Pihvitupa – Pohjanmaan Paras Pihvipaikka?

Kalajoen Hiekkasärkkien sydämessä “elämyksiä kaikille aisteille” tarjoilee ravintola Pihvitupa. Olemme vierailleet Pihvituvassa vuosien ajan kokemassa tuon huippuravintolan palveluita ja nauttimassa suussa sulavaa ruokaa. Ruoka on aina ollut “se juttu” etunenässä hyvästä sisäfileestä valmistetut pihvit, mutta tällä kertaa meidät yllätti myös miljöö, jossa noita 200 gramman pihvejä pääsee nauttimaan. Vierailumme oli todella “elämys kaikille aisteille”

Ravintola Pihvitupa sijaitsee Kylpylähotelli Sanin edustalla, Hiekkasärkkien vetonaulan vesipuisto JukuParkin vieressä. Alueella on valtava rakennusbuumi päällä, mikä kertoo sen suosiosta.

Pihvituvan kotisivut löytyvät täältä: https://ravintolapihvitupa.fi/

Heti sisään tullessa huomaa, että tässä ravintolassa halutaan panostaan asiakkaiden kaikkiin aisteihin. On ollut ilo panna merkille se kehitys, mitä vuosien varrella on tapahtunut miljöön luomisessa.

Tämän oven takaa aukeaa 60-paikkainen ravintolasali. Kukkien määrä ja asettelut saavat vierailijan haukkomaan henkeä.

Muutamia vuosia sitten valmistui lasitettu terassi, jolla asiakaspaikkojen määrä lisääntyi huomattavasti. Lämmittimien avulla ruokailu on mahdollista terassilla lähes ympäri vuoden.

Mahtaa viedä aikaa tuollaisen kukkamäärän hoitaminen? Mutta näin asiakkaan näkövinkkelistä voi todeta, että “se kannattaa!”.

Sesonkikautena eli kesällä ravintola ei ota pöytävarauksia alle 12 hengen ryhmille. Mikäli tilaa ei ole ruokailuun, asiakkaat ohjataan istumaan miellyttävään ympäristöön alkudrinkille.

Talon erikoisuus raparperijuoma terästettynä tai ilman, on hyvä alku maanmainiolle ruokailuelämykselle.

Vanha ovi on saanut jatkaa palvelua “juomapöyvän” kantena.

Lisää odotustilaa löytyy ravintolan seinustalta, jonne yrittäjät ovat hankkineet tonneittain kivilohkareita. Tyrnejä odotellessa, myös 🙂

Lasitettu terassi toimii mainiosti myös juhlapaikkana. Tämä kuva on isäni Veikon 95-vuotispäiviltä vuodelta 2017.

Samaisista juhlista myös pari tunnelmapalaa sisätiloista. Kuvassa loistaa Pihvituvan yrittäjäemäntä siskoni Tarja, jonka erikoisalana salin esinaisena ovat viinit. Kehä 3:n pohjoispuolisena ravintolana Pihvitupa voi olla ylpeä loisteliaasta viinivalikoimastaan.

Pihvitupa on perheyritys, jota johtaa toisen polven yrittäjä, huippukokki Joonas. Kesäaikana suussa sulavat pihvit paistetaan hyvällä ammattitaidolla ulkogrillissä.

Elämyksiä aisteille tarjoilevat myös Pihvituvan asiansa hallitsevat tarjoilijat Julia ja Kia.

 

Esillepanosta se lähtee…

 

“Ihminen syö myös silmillään”. Näin taitavat ajatelle Pihvituvan kokit kootessaan ruoka-annoksia. Tässä muutama kuva annoksista vuosien varrelta:

Ikinuori äitini Kaino on päässyt nauttimaan Pihvituvan annoksista vielä useammin kuin minä.

Valitsin tällä kertaa alkuruoaksi Toast Skagenin eli katkarapuvoileivän salaatteineen savuporo- tai sienikeiton sijaan. Ei ollut huono valinta lainkaan.

Ruokalistat vaihtuvat kausittain. Maaliskuussa sattui olemaan bliniaika.

Pohjanmaalaisesta ravintolasta löytyy myös meren eläviä. Sinisimpukat ovat heikkouteni.

Ellet ole pihvin ystävä, loihditaan sinulle kaunis kala-annos.

Yllä kuvasatoa vuosien varrelta. Kotimaisen toimittajan sisäfileestä valmistetut pihvit ovat ravintolan ehdottomia suosikkejani, mutta ruokien pääarkkitehdin yrittäjäkokki Matin huippusalaiset kastikkeet on “se juttu” hyvässä ruoassa. Sen verran olen myös udellut, että kaikki lähtee mureasta lihasta ja sen vuoksi Pihtitupa hyväksyy vain ja ainoastaan yhden toimittajan pihvilihaa.

Vaikka siskoni Tarja onkin perheineen Pihvituvan omistajayrittäjiä, olen vilpittömän vaikuttunut tuosta paikasta ja sen herkuista. Appa ja mammu ovat matkanneet paljon ympäri maailmaa ja syöneet “muutamassa” ravintolassa. Silti “elämys kaikille aisteille” löytyy joka kerta tuosta pienestä ravintolasta, jossa hyvä ruoka hyvässä miljöössä on kaiken toiminnan perusta. Hienoa, että yrittäjät ovat päässeet jo pitkälle unelmansa toteutuksessa.

 

Seuraavassa blogikirjotuksessani varpaistelemme Kalajoen Hiekkasärkkien upeilla rannoilla. Onko siinä koko Suomen ykkösvarpaistelupaikka? Se juttu ilmestynee huomenna.

8,236 total views, 10 views today

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *