Miten löytää halvat lennot?

Lähes jokaisen matkaajan vakiokysymys on ”Miten löytää halvat lennot?”, jotta voisi käyttää säästyvät eurot johonkin muuhun. Meillä tämä homma on kirjattu jopa sivuillemme näin: #eläkeläiselämää matkustaen – matkustamme halvalla, mutta luksus kelpaa, mieluusti 🙂

Haluamme auttaa teitä paitsi matkakohteiden löytämisessä, myös muissa asioissa. Siksi laadin tämän halpojen lentojen bongaamiskoosteen. Olisin todella kiitollinen, jos laitatte tämän kirjoitukseni perään muita sivustoja, blogeja ym. joista voisi olla hyötyä lentojen hakemisessa. Voit lähettää halutessasi myös yksityisviestin. Poimin niistä sitten osan osaksi tätä koostetta täydentämään kokonaisuutta.

(Päivitetty ja korjattu 1.2.2023)

Ilolla voimme todeta onnistuneemme toteuttamaan sloganiamme meitä tyydyttävällä tavalla. Olemme matkailleet vuodesta 2000 ulkomaille keskimäärin 9 kertaa vuodessa, joten jotain siinä ajassa on oppinut.

Blogisivustomme päätarkoitus on kertoa lähinnä itsellemme missä olemme olleet ja mitä kokeneet. Lisäksi täältä löytyy monia matkailuun liittyviä käytännön vinkkejä. Ilahduttavasti näitä juttujamme lukee parhaimmillaan jo yli 16000 yksittäistä matkaajaa yli 32 000 kertaa kuussa, joten muutkin ovat kirjoituksistani kiinnostuneet ja näyttävät niistä hyötyvän. Olen kiitollinen teille!

 

Omat vinkkini edulliset lentojen löytämiseen

 

Olen kerännyt omat vinkkimme tähän alla olevan postaukseeni. Sieltä löytyy paitsi lentojen, myös hotellien varaamiseen ym. liittyviä kokemuksiimme perustuvia vaihtoehtoja. Tässä osa postaukseni lentojen varaamiseen liittyvästä osiosta:

Olen pannut merkille, että lentojen hakeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin eli heti, kun ne tulevat myyntiin (noin vuotta aiemmin). Toinen vaihe on sitten lentoyhtiöiden tarjoukset muutamaa kuukautta aiemmin lähtöpäivän lähestyessä, elleivät koneet ala täyttyä. Niistä voi saada todella halpoja löytöjä. Esim. Finnairin tarjoukset luen tarkkaan, jos lento on vielä varaamatta. 

Kannattaa myös vierailla ajoittain esim. Rantapallon,  Napsun ja matkatoimistojen äkkilähtösivuilla halpojen lentojen ja pakettien toivossa. 

Etsin lentoja eri sivuilta (Momondo, Skyscanner, Rantapallo, Kayak, Supersaver ym. ym.). Kun olen löytänyt mieluisan, katson vielä mitä lennot maksavat lentoyhtiön omilla sivuilla.

Muita säästö- ym. vinkkejä loytyy tästä alla olevasta blogikirjoituksestani. Niiden klikkaamalla aukeavien ohjeiden varassa reissaamme nykyisin ja alussa oleva ”halvalla, mutta luksusta” -mottomme toteutuu mielestämme hyvin.

10 vinkkiä matkustaa edullisesti ja mukavasti luksusta unohtamatta

Sain matkabloggaajakollegaltani vinkin, että “hanki vpn, aseta itsesi serverin kautta edullisempaa maahan ja katso lentojen hintoja/ buukkaa.”

Hankin itselleni vuosia sitten tuollaisen ohjelmiston ja valitsin Freedomen.

F-Secure Freedome – jokaisen matkaajan ”pakollinen” kumppani

Tämän artikkelin lopussa on tällainen vinkki, jota kannattaa myös kokeilla algoritmien harhauttamiseksi:

”Ja hakusivustoilla surffatessa kannattaa olla incognito – tilassa niin saa rauhassa tehdä vertailuja ja tutkia hintoja.” (by Sini)

Reissu-Jani vinkkaa siihen myös, että kannattaa tyhjentää selaimen välimuistit. Janin mielestä kannattaa etsiä lentoja kaukokohteisiin lähinnä Qatar Airwaysilta. Hän laittoi myös linkin uuteen hakukoneeseen

https://matkabongaukset.fi/

Mika laittoi loppuun linkin siitä, miten lentoja voi katsella eri kentiltä.

FlightConnections – All flights worldwide on a map!

 

Muita vinkkejä ja linkkejä halpojen lentojen etsimiseen

 

Erinomaisen hyvä helpojen lentojen etsimiseen erikoistunut sivusto on Lentodiilit-sivusto.  Sen perustaja/ylläpitäjä kuoli ja sivusto oli jonkin aikaa alhaalla. Nyt se on jälleen avattu, onneksi. Sivuston ylläpitäjät ovat erikoistuneet etsimään edullisia lentoja. He myös näyttävät uusia tarjouksia sivuillaan, joten kannattaa tutustua.

Hyvä blogisivusto, jossa kannattaa vierailla on tässä MUTKIA MATKASSA -blogisivustossa:

10 vinkkiä halpojen lentojen metsästykseen

Tässä vielä kohtuullisen tuore postaus huippubloggari Veera Biancalta:

Matkustusluokan korotuksia & varausmuutoksia – näin löydät parhaat edulliset lennot

Tästä artikkelistä löytyy vinkkejä halpojen lentojen etsimiseen ja kirjoittajan yksityiskohtaisia neuvoja välilaskukohteiden etsimiseen.

Edullisten lentojen hakukone – SINUN lentosi PARASHINTA (absolutviajes.com

Tässä Reissu-Janin vinkki, jota en ole vielä käyttänyt:

Escape :: Travel inspiration by price and COVID-19 safety (greatescape.co)

Katselin tuota sen verran, että sen perusteella löytää kyllä todella edullisia lentoja. Siinä näyttää olevan erillinen maksullinen versio, joka tuo mukanaan parempia ominaisuuksia.

 

Vastaavia sivustoja on muitakin, kuten blogikirjoituksestamme

”10 VINKKIÄ MATKUSTAA EDULLISESTI JA MUKAVASTI LUKSUSTA UNOHTAMATTA ”

käy ilmi. Googlaamalla esim. ”halpojen lentojen etsiminen” löytyy tähän asiaan evästystä aivan riittävästi.

HALVAT LENNOT – Halpojen lentojen hakukone

Äkkilähdöt – Äkkilähtöhinnat ympäri vuoden – Top 10 Matkatarjoukset

Opi löytämään edulliset lennot netistä | Ulkomailla

Pyrin keräämään tänne vastaavia sivustoja ja lisäilen niitä sitä mukaan, kun löydän näitä yllä esittelemiäni täydentäviä osoitteita.

Edullista ja turvallista matkaa!

 

Talouselämä-lehden haastattelu

 

PS. Tämä artikkeli oli herättänyt sen verran huomioita Talouselämä-lehden toimittajassa, että hän halusi haastatella minua lehden verkkoversioon. Haastattelu on luettavissa täältä:

https://www.talouselama.fi/uutiset/himomatkailija-asko-kertoo-miten-loydat-halvat-lennot-yksi-ansa-kannattaa-valttaa/7bdb4585-4371-4d90-bff2-7c5aa32a5d8f

Huomaa, että haastattelun voi lukea ainoastaan tilaaja. Siksi sinun pitää tilata lehti 2 kk ajaksi. Tilaaminen ei maksa muuta kuin tilaamisvaivan ja tilaus päättyy automaattisesti jakson loppuun, joten miksi ei tilaisi?

 

Comments

  1. Sini says:

    Ja hakusivustoilla surffatessa kannattaa olla incognito – tilassa niin saa rauhassa tehdä vertailuja ja tutkia hintoja.

    1. Tuo pitää paikkansa Sini. Etenkin siinä vaiheessa, kun alkaa tehdä lopullista valintaa. Algoritmit mokomat nostelevat helposti hintaa, kun tunnistavat etsijän. Oletko huomannut noita hintaeroja surffaillessasi?

      1. Sini says:

        Kerran mokasin, kun en ollut incognito – tilassa ja hain lentoja tietyille päiville tiettyyn kohteeseen. Päätin vielä harkita matkaa yhden vuorokauden. Seuraavana päivänä samat lennot olivat 50€ kalliimmat, mutta maksoin ne silti, kun päätös matkasta oli tehty.

  2. Mika says:

    Tässä on lentojen reittejä eri kentiltä.
    https://www.flightconnections.com/

    1. Kiitos Mika! Tämä onkin mielenkiintoinen, hyvä linkki! Täytyypä ottaa käyttöön.

  3. Reissu-Jani says:

    Hyviä vinkkejä kaikki — näitä kaikkia käytän, ja lisäksi mm. greatescape.co sivustoa, jossa määrittelet lähtöpaikan ja ajankohdan. Tämän jälkeen kartalta sitten aukeavat lentoreitit. Aika koukuttava sivusto. Itse lennot varaan aina suoraan lentoyhtiön sivuilta, koska tällöin muutokset, upgradet, tiedotukset yms on helppo tehdä suoraan operoivan lentoyhtiön kautta.

    Tuo incognito on syytä muistaa tai ainakin se että tyhjentää selaimen välimuistit, jos käy uudestaan sivustoilla katsomassa hintoja. Ne on tehty siten (esim. KLM) että cookien perusteella tunnistavat uudestaan vierailevan ja hinnat voivat yleensä nousta.

    1. Asko Leppilampi says:

      Kiitos Reissu-Jani! Tuo Escape-sivusto on minulle tuntematon. Tutkailen sitä hieman ja lisään juttuuni. Näytti ainakin selkeältä ja monipuoliselta. Kokemus osoittaa sitten, onko hyvä. Ilmeisesti sinä olet sen hyväksi havainnut?

  4. Jari says:

    Vertaa. Fi sivulta ollaan llydetty halvimmat lennit Thaimaahan

    1. Asko Leppilampi says:

      Aika usein etenkin vuosia sitten käytin tuota sivustoa, mutta nykyisin onnistunut paremmin muualta.

  5. Reissu-Jani says:

    Päivitystä tilanteeseen. Koronan kuumimman ajan jälkeen oli aluksi hieman vaikeaa löytää ”halpoja” lippuja – oli ylipäätään kiva että pääsi taas lentämään jonnekin, ja aluksi ei hinnalla niin ”väliä”. Nyt on alkanut taas tulemaan ”halpoja” lippuja markkinoille, koska lentoyhtiöt haluavat palauttaa uskon matkustamiseen ja saada asiakkaita taas lennoilleen, mutta niitä lippuja on rajatusti koska toki yhtiöt yrittävät kuroa kassavajetta kiinni. Esim. Finnarilla on ollut pitkin kesää ja syksyä tämmöisiä ”halpoja” lentoja. Helsingistä aloittavalla Ryanarilla on myös nyt edulliset liput myynnissä. Norwegian alkoi myymään jo kesää 2022, mutta kuten muidenkin yhtiöiden kanssa niin maksa aina luottokortilla. Itse olen nyt varaillut lentoja kaukokohteisiin lähinnä Qatar Airwaysilta. Matkabongaukset.fi sivustolla on myös alkanut löytymään tarjouksia.

    1. Erinomaista Jani! Päivitän juttua, kun ehdin, ja huomioin nuo kommenttisi. Kiitos!

  6. Eri sivustoja tulee kyllä käytettyä, mutta tässä aiheessa itselläni olisi parannettavaa. Yleensä menen niin vahvasti kohde edellä, että lennot tulee joka tapauksessa ostettua haluamaani kohteeseen. Toki lähtöpäivää ja reittiä tulee mietittyä, jolla pystyy usein saamaan hyvän säästön, mutta ei sillä tavalla esim. noihin Lentodiilit sivuston hintoihin ikinä päästä.

    1. Ymmärrän tuskasi Mikko. Nuo ovat niitä kolmannen elämän mukanaan tuomia pieniä, tärkeitä etuisuuksia 🙂

  7. Kiitos näistä vinkeistä. Monta tuttua juttua, mutta nuo mihin mistäkin pääsee lentämään sivustot oli uusia ja ihan huippua. Nyt jo pohtinut montaa reissua 😄
    Aina oppii jotain uutta. Itse käytän monesti hakukoneita, mutta aina olen kuitenkin varannut suoraan lentoyhtiöltä. Ajatuksena mahdollisten muutosten helppous. Vaikka vain kerran Islannin tulivuoren purkauksen vuoksi ongelmaan törmännyt. Ne puhelut Englantiin eivät olleet helppoja ja mukavia.

    1. Niinpä Maria! Ihan samat ajatukset. Minullekin tuo sivusto oli uusi tuttavuus ja on edelleen. En ole vielä testannut vaikkakin harrastan juuri sitä, että katson usein lentovaihtoehtoja kaupungeista, joista on lento päämäärään. Esim. se, että lentää Finnairilla Berliiniin ja sieltä Madeiralle, oli löytö. Näitä vastaavia on ja minun sudokuni on yrittää ratkoa noita haasteita 🙂
      Tuo, että ostaa suoraan lentoyhtiöltä kannattaa ehdottomasti käydä aina läpi. Valitettavaa on, että en ole löytänyt esim. SAS:lle suoraa sähköpostia, jonka välityksellä voisi neuvotella ja varmistella. Samoin se, että SAS:llakaan ei ole suomenkielistä palvelua, on hidaste ja yllättävää. Mutta nämä ovat näitä Asko Toursin haasteita, joista aina olen selvinnyt tavalla tai toisella.

  8. Ritva Fernelius says:

    Kiitokset vinkeistä. Minä olen käyttänyt vain tuota Googlen ITA matrix-softwarea. Sieltä ei voi varata lentoja, joten olen tilannut lennot lentoyhtiöiltä. Voipa olla, ettei tuo sivusto näytä niitä halvimpia, mutta se on helppokäyttöinen – se hakee tietyn kuukauden halvimmat lennot jos syöttää perilläolopäivien lukumäärän. Tuo Flightconnections-sivusto oli mahtava löytö.

    Nyt taidetaan vaan haaveilla matkoista noiden koronarajoitusten takia, vaikka jonnekin lämpimään kyllä tekisi mieli mennä vaikka sitten lyhyemmäksi ajaksi. Mitähän maata suosittelisit?

    1. Kiitos kommentista ja tuosta uudesta vinkistä. Pitääpä tutustua. Flightconnections-sivustoa en ole itsekään vielä käyttänyt, mutta istuu kyllä minun ”sudoku”-ajatteluuni eli tavoitteeseen etsiä ne halvimmat/parhaat lennto. Parin viikon kuluttua pääsemme taas lämpimään. Itse lähdemme vaihteeksi Kanarialle. Palaan suosikkeihin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *