· · ·

Koblenz on kauniin Moselin päätepiste Saksassa

Koblenz, yksi Saksan vanhimmista kaupungeista, on kauniin Moselin päätepiste. Mosel ja Rein kohtaavat siellä ja vedet jatkavat kulkuaan entistä mahtavampana virtana. Kauniit viiniviljelmät jäävät taakse tuolla Saksan viiniteollisuuden keskuksessa ja niiden sijaan astuu upeiden linnojen ihastelu Reinin varrella. Teemme lyhyen kurkkauksen Koblenzin vanhaan kaupunkiin, Basilica of S’t Castoriin ja sen ehkä tunnetuimpaan kohteeseen Deutches Eckiin.

(Osittainen yhteistyö Kristina Yhteismatkojen kanssa.)

Tämä artikkeli on osa postauspakettia, jonka olen tehnyt Kristina Yhteismatkojen 4 joen risteilyltä. (Voit tulla mukaan matkallemme tämän postauksen lopussa olevien artikkelien kautta.)

Meillä oli aamiaisen jälkeen muutama tunti aikaa tutustua Koblenzin keskiaikaiseen kaupunkiin osana risteilyohjelmaamme. Olimme jälleen kerran rantautuneet kohdekaupungin keskustaan, josta oli vain lyhyt matka tutustumaan vanhaan kaupunkiin.

Tällä kertaa kuljimme osan matkasta porukalla oppaamme Ira Multaharjun esitellessä meille Koblenzin nähtävyyksiä. Kulkekaamme vanhassa kaupungissa kuvakavalkadin opastuksella.

Liekö tämä Koblenzin ikioma toripoliisi?

Paremman kuvan kaupungista saa tämän videon avulla:

Pääkohteeksi Deutshes Eck, Moselin ja Reinin kohtaamispaikka

 

Jossain vaiheessa lähdimme kukin omille teillemme ja meidän tapauksessa se tarkoitti sitä, että 6 hengen ryhmämme Team Transit erkaantui muusta joukosta tavoitteena Deutshes Eck eli German Corner.

Basilica of S’t Castor
Deutshes Eck (tästä julisteesta myös artikkelin kansikuva)

Team Transit eli vasemmalta Asko, Marjatta, Juha, Raija, Leea ja Reima. Kohta 4 vuotta vanhahkoilla päivillä syntynyttä ystävyyttä…
Yövyimme Koblenzissa ja aamulla pääsimme vielä heittämään jäähyväiset Deutsches Eckille hyttimme ikkunasta.
Oli taas aika astua valmiiseen pöytään. Aloitimme aurinkoisen päivän aamiaisella ja olimme valmiit tutustumaan Reinin tarjoamiin nähtävyyksiin.

Kohta saimmekin nähdä mitä tuleman pitää. Reinin varrella riitti upeita linnoja, joista tämä on hyvä esimerkki.

 

Kristina Yhteismatkojen 4 joen risteily pähkinänkuoressa

 

Kokosin tähän loppuun kaikki tähän mennessä ilmestyneet artikkelini. Lisää postauksia tästä hienosta matkastamme tulee vielä myöhemmin, joten pysy kanavalla.

Kristina Yhteismatkat 4 joen risteilyyn kolmessa maassa on lastattu sopivasti elämyksiä

Jokilaiva Leonardo da Vinci oli kotimme viikon ajan Kristina Yhteismatkat -risteilyllä

Luxemburg yllätti pääkaupunkina positiivisesti Kristinan matkalla

Saarburg ja Trier osana Kristinan 4 joen risteilyä

Cochem – Moselin keskiaikainen helmi

 

 

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

  1. Miellyttävän näköinen kaupunki. Ja ylipäätään tuo risteily kokonaisuutena kuulosti kyllä oikein kivalta ja on edelleen ilman muuta meilläkin harkinnassa. Tänä vuonna on kuitenkin aikalailla mahdolliset matkat jo suunniteltu ja tuollainen ei kyllä kalenteriin oikein mahdu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *