· ·

Lastenlasten kanssa Cannesissa

Kävimme juhlistamassa Nooan 7-vuotissyntymäpäivää Cannesissa vuonna 2016. Tämä reissu kuului sarjaa EVVK, mikäli asiaa kysyy lapsilta. Käytimme kuitenkin mammun kanssa isomman henkilön veto-oikeutta ja lähdimme liikenteeseen. Satuimme sinne sopivasti Cannesin filmifestivaalin avajaispäivään. Loihan se merkittävän mielenkiintolisän tuohon lyhyeen visiittiimme.

Nooa täytti 11.5. merkittävät 7 vuotta eli esikoulu vaihtuisi syksyllä kouluun. Hän oli pontevasti ilmoittanut, että se päivä vietetään hotellissa ja liikkeelle lähdetään vasta klo 16. Saimme tingityksi sen verran, että olimme matkalla jo klo 13 maissa.

Lähdimme  vilkaisemaan mitä kuuluu Cannesiin. Ehdimme sopivasti bussiin, kun ystävällinen kuljettaja järjesti meille oman pysäkin. Hän ymmärsi merkkikielestäni, että meidät olisi syytä ottaa kyytiin vaikka bussipysäkki olikin jo jäänyt taakse. Kiitos hänelle. Noin 45 min matelusta pulitimme normihinnan eli 1,50€/hlö.

Kävelimme välittömästi Cannesin rantabulevardille ihmettelemään sen nykytilaa. Siellä riittikin vilinää, vilskettä ja clamouria, sillä Cannesin kuuluisat elokuvafestivaalit olivat juuri käynnistyneet. Vaikkei tsunamia vastaan päässytkään taistelemaan pikkukivien puuttuessa, olivat vesselit heti vauhdissa. Poikia kiinnosti ranta, tietysti. Tällä kertaa sieltä löytyi hiekkaa, joka laittoi leikit uusiksi. Aikamme katselimme heidän touhujaan ja sitten lähdimme ihmettelemään elokuvamaailman aiheuttamaa hässäkkää.

Rantabulevardi oli täynnä eri maiden telttoja, joissa esiteltiin maiden elokuvaelämää tai jotain. Emme päässeet kysymään.

Ainakin poliiseilla tuntui olevan vuoden kiireisin päivä, sillä kuuluisuuksien liikkumiset luksusliikkeissä ja –hotelleissa voi saada ikävätkin ihmiset liikkeelle.

Tästä aukeavat vielä livekuvat tuosta pienestä pyrähdyksestämme aistimaan Cannesin elokuvajuhlien tunnelmia:

Ihmettelimme aikamme sitä touhua ja lipesimme tällä kertaa takaoikealle ja rautatieasemalle. Lyhyt visiittimme Cannesiin oli siinä.

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *