Saarburg ja Trier osana Kristinan 4 joen risteilyä

Tässä artikkelissa tutustumme Saarburgiin ja Trieriin osana Kristinan 4 joen risteilyä. Molemmista kaupungeista löytyy sopivasti historian siipien havinaa, Saksan vanhimmasta kaupungista Trieristä jopa paljon. Saarburgin läpi virtaavan joen putous teki meihin matkaajiin suuren vaikutuksen iltavalaistuksessa. Trierin tunnetuin nähtävyys on Porta Nigra, mutta siellä on paljon mielenkiintoista nähtävää kaupungin 2000-vuotisesta iästä johtuen.

(Osittainen kaupallinen yhteistyö Kristina Yhteismatkojen kanssa.)

Osallistuimme toukokuussa Kristina Yhteismatkojen järjestämälle 4 joen risteilylle. Olen tehnyt tuosta matkastamme jo aiemmin muutaman postauksen ja lupailin kertoilla eri kohteista tarkemmin. Tässä kooste matkastamme.

Kristina Yhteismatkat 4 joen risteilyyn kolmessa maassa on lastattu sopivasti elämyksiä

Kirjoitin aiemmin myös päivästämme Luxemburgissa, mutta nyt pääsemme vauhtiin varsinaiselle risteilylle. Laivamme lähti liikkeelle Remichistä, mutta pian olimme jo Saksan puolella. Suuntasimme heti Saar-joelle, jossa teimme pienen koukkauksen.

Kuvan oikeassa alakulmassa olevaa Saar-jokea pitkin teimme pienen visiitin Saarburgiin. Sen jälkeen oli vuorossa historiallinen Trier.

 

Saarburgin kaunis kanava ja komea vesiputous kuuluvat risteilyn must-kohteisiin

 

Laivamme teki Saar-jokea pitkin edestakaisen visiitin Saarburgiin.

Kävimme iltakävelyllä katselemassa komeaa keskellä kaupunkia virtaavan kanavan varrella ja se reissu kannatti. Tässä muutama upea kuva tuosta kauniista pikkukaupungista.

Saarburgin vesiputous oli etenkin iltavalaistuksessa kaunis nähtävyys.

Tämä Saarburgin kaunis kaupunki kannattaa korvamerkitä iltakävelykohteeksi. Etenkin pimeällä kauniisti valaistu kanava on ehdottomasti pienen iltakävelyn väärtti.

Myöhäisestä ajankohdasta johtuen kirkot ym. olivat jo kiinni, joten…

Teen myöhemmin videoista koosteen tähän.

 

Seuraavana aamuna huomasimme olevamme Trierissä valmiina tutustumaan vanhaan kaupunkiin.

 

Trier on vanha kaunis kaupunki täynnä historiaa

Trier on yksi Saksan vanhimmista kaupungeista, mahdollisesti vanhin. Rooman keisari Augustus perusti kaupungin noin vuonna 15 eaa. Gallia Belgican provinssin keskukseksi. Silloin kaupungin nimi oli Augusta Treverorum, josta on johdettu nykyinen nimi. (Wikipedia)

Trierin kaupunkiin kävimme tutustumassa puolipäiväretkellä. Kannatti!

Aloitimme kiertelyn nousemalla bussilla lähistöllä sijaitsevalla mäelle ihailemaan tätä roomalaisaikaista kaupunkia, jossa riittää ihmeteltävää.

Valitettavasti en osannut kuvata oikeassa kulmassa vaan aurinko teki tepposensa. Tässä kuitenkin mahdollisuus historiasta kiinnostuneille selvittää mitä opastaulut kertoivat alla aukeavista kohteista:

 

Tutustumista Trierin vanhaan kaupunkiin

Näköalakatsauksen jälkeen aloitimme tutustumisen Trierin vanhaan kaupunkiin, joka on siis noin 2000 vuotta vanha, Saksan ehkä vanhin kaupunki. Trierin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu mm. pari kirkkoa

Paikallinen opas oli jo virittänyt meidät vastaanottotilaan, joten Konstantin Basilika -kirkkoon mars.

Tarkemmat tiedot kirkosta saimme sitten pyhätössä.

Tästä kirkosta voi sanoa, että siinä ei ole innostuttu ylimääräiseen pröystäilyyn. Tulee mieleen nykyaikaisten, uusien kirkkojen pelkistetty tyylikkyys.

Samassa yhteydessä sijaitsee Electoral Palace, joka on ainakin julkisivultaan upea.

Palatsin edessä on näyttävä puutarha. Tästä kohtaa on otettu 360-asteistä videota, jota voit katsella tästä.

 

Kauniissa vanhassa kaupungissa riittää kirkkoja

Palatsin jälkeen olimmekin valmiit vaelteluun Trierin vanhaan kaupunkiin. Käytössämme oli langattomat kuulokkeet, joten oppaamme Ira Multaharju saattoi niiden avulla esitellä meitä kaupungin nähtävyyksiä.

Kaupungin keskusaukiolla on kaksi komeaa kirkkoa, joissa oli pakko käydä piipahtamassa vaikka seurueemme ei niihin tullutkaan. Tykkään vierailla kirkoissa.

Liebfrauenkirche

 

Saint Peter’s Cathedral

Ryhmämme jatkaessa matkaansa juoksin pikaisesti myös toiseen kirkkoon eli viereiseen Saint Peter´s Cathedraliin. 

Lisää kuvia tästä Trierin tuomiokirkosta voit katsella tästä.

 

Pikavisiitin jälkeen olikin aika liittyä muiden joukkoon, jossa Ira esitteli Trierin vanhaa kaupunkia. Tässä vielä muutama kuva tuolta kävelyltä.

Sitten olikin aika lähteä Porta Negran kautta bussille.

 

Porta Nigra on Trierin tunnetuin nähtävyys

Asioista paremmin tietävät väittävät, että Porta Nigra on Trierin tunnetuin nähtävyys. Tuolla roomalaisaikaisella kaupunginportilla on ikää lähes 2000 vuotta. Tämä Alppien pohjoispuolen suurin roomalaisaikainen kaupunginportti on rakennettu 170 jKr osaksi kaupunkimuuria.

Voit halutessasi tutustua tähän porttiin tämän mainion Matkoillablogin Alexin  blogikirjoituksen avulla. Tässä vielä lopuksi pieni otos Alexin artikkelista:

Roomalaiset perustivat Augusta Treverorum-nimisen kaupungin vuonna 16 eKr. Myöhemmin siitä tuli provinssipääkaupunki ja vähitellen myös yksi Läntisen Rooman valtakunnan tärkeimmistä hallintokaupungeista. 4. vuosisadalla Trier oli jo noussut Rooman valtakunnan suurimpien kaupunkien joukkoon n. 75.000 asukkaallaan. Roomalaisten siirrettyä hallintoa Arlesiin 400-luvulla kaupunki taantui huomattavasti.

Matkamme jatkui Moselia pitkin kohti Cochemia ja Koblenzia. Niistä kertoilen seuraavassa matkakertomuksessani. Pysy siis kanavalla.

Tässä vielä esittely laivasta, jolla tuon viikon reissasimme:

Jokilaiva Leonardo da Vinci oli kotimme viikon ajan Kristina Yhteismatkat -risteilyllä

Comments

  1. Saarburg olikin itselleni ihan vieras kohde, mutta kieltämättä on kyllä todella kauniilta ja viihtyisältä näyttävä pikkukaupunki. Myös Trier on itselleni vieras kaupunki, mutta eipä hassummalta näytä ja kuulosta sekään. Itsekin tykkään vanhoista kirkoista ja nuo ovat vielä varsin persoonallisen näköisiä.

    1. Kiitos kommenteistasi Mikko, jälleen kerran. Hienoa, että jaksat lueskella näitä ja vielä kommentoidakin. Kyllähän Saksassa riittää hienoja kohteita. Nuo molemmat kaupungit ovat kuitenkin sellaisia pistäytymispaikkoja ja nopeasti nähty. Siinä mielessä tällainen risteily tai sitten autoilu on oiva keino tutustua niihin. Itse haluaisin kokea nuo joskus sähköpyöräillen. Moselin laakso on siihen verraton. Suuri suositus teille kuntoilijoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.