· ·

Mitäpä jos lähtisimme Caravan-messuille Lahteen?

Lahden Messut ja Matkailuajoneuvotuojat ry:n järjestävät messut, joissa Caravan juhlii tänä syksynä 20-vuotista taivaltaan. Caravan-messuilla esitellään tulevan kauden ajoneuvomallit sekä caravanmatkailun varusteita, tarvikkeita, palveluita ja kohteita. Lahden Messukeskuksessa on nähtävänä matkailuajoneuvouutuuksia! Mitäpä jos lähtisimme pitkästä aikaa matkailuautomessuille? Ainakin seniorimatkailijaa kiinnostaa tuo erinomainen tapa matkustaa.

Caravan-messujen ohjelman löydät täältä:

Caravan – Lahden messut

Vain yksi matka kahdestaan

Nyt jälkeen päin jäämme oikeastaan ihmettelemään, että miksi emme ole tehneet kuin yhden matkan kahdestaan? Se mielessä lähdemme nytkin messuille hakemaan inspiraatiota seuraavalle asuntoautomatkallemme. Olisiko sen aika kesällä 2023 ja suuntautuisiko se Norjaan?

Nämä pari viimeisimmältä asuntoautomatkaltamme tekemääni matkakertomusta puhukoon matkailuautoilun puolesta.

Asuntoautolla Itävallan kautta Sveitsiin

Vaeltelua maailman kauneimmassa kylässä Grindelwaldissa

Asuntoautolla Alpeilta Metzingenin outlet-kylän kautta Hofbräuhausin oluttupaan

 

Miksi appa ja mammu matkaavat messuille?

 

Päällimmäisenä odotuksena meille on saada tietoa nykyisestä matkailuautoilusta, mutta miksi? Syyt löytyvät niistä noin 10 matkailuautoreissun kokemuksista, joita olemme keränneet. Matkailuautoilu kuului vahvasti perheemme kesälomaelämään vuosien ajan 1980-luvun loppupuolella ja 1990-luvulla. Matkasimme vuosien ajan Keski-Eurooppaan aluksi omalla autolla, sitten matkailuautolla Suomesta ja myöhemmin niin, että vuokrasimme auton joko Saksasta tai Italiasta. Pohjoismaat ja Keski-Euroopan maat tulivat meille kohtuullisen tutuiksi noiden reissujen ansiosta.

Ensimmäisistä matkoistamme tulee mieleen, että tyttäremme Anne ja Maiju rakastivat matkailuautoilua. Asunto kulki mukana, autossa sai liikkua vapaasti, leikkejä sai leikkiä vapaasti ajon aikana. Tuskinpa enää saa autoissa liikkua ilman turvavyötä sen ollessa liikkeellä? Vielä 1980-luvulla sai.

Kerran liikuimme liian pitkällä autolla ja se kyllä todellakin rajoitti liikkumista Pariisin keskustassa tai Monacon ja Koillis-Espanjan kapeaakin kapeammilla merenrantateillä ja parkkipaikan löytäminen oli todella haastavaa.

Haasteitakin riitti, mutta ylivoimaisesti parhaimmat muistot liittyvät elämisen sietämättömään keveyteen joko Tanskan hiekkarannoilla tai Sveitsin Alpeilla, kun saattoi pysähtyä keittelemään kahvia vuoristopuron varteen alppiruusujen kauniiden kukkaketojen vierustoilla.

Alpit ja etenkin Sveitsi ovat olleet suosikkikohteemme, vaikka olemme kiertäneet laajalti ympäri Eurooppaa.

Grindelwaldiin olemme palanneet uudelleen ja uudelleen. Siellä ei ole koskaan tungosta ja maisemat ovat mitä parhaat.

Ihastuttavan lomailun muistoja ei himmennä edes se, että automme joutui Cannesissa keskellä kirkasta päivää maksullisella parkkialueella kaupungin keskustassa ryöstön kohteeksi. Kun kyselee nyt lapsilta matkojen parhaimmista muistoista, matkailuautoilu nousee ykköseksi.

Maiju was here!

Jossain päin Eurooppaa homma oli karannut käsistä. Tuon paikan ohitimme vähin äänin.

Kaikesta huolimatta tai juuri sen vuoksi voin todeta, että onhan tuo asuntoautomatkailu hieno harrastus, onhan? Kyllä on!

Lähdetäänpä siis Caravan-messuille Lahteen 22.-25.9.2022.

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Itsekin olen vain yhden tuollaisen matkan tehnyt. Tällä hetkellä ei tuollainen matkailu ole oikeastaan ajankohtaista, mutta pitää silti laittaa messut harkintaan. Ajankohta on tosin nyt hieman hankala, mutta perjantai voisi onnistua.

    1. Veikkaan Mikko, että asuntoauto sopisi teidän vaeltelukulttuuriin oikein hyvin. Ehkä on hyvä käydä vähän aistimassa missä caravan-maailma menee nykyisin. Lähdemme kohta katsomaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *