· · ·

Sunstar Hotel Saas-Fee on vaeltajan mainio valinta

Sunstar Hotel Saas-Fee on vaeltajan mainio valinta Valaisin kantonin alueelle Saasin laaksossa noin 1800 m korkeudella . Pääkadun varrella sijaitsevasta hotellista on 200 m bussiasemalle, josta pääsee maksutta vierailemaan muissa Saas-Feen alueen kylissä. Lukuisat upeat vaellusreitit ovat matkaajan ulottuvilla.

Alppien helmeksi tituleerattu kylä on kokemuksemme mukaan ehdottomasti nimensä veroinen. Aivan upea paikka!

Miksi ja miten Saas-Feehen?

 

Varasin meille tämän matkan edellisen vuoden syyskuussa siitä syystä, että olin toisessa Sunstar-hotellissa Klosterissa. Tuo hotelli ja koko matka teki minuun niin suuren vaikutuksen, että otin selvää muista saman ketjun hotelleista. Kun löysin vapaan viikon tulevalta kesältä haluamaani aikaan, oli päätös tehty ja matka varattu.

Sen edellisen hotellin Sunstar Klostersin (RCI-koodi D699) esittely löytyy tästä postauksesta:

https://appamatkustaa.fi/klosters-dorf-sveitsi-vinkkina-miellyttava-hotellikokemus/

Matkasimme tällekin reissulle Finnairin siivin Zürichin kautta. Olin bongannut suorat lennot netistä 170 euron hinnalla/nenä.

Matka alkoi mukavasti, sillä olimme saaneet exit-paikat. Kerrankin oli pitkälle miehelle tilaa 🙂

Siirryimme lentokentältä Saas-Feehen junalla (1.lk). Ostimme noin 60 € hintaiset SuperSaver-liput netin kautta. Ne tulevat myyntiin 2 kk ennen matkaa ja ovat selkeästi edullisempia kuin normiliput. Sveitsi on kallis maa!

Juna kulki Bernin kautta ja poistuimme kyydistä Vispissä. Sieltä lähti bussi, joka vei meidät Saas-Feehen. Lippu ( noin 16 €) tuli ostaa käteisenä bussista tai lippumyymälästä myös kortilla. Linjat 511 ja 513 tulivat meille tutuiksi, sillä Saasin alueella ne kaikki olivat meille maksuttomia samoin kuin hissit. Etenkin hissien osalla säästö oli mittava, sillä pahimmillaan edestakainen hissimatka oli yli 30 €. Ja hissejä käytimme paljon kuten bussejakin.

Saas-Feehen ei henkilöautoilla ole mitään asiaa. Ne pitää jättää parkkitaloon, josta hotellien sähköautot hakevat vieraansa maksuttomalla kyydillä. Sama palvelu oli meilläkin, vaikka tulimme bussilla. Kysyimme hotellin sijaintia linja-autoasemalla olevasta kioskista. Myyjä soitti hotelliin ja muutaman minuutin kuluttua istuimme sähköauton kyydissä. Saas-Feen kylässä oli pelkästään sähköautoja mitä nyt jokunen peruspirssi oli päässyt sen laitamille jollain erityisluvalla. Ei huono systeemi lainkaan.

Yksi syy tällaiseen käytäntöön lienee se, että Saas-Fee on ilmastoltaan poikkeuksellisen puhdas kylä. Puhutaan jopa sen ilman terveydellisistä vaikutuksista. Oiva paikka astmaatikoille ym. hengitystievaikeuksista kärsiville.

 

Sunstar Hotel Saas-Fee on vaeltajan mainio valinta

 

Tämäkin Sunstar-hotelli on osa RCI:n viikko-osakejärjestelmää. Majoitumme RCI-hotelleissa useita kertoja vuodessa eri puolilla maailmaa. Tälle vuodelle taitaa tulla lähes 10 viikkoa eri kohteissa ympäri Eurooppaa. Tämän kohteen numero on D689 ja se löytyy tästä linkistä:

Sunstar Hotel Saas

Hotelli esittelee itseään sivuillaan näin:

”Romantic and historic country-style hotel surrounded by a stunning mountain scenery.”

Sunstar Hotel Saas-Fee osoittautui todella mainioksi majapaikaksi ja tuon edellä olevan luonnehdinnan mukaiseksi. Saimme miellyttävänä yllätyksenä huoneluokan korotuksen osin varmaanksi siksi, että hotelli ei ollut juhannuksen tienoilla vielä täynnä. Sesonki oli vasta alkamassa seuraavalla viikolla.

Huoneistomme sijaitsi kuvan keskellä olevan lipun kohdalla. Meillä oli käytössämme peräti 3 parveketta.

Hotellissa on 2 ravintolaa, joista toisen ulkopöytien vierestä on sisäänkäynti vastaanottoon.

 

Sunstar Hotel Saas-Feen julkiset tilat

 

Vastaanoton eteisessä on muusta sisustuksesta poikkeavat modernit kalusteet.

Hotellin vastaanottotilat taustalla. Hattumme nousevat sen virkailijoille ja johdolle hyvästä asiakaspalvelusta.

Lounge-tilat ovat varsin viehättävät.

Rappukäytävät olivat osa pienimuotoista museota.

 

Perinteisellä sveitsiläisellä tyylillä sisustettu huoneisto

 

Hotellin vajaasta täyttöasteesta johtuen saimme siis huoneluokan korotuksen. Hämmästyksemme oli suuri astuessamme huoneistoomme.

On siinä ollut puusepillä näpertämistä näitä kalusteita ja ovia rakentaessaan.

Hotellin perustajien kuvia roikkui tämän sviitin seinällä. Marjatan vaatetuksesta voi päätellä, että olemme astuneet juuri huoneistoon ja että ulkona oli kylmä sää.

Kuvassa vasemmalla näkyy osa tarjoilua. Kapselikahvia oli tarjolla päivittäin. Jääkaapista löytyy sama valikoima kuin toisen hotellin eli Sunstar Klostersin esittelyssä olen kuvannut eli virvokkeita ja olutta. Niistä pitää maksaa palvelumaksuna 10 SFr/vrk/nenä, joten kannattaa juoda pois 🙂 Hyvä palvelu tässä tapauksessa, sillä kuuluuhan hintaan myös siivoukset. Tuo on se keino, jolla hotelli saa edes jotain pois, sillä RCI-väki ei ole kuulemma mikään kultakaivos hotellille. Ymmärsimme, että tässä tapauksessa eivät saisi mitään muuta korvausta RCI-läisistä kuin aamiaisista, palvelumaksusta. Nämä vielä tarkemmin juttuni lopussa.

Tämä käsienpesuallas on varsin mielenkiintoisessa paikassa ja varsin erikoinen tapaus.

Sen vieressä oli toinen erikoisuus, lasivitriini. jossa puutaidetta ja pari nukkea.

Erillinen makuuhuone. Untuvapeitot ja tyynyt eivät jättäneet kumpaakaan kylmäksi etenkään sitten, kun säät heittäytyivät helteisiksi 🙂

Kylpyhuoneesta löytyi romanttisten lavuaarien ym. lisäksi suihkuamme.

Huoneistossa oli 3 parveketta, joista yhdestä aukesi tällaisia näkymiä. Ei Askompaa ollenkaan istahtaa olusille kovan vaelluksen jälkeen.

 

Aamiaishuone ja ravintolatilat

 

Vihjaisin tuolla aiemmin, että aamiainen on pakollinen tässä hotellissa. Se maksaa 24 SFr/nenä. Hinta tuntuu äkikseltään suurelta, mutta Sveitsissä kaikki maksaa totuttua enemmän. Kun kuulin, että RCI ei maksa mitään hotellille (jota ihmettelen kovasti), ymmärrän tuon aamiaishinnan oikein hyvin. Vielä paremmin sitten, kun huomio pienet RCI-pisteet (26000), jotka yöpyminen vie tuossa hotellissa. Katselin, että normihinta vapailla markkinoilla viikosta on Bookingin ym. kautta noin 1300-1800 € kahdelta, joten halvalle menee RCI:n kautta.

 

Erillinen ”munapiste”, joka oli etenkin aasialaisten suosiossa. Itse tilasin joka aamu munakkaan, jotka eivät olleet pienimmästä päästä. Jopa raavaalle 100+ -kiloiselle siinä oli haastetta 🙂

Mielestämme aamiaisen taso on vähintäänkin riittävän hyvä. Erikseen voi siis tilata omeletteja yms. Suosikkiaamiaisjuomaamme kuohuviiniä (Proseccoa) tarjoiltiin ainoastaan sunnuntaiaamuna. Lisäksi aamiaistarjoiluhuoneesta löytyi joka aamu erilaisia juustoja sveitsiläiseen tapaan.

Niillä aamiaisilla pärjäsi kevyesti iltaan saakka mikäli jaksoi kävellä omaan kerrokseen tuhdin aterian jälkeen. Aamiaisella tuli vedetyksi 20 000 askeleen päivävaellukset.

Yllä vielä pari tunnelmapalaa hotellin a la carte -ravintolasta.

 

Summa summarum

 

Upean viikon jälkeen voimme kokemuksen syvällä rintäänellä sanoa, että Sunstar Hotel Saas-Fee on vaeltajan mainio valinta. Se on paikka, jonne todennäköisesti palaamme. Perinteisen sveitsiläistyylisen hotellin sisustukset noudattelevat vuosisataisia perinteitä. Jos hyväksyy sen tyylin, tykkää hotellista. Hotelli on kaikinpuolin siisti vaikka käytävät kokolaittiamattoineen kaipaisivat ehostusta, mutta… Hotelli on tyylilleen uskollinen, joten menee se noinkin.

Meidän kustannuksemme tuosta viikon vierailusta olivat 125 € (26 000 pistettä), varausmaksu 169 €. Lisäksi maksoimme aamiaisista, palvelusta (siivous, virvokkeet ym. huoneessa) ja verot noin 530 €. Majoitukseen kului siis meiltä kahdelta yhteensä noin 824 €, mikä on Sveitsin hintatasoon nähden hyvin kelvollinen hinta 7 vrk majoituksesta.

Finnairin suorista lennoista maksoimma yhteensä 340 €. Lisäksi pulitimme junamatkoista 230 €, bussimatkoista Vispistä Saas-Feehen ja takaisin 60 €. Kun tuohon vielä lisää dieselkulut ja 35 € parkkimaksun Suomessa päästään koko matkan osalta noin 1500 € kuluihin eli 750 €/person.

Jos ajattelee mitä kaikkea tuolla rahamäärällä sai, olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Tämä reissu oli yksi parhaistamme koskaan. Päätimmekin heti, että otamme jälleen ensi kesänä uusiksi jossain päin Alppeja. Haussa on Sunstar-ketjun tai jokin muu hyvä hotelli Itävallassa, Saksassa tai Sveitsissä.

Jos joku RCI:n jäsen osaa suositella jotain hyvää Alppihotellia, josta on helppo lähteä vaeltamaan (mieluiten bussilla tai junalla kohteeseen), laittakaa suosituksenne tämän kirjoitukseni perään kommentteihin.

Pannaan hyvät kiertämään!

 

JATKOTARINOITA SAAS-FEESTÄ on monta

 

Vihjaisin, että tämä matkamme oli yksi parhaista koskaan. Mitä kaikkea koimme upeilla vaelluksillamme selviää seuraavista matkakertomuksistamme. Videoitakin tuli kuvatuksi enemmän kuin laki sallii, joten juttuja riittää.

Tässä yksi esimerkki vaellusreiteistä ja sivustollani on niitä useita muitakin.

Sveitsin Saas-Feen parhaita patikointikohteita testaamassa

Kaikki Sveitsiä koskevat jutut löytyvät täältä:

https://appamatkustaa.fi/category/eurooppa/sveitsi/

 

PS. Jos haluat lukea postaukseni heti tuoreeltaan, käy tykkäämässä Facebook-sivua Appa matkustaa. Ilmoittelen siellä heti, kun juttua puskee. Pysykää kanavalla!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *