Katinkullan sisäharrastuksissa on valinnanvaraa kolmelle sukupolvelle

Kävimme jälleen kerran todistamassa, että suosikkilomakohteemme Katinkullan sisäharrastuksissa riittää valinnanvaraa kolmelle sukupolvelle. Ehdimme helteisen kesäviikon aikana testata  keilausta, uutta suosikkipeliä pickle ballia, kylpylää ja SuperParkia. Paljon muutakin olisi ollut tarjolla, mutta 30 asteen helteestä huolimatta ja osin juuri siksi, askeleet suuntautuivat ulkoharrastusten pariin.

(Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa.)

Katinkullan sisäharrastuksissa on valinnanvaraa kolmelle sukupolvelle

 

Meillä on lähes 20 vuoden ajalta kokemusta Holiday Club Katinkullan harrasteista. Vietimme muutaman vuoden tauon jälkeen klaanimme kanssa kolmen sukupolven huippulomaa Katinkullassa heinäkuisen helleviikon. Tällaisia harrasteita ehdimme testata:

Keilausta kerran kesässä

Historiakirjojemme mukaan 3 sukupolven joukkueemme harrastaa keilausta keskimäärin kerran kesässä. Holiday Clubin muutamassa kohteessa on keilarata ja tokihan me hyödynnämme senkin mahdollisuuden. Kylpylähotellin yhteydestä löytyy kuusiratainen Brunswick -keilarata, jossa on myös ylös nostettavat radan sivuvallit pienimpiä keilaajia varten. Ne ovat meilläkin olleet käytössä, mutta nyt kun nuorimmatkin ovat jo 12-vuotiaita, niitä ei enää tarvita. Hallin tarjontaan kuuluu mm. hohtokeilausta, opetusta ja järjestettyjä keilakisoja.

Kävimme keilaamassa pari kertaa niin, että jokaisella oli mahdollisuus päästä kerran kokeilemaan mihin suuntaan kehitys on mennyt. Tällä kertaa tulostaso ei noussut ihan edellisten vuosien tasolle. Paras tulos näissä kovissa HC-keilailuissamme on tainnut olla Annen heittämä 188. Nyt emme päässeet sellaisiin pistemääriin vaan parhaaksi jäi Jannen 158 keilaajamestarimme Annen tyytyessä 157:ään. Janne on sen verran kilpailuhenkinen kaveri, että lopetti oman urakkansa kolmee peräkkäiseen kaatoon ja löi Annen pisteellä 🙂 Sitä minä jäin ihmettelemään, että millaisiinhan tuloksiin pääsisimme, jos kävisimme edes kahdesti vuodessa yrittämässä? Pitäisi varmaan kokeilla.

 

Kuntosali on Katinkullassa tehty ”vimpanpäälle hienoksi”

Holiday Club Katinkullan päärakennuksen yhteydessä toimii erinomainen kuntosali, joka on osakkaiden vapaassa käytössä.

Kuntosalilaitteita on niin paljon, että halukkaat pääsevät kuntoilemaan aina kun haluavat.

Monipuolisista laitteistaan huolimatta kuntosalissa ei ollut tungosta sillä tilaa riittää. Hieno paikka, yksi upeimpia mitä olen nähnyt.

 

Kylpylä on eritoten lasten ja nuorten suosikki, mutta aikuisetkin siellä viihtyvät

 

Kylpylät ovat olleet Holiday Club -lomien kestosuosikkina koko sen vajaan 20 vuoden ajan mitä olemme Katinkullassa ja Saimaalla vuosittain lomailleet. Myös tällä kertaa etenkin nuoriso kävi siellä useamman kerran. Teimme sinne isommalla porukalla kuvausreissun voidakseni esitellä Katinkullan kylpylän tarjoamia monia eri mahdollisuuksia. Kysyin uimavalvojilta kuvausluvan, jotta saatoin kierrellä kylpylässä kameran kanssa. Lupa irtosi, kun lupasi välttää kuvaamasta ulkopuolisia niin, että hahmo on helposti tunnistettavissa eli korrektien sääntöjen mukaan.

Lähes 30 vuotta vanhan Katinkullan kylpylän sydän on alusta lähtien ollut tämä korkea halli, jossa voi hyvällä mielikuvituksella päästä viidakkomaiseen tunnelmaan.

Katinkullan kylpylä
Kylpylässä on yli 20 erillistä allasta, porealtaita, vastavirta-altaita, hierovia suihkuja, suihkulähde sekä lapsille vesiliukumäki.
Katinkullan kylpylä
Kasveilla saa sopivasti lisätyksi viihtyvyyttä Vuokatin viidakossa.
Katinkullan kylpylä
Kylpylässä on myös ”kunnon” uimahalli, jossa pääsee kuntoilemaan kaikessa rauhassa.
Saunamaailma on lähes entisellään. Saunoja on jonkin verran muutettu ja kunnostettu. Uimapuvut saa nyt pitää päällä.
Katinkullan kylpylän saunamaailman elämyssuihku vaihtuvine väreineen, ukkosineen ja kuuma-kylpysateineen oli ehdoton hitti tänä kesänä.

Etenkin hellekesänä ”ainoa oikea” paikka kylpylässä on ulkouima-allas…

Katinkullan kylpylä
ellei huomaa, että vain paras on kyllin hyvää. Savusauna ja…
katinkullan kylpylä
järvivesiallas olivat ainakin meikäläisen suosikkipaikat.

Pakkohan joidenkin oli testata myös ”ihmispata”.

 

Pickleball yllätti klaanimme täydellisesti ja positiivisella tavalla

 

Aivan uusi harrastus meille oli pickleball, joka on uutuus Katinkullan lukuisten harrastusten joukossa.

Ensimmäinen tutustumisemme pickleballiin todisti, että kyseessä on koko perheen hauska peli. Me innostuimme niin kovasti, että otimme heti toisen tunnin perään. Ehdimme parin tunnin aikana pelata kaikki kaikkia vastaan. ”Viidestä poikki” -systeemi oli erinomainen valinta. Kukaan ei joutunut odottamaan kyllästymiseen asti. Ja olihan siellä isossa salissa mahdollista pelata odotellessa muutakin.

Sen verran voimme paljastaa, että uutuuslaji ei ollut aluksi helppo vaan homma piti harjoitella lukuisten epäonnistumisten kautta.

Lohdutuksena, että tunnin kuluttua peli alkoi sujua ja pallorallit pidentyä, kun saimme juonesta kiinni. Oli vaikea lopettaa. Niin hauskaa se oli.

EHDOTON SUOSITUS TÄLLE UUTUUSLAJILLE!

 

Superpark Vuokatti on lasten ykköspaikka

Kylpylähotellin läheisyydessä sijaitseva SuperPark Vuokatti on koko perheen liikunnallinen sisäaktiviteettipuisto, jossa on runsaasti hauskaa liikunnallista tekemistä koko perheelle, mm. parkour-alue, seikkailurata, racing-rata polkuautoille, hyppelypeli sekä tarkkuusjalkapallo. SuperPark Vuokatti tarjoaa hauskuutta ja hupia kaikenikäisille!

Suomen suurimmasta SuperPark -puistosta löydät hauskimmat huvit ja liikuttavimmat elämykset – ympäri vuoden ja säällä kuin säällä. Keskeinen idea puistoissa on se, että aktiviteetteja löytyy kaikenikäisille, niin naperoille, teini-ikäisille kuin aikuisillekin. Kerää porukka kasaan ja vietä hauska päivä perheen, ystävien tai vaikkapa työkavereiden kesken! Rannekkeella voit liikkua vaikka koko päivän. (esiteteksti nettisivulta)

SuperPark Vuokatti on ollut lasten suosikkipaikka syntymästään saakka. Tälläkin kertaa nuoret pääsivät testaamaan seikkailupuistoa, mutta kuvat jäivät hieman vähiin. He menivät sinne nauttimaan eikä kuvaamaan. Onneksi Eemil kuvasi hieman videomateriaalia.

 

Sisäpelikentät: tennistä ja muita pallopelejä voi pelata sekä sisällä että ulkona

Katinkullassa kylpylärakennuksesta löytyy viisi sisätenniskenttää, joissa on Velour Tennis Finale -pinnoitus, viisi sulkapallokenttää sekä squash-kenttä. Viereisestä palloiluhallissa on myös sähly- ja lentopallokentät. Välineet voit vuokrata hotellin vastaanotosta tai harrastevastaanotosta R-kioskin yhteydestä.

Holiday Club Katinkullan hotellin vierestä löytyy ulkotenniskenttiä.

Tyydyin tällä kertaa katselemaan tennistä kaukaa, sillä tammikuinen tennisharjoitukseni päättyi akillesjännevammaan, joka haittaa vieläkin kävelyä. Padel ja pickleball sopivat paremmin meikäläiselle, kun ei tarvitse mennä niin kovvaa…

 

Muita sisäharrasteita Katinkullan alueelta

 

Katinkullasta löytyy harrasteita, jotka eivät tällä kertaa mahtuneet repertuaariimme syystä, että aika loppui kesken.  Alla lyhyt esittely muista harrasteista, joita löytyy Katinkullan alueelta ja/tai sen läheisyydestä.

Allasjumppa

Kylpylän ohjatuilla allasjumppatunneilla kunto kohenee hikoilematta ja mieli virkistyy. Allasjumppa tunnit sopivat kaikentasoisille urheilijoille ja uimareille. Allasjumppa on hauskaa ryhmäliikuntaa, tule kokeilemaan vaikka kaverin kanssa! Allasjumppa-ajankohdat löydät ryhmäliikuntalukkaristamme.

Golfia simulaattorissa

Katinkullassa voit golfata sisätiloissa Sports-Coach GSX -simulaattorissa!4

iWall

iWall on riemastuttava ja monipuolinen, useita liikunnallisia pelejä yhdistävä tuote, jota voi samanaikaisesti pelata 1–2 pelaajaa. Pelaaminen on hauskaa ja motivoivaa sekä lapsista että aikuisista ja onnistuu niin treenitrikoissa kuin farkuissakin. Samassa tilassa sijaitsee myös lasten leikkitila. Pelikortin osto tapahtuu Harmony Spa:sta tai hotellin vastaanotosta

Kirstu pakopeli

Kirstu liikuteltava pakopeli nyt saatavilla Katinkullassa. Pelin voit pelata omalla majoituksellasi teille sopivana aikana. Peli noudetaan ja palautetaan Katinkullan keilahallille.

Lastenmaailma

Maksullinen lomapäiväkoti 8 €/h/lapsi, osakkaille 6 €/h/lapsi

Ohjatut jumpat

Katinkullan ryhmäliikuntaan kuuluvat suositut Les Mills-tunnit Bodypump ja Bodybalance sekä lukuisa määrä muita tunteja joista mainittakoon mm. Saunayoga, Kehonhuolto, Core jne. Uutena harrasteena Katinkulta tarjoaa myös monipuolisen lavatanssijumpan, jossa kunto kohenee mm. humpan ja muun suomalaisen tanssimusiikin tahdissa.

 

HUOM!

Tästä löydät linkin Katinkullan ulkoharrastuksiin. eli näin ne koimme ja elimme.

Katinkullan parhaat ulkoharrasteet ja elämykset 3:lle sukupolvelle

Mikäli sinua kiinnostaa tällainen viikko-osake-elämä ja sen tuomat mahdollisuudet, vilkaise tämän artikkelin lopussa olevalta videolta miksi olemme niin innostuneita RCI:n pistejäsenyydestä, joka avaa meille upeaa lomamaailmaa eri puolilla maailmaa.

Holiday Clubin mainosvideokuvaukset – Mukavaa ainakin oli!

Comments

  1. Kyllä näyttävät sisäaktiviteetkin hauskoilta ja monipuolisilta. Keilauksen kanssa en oikein ole ikinä päässyt sinuiksi, mutta olisi ehkä hauska kokeilla taas usean vuoden jälkeen. Aika hauskan kuuloista tuo Pickleball. Jotenkin tuli mieleen tenniksen ja padelin välimuoto. Sitäkin voisi olla hauskaa kokeilla.

    1. Hyvä analyysi tuo Pickleballista tekemäsi. Tällaiselle akillesjännevaivaiselle eläkeläiselle se on parempi laji 🙂 Käydäänkö joskus testaamassa, jos Lahdesta löytyy sellainen mahdollisuus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.