· ·

La Dique on Seychellien paras turistisaari

La Diquen saari on varsinainen karamelli Seychellien 115 saaren joukossa. Vietimme siellä 3 yötä ja jos jonnekin, niin sinne tekisi mieli mennä uudelleen. Toki kaikissa kolmessa pääsaaressa on hyvät puolensa, mutta jokin tuntuu viehättävän matkailijoita tuossa 5 x 3 km kokoisessa saaressa. Utelimme useiden ihmisten kanssa kokemuksista ja KAIKKIEN mielestä ykköseksi nousi La Dique. Mikä tuossa paratiisisaaressa oikein niin viehättää? Yritän hieman avata asiaa matkakertomuksissani.

Seychellin saarista suosituimpia matkailukohteita ovat pääsaari Mahe, Praslin ja kuvankaunis La Dique, joka näkyy ylemmässä kartassa merkittynä ja alla olevassa kartassa tarkemmin. Aukaise alempi kartta klikkaamalla kuvaa.

Satelliittikuvasta näkee, että saari on hienohiekkaisten rantojen ympäröimä. Se on maksimissaan 333 m korkea ja 3,3 km leveä. Pinta-ala on noin 10 neliökilometriä.

La Diquelle saavutaan lautalla Praslinin saarelta. Noin 15 minuutin matka maksaa 15 €.

Heti satamaan saavuttua aistii sen tunnelman, joka luo leimansa tuohon pieneen karamelliin. Parhaiten voit kuvitella sen fiiliksen tämän videon avulla.

La Diquen saari on erittäin pieni, joten siellä ei ole paljon katuja. Tässä on kuva pääkadulta, joka kulkee rannan suuntaisena saaren päästä päähän. Videosta käy ilmi, että saarella kuljetaan kävellen tai pyörällä. Autoja on jonkin verran. Takseina toimivat golfautot, joita löytyy 4-paikkaisista pidempiin limusiineihin, joihin mahtuu yli 10 matkustajaa.

Olimme bonganneet majapaikaksemme varsinaisen helmen, jota voimme suositella:

Seychellit – majoitussuositus La Diquen saarelle

https://appamatkustaa.fi/cabanes-des-agnes-la-diquen-saarella-majatalo-vaativaankin-makuun-video-2/

 

La Diquen kaduilla voi törmätä jättiläiskilpikonniin

 

La Diquen saari on lähes autoton. Taksikuljetus hoituu ”golfautoilla” ja lisäksi siellä pörrää muutama paikallisten auto huolehtimassa tavara- ym. kuljetuksesta. Pääasiallinen kulkuväline apostolin kyydin lisäksi on polkupyörä. Rakastamme kävelyä, joten vaelsimme ympäri saarta tuolla perinteisellä tyylillä. Kävellessä saattaa yllättyä niinkuin meille kävi.

Kadulla voi törmätä jättiläiskilpikonniin, joita elää saarella muutamia täysin vapaana luonnossa. Yhdellä Seychellin saarella niitä on peräti 150 000. Konnat ovat täysikasvuisina reilusti yli metrin mittaisia ja painavat 200-300 kg.

Hämmästykseni oli suuri, kun yksi jättiläiskilpikonnista osasi puhua sekä ruotsia, että englantia 🙂 Katsopa tämä video:

La Dique, kuten kaikki Seychellien saaret, on täynnä toinen toistaan upeampia hienohiekkaisia rantoja. Niitä on kaikkialla…

Seychellien rannoilla on paljon hedelmäbaareja, joissa saa taatusti tuoretta hedelmämehua, joka valmistetaan odottaessa asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Vaihtoehtona on ostaa edullisia hedelmiä paikalliselta torilta.

Tässä on paikallinen entisvanhainen ”Google map”, josta voi asemoida oman paikkansa. Värimaailmasta tule jotenkin mieleen Miami Beach.

Teimme kävelyretken myös saaren pohjoispäähän, joka ei ole varsinaista turistialuetta. Sieltä löytyy muutamia hotelleja ja jyrkkiä kalliorantoja, joiden kupeessa on, tietysti, hiekkarantoja. Ei kannata jättää huomiotta tuota osaa. Kaunista rantaa riittää…

Enpä osaa nimetä tätä puuta. Jos joku teistä tunnistaa sen, laittakaa vastaus kommenttipalstalle, kiitos!

Pienelle saarelle mahtuu valtavan kokoisia kilpikonnia ja todella suuria hämähäkkejä.

Lievää hämmästystä aiheutti, että hautausmaalla on niin paljon muovikukkia.

Tämä viehättävä ulkoilmakappeli löytyi Grande Anselle menevän tien varresta.

Tämä oli varsin vaatimaton otos La Diquesta. Parhaat palat löytyvät maailman kauneimmilta rannoilta, joita löytyy sieltä useita.

 

Maailman kauneimmat varpaistelurannat löytyvät La Diquen saarelta

 

Olemme etuoikeutettuja päästyämme näkemään ja kokemaan kolme maailman parhaiden rantojen joukkoon luettavista varpaisteluparatiiseista. Ne sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Tein niistä kaikista erilliset matkakertomukset kuvien ja videoiden muodossa. Näissä matkakertomuksissa on suuri tartuntavaara. Saattaa olla, että alat katsella lentoja Seychelleille.

Onko Anse Source d’Argent Seychelleillä maailman kaunein ranta?

Anse Source d’Argent on yksi maailman kauneimmista rannoista (VIDEO)

Parhaat varpaistelurannat Anse Grande ja Anse Petite löytyvät La Diquelta.

Seychellit – Onko Grand Anse La Diquen paras varpaisteluranta?

Grand Ansen ranta La Diquen saarella Seychelleillä on varpaistelijan paratiisi (video)

Vai onko se sittenkin tämä pieni kaunis paratiisiranta Petite Anse?

Petite Ansen Beach Seychelleillä on La Diquen saaren paras varpaisteluranta

https://appamatkustaa.fi/petite-anse-seychellien-paras-varpaistelu-uintiranta-video/

Ja tässä vielä Mahen saarelta:

http://appamatkustaa.fi/seychellit-budjettimatkaajan-paratiisisaaret-totta-tarua/

 

Lisää matkakertomuksia Seychelleiltä löytyy täältä:

https://appamatkustaa.fi/tag/seychellit/

Samankaltaiset artikkelit

6 Kommenttia

 1. Kiitos kattavasta postauksesta ja monipuolisista kuvista! Jälleen löytyi yksi uusi paikka, jonne on joskus päästävä…

  Ihania myös nuo konnavanhukset! Näen jo itseni lääppimässä niitä aamusta iltaan, haha! Oliko saari muuten miten ruuhkainen (ts. ovatko turistilaumat jo löytäneet paikan)? 🙂 Entä minkä hintaista La Diquella yöpyminen oli?

  1. Kiitos palautteesta Eve. Turisteja ei ollu missään liikaa. Ymmärtääkseni Seychellien hallinto rajoittaa matkailijoiden määrää oletukseni mukaan niin, että pitävät majoituskiintiön ”tiukkana”.
   Yllätyin kuinka kohtuuhinnalla saa ihan hyviä majapaikkoja. Esittelen La Diquen kämppämme viikon sisällä. Sen verran voin kertoa siitä, että kyllä kelpasi. Hinnat valinnoistamme pyörivät 150 € tietämissä aamiaisineen.

 2. On kyllä kertakaikkisen upean näköistä! Mahtava tuo kilpikonna ja ihanaa, että ne saavat liikkua siellä vapaasti. Voiko enempää paratiisisaarelta toivoa, kuin rauhallista tunnelmaa, raikkaita hedelmiä ja upeita maisemia.

 3. Jäinkin tästä jutusta ”kaipaamaan” rantojen esittelyä, sillä La Diguen rannat isoine kivilohkareineen olivat minusta – autottomuuden lisäksi – kyseisen saaren parhaiten mieleen jäänyt erityispiirre. Siitä huolimatta, etten rannoista yleensä juuri piittaa – tai voihan ne käydä nähtävyytenä vilkaisemassa, mutta ikävystyn niillä yleensä alle tunnin mittaan 🙂

  1. Hyvää kannattaa odottaa ?. Yhden jo näitkin, mutta pari on vielä tulossa. Ovat niin upeita, ettei kannata tunkea samaan postaukseen. Julkaisen matkakertomuksen ja videon vielä Grande Ansesta ja Petite Ansesta, jotka ovat maailmanluokan rantoja. Aivan huikeita molemmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *