· · ·

Apan ja mammun testissä miniristeily Tallinnaan – Miten sen koimme?

(Tämä matka toteutettiin yhteistyössä Eckerö Linen kanssa.)

Olimme saaneet Matkamessuilla Eckerö Linelta lipun, jossa tarjottiin 6 tunnin miniristeilyä Tallinnaan 5 eurolla. Ratkaiseva koukku oli siinä, että auton sai mukaan maksutta. Bingo! Kesän jäljiltä kuohuviini alkoi olla lopussa ja isot juhlat tulossa, joten ei kun menoksi.

Kertoilen tässä matkakertomuksessa miten koimme pikavisiitin, jossa laivasta ei saanut poistua satamassa. Kannattaako tuollaiselle lähteä ja jos niin miksi?

Kävin aamupäivällä palaverissa, joten meillä oli jonkin verran vapaata aikaa ennen laivan lähtöä. Havaitsimme lähellä Länsisatamaa kahvilan, joka vaikutti mielenkiintoiselta. Siispä sisään.

Ulkona olevat kalusteet olivat sen verran persoonallisen näköisiä, että pakkohan meidän oli vilkaista miltä Cafe Alejandra näytti sisältä?

Kahvilan sisustus jatkoi samaa persoonallista linjaa. Vaikka se oli jo käytännössä suljettu kohta alkavan yksityistilaisuuden vuoksi, pääsimme nauttimaan kupposet kaffeeta ja kahvilassa tehtyä leivonnaista.

Joimme cappuccinot ja jaoimme palan herkullista juustokakkua. Hyvä pysähdys!

 

Eckerö Linen Finlandiaan nouse!

 

Olimme edelleen liikkeellä erittäin hyvissä ajoin. Halusimme kutenkin ajaa auton laiturille ja meidät ohjattiin sellaiseen jonoon, jossa kaikki autot lähtivät vaan risteilemään.

Odottelimme puolisen tuntia jonossa ennen kuin pääsimme sisään laivaan.

Oli sitten kyseessä hotellihuone tai miniristeilylle varattu hytti, aina jännittää mitä on vastassa. Tiesimme tällä kertaa suurin piirtein mitä odottaa. Odotukset eivät olleet korkealla, mutta siisti lepopaikka sopi meille tähän tilanteeseen erinomaisesti. Täällä voisi säilyttää repun samalla kun kävisimme ostoksilla ja ruokailemassa sekä lepäillä tarvittaessa.

 

M/s Finlandian loungen testaus

 

Valmistautuessamme matkaan aloin miettiä, että kuinkahan saamme aikamme kulumaan 6 tuntia risteilyllä? Sain oivalluksen, että lähtisiköhän Eckerö Line yhteistyöhön kanssamme. Kysyin miten he tulisivat ”vastaan”, jos kirjoitan kokemuksistamme risteilyllä? Miellyttävä yllätys oli, että yhtiö lupasi meille käyttöömme hytin risteilyn ajaksi sekä menomatkalle loungen käytön ja paluumatkalle päivällisen.

Astuessamme loungeen koimme todella positiivisen yllätyksen. Vastassa oli monipuolinen valikoima suolaista ja makeaa purtavaa sekä hedelmiä sekä loungen hintaan (20 €) kuuluvat viinit, oluet, virvokkeet ym.

Kahvia ja teetä oli tarjolla monessa eri muodossa.

Loungen peräosassa oli varsin viihtyisä oleskelutila loosheineen. Tyylikästä!

Loungestakin löytyi kahviautomaatti ja lehtiä luettavaksi.

 

Ostoksilla

 

Olimme lähteneet ostosristeilylle tarkoituksena täyttää pienen automme kaikki vapaat tilat viinillä. Tulossa oli suuret juhlat, joten jo senkin vuoksi kannatti lähteä ”tienaamaan”.

Kemikalio-osasto Finlandialla on varsin laadukas. Olemme vierailleet siellä vuosien saatossa useita kertoja ja aina sieltä jotain tarttuu mukaan. Niin nytkin. Onneksi kapteeni oli käskenyt hinnat alas!

Varsinaisen marketin puolelta löytyy monenlaista houkutinta, mutta meidän kyytiin lähti tällä kertaa ainoastaan viinejä ja vähän lonkeroa.

Tyylikäässä vaate- ja laukkuosastossa on kiva pyörähtää vaikkei mitään ostaisikaan, kuten nyt kävi.

Tallinnan satamassa laivoja katselemassa

 

Miniristeilyllä ei ole lupa poistua laivasta, mutta onneksi pääsimme sentään katselemaan laivan kannelta miltä Tallinna näytti sinä päivänä.

Siellähän se Tallinnan metropoli jökötti. Pilvenpiirtäjät alkavat hallita entisen hansakaupungin maisemaa. Kaupunki kasvaa vauhdilla, edelleen.

Toisella puolella leimansa lyövät valtavan kokoiset risteilyalukset, joita etenkin kesäkaudella käy Tallinnassa useita päivässä.

Meillä oli mahdollisuus testailla miten järjestelmäkamera toimii. Ei huonosti lainkaan.

 

Päivällisellä m/s Finlandian buffet-ravintolassa

 

Meille tarjoutui paluumatkalla mahdollisuus käydä testaamassa laivan buffetravintola. Meille oli varattu paikat ravintolaan ja olimmekin jonossa jo hieman ennen laivan lähtöä muiden nälkäisten kanssa.

Haimme lasilliset viiniä ja valmistauduimme illalliselle. Leppoisaa oli leppilampisilla.

Jonoa alkoi syntyä alkupalapöydän ääreen.

Laivojen buffetpöydän parasta antia ovat meikäläisen mielestä yleensä meren antimet, mädit ym. Oh boy!

Alkuillasta ei ollut vielä tungosta, mutta vähitellen ravintola täyttyi.

Kokki piti huolen lihapuolen tarjoilusta.

Tyytyväisen oloinen matkamies odotti kylläisenä kaikessa rauhassa, että laiva lähestyy Helsinkiä. Ei ollut kiire mihinkään.

 

Auringon laskua ihailemassa m/s Finlandian kannella

 

Meiltä löytyy kotimme seinältä taulu, jossa ovat lähes nämä värit. Katse lepää…

Vähitellen värit alkoivat elää…

Pääsin kuvaamaan ihanaa, rakasta vaimoani.

Ystävällinen kanssamatkustaja tarjoutui ottamaan meistä kuvan huomatessaan epätoivoiset yrityksemme ottaa itsestämme selfietä. Kiitos tuntematon turisti!

 

Summa summarum – kannattiko?

 

Lupasin matkakertomukseni alussa, että vedän kokemustamme hieman yhteen eli kannattiko? Kyllä kannatti!

Puoli tuntia ennen laivan saapumista satamaan meidät päästettiin autokannelle lastaamaan ostamamme viinit. Olimme täyttäneet risteilyn aikana tilauskaavakkeen, maksaneet ostokset zadam! Kaikki odotti kuormalavalla auton vieressä. Kätevää!

Mikäli haluaa tehdä pikaisen irtautumisen arjesta, käydä syömässä hyvin ja ”tienata” vielä matkakulut ostamalla edullisia ostoksia, miniristeily on hyvä vaihtoehto. Auton ottaminen mukaan laivaan on todella ovela kikka Eckerö Linelta houkutella väkeä mukaan.

Tuli sellainen fiilis, että kyseessä on win-win-tilanne. Kun juhlat on juhlittu ja joulujuomia tarvitaan, saattaa olla, että pysäköimme automme jälleen m/s Finlandian kannelle.

 

Jos kiinnostuit tästä tavasta risteillä, käy katsomassa paikkatilanne suoraan Eckerö Linen sivuilta:

https://www.eckeroline.fi/

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *