· · · · · ·

Onko Haagan Alppiruusupuisto Suomen kaunein puisto? (video)

Kokemuksemme perusteella voin käsi sydämellä kysyä, että onko Haagan Alppiruusupuisto Suomen kaunein puisto? Varmuudella en voi niin sanoa, mutta niistä jotka olemme nähneet, se hyppäsi kertaheitolla kärkeen.

Haagan Rhodopuistoon on istutettu 3000 alppiruusuristeymää ja 1500 atsalearisteymää. Nämä ovat todella suuria määriä ja sen kyllä huomaa. Noin 8 hehtaarin alue lainehtii varsinaisena kukkamerenä noin pari viikkoa ennen juhannusta.

Kävimme nyt kolmantena kesänä peräkkäin tuossa kuvankauniisssa paikassa, jossa filmiä palaa. Kävellessä tulee tunne, että muistikuvat eivät riitä vaan pitää saada mukaan dokumentteja vaikka entisiäkin olisi kuinka paljon.

Kiitos kauniista puistosta Helsingin yliopisto ja kaupunki!

(Päivitetty 14.6.2022)

Saimme kuulla Haagan Alppiruusupuistosta ystäviltämme sosiaalisen median kautta. On somen seuraamisella siis myös hyviäkin puolia. Puisto sijaitsee lyhyehkön etäisyyden päässä Helsingin keskustasta. Sinne pääsee helposti junalla ja bussilla, mutta reipasjalkaiset kävelevätkin sinne varsin helposti.

 

Onko Haagan Alppiruusupuisto Suomen kaunein puisto?

 

Tällä kertaa voimme kysyä ensisijaisesti itseltämmä onko Haagan Alppiruusupuisto Suomen kaunein puisto? Vaikka olemme nähneet hienoja kirsikka- ym. puistoja eri puolilla maailmaa, tämä puisto teki meihin suurimman vaikutuksen.

Alta aukeava videon kertoilee hieman miksi hurahdimme niin voimakkaasti Haagan Rhodopuistoon, Jopa video voi saada sinut innostumaan, mutta vasta livenä alue aukeaa oikein hyvin.

 

Hae lisätietoa puistosta tämän artikkelin avulla

 

Kirjoitin Haagan Alppiruusupuistosta erillisen postauksen pari vuotta sitten. Uskalsin jopa väittää, että se on Suomen kaunein puisto, mutta kun olen saanut somamaailman kautta niin monia väittämiä, että parempiakin on olemassa, niin heittäydyn hieman varovaisemmaksi ja kysyn varovaisesti teiltä ”Onko Haagan Alppiruusupuisto Suomen kaunein puisto?” Katso vielä tämä artikkeli ja kerro alla kommenttikentässä, jos tiedä jossain olevan parempi tai tasavertainen.

Alppiruusupuisto on Suomen kaunein puisto

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *