· ·

Coney Island – New Yorkin rantaparatiisi

Coney Island on New Yorkin asukkaiden rantaparatiisi. Tuon reilun 20 km ja noin tunnin metromatkan päässä, Brooklynin eteläkärjessä sijaitsevan kaupunginosan hienoheikkainen ranta on noin 4 km mittainen. Koska olemme varpaisteluriippuvaisia, meidän oli pakko suunnata tälläkin New Yorkin matkallamme kulkumme tuolle upealle beachille. Tästä jutusta selviää, mitä siellä on odotettavissa. Käväisemme myös katsomassa, miten ”kauniit ja rohkeat” elävät New Yorkin venäläisalueella.

Kätevin keino matkustaa Manhattanilta Coney Islandiin on hypätä metroon. Vaikka matka ei olekaan kilometreissä pitkä, aikaa uhrautuu vajaa tunti. No, autolla se kestäisi vielä kauemmin.

Kun asemalta kävelee kohti rantaa, ei voi olla törmäämättä alueen kuuluisimpaan ravintolaan. Nathan´s on tullut kuuluisaksi hotdogeistaan, mutta meille turisteille se mainostaa olevansa myös seafood-ravintola. Mene ja tiedä, minä en 🙂

Näillä terassin penkeillä on nautittu älytön määrä roskaruokaa, mutta eihän se ole hullu, joka myy vaan joka ostaa. Meille hotdogit eivät ole SE juttu, joten emme testanneet niitä tälläkään kertaa.

Tämä huvipuisto on maailman vanhimpia ja kituuttaa tuolla edelleen.

Rantaa vasta kunnostettiin sesonkia varten vaikka elettiin jo toukokuun puoliväliä.

Näihin vastaaviin elämää pidempiin laitureihin törmäsimme Sopotissa.

Puolan kesäparatiisit Sopot ja Gdynia

Siellä noin kolmen kilometrin päässä häämöttää rannan päätepiste Brighton Beachillä, jonka jälkeen oleva asuntoalue pitää kiertää päästäkseen pienelle Manhattan Beach Park -rannalle.

Nyt olimme päässeet asiaan eli varpaistelemaan. Lempiharrastuksiamme lomareissuilla.

Rantojen kunnostus oli alkanut. Kohta lomalaiset tulloo…

Katse taakse päin! Taustalla näkyy huvipuisto ym.

Brighton Beach

Manhattan Beach

Brighton Beachin ja Manhattan Beachin välissä on lähes eristetty omakotitaloalue, jossa ei ole tilaa köyhälle kansalle. Kun lähdimme kävelemään yhtä kaduista, saimme välittömästi peräämme poliisipartion. No, ehkä se oli sattuma, mutta todennäköisesti tekivät tarkistuskierroksen. Selvisimme syynistä ja saimme jatkaa.

Lähes jokaisen talon pihassa oli vähintään 2 autoa seikä mitä tahansa kulkupelejä. Jätin Porschet ja muut luksusautot kuvaamatta vaikka niitä kyllä siellä riitti.

Lipuista päätellen tällä alueella asuu amerikkalaisia vaikka Brighton Beach onkin New Yorkin venäläisin alue.

Manhattan Beachin ökyalueen tarkastettuamme/ohitettuamme kävimme vielä tarkistamassa sen rannan ja puiston, jotka olivat yleistä aluetta.

 

Coney Islandin alue tuli testatuksi nyt jo toisen kerran. Yhteenvetona voimme todetan että ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, jos sää suosii.

Tässä vielä matkakertomus edelliseltä reissuiltamme muutamaa vuotta aiemmin. Silloin kävimme tutustumassa myös paikalliseen akvaarioon.

http://appamatkustaa.fi/new-york-new-york-osa-14/

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *