· · · ·

Vinkkipankki suomalaisten suosikin Kreetan retkille

Kokosin tähän postaukseeni vinkkipankin suomalaisten suosikin Kreetan retkille. Mittausten mukaan Kreikka on suomalaisten viime vuosien suosituin matkakohde. Sen suurin saari Kreeta on yksi syy hyvään tulokseen monen muun suosikkisaaren rinnalla.  Tein huhtikuussa 2018 äkkilähdön saarelle, jota voi verrata Madeiraan monestakin syystä. Niissä on paljon samanlaisia piirteitä, mm. äärimmäisen kaunis ja vaihteleva luonto.  Liekö tämä syynä siihen, että sekä Kreeta että Madeira ovat suosikkikohteitamme?

Auttaakseni teitä muitakin matkailijoita suunnittelemaan matkaanne päätin koota Kreetan matkakertomukseni yhteen ja tehdä varsinaisen vinkkipankin. Sieltä löytyy kiinnostavia päiväretkikohteita Kreetan kävijöille. Tämä postaus kattaa pelkästään Kreetan länsiosan.

Arvoisa lukijani. Voisitko antaa kommenttiosassa omat suosituksesi koskien Kreetan muita osia?

Mikä on suosikkikohteesi Kreetalle ja miksi?

Jos tiedät hyvän, kohtuuhintaisen hotellin tai Airbnb-asunnon, kerro siitäkin.

(Päivitetty 20.6.2023)

Kreeta sijaitsee Kreikan eteläosassa ja erottuu kokonsa vuoksi muista suosikkisaarista. Tutustuin matkani aikana Kreetan länsiosaan lähinnä vuokra-autolla liikkuen, mutta käytin myös julkisia kulkuvälineitä apostolin kyytiä unohtamatta. Tässä muutamia erinomaisia vinkkejä:

 

Vinkkipankki suomalaisten suosikin Kreetan retkille

 

Tästä alta aukeaa hyvä vinkkipankki suomalaisten suosikin Kreetan retkille. Olen jaotellut vinkit osiin, jotta saisit paremmin ”kiinni” saaren suosituskohteistani.

 

Kreetan länsirannikon paratiisiranta ja vähän muutakin

 

Aloitan Kreetan parhaiden palojen esittelyn omasta suosikistani, paratiisiranta Elafonisista ja sille reitille sattuvista muista upeista kohteista. Elafonisin ranta on niin kaunis ja erikoinen, että kenenkään Kreetan matkaajan ei kannata jättää sitä väliin. Tästä matkakertomuksesta aukeaa autoilureitti, jota voin myös vilpittömästi suositella. Kun matkalle sattuu vielä erittäin kauniita kanjoneita, on matkailuelämys taattu. Muutakin mukavaa on tuon suosittelemani reitin varrella.

https://appamatkustaa.fi/kreeta-osa-3-lansirannikon-kierros-mm-paras-ranta-elafonisi/

Tein tästä samaisesta kierroksesta myös videokoosteen. Nautinnollista tutustumismatkaa!

Kreetan länsirannikon upea autoreitti – video

Saarikierros Kreetalla ja kasvitieteellinen puutarha

 

Toinen erittäin hieno autoreitti löytyy tästä matkakertomuksesta. Törmäsin matkalla Kreetan valtavan suuriin appelsiiniviljelmiin, vaelsin monipuolisessa kasvitieteellisessä puutarhassa ja kävin kurkkaamassa Samarian rotkon vaelluksen alkupistettä. Maisemat matkalla olivat kuin kaksoisveli Madeiralla eli kauneutta riitti.

Automatkailua Kreetan kuvankauniissa vuoristossa

Videokooste samaisesta päivämatkasta on katsottavissa täältä:

 

Hania – Kreetan kaunis rannikkokaupunki

Kolmantena kohteena esittelen Kreetan toiseksi suurimman kaupungin Hanian.   Sen lähettyvillä on kansainvälinen lentokenttä, joten osin siitäkin syystä Hania on turistien suosiossa. Kyllä siellä kannattaa käydä päivän ajan kävelemässä, mutta itse en välttämättä haluaisi sinne majoittua paria yötä pidemmäksi aikaa.

https://appamatkustaa.fi/vinkkeja-tutustumiseen-kreetan-kauniiseen-kaupunkiin-haniaan/

Tästä aukeaa elävää kuvaa tuon kauniin kaupungin vanhasta osasta:

https://appamatkustaa.fi/hania-kreeta-videoklippi/

 

Agia Marina ja Platanias Kreetan saarella eivät innostaneet

 

Noiden edellä esiteltyjen suosituskohteiden lisäksi tein selontekoa Agia Marinasta, jossa asuin, sekä sen kyljessä olevasta Plataniaksesta. En innostunut kummastakaan. Syy selviää, kun luet alla olevan matkakertomukseni. Sorry!

Kreeta – Agia Marina vai Platanias, vaiko kumpikaan? -> Platanias kiri rannan (ja hotellien) mitalla ohi!

 

Määrittelemätön majoitus testissä

 

Tein matkakertomuksen myös majapaikastani, kuten yleensä teen. Tällä kertaa lähtökohtana oli testata ”määrittelemätön majoitus”. En ole aiemmin kokeillut sellaista majoitusmuotoa, joten minulla oli hieman jännät paikat, että millaiseen läävään minut heitetään? Tästä matkakertomuksestani käy ilmi oliko se ensimmäinen ja samalla viimeinen tuollaisen matkustusmuodon testaus.

Miten toimi ”määrittelemätön” majoitus? Äkkilähtökokemus Kreetan saarelle.

Toivottavasti sait näiden matkakertomusteni kautta vinkkejä oman Kreetan matkasi suunnitteluun. Minulle jäi sellainen fiilis, että menen ilman muuta saarelle, jälleen kerran. Voi olla että etsin silloin hotellin idemmästä, jotta pääsee helpommin tutustumaan uusiin alueisiin ja nähtävyyksiin. Niitä kauniilla Kreetalla riittää.

Laitan tähän loppuun vielä lisäinfoa Kreetasta itseäni ja teitä varten. Tämä sivusto väittää olevansa Suomen suurin Kreeta-sivusto, joten olkaapa hyvä:

Kreeta.info

 

Samankaltaiset artikkelit

6 Kommenttia

  1. En ole pitänyt Kreetaa kovin kiinnostavana kohteena, koska olen ajatellut sen tarkoittavan lähinnä rannalla makoilua, joka ei itseäni kiinnosta. Mielikuva on näköjään kuitenkin ollut väärä. Tuon videon perusteella uskoisin sittenkin viihtyvän tuolla mainiosti!

    1. Kiitos Kati! Hyvä, jos alueen ammattilaisellekin oikeita valintoja 😉 Kyllä Kreeta on todellakin yksi suosikeistamme. Ehkä taas ensi kesänä?

  2. Pisti silmään tuo että miksi lukee ”Hania – Kreetan kaunis pääkaupunki”?
    Kreetan pääkaupunkihan on Iraklion 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *