Tallinnan ruokapaikkoja ja Savoy Boutique hotellia testaamassa

Tämän matkakertomuksen pääviesti on esitellä hyviä ruokapaikkoja ja yksi hyväksi havaittu hotelli. Kohteiksi valikoituivat Mix- ja Olevi-ravintolat sekä Savoy Boutique hotelli. 

Kokemuksemme on osoittanut, että Tallinnassa kannattaa käydä oopperassa edullisten hintojen ja esitysten riittävän hyvä tason vuoksi. Pitihän sitä ajella myös edullisesti raitsikalla ja piipahtaa tämän päivän suosikkialueella Telliskivellä. Kun osa tästä tapahtui vielä yhdessä hyvien ystävien kanssa, voi sanoa vilpittömästi, että ”ei Askompaa”.

Olimme käyneet tämän matkamme aluksi juhlimassa syntymäpäivääni Pärnun upeassa kylpyläkaupungissa. Siitä reissusta löytyy tällainen matkakertomus:

PÄRNU – mieluisa yllätys aivan naapurissamme

 

Savoy Boutique hotelli kannattaa testata

 

Saavuttuamme Pärnusta Tallinnaan luksusbussilla (2 euroa/hlö) kävelimme reilun kilometrin päähän hotelliimme Savoy Boutiqueen. Saavuimme klo 13 maissa, joten huone ei ollut vielä valmis. Jätimme laukut hotelliin (lupasivat viedä ne valmiiksi huoneeseemme) ja sovimme tulevamme klo 14 takaisin vanhan kaupungin kierrokseltamme. Menimme juomaan cappuccinot lähikahvilaan ja kiertelimme mm. ostamassa kielokimpun huoneeseemme parilla eurolla.

Kun tulimme kahden aikaan hotelliin, hotellin johtaja Tendo Lindvest oli vastaanottamassa meitä eteisessä. Se oli täydellinen yllätys! Hän oli laittanut joulukuisen viestittelymme kalenteriinsa ja saanut selville, että tulemme klo 14. Olin täydellisen hämmästynyt, kun hän toivottaa meidät kädestä pitäen nimeltä tervetulleeksi. Sovitaan, että tämä oli järjestetty tapaaminen eikä sattuma 🙂

 

Vaihdettuamme kuulumiset ja varmistettuaan seuraavana päivänä saapuvien ystäviemme nimet (aikoi sijoittaa Heikkiset samaan kerrokseen kuin me) hän pyysi odottamaan pari minuuttia, tuli kohta kysymään mitä haluamme tervetulojuomaksi. Kohta meille kiikutettiin pari piccolopulloa kuohuviiniä! Nautimme ne upeassa aulassa ja olimme otettuja ?.

Vakiohuoneessamme 509 (ainoa parvekkeellinen) odotti hedelmälautanen ja perinteisen kaunis miljöö. Tuntui hyvältä pysähtyä hetkeksi lepäämään ja nauttimaan antimista.

Savoysta aukeaa näkymät vanhan kaupungin ylle, jopa merelle saakka. Niin, huone parvekkeella merinäkymin Tallinnassa 🙂

Lähdimme sitten kiertelemään vanhaan kaupunkiin. Marjatta halusi ostaa meille karttapallon, jotta voisimme paremmin hahmottaa missä kohteemme sijaitsevat.

Viereisen kirjakaupan ikkunalla oli 149€ maksava erittäin tyylikäs karttapallo, mutta päätimme ennen ostoa vilkaista vaihtoehtoja antiikkiliikkeistä yms. Siinäpä hyvä syy kierrellä kaupunkia.

Etsimme vielä sopivaa ravintolaa, josta saisimme kevyet keitot ruoaksemme. Löysimme itsemme lopulta Olevi-hotellin, jossa olemme joskus yöpyneetkin, kellariravintolasta. Pieni, viihtyisä venäläisravintola oli lähes tyhjä, mutta 4,5 € kalakeitto houkutteli testaamaan. Edes norjalaiset 3 € pienet vesipullotkaan eivät pilanneet tunnelmaa. Keiton hinta-laatusuhde loistava, veden ei ?

(Tähän ravintolaan palaamme tämän blogikirjoituksen loppuosassa.)

 

Ilta joutsenlammessa

 

Sitten olikin jo aika lähteä pukeutumaan balettia varten. Kävimme vaihtamassa siistimpää vaatetta ylle ja siirryimme kadun toisella puolella olevaan Tallinnan oopperataloon.

Nautimme todella upeasta Joutsenlampi-baletista täysillä. Esitys alkoi klo 19 ja päättyi klo 21.50.

Kävimme paussilla juomassa kaffeet oopperan kattoterassilla. Erinomainen ilta, jossa koreografin oivallukset ja loisteliaat tanssijat toteuttivat Tsaikovskin visiota ilmeisen täydellisesti. Ja se musiikki! Siinä on se jokin. Ei ihme, että Joutsenlampi on maailman suosituin baletti.

Pe 26.5 alkoi aamiaisella Savoy Boutiquen viihtyisässä Mekk-ravintolassa. Tuon viikon teemana  meillä tuntui olevan kuohuviiniaamiaiset. Tämä hotelli tarjoilee sellaista kuten Hedon Spa hotelli Pärnussa. Yllättäen (?) kuohuviinipullo oli  aukaisematta kulhossaan. Otin pullon ja päätin aukaista. En osannut varautua siihen, että muovinen (!!!) korkki lähtee kuin raketti paineen voimasta ja paukahtaa ravintolan kattoon ennen kuin ehdin edes alkaa vääntää sitä pois ?. Kyllä lähti! Naapuripöydässä norjalainen isäntä antoi äänettömät aplodit ja minä julistin juhlan alkaneeksi. Rakas vaimoni ei kuulemma edes kääntynyt katsomaan mitä se aviomies siellä poksauttelee. Nolostutti. Mutta norjamänin kanssa vaihdettiin ajatuksia seuraavana aamuna. Oli ollut hauska tilanne.

Aamiainen oli totutun hyvä kokonaisuus. Sen jälkeen seurasi päiväkirjan kirjoittelua ja lueskelua. Elämä on mukavaa, varsinkin #eläkeläiselämä. Kohta tulevat ystävämme Heikkiset.

Helppoa elämää ystäviemme Kaijan ja Paulin kanssa

 

Ystävämme Heikkiset saapuivat neljän maissa golfbägeineen ym. He olivat jatkamassa sunnuntaiaamuna Sloveniaan ja Kroatiaan viettääkseen ensin viikon kahdestaan autoillen ja pelaillen. Klaani saapuisi kuulemma perässä ja majoittuisivat kaikki suureen vuokrataloon.

Tultuamme kävelyltä arvelimme autokolonnan perusteella, että Kaija ja Pauli ovat jo saapuneet, mutta kävikin ilmi, että Saksasta oli joitain ministerivieraita syömässä hotellimme Mekk-ravintolassa. Heikkiset tulivat ”vaan” tilataksilla.

Tarjosimme pariskunnalle tervetulokuoharit huoneessamme ja sen jälkeen kävimme syömässä Mixissä, joka sijaitsee vastapäisen hotellin alakerrassa.

 

Mix-ravintolan testaus

 

Lähdimme aperitiivien jälkeen syömään läheiseen MIX-ravintolaan My City-hotellin alakerrassa. Paikan miljöö miellytti meitä sen verran, että valitsimme sen. Eikä ollut huono valinta, lainkaan.

Olivat kauniita annokset ja etenkin alkuruoaksi syömämme kurpitsakeitto oli hurjan maukas.

Paulin tonnikala taisi jäädä hieman raa’aksi…

…mutta rouville maistui villisika…

…kuten meikäläiselle entrecote.

Mix-ravintolasta jäi hyvää fiilis. Ympäristö on tyylikäs, ruoan asettelu hivelee silmiä ja maku oli kelvollinen. Kehtaa suositella.

 

Raitsikka-ajelua ja mukavia paikkoja

 

Illalla oli vuorossa kulttuurielämys eli Tosca-ooppera. Vajaan 3 tunnin kokonaisuus oli ihan hyvä ja etenkin Toscan roolin laulanut virolaistähti oli elementissään. Italiasta kutsuttu tenori lauloi kovaa ja korkealta, mutta äänen kireys ja ainakin minun korviini kantautuneet epäpuhtaudet jättivät ei-niin-mukavan vaikutelman. Silti oopperan 2 jälkimmäistä näytöstä jättivät hyvä maun ja mukavan fiiliksen muutenkin.

Lauantaina kohtasimme aamiaisella, jonka jälkeen päätimme tehdä raitsikkakiertueen. Paulin polvi vihoitteli sen verran, että minimoimme kävelyn. Otimme läheisestä R-kioskista 3 € vrk-liput ja lähdimme  katselemaan kaupunkia. Päräytyimme numerolla 4 päätepysäkille ja vaihdoimme 2:een matkalla. Sillä taas päättärille ja siellä hyppy 1:een.

Matkalla pysähdyimme Telliskiven designalueelle, jossa katsastimme myymälät ja istahdimme virkistymään perinnepaikassa eli erään myymälän viihtyisään kahvilaan. Sitten vielä kierros kirpputorille, joka kuhisi väkeä kauniin alkukesän säässä. Kiva paikka tuo Telliskivi!

Siirryimme ”mitä enemmän kuljet, sitä enemmän tienaat” –raitsikalla hotellin kupeeseen Solaris-kauppakeskuksen kattoterassille keitolle.

Siellä on upea, meille ennen kokematon paikka, jonne oli kiva istahtaa parantamaan maailmaa ja nauttimaan kesästä. Must-kohde kesäaikaan jokaiselle Tallinnan kävijälle!

Nousipa turinoittemme aikana myös idea, joka otettiin käyttöön: Kun Pauli täyttää 60 v joulukuussa, sen alussa pidetään veljeni Jukan ja Toven konsertti Hirvensalossa Pyhän Henrikin taidekappelissa. Ei huono, etenkin, kun homma toteutui!

 

Olevi-ravintola yllätti positiivisesti

 

Taas vierähti tunti, että pätkähti. Sen jälkeen parin tunnin lepohetki hotellissa ja eiku syömään. Olin bongannut meille ruokapaikaksi Spotin Venekatu 4:ssä. Ei onnistunut, sillä tuo uudehko huippukokkien perustama ravintola oli täyteen varattu. Varasuunnitelmana on mennä hyväksi kokemaamme Olevi ravintolaan (Olevimägi 4, vanha kaupunki). Olimme siellä ensimmäiset asiakkaat, mutta istahdettuamme pöytäämme alkoi sinne tulla muitakin ja kohta koko reilu 20 paikan viihtyisä ravintola oli täynnä.

Viihdyimme ravintolassa 3 tuntia eli vedimme pitkän kaavan mukaan alkuruoat, pääruoat ja jälkiruoat kera kuoharin ja punaviinin. Nuori mies Stefan hoiti yksin koko savotan ja ihan hyvin hoitikin. Laitoin hänelle ja koko paikalle terveiset Tripadvisoriin otsikolla ”erinomainen hinta-laatusuhde”. Sitä se oli, sillä koko komeus maksoi meiltä yhteensä 170 €!

Siirryimme huoneeseemme ottamaan ginitonicit ja katsomaan Euroopan liigan loppuottelua, jossa madridilaiset joukkueet ratkaisivat mestaruuden. Real päihitti lopulta Athleticon rankkarien toimiessa ratkaisijoina niin hyvässä kuin pahassa. Athletico missasi yhden ensi pelissä ja sitten rankkarikisassa eikä sellainen vetele noin kovaa seuraa vastaan.

Sunnuntaina oli lähdön aika. Heikkiset lähtivät jo ennen kuutta lentokentälle ja me aamiaisen jälkeen satamaan.

Me ostimme vielä nurkalla olevasta Raamattupuodista karttapallon, johon Marjatta oli iskenyt silmänsä heti tullessamme. Rakas vaimoni halusi lahjoittaa pallon syntymäpäivälahjaksi. Kiitos ja kumarrus ???

Meillä on takana erittäin onnistunut reissu, jonka pakolliset kustannukset (Pärnu 2 yötä, Tallinna 3 yötä sekä matkat) olivat noin 300€/nenä. Tästäkin voi sanoa, että erinomainen hinta-laatusuhde.

 

PS.

Bloggaajaveljeni Rami laittoi sivuilleen erinomaisen ravintolaesittelyn:

Tallinnan parhaat ravintolat

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.