·

SKOTLANTI – kauniiden ylänköjen ja vesien maa

Skotlanti oli meille entuudestaan näkemätön paikka, haavekuva, jonka kauniita maisemia on päässyt näkemään TV-sarjojen ja elokuvien kautta. Nyt meille tarjoutui mahdollisuus käydä tutustumassa siihen ”pilkkahintaan”, kun meillä oli mahdollisuus hyödyntää BA:n lentopisteitä. Tässä matkakertomuksessa reissasimme ensin junalla Edinburghista kauniiden ylänköjen kautta Skotlannin Ylämaan Invernesiin. Vuokrasimme sieltä auton ja kävimme etsimässä  hirviötä Loch Nessin kaunis järvi kiertäen. Upeista maisemista ei ollut puutetta tällä reisssulla.

Vuonna 2012 toteutuneen matkamme taustasta sen verran, että lensimme Kroatiasta Skotlannin kautta Helsinkiin ihan noin vaan hinnan vuoksi. Joskus lentopisteiden hyödyntäminen ”iskee leiville” vaikka tällaisten helmien löytäminen ei ole arkipäivää.

Matkasta jäivät mieleemme lähinnä Skotlannin upeat maisemat, joista saa jonkinlaisen kuvan matkakertomuksemme myötä. Ainoa puute oli, että matkamme tuo osuus jäi turhan lyhyeksi. Skotlantiin on pakko palata.

Pitihän sitä käydä myös katsomassa näkisimmekö oikean Loch Nessin hirviön. Emme nähneet, valitettavasti 🙂

Silti sen kautta kannatti ajaa, sillä järvimaisemat vuorten keskellä olivat ehdottoman kauniita.

Käyhän lukemassa linkistä aukeava matkakertomus niin ymmärrät miksi Skotlantiin kannattaa palata. Ja meiltä jäi ymmärtääksemme maan parhaat osat seuraavaan kertaan…

Matkakertomus pdf-muodossa aukeaa tästä alla olevasta linkistä:

Tätä kirjoitusta edeltävä matkaosuus Kroatian rannikolta löytyy alla olevasta linkistä:
https://appamatkustaa.fi/automatka-kroatian-slanosta-cavtatiin-on-yksi-maailman-kauneimmista-autoilukohteista/
Ellet ole vielä käynyt tykkäämässä Facebook-sivustoa ”Appa matkustaa”, tee se nyt. Saat tuoreeltaan tiedon uusista matkakertomuksista.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *