·

Sveitsin Zürichin ydinkeskusta tutuksi parissa tunnissa

Sveitsin suurimman kaupungin Zürichin pääkatu poikkikatuineen tuli kävellyksi ristiin rastiin parin tunnin aikana. Tästä matkakertomuksesta löytyy lähinnä kuvia ja linkit videopätkiin, joita kuvasin ahkerasti tuon lyhyen visiittini aikana.Toivottavasti saat tästä joitain ideoita omaa vaelteluasi varten, kun menet 1. kertaa käymään Zürichissä.

Tämän pikapysähdyksen syynä oli, että olin viettänyt huippuhienon viikon Davosin lähellä Klosters Dorfissa. Tässä väläys viikosta. Muut löytyvät tämän juttuni perästä.

Ruskaretki Davosissa Sveitsin Alpeilla oli unohtumaton kokemus

 

Junamatka Klostersista

 

Klosterista on reilun parin tunnin junamatka Zürichiin. Maisemat ovat kauniita lähes koko matkan ajan.

Alkumatka taittui läpi kauniiden Alppimaisemien paikallisjunalla. Tässä pari havainnekuvaa siitä mistä sain nauttia.

Landquartissa oli junanvaihto, jonka jälkeen oli mahdollisuus ihailla kauniita Walenseen ja Zürichseen maisemia. Ei tarvinnut tuolla matkalla miettiä mitä tekisi. Suurin osa matkasta kulki järven rantaa, joten aivot vapaalle ja levox!

Tässä lyhyt video tuolta junamatkalta:

 

Zürich

 

Koska lennon lähtöön oli aikaa, hypppäsin junasta Zürichin päärautatieasemalla ja lähdin tutustumaan tuohon suurkaupunkiin, jossa olen käynyt ainoastaan kerran aiemmin jonkin perheemma kesälomamatkan aikana autoillessamme Sveitsissa ties monettako kertaa. Kävimme siellä lastemme kanssa lähes joka kesä 1980-luvulla. Plussaa oli se, että samalla junalipulla sai jatkaa matkaa pysähdyksen jälkeen lentokentälle.

Tämän kuvan otin Bahnhofstrassen alkupäässä olevasta opastaulusta, kun paperikarttaa en ollut hokannut etsiä rautatieasemalta. Kuvan kanssa pärjäsikin oikein hyvin.

 

Bahnhofstrassea järven rantaan

 

Kyselin hieman kävelyreittisuosituksia alkuasukkaallta ja päädyin vaeltamaan Bahnhofstrassea kohti järveä.

Kohta rautatieasemalta lähdettyäni ohitin suositun oleskelupuiston.

Kuvia Bahnhofstrasselta ja sen poikkikaduilta.

 

Bürkliplatz

Noin 1,5 km päässä asemalta on Bürkliplatz. Siitä lähtevät mm. risteilylaivat, joilla pääsee ihailemaan kaupunkia Zürichseeltä.

Aukiolla oli valtaisan kokoinen kirpputori, jossa riitti mitä ihmeellisempää myytävää eri puolelta maailmaa.

Vaeltelin Limmat-joen rantaa takaisin kohti rautatieasemaa.

Vaeltelin ristiin rastiin kadulta toiselle mielenkiintoisia paikkoja bongaillen.

Aina löytyy jotain kuvauksen arvoista…

Pieni videokooste tuosta kävelystä löytyy täältä:

Lentokentälle ja kotiin

 

Paras tapa matkustaa keskustasta lentokentälle on ehdottomasti juna. Ne ovat viihtyisiä ja nopeita. Parasta on, että rautatieasema sijaitsee lentoaseman alla ja sieltä pääsee kätevästi liukuportaita tai hissejä hyödyntäen lähtöterminaaliin.

Olen aimminkin hehkuttanut, että paljon matkustavan hyvä ystävä on Priority Pass -loungekortti. Sen vuosimaksu tulee moninkerroin takaisin syystä, että pääsemme hyödyntämään lähes jokaisella suurella lentoasemalla olevia loungeja kymmeniä kertoja vuodessa.

Tälläkin kertaa tarjoilut olivat sitä luokkaa, että vuosimaksua tuli kuoletetuksi ihan mukavasti. Kaikki kuvissa näkyvät tarjoilut ovat maksuttomia kortin omaaville matkustajille. Lisäksi puitteet ovat yleensä niin hienot, että niissä viihtyy mukavasti useammankin tunnin.

 

Viikon kestänyt vaellusmatka maailman kauneimpiin maisemiin oli ohi. Pääjuttu olivat Alpit ja vaeltelu niillä Davosissa ja Klostersissa. Se haave toteutuikin enemmän kuin hyvin. Tein niistä muutaman matkakertomuksen, jotka avautuvat täältä alta:

 

https://appamatkustaa.fi/klosters-dorf-sveitsi-vinkkina-miellyttava-hotellikokemus/

https://appamatkustaa.fi/klosters-platz-syksyn-ensilumi-yllatti-gondolimatkaajan/

Kloster Dorfista gondolihissillä Madrisaan, joka on huippuhyvä vaelluspaikka

Ekskursio ja viininmaistajaiset vuoristoravintolassa – Madrisa-Hof Klostersissa Sveitsissä

 

Jos Keski-Euroopan Alpit kiinnostavat, lisää matkakertomuksia edellisestä reissustamme löytyy täältä:

https://appamatkustaa.fi/asuntoautolla-keski-euroopassa-osa-1-munchenista-itavallan-kautta-sveitsiin/

https://appamatkustaa.fi/asuntoautolla-keski-euroopassa-osa-2-grindelwald-maailman-kaunein-kyla/

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Zurichissä kannattaa myös nousta Polybahnilla (funikulaari) kuuluisan ETH Zurichin alueelle ihastelemaan paitsi näköaloja myös historian havinaa – olihan tämä Teknillinen korkeakoulu niin Albert Einsteinin kuin parinkymmenen Nobelin saaneen tutkijan alma mater.
    Sveitsissä kannattaa myös ihailla vanhaa liikennekulttuuria – jalankulkijalle annetaan aina tilaa kadun ylittämiseen – siinä missä äskettäin autoistuneissa maissa, vaikka Afrikassa, jalankulkija on ihan vaan itse vastuussa hengestään. Suomi sijoittuu jonnekin sinne välimaastoon …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *