ranta on pitkä ja viihtyisä, enempää en osaa sanoa, koska me emme ikinä astu hiekkarannan puolelle, katselemme vain rantakatua, kukkia ja merta. Hienoa, että vielä näin marraskuussa löysitte tekin noin paljon kukkivaa Esteponaa. Kun palaatte lokakuussa, uskon, että näkymät ovat vieläkin kukkivammat. Esteponassa on pari muutakin kohdetta, jotka voin liittää juttuuni sitten kun sen ehdin kirjoittaa. Vierailimme nimittäin oikein hienosti ja perusteellisesti järjestetyssä arkeologisessa museossa ja Esteponan muraalit vähän keskustan ulkopuolella haluaisin vielä katsastaa.

  2. Meille kävi Esteponan kanssa samoin. Ihastuttiin ikihyviksi ja mietittiin teidän lailla voisiko se olla seuraava talvehtimiskohde. Junayhteyden puuttuminen lentoasemalle vähän mietityttää, sillä joudun käymään aika useasti Suomessa. Fugesta liikkuminen lennoille on niin kätevää ja nopeaa. Mielenkiintoista kuulla teidän kokemuksianne, mikäli tähän silmäkarkkikaupunkiin päädytte. Kiitos Asko juttuni linkityksestä 🙂

  3. Tervetuloa Esteponaan! Rauhallinen asuinpaikka on tosiaan ja muita Costa del Solin kaupunkeja paikallisempi. Kukkaistutukset vaihtuvat tiuhaan tahtiin, joten loistoa löytyy ympäri vuoden. Sendero litoral eli rannikon kävelytie pitenee koko ajan Esteponassa, joten lenkkimahdollisuuksia on. Samaten sierra Bermejassa kivoja vaellusreittejä ja lähellä myös suloinen Casares. Ainoa ongelma on yleiset kulkuyhteydet…
    Jos päädyt tänne, ota yhteyttä! Minulla tulee jo 15v täällä täyteen😄.

    1. Kiitos Anne! Olisipa mukava tavata. Olemme siellä 1.-4.10. Viestitään tarkemmin yv:nä. Olisi mukava kuulla kokemuksiasi.

  4. Itse asiassa kyllä kaupungin viehätys välittyy kyllä kuvienkin perusteella! Kauniita valkoisia taloja ja värikkäitä kauniita kukkia. Myös nuo appelsiinipuut sopivat tuohon ympäristöön täydellisesti, ja muutenkin tuolla on runsaasti todella hienoja yksityiskohtia!

    1. Näin on. Odotamme kovasti, että pääsemme toteuttamaan jossain vaiheessa matkan, jonka suunnittelin toteutettavaks reilu vuosi sitten. Helppoa, kun suunnitelma valmis 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *