· · ·

Kreetan lounaisrannikon huippukaunis kierros, mm. saaren paras ranta Elafonísi

Kreeta yllätti, positiivisesti. Etenkin tässä esiteltävä länsirannikon kiertue oli se kuuluisa piste i:n päälle. Alla aukeava kuvasarja esittelee erittäin kauniin automatkailureitin, jonka aikana pääsemme näkemään ainutlaatuisen kauniita vuoristomaisemia. Teemme pikavisiitin kauniiseen kylään, varpaistelemme Kreetan ehkä mahtavimmalla rannalla ja vierailemme myös toisella varteenotettavalla beachillä. Tervetuloa mukaan!

Yllä oleva kartta näyttää tuon kauniin autoilureitin, jota voin TODELLA suositella. Matka ei ole kovin pitkä, mutta aikaa kuluu syystä, että kauniit maisemat ja upeat rannat pakottavat  pysähtymään ja viipymään.

Tuollaiset rotkot vetävät suun leveään hymyyn. Oh boy!

Tälle kiertueelle houkuttelin mukaan Jarmon, joka istui vieressäni koneessa ja majoittui lähihotelliin.

Onhan se!

Pysähdyimme pieneen kauniiseen kylään, jonka nimi on Elos. Bongasin sen Deturin retkien kohteena ja ajattelin, että tuskinpa on kovin huono, jos ryhmät siellä pysähtyvät.

No, kylässä on rapistuva kirkko, pieni vesiputous, vanha taverna,…

Taverna oli viehättävä paikka juoda cappuccino ja tuorepuristettu appelsiinimehu. Odotukset paikkaa kohtaan olivat ehkä ylisuuret, mutta menettelee…

 

Elafonísi Beach Kreetalla on ohittamaton paikka

 

Olin kuullut ja lukenut monelta taholta, että saaren paras ranta olisi Elafonísi Beach. Pakkohan se oli käydä katsomassa. Kaipasin jo varpaistelua. Onneksi sattui viikon lämpimin päivä, joten odotusarvot kasvoivat.

Siellähän se kovasti odotettu ranta odottaa testaajiaan Jarmon takana.

Siispä kahvihetken jälkeen autoon ja vielä pieni ajelu…

Tästä se tutustuminen alkoi. Hienohiekkaista vaaleaa varpaisteluhiekkaa. Tästä taitaa tulla hyvä pysähdys.

Varpaistelijan paratiisi oli löytynyt.

Saarelle meno edellytti kahlaamista turkoosin kirkkaassa Välimeressä.

Hiekan punainen väri tekee siitä ainutlaatuista. Lenheettiä!

Kelpaisi varmaan sinullekin?

Ranta jatkuu saarella varmaankin pari kilometriä, joten varaa aikaa, jos aiot kiertää koko saaren.

Saaren keskiosa on tällainen hiekkadyyni.

Jarmo jätti kahlailut väliin, joten selfie oli pakko ottaa. Olin siellä minäkin 🙂

Suuri yllätys odotti kotona. Selailin edellisen, vuonna 2000 tekemämme reissun kuvia. Paljastui, että olimme olleet samalla rannalla, mutta olin unohtanut tuon ihmetyksen. Nyt en unohda. Haluan palata tuonne rannalle mammun kanssa varpaistelemaan kaikessa rauhassa.

 

Kreetan länsirannikkoa pitkin takaisin

 

Pysähdyimme matkan varrella lasagnelle. Ei ollut näkymissä valittamista tuolta tavernalta.

Serpentiinitietä riitti sillä reitillä, joten varaa aikaa ajeluun.

Eikä maisemissa ollut valittamista rannikollakaan.

Jos olisimme ajaneet ensin Falasarnan rannalle, vaikuttavuus olisi voinut olla toinen. Nyt voi todeta, että ihan hyvä ranta, jonne ajaa nopeasti Hanian kulmilta.

Lisää tästä matkareitistä tämän videon avulla:

Kreetan länsirannikon upea autoreitti – video

Tämän äkkilähtöni kaikki postaukset löytyvät täältä alta aukeavista linkeistä.

Kreetan parhaat palat

Käy tykkäämässä Facebook-sivua Appa matkustaa, niin saat tiedon, kun uusia postauksia matkoiltamme ilmestyy.

Samankaltaiset artikkelit

7 Kommenttia

 1. Hei!

  Löysin blogisi kun rupesin etsimään parhaita matkavinkkejä Kreetalle, mutta jostain syystä tämän rantapostauksen kuvat eivät näy ollenkaan? Tekstin perusteella länsirannikko on käytävä katsomassa kyllä paikan päällä, mutta kuvatkin ovat varmasti huikeita 🙂

  1. Voihan nenä! Kiitos, kun ilmoitit. Vaihdoin palvelun tuottavaa alustaa ja tämä oli nyt 1., joka ei ole siirtynyt kuvineen. Pitää alkaa selvittää miten tässä edetään, jotta löydän oikeat kuvat. Huh huh! Yritän saada kuvat kaivetuksi esiin.

  2. Moi Anna! Satuitko huomaamaan, että kuvat ovat tulleet takaisin? Kiitän sinua, että huomautit asiasta, sillä itse en olisi sitä havainnut. Nyt toivoisin, että kaikissa artikkeleissa on jälleen kuvat. Syynä oli se, että siirtovaiheessa sellaiset kuvat, joissa oli ääkkösiä, eivät avautuneet.

 2. Kiva tarina ja kivat kuvat. Itsekin samat reitit muutaman kerran ajellut. Minä pidän kuitenkin enemmän Falassarnasta kuin Elafonisista, ei yleensä niin paljon ihmisiä ja pystyy kunnolla uimaan tai leikkimään alloissa. Upeimpana pidän Balosta, mutta sinne en ole koskaan autolla + kävellen uskaltautunut, vaan ainoastaan veneretkellä.
  terveisin eläkematkailija ja osa-aikainen kreetalainen Ravdouchasta

  1. Suuri kiitos kommenteista ja vinkeistä Ritva-Liisa! Tuo tungos pitää varmasti paikkansa sesongin aikaan. Noin aikaisin keväällä ei ollut tungosta missään vaikka sää oli mitä parhain. Taidanpa kysellä ”lähes kreetalaiselta” muitakin vinkkejä kuin tuo Balos, kun seuraavan kerran sinne suuntaamme. Kreeta on niin kaunis, että sinne tulee mielellään. Vertaan sitä monessa mielessä toiseen suosikkisaareemme Madeiraan. Minulta tulee vielä muutama ”saatteellinen” postaus, joten seuraa ja kommentoi muitakin. Löytyvät tosin jo nyt tästä linkistä: https://appamatkustaa.fi/suomalaisten-suosikkikohteen-kreetan-parhaita-paloja-ja-muutakin/

 3. Elafonisin rannan lähellä on muutamia rauhallisempia rantoja hieman itäänpäin. Auto tarvitaan. Nimet eivät nyt palaudu mieleen, mutta jos haluaa enemmän rauhaa ja on valmis hieman tinkimään laadusta, saattaa kannattaa kokeilla muitakin Elafonisin lähirantoja.

  Elafonisi itsessään on kyllä vaikuttava.

  1. Olen tämän viestittelyn kautta ymmärtänyt, että Kreetalla on useita upeita rantoja. Hienoa, että ne on nyt ”koottu” ennen kaikkea Facebook-sivujen kautta. Sieltä niitä on helppo käydä katsomassa. Tekisi mielemme lähteä tutustumaan mahdollisimman moneen varpaistelurantaan tuolle kauniille saarelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *