· · ·

Bratislava Slovakiassa on Kristina Cruisesin jokilaivaristeilyn pysähdyspaikka

(Tämän matkan teimme yhteistyössä Kristina Cruisesin kanssa.)

Slovakian pääkaupunki Bratislava on yksi pysähdyspaikka Kristina Cruisesin jokilaivaristeilyllä Unkarista Saksaan.  Olimme lähteneet Budapestista edellisenä päivänä ja nyt rantauduimme Bratislavan ydinkeskustaan tavoitteena tutustua tuohon meille tuntemattomaan kaupunkiin.

Matkanjärjestäjämme on suunnitellut tarkoin kaiken, joten odotettavissa oli mielenkiintoinen kierros. Miten sen koimme, selviää tästä artikkelista.

 

 

Oli kiva herätä aamulla katsomaan päivän valkenemista. Jokilaivaristeilyn ehdoton plussa on, että kaikki on käsin kosketeltavan lähellä. Laiva lipuu lähes äänettömästi eivätkä aallot keinuta, joten laivapahoinvoinnista ei taida noissa aluksissa olla pelkoa. Se on SUURI plussa tietylle ihmistyypille.

Saavuimme seuraavana päivänä puolen päivän aikaan Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, jossa emme ole aiemmin käyneet. Mielenkiintoista!

Vierassatamissa oli tungosta. Tämä jokilaivoille tyypillinen rantautumismuoto oli käytössä Bratislavassakin, sillä muutoin satamaan ei sopisi kaikki ne laivat, jotka siellä pysähtyvät. Jokilaivaristeily on suosittu matkailumuoto. Kulku rantaan tapahtuu toisten laivojen läpi.

 

Bratislavan linna on kaupungin suosituin nähtävyys

 

Kiertelimme ja kaartelimme mäelle ja kävimme ihailemassa aluetta, jolla sijaitsee eri maiden suurlähetystöjä. Olihan sieltä hyvät näkymät kaupungin yli Tonavalle.

Korkealla mäellä sijaitseva Bratislavan linna oli Slovakian pääkaupungin merkittävin nähtävyys retkellämme.

Tähän kiertomatkaan ei sisältynyt käynti linnan sisällä, mutta sisäpihalla saattoi käydä kurkkaamassa.

Linnan pihalta aukeavat upeat näkymät Tonavalle.

Linnan puutarha kannatti käydä tarkistamassa.

Mukavahan sitä on katsella noita kauniita arkkitehtuurisia luomuksia.

Harmaahapsien asennosta voi päätellä, että mäellä tuuli, ja paljon! Onneksi ei ollut peruukki päässä. Jäin ihan miettimään, että miten ne peruukkipäiset laydyt ja herrat pärjäsivät linnan pirskeissä satoja vuosia sitten?

 

Tutustuminen Bratislavan vanhaan kaupunkiin

 

Seuraavana oli vuorossa muutama tovi bussimatkailua, jonka jälkeen hyvästelimme sen ja lähdimme vaeltamaan Bratislavan vanhaan kaupunkiin.

 

Tämä bussin ikkunasta napattu kuva Slovakian presidentinlinnasta.

Vaeltelimme vanhan kaupungin ytimeen. Oppaamme Ralf ja Pirjo pitivät meidät ajan tasalla kohteista langattomien kuuntelulaitteiden avulla. He tulkkasivat oman bussinsa väelle paikallisoppaiden opastuksen. Kätevä systeemi, sikseen. Ei haitannut vaikka olisi jättäytynyt hieman porukasta, sillä ääni kuului laitteiden kautta.

Keskiaikainen kaupunki ei poikkea paljonkaan niistä kymmenistä vastaavista, joissa olemme saaneet vierailla.

Vanhan kaupungin kapein talo.

Erilaiset museot, patsaat ym. reliefit ovat tyypillistä nähtävää vanhassa kaupungissa.

Pitihän sitä tarkistaa kuinka kaukana kotoa olemme.

Vanha kaupunki ei ole järin suuri, joten sen katselee suhteellisen nopeasti. Sovimme jossain vaiheessa, että kukin taaplaa tyylillään ja tapaamme laivalla viimeistään silloin ja silloin.

Tämä kaveri oli kehitellyt varsin persoonallisen multiorkesterin. Pyörän selässä oli mukava soitella Beatlesit ym. klassikot.

(Laitan tänne myöhemmin videopätkän tuon pelimannin musiikkia.)

Tuskin kukaan on saanut enempää pään silittelyä kuin tämä viemärin kunnostaja. Todella hauska idea.

Eri aikakausien taidetta näkyy Bratislavassa paljon.

 

Rantakävelyä

 

Meillä oli vielä ennen illallista aikaa kierrellä Tonavan rannalla. Päätimme lähteä tutkailemaan läheisen ostoskeskuksen tarjontaa.

Kävelimme noin kilometrin päässä sijaitsevaan ostoskeskukseen todetaksemme, että oli kansallinen juhlapäivä ja kaikki kaupat olivat kiinni.

Tyydyimmekin ohittelemaan ravintoloita, joita riitti bulevardin rannalla satoja metrejä. Jokunen merkittävä patsaskin löytyi.

Kierros oli hyvä päättää näiden tyttöjen hienoihin katutanssiesityksiin. Liekö jokin tanssitapahtuma menossa ja nyt flikat pääsivät freestailemaan ja näyttämään taitojaan.

Oli aika illallisen ja uusien seikkailujen, joiden pariin pääsemme seuraavassa matkakertomuksessa. Vuorossa on Wien, josta kuulemme seuraavalla kerralla.

 

Tämän Kristine Cruisesin järjestämän Tonavan risteilymme aiemmat matkakertomukset löytyvät täältä:

Kristina Cruisesin jokilaivaristeily Tonavalla oli huippukokemus

 

https://appamatkustaa.fi/2019/05/19/jokilaivaristeily-tonavalla-swiss-diamondin-kyydissa/

https://appamatkustaa.fi/2019/05/21/opastettu-kaupunkikierros-budapestissa/

https://appamatkustaa.fi/2019/05/17/kristina-cruises-etutarjous-appa-matkustaa-blogin-lukijoille/

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Hei – kysyit kuvatekstissä onko tuo eräs rakennus paikallinen eduskuntatalo tms. Se on presidentin palatsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *