· ·

Biarritz on kuninkaallisten lomapaikka


Ranskan länsirannikolla sijaitseva Biarritz oli aikoinaan Ranskan keisarinna Eugenien ja sittemmin kuninkaallisten lomapaikka. Tuo lomakaupunki oli ollut pitkään matkatavoitelistallamme, kunnes haaveemme muuttui todeksi vuonna 2016. Päädyimme sinne etsittyämme Kanarialta sopivaa paluureittiä Suomeen. Näin se elämä kuljettaa eläkeläisiä. Lyhyen tutustumisen jälkeen ymmärrämme, miksi Ranskan kuninkaalliset olivat valinneet sen rantalomapaikakseen. Tästä matkakertomuksestä löytyvät kauniin rantakaupungin parhaat palat.

Meillä oli ollut mahdollisuus viettää pari hienoa päivää Espanjan puolella San Sebastianissa. Tuon osuuden matkakertomus löytyy tästä:

https://appamatkustaa.fi/2019/03/20/san-sebastian-baskimaan-helmi-espanjan-rannikolla/

 

Vuosisatainen kuninkaallisten ym. lomapaikka

 

Biarritz oli yksi niistä syistä, jotka saivat meidät valitsemaan paluureitin Kanarian saarilta. Olimme haaveilleet, että joskus käymme tutustumassa Ranskan länsirannikkoon ja vielä julkisilla kulkuvälineillä. Tässä kirjoituksessa valotan hieman ensikokemuksiamme tuosta Ranskan kuninkaallisten kuuluksi tekemästät lomapaikasta, joka on nykyisin myös lainelautailijoiden suosiossa. Halusimme selvittää, miksi se on niin suosittu lomakohde?

Paroisse Notre-Dame du Rocher sijaitsee aivan rannan tuntumassa pienen torin varrella.

Kirkkoa vastapäätä oli pizzapaikka, joten ”perinneruokaa” oli pakko käydä syömässä. Jo kuvasta voi päätellä, että nyt oli laatu kohdallaan.

Biarritz on pieni, kaunis kaupunki, josta löytyi mm. kuuluisa Gallerie Lafayette, tosin pienenä versiona. Kadut ovat kauniita. Niillä voisi vaellella vastakin. Tämä on todella kiva kaupunki, jota voi suositella. Oma käyntimme jäi vuorokauden mittaiseksi, tällä kertaa.

 

Näiden muutaman kuvan avulla kuljemme kirkon luota Palais-hotelliin. Kyllä niistä syntyy ymmärrys, minkä vuoksi kuninkaalliset alkoivat viettää lomansa täällä.

Voi kuvitella, että nousu- ja laskuvesi näkyvät täällä helposti.

Lyhyehkö ranta päättyy kuvassa näkyvän 5 tähden Palais-hotellin kohdalle.

Lainelautailijat olivat tähän vuoden aikaan innokkaimmat rannan hyödyntäjät.

Hortensiat ovat vähän suurempia kuin meillä päin ja niitä oli joka puolella.

Tällaisilla rannoilla on vaarallisia virtauksia.

Puttausgreenit ovat hyvä oivallus saada väkeä hotelliin ja tarjota mahdollisuus kehittää sitä golfin tärkeintä lyöntiä.

Tämän oletettavasti muutaman satavuotisen patsaan takaa pilkottaa kaupungin päänähtävyys.

 

 

HOTEL DU PALAIS – iso ripaus ylellisyyttä

 

Biarritzin kuuluisin rakennus lienee Palais-hotelli. Se on ns. must-kohde jokaiselle, joka kehtaa astua sinne sisään. Kunnioitusta herättävän näköinen rakennus hyvällä paikalla.

Kävimme pitämässä tupa-, kaappi- ja siisteystarkastuksen tässä Palais-hotellissa, jossa yksi yö maksaa minimissään noin 400 € ja sen lisäksi joudut vielä pulittamaan aamiaisesta 50€/hlö. Tulee vähän riistämisen maku, mutta täälläkin vallitsee kysynnän ja tarjonnan laki.

Hattu olisi noussut viimeistään näissä puitteissa, jos sellainen olisi ollut.

Pakko myöntää, että jos joskus tulemme takaisin Biarritziin, katsomme tarkkaan tämän hotellin tarjoushinnat ja ajoitamme matkan sen mukaan. Olisihan sen hienoa maistaa edes ”kuninkaallisten” lautasilta tippuvia murusia 🙂

 

MAJAKKA JA ESPLANADE ELISABETH II

 

Kuolattuamme jonkin aikaa upean hotellin upeassa aulassa lähdimme kulkemaan kohti majakkaa. Sinne ei ymmärtääksemme pääse rantaa pitkin nousemaan, joten kiersimme katuja pitkin.

Kävelymatka majakalle kulki kaunista puistobulevardia, josta oli kaunis näkymä merelle. Ehdottomasti kannattaa kokea se noin 1 km reitti. Mäen päällä oli näyttävä majakka, mutta se näköjään jäi kuvaamatta. Keskityimme mieluummin katselemaan merta.

Tällä penkillä oli mukava istuskella kaikessa rauhassa. Jotenkin tuli mieleen edellisen päivän sama kokemus San Sebastianissa. Olimme LOMALLA eläkeläisenäkin.

Niemen toiselta rannalta saattoi nähdä yöpaikkamme, joka oli Angletin puolella kuvassa vasemmalla. Kävelimme sinne noin 3 km matkan rantamaisemaa ihaillen. Hyvä päivä!

Seuraavana päivänä oli aika vaihtaa taas maisemaa. Flixbussin lähtöpaikka oli ilmoitettu niin epämääräisesti, että meidän oli edellisenä päivänä käytävä etsimässä se. Hyvä niin, sillä löysimme tuon pienen pysäkin todella kovan etsimisen jälleen. Lähtöpäivänä se olikin sitten helppoa.

Julkaisen matkamme seuraavan päivittyn kirjoituksen muutaman päivän sisällä. Esittelen siinä yhden Airbnb-kohteen ja perustelen, miksi emme ole kovin ihastuneita tuohon majoitusmuotoon.

Sitten jatkamme artikkelin muodossa viinikaupunki Bordeauxiin.

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *