· · · ·

Krakova, Gdansk ja Sopot – suomalaisten suosikkikohteet Puolassa

Puola ja etenkin Krakova ja Gdansk ovat suomalaisten kuumimpia lomailukohteita. Syynä on erityisesti kaupunkien erinomainen maine kauneutensa vuoksi, mutta myös hyvät yhteydet ja edulliset lentohinnat.

Gdanskia esittelemäni matkakertomus on kautta aikojen ylivoimaisesti luetuin juttuni sivustollani. Siitä voi päätellä, että kaupunki kiehtoo matkaajia. Jos sinne päättää matkustaa, kannattaa vierailla samalla kertaa ainakin Sopotissa, mutta ehkä myös Krakovassa.

Olen koonnut tähän muutaman matkakertomukseni, jotka olen tehnyt parin viimeisimmän Puolan matkamme kokemuksista. Näiden lukeminen helpottaa etenkin omatoimimatkailua, sillä täältä löytyy noiden kaupunkien parhaita paloja. Mikäli matkaat Gdanskiin kesäkaudella, kannattaa varata pari päivää myös varpaisteluun Sopotin upeilla hiekkarannoilla. Joulun alla suosittelen piipahtamaan myös Krakovan joulutorilla, jotka ovat erilaisuudessaan molemmat vierailun arvoisia.

Kartalta näet esittelemieni kaupunkien sijainnit. Tuo 600 km matka Gdanskista Krakovaan kannattaa tehdä lentäen. Halpalentoyhtiöiden lennoilla sen välin pääsee halvimmillaan parilla kympillä, joten näiden kolmen kaupungin yhdistäminen samalle matkalle ei ole Askompi idea.

 

Krakova

 

Kävimme Krakovassa 1. kerran yli 10  vuotta sitten ja ihastuimme sen kauniiseen keskustaan. Nyt valitsimme perinteisen joulutorikiertueemme kohteeksi Puolan. Iskimme kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja kurkkasimme samalla reissulla sekä Gdanskin, että Krakovan torit. Tässä koosteeni aussa esittelen Krakovan parhaita paloja.

Laitan tähän alkuun linkin Krakovan vanhan kaupungin nähtävyyksiin:

Pikaopas Krakovaan, joka on suomalaisten suosikkikohde

Kun matkustaa Krakovaan, kannattaa EHDOTTOMASTI varata muutama tunti aikaa suolakaivosvierailulle. Noin 14 km päässä Krakovan keskustasta sijaitseva Wieliczkan suolakaivos on helposti saavutettavissa joko järjestetyllä retkellä (niitä tarjotaan Krakovassa hotelleissa ym.) tai edullisella omatoimimatkalla junalla/bussilla tms. Tällaisia paikkoja ei löydy maailmasta pilvin pimein, joten kannattaa käydä ihmettelemässä.

Wieliczkan suolakaivos on Krakovan suosikkikohde

Alla olevasta kartasta käy ilmi, että suolakaivos sijaitsee Krakovasta kaakkoon 20 min. automatkan päässä.

Tämäisen matkamme pääkohde oli kuitenkin Krakovan kuuluisa joulutori. Siitä löytyy matkalkertomus alla olevan linkin kautta:

https://appamatkustaa.fi/krakovan-joulutori-vierailun-vaartti/

Krakovaan  löytyy nykyisin edullisia lentoja suoraan Helsingistä tai Turusta sikahalpoja lentoja Gdanskiin ja sieltä edelleen Rayanairilla muutamalla kympillä määränpäähän. Mikäli lähdet tällaiselle halpalentomatkalle, varannet hotellinkin itse. Tässä hyväksi havaitsemamme vaihtoehto lähellä Krakovan kuuluisaa toria, jossa myös nuo joulumarkkinat pidetään.

Krakova – Boutique-hotelli Amber on mainio hotellivaihtoehto

Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri

Lyhyehkön matkan päässä Krakovasta löytyy Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseo, jossa kannattaa myös vierailla mikäli haluaa omin silmin nähdä millaisissa olosuhteissa yli miljoona juutalaista tapettiin II maailmansodan aikana.

Auschwitzista löytyy tietoa tämän linkin kautta.

Kävimme siellä edellisen Krakovan matkamme yhteydessä kauan sitten. Tämän postauksen innoittamana yritän kerätä tuosta vierailustamme tänne erillisen kuvapankin. Se ilmestyy lähiaikoina.

 

 

 

Gdansk ja Sopot

 

Muut suosikkikohteet löytyvät Itämeren rannalta. Gdansk lienee tämän hetken suosituin suomalaiskohde. Tuo turkulaisten Tallinna on lyhyen lennon päässä. Matkakertomus Gdanskista löytyy täältä:

Näistä syistä Gdansk on vierailun arvoinen paikka

 

Ja mikäli vierailet Gdanskissa kesäkaudella, älä unohda Sopotia!

 Sopot sijaitsee puolen tunnin edullisen junamatkan päässä Gdanskista.

Puolan kesäparatiisit Sopot ja Gdynia

 

Jos matkailet Gdanskin joulutoria katsomaan, täältä saat hieman esimakua siitä:

Gdanskin joulumarkkinat ovat valojen juhlaa!

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *