· · ·

Gran Canarian parhaat autoilukohteet – Puuttuuko jokin?


Kanarian saaret pitävät sinnikkäästi pintansa suomalaisten ykköskohteena. Lyhyehkö lentomatka ja hyvät säät ovat se kivijalka, jonka varaan voi rakentaa hyvän loman.

Esittelen tässä matkakertomuksessa Gran Canarian parhaita autoilukohteita. Tutustumme tasapuolisesti saaren kaikkiin osiin. Näillä vinkeillä pärjää helposti viikon, joten ei kun matkaan!

Jos tästä kohdekavalkaadistani puuttuu jokin mielestäsi must-paikka, laita siitä vinkki meille ja muille tähän postaukseni kommenttikenttään. Kiitos jo ennakkoon. Niin, ja hyvää Gran Canarian reissua.

Etelärannikon helmiä

 

Vuonna 2016 tekemämme matkan majapaikka sijaitsi etelärannikolla Arguineguinissa. Aloitetaan sen ympäristöstä. Saaren ehdottomasti suosituin paikka ovat Maspalomaksen kuuluisat dyynit, jonne Suomesta on matkattu varpaistelemaan jo kymmenien vuosien ajan. Kävelyreitti Melonerasista, 68-metrisen  El Faro de Maspalomas -majakan juurelta Playa del Inglesin on se pakollinen kävelymatka, jota ei kannata jättää väliin. Sen verran kannattaa tutkailla säätä ennen vaellusta, että kävelee mieluummin myötätuuleen. Siellä nimittäin saattaa hiekka pöllytä enemmän kuin reippaasti. On myös hyvä huomioida, että jos naturistien  olemassaolo häiritsee omaa oloa, ei tuolle reitille kannata mennä.

Muilta osin tämä 1. matkakertomus keskittyy lähinnä esittelemään Puerto de Moganin kaunista kalastajakylää.

Gran Canariaa autoillen – etelärannikon helmiä

 

Pohjoisrannikon parhaita paikkoija

 

Koosteen toisessa osassa lähdetään tutkailemaan Gran Canarian pohjoisosaa. Tässä matkakertomuksessa käymme kolmessa pikkukaupungissa. Las Palmas ympäristöineen löytyy viimeisestä matkakertomuksesta.

https://appamatkustaa.fi/gran-canariaa-autoillen-pohjoisrannikon-parhaita-2/

Vuoristoa ihailemassa

 

Kolmas suositeltava reitti suuntautuu saaren keskiosaan. Automatka ei ole pitkä, mutta kävelyyn kannattaa varata aikaa pari tuntia. Rogue Nublon vuoristo on parasta A-ryhmää, jossa kauniit maisemat palkitsevat sitkeät vaeltajat. Kävelyreitti on ainoastaan 2 km suuntaansa, mutta kyllä sen mukavan nousun jälkeen lähtee mieluusti paluumatkalle ajatuksella, että päivän kuntoilukiintiö oli siinä. Vettä ja vähän purtavaa mukaan! Ja jos aurinko porottaa, ei päähine ole pahitteeksi.

Tämä on Gran Canarian must-kohde!

https://appamatkustaa.fi/gran-canariaa-autoillen-2016-vuoristo-ja-upea-rogue-nublo-2/

Tässä vielä videokooste samaisesta paikasta:

Roque Nublo on loistava kävelyreittikohde Gran Canarialla (video)

 

Saari ympäri 

 

Vanhana pedagogina tiedän, että kertaus on opintojen äiti. Siksi rohkenen laittaa vielä vuoden 2012 matkakertomuksen, jossa varpaistelemme jälleen Maspalomaksen dyyneillä ja vierailemme Puerto de Moganissa. Matkalla pysähdymme keinotekoisella Paradise Beachille.

Lisäksi piipahdamme saaren kuuluisassa pääkaupungissa Las Palmasissa ja sen upealla Playa de las Canteras -rannalla sekä saaren TOP 10 -nähtävyyksiin kuuluvalla Caldera de BandamallaSiinä lähessä sijaitsee kaunis Playa de las Canterasin ranta.

Jutun lopussa vedän vielä yhteen tuon matkamme antia pääosin RCI-kohteiden näkökulmasta eli piipahdamme Paradise Beachillä tarkastamassa suomalaisen Holiday Clubin kohteita.

 

Jos olet kiinnostunut lukemaan uusia matkakertomuksia sitä mukaan, kun niitä tulee, käy tykkäämässä Facebook-sivustoa ”Appa matkustaa”.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *