· ·

The Oculus – World Trade Centerin tavallista hienompi rautatieasema

The Oculus on World Trade Centerin alla sijaitseva ostoskeskus, jonka yhteydessä on uusi rautatieasema World Trade Center Transportation Hub. Se kuuluu ns. PATH-järjestelmään. Saimme vihiä tuosta käsittämättömän hienosta rakennelmasta, joten pakkohan se oli käydä katsastamassa samalla, kun poikkesimme vakiokohteessamme 21 Century Outlet -tavaratalossa. Siinä samalla tuli vilkaistua myös Winter Garden. Aloitan toukokuussa 2018 tekemämme New Yorkin matkan kertomukset The Oculuksesta.

The Oculus on espanjalaisen arkkitehdin  Santiago Calatravan suunnittelema luomus, josta on hetkessä tullut New Yorkin kuvatuimpia kohteita. Se valmistui vuonna 2016.

Siirryimme hotellistamme Manhattan Clubista metrolla muutaman kilometrin matkan sateelta paossa.

Toinen pääkohteemme tällä visiitillä oli valtaisa tavaratalo Century 21 Outlet, jota ei kannata jättää väliin, jos on New Yorkiin päätynyt. Etenkin, jos aikaa ei ole liikaa, kannattaa ottaa suuri tyhjä laukku mukaan ja suunnata tuohon ostosparatiisiin. Olemme käyneet siellä muutaman kerran ja poistuneet tavaratalosta aina selkeästi köyhempänä, mutta paremmin varusteluina 🙂 Sen edestä otetussa kuvassa aukesi meille ensimmäinen käsitys The Oculuksesta. Ainutlaatuista symboliikkaa ilmentävä lopputulos paljastaa, että suunnittelijalla on ollut varsin vapaat kädet riipustaa rakennuksen ääriviivat, ja vähän muutakin, palkintoraadille arvioitavaksi. Raha ei ole ratkaissut voittajaa, sillä sitä taisi olla riittävästi käytettävissä.

Kun Century 21:n puolelta astuu sisään, saa heti käsityksen siitä kuinka erilaisesta ja huikeasta rakennuksesta on kyse.

Toisesta suunnasta katsottuna halli näyttää tältä.

Ymmärrettävistä syistä lukuisat merkkiliikkeet ovat löytäneet myymälälleen paikan tuosta rakennuksesta.

Rakennuksen länsipäässä sijaitseen PATH:n rautatieasema, joka on varmasti maailman kauneimpia. Sieltä lähtevät junat eri puolella Yhdysvaltoja. Kyllä kelpaa matkailla!

WTC:n vuoden 2001 terrori-iskun 9/11 Memorial Ground Zero -muistomerkkiin on kirjoitettu kaikkien lähes 3000 turmassa kuolleen nimet. Altaat on tehty iskussa tuhoutuneiden kaksoistornien paikalle.

 

Tästä alla aukeavasta linkistä löytyy hieman lisää tietoa samaisesta paikasta muutamaa vuotta aeimmalta vierailultamme.

http://appamatkustaa.fi/new-york-new-york-osa-14/

 

Winter Garden

 

Muutama sata metriä muistomerkiltä rantaan päin sijaitsee Winter Garden, jossa emme olleet aiemmin käyneet. Nyt se piti siis käydä katsomassa.

Valtavan kokoinen talvipuutarha sijaitsee ostoskeskuksessa, jossa on paljon liikkeitä ja ravintoloita.

New Yorkin sää ei suosinut meitä tuona päivää pätkääkään. Vettä tuli kuin Esterin kuuluisasta astiasta.

Muistomerkki ja The Oculus näkyvät taustalla.

Tämä oli pikainen pyrähdys kohteeseen, jota ei kannata jättää väliin. Sieltä löytyy myös World Trade Centerin kuuluisa museo löytyy myös alueelta. Vaikuttava kokonaisuus!

Seuraavissa matkakertomuksissa esittelen muita alueita New Yorkissa sekä sen lähialueilla. Käymme mm. Coney Islandilla, MoMAssa, High Linella ja Patersonin putouksilla. Jos haluat saada tietoa milloin niitä ilmestyy, käy tykkäämässä Facebook-sivuani Appa matkustaa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *