Bose-nappikuulokkeista tuli uusi kaverini

Nyt muutaman kuukauden testauksen jälkeen voin sanoa, että Bose-nappikuulokkeista tuli uusi hyvä kaverini. Nämä vastamelukuulokkeet yllättivät minut ominaisuuksillaan todella positiivisesti.

(Testiyhteistyössä Bosen kanssa.)

Olen käyttänyt noin 10 vuotta Bose Quiet Comfort vastamelukuulokkeita ja niin hyväksi havainnut, että ostimme myöhemmin myös langattomat kuulokkeet lähinnä matkojamme varten vaimonkin innostuttua käyttämään niitä. Kun sellaiset laittaa päähänsä ja hyvän musiikin tai äänikirjan kuulumaan, pääsee ihan omaan äänimaailmaan ulkoisen hälyn häipyessä lähes olemattomiin.

Koska en tykkää käyttää ulkona enkä välttämättä edes esim. junamatkoilla suurehkoja kuulokkeita, olen kokeillut pyöräillessä, kävellessä ja junamatkoilla jonkin kerran erilaisia nappikuulokkeita. Niiden ongelmana on ollut, että äänen tasoa ei ole voinut edes verrata noihin kunnollisiin vastamelukuulokkeisiin. Toinen ongelma on ollut, etteivät ne pysy kunnolla korvissa. Ei siis ole napannut!

 

Testissä Bose QuietComfort Earbuds

 

Keskustelu ajautui erään matkoihimme liittyvän yhteistyöpalaverin aikana jostain syystä kuulokkeisiin. Lopputulos oli, että pääsin yllättäen heidän kauttaan testaamaan Bose QuietComfort Earbuds -vastamelukuulokkeita eli nappikuulokkeita. Olin kyllä todella ennakkoluuloinen, että voiko tuollainen toimia mitenkään, sillä aiemmat kokemukseni nappikuulokkeista olivat olleet todella huonoja.

Bose QuietComfort Earbuds

Aloin testailla kuulokkeita suurella innolla, vahva epäily mielessä. Suuri yllätys oli Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeiden äänen taso. On aivan käsittämätöntä, miten noin pienistä laitteista lähtee sellainen ääni, jossa bassoäänetkin toistuvat erinomaisesti.

Molemmissa kuulokkeissa on säädin. Toista hipaisemalla voit säätää äänen voimakkuutta. Toisessa on kaksi erilaista vastameluun liittyvää toimintoa, joita voi säädellä napauttamalla vasenta kuuloketta. Kuuntelija voi valita joko aware- tai melunvaimennustason. Itse en huomaa niissä merkittävää eroa, mutta olen päätynyt käyttämään melunvaimennusta säännöllisesti. Vastameluominaisuus ei valitettavasti pysty läheskään samaan kuin korvien päälle laitettavissa suurehkoissa Quiet Comfort -kuulokkeissa, mutta se ei kyllä ollut kovin suuri yllätys. Silti nuo nappikuulokkeet vaimentavat ulkoisia ääniä ja ennen kaikkea lisäävät kuuntelun nautittavuutta. Sen verran Boset kuitenkin vaimentavat, että et kuule juurikaan muiden puhetta ne päässä.  Olen niihin tyytyväinen enkä kaipaile suuria kuulokkeita.

Bosen kuulokkeiden muotoilu on parasta A-ryhmää. Ne ovat miellyttävän tuntoiset korvassa ja pysyvät siellä hyvin osin siksikin, että pakkauksessa on 3 erikokoista pehmeää sovitinta korvien koko ja muoto huomioiden.

Laitan mieluusti nappikuulokkeet korviini lähtiessäni kävelemään rautatieasemalla ja kuoroharjoituksiin viikoittain Helsinkiin. Siellä ne sitten jököttävät yleensä harjoitussaliimme saakka. Onpa taas tullut harjoitelluksi lauluja, nautituksi musiikista muuten vaan tai kuunnelluksi äänikirjaa, joita onkin tullut kuultua useita muutaman kuukauden aikana. Oman liikenneturvallisuuden kannalta on varmaan hyväkin, etteivät kuulokkeet vaimenna liikenteen melua. Esim. autojen ääni kuuluu liiankin hyvin.

Summa summarum

Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeista on tullut minulle erinomainen kaveri. Vaikka nämä nappikuulokkeet eivät pärjääkään sankakuulokkeille, ne lähtevät aina kävelylle, pyöräilylle ja junamatkoille mukaani pienen kokonsa vuoksi. Olen käyttänyt niitä myös hiihtäessä ja homma pelittää hyvin. Toki kannattaa miettiä haluaako kuunnella luonnon ääniä vai jotain muuta, kun lähtee luontoon. Hiihtäessä kuulokkeet ovat kuitenkin hyvä kaveri, sillä eipä talvella ole luonnossa tarjolla mitään puistokonsertteja.

Boselta on ilmestynyt nyt myös uusi sukupolvi Bose QuietComfort Earbuds II. Valmistaja väittää, että niissä on maailman paras taustaäänien poisto. Niissä näyttää olevan myös säädettävä melunvaimennus ja aware -tila ym. Olisipa hienoa päästä testaamaan ja kokemaan, pitääkö tuo lupaus paikkansa. Jos tämä onnistuu, lupaan kertoa kokemuksistani.

 

Jos innostuit, katso täältä itsellesi sopiva kaveri:

Uuden vuoden säästöt 2023 | Tarjouksia Bosen Langattomista Kuulokkeista ja Kaiuttimista

Tuotteet voi ostaa tuon linkin kautta osin edullisin tarjoushinnoin ja niissä näyttää olevan erinomaisen houkutteleva 90 päivän riskitön kokeilujakso. Pitäisiköhän…?

 

 

 

Comments

  1. Itsellänikin on ollut haussa hyvät nappikuulokkeet ja kaikki kokeilemani ovat olleet enemmän tai vähemmän huonoja. Bosen tuotteet yleisesti ovat kyllä niin laadukkaita, että voikin olla, että itsekin tykästyisin noihin.

    1. Kannattaa kokeilla Mikko! Etenkin, kun niissäkin 90 pv palautusoikeus. Mielestäni ei ole huono vaihtoehto sekä, että ottaa kunnostetut (mitä se sitten tarkoittaakaan?) edullisesti. Toisaalta minua kyllä kiinnostaa se II-sukupolven tuote. Veikkaan, että olette joka tapauksessa tyytyväisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *