Satumaisen kauniin Islannin parhaat palat

Satumaisen kauniin Islannin parhaat palat aukeavat tästä artikkelistani. Islanti on satujen saari, jossa jokaisen kannattaa käydä vähintään  kerran elämässä.

Teimme vuonna 2017 siellä autoretken, jonka aikana kiersimme saaren 4 päivässä. Meille sattui sikäläisittäin erinomaiset kesäsäät, joten pääsimme nauttimaan ja kuvaamaan sieltä parhaita paloja ja ikuistamaan ne muidenkin katsottavaksi. Tein matkasta koosteen, jonka avulla jokainen voi suunnitella omaa matkaansa.

VINKKI: Varaa  5-7 päivää aikaa ja suunnittele tämän perusteella oma reittisi. Koko ajoreittimme näkyy yllä olevassa kartassa. Päiväkohtaiset reitit ovat alla osana tätä bloggaustani.

(Tämä artikkeli on päivitetty 24.7.2022)

Satumaisen kauniin Islannin parhaat palat

Tein upealta Islannin matkaltamme muutaman matkakertomuksen, joiden avulla muutkin matkailijat saavat hyvän kuvan siitä kuinka satumaisen kauniista maasta on kyse. Toivon, että nämä matkakertomukset luettuasi osaat suunnitella oman matkasi. Jos varaat aikaa esim. viikon, voin kokea vielä paljon muutakin. Mitä muuta sieltä löytyy, niistä saat vinkkiä tämän postaukseni lopussa olevien lainapostausten avulla.

Lähdetäänpä kiertämää saarta. Matkaa kertyy noin 1600 km.

 

Islannin tunnetuin ja ajetuin reitti on Golden Circle

 

Ensimmäisen päivän reitti löytyy tästä alta. Se on osa ylivoimaisesti eniten ajettua reitti, jota kutsutaan nimellä Golden Circle.

Matkakertomukseen pääsee käsiksi klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Siitä aukeaa huikean hieno reitti, jonka parhaisiin paloihin saat tuntuman. Maistuisi varmaan sinullekin?

Islanti – todellinen satujen saari trilogian osa 1: Golden Circle

 

Etelärannikon unohtumattomat maisemat

 

Jos oli 1. päivän reitti lumoava, toinen pisti ehkä vieläkin paremmaksi. Noin 600 km päivässä Islannissa on haastava matka, mutta siitäkin selvittiin. On vaikea kuvitella kauniimpaa, monipuolisempaa ja erilaisuudellaan lumoavampaa autoilureittiä mitä tuo on. Tuolle pätkälle sattui todella upeita vesiputouksia, kauniita sammaloituneta, aavemaisen näköisiä kivipeltoja,  luonnon oma taidenäyttely nimeltä ”basalttikivimuodostelmat” sekä Jökulsárlónin laguuni ym. jäätiköt. Ja miten kaunista voi olla, kun silmänkantamattomiin ulottuvat lupiinipellot kukkivat?

Islanti-trilogian 2. osa: Etelärannikko lumoaa kauneudellaan

 

Pala Alppeja ja hirveän hajuiset Hveririn kiehuvat lähteet ja muuta mukavaa

 

.Olisi luullut, että ”kaikki on nähty” parin päivän aikana, mutta mitä vielä. Yllätyksiä oli luvassa.

Edessä oli yli 500 km ajoa, jonka aikana lähdimme kauniilta vuonoilta, ylitimme paikalliset alpit, ihailimme Islannin pahanhajuisinta, luonnon luomaa taidenäyttelyä, ihastelimme jälleen yhtä putousta, saimme kokea mitä on yrittää kuvata kauniita ”kuumaisemia” miljoonien sääskien valtakunnassa ym. ym.

Varasimme myös 1. kertaa eläissämme hotellin, joka toimi täysin nettitietojen varassa. Meinasimme jäädä maksetun huoneen ulkopuolelle syystä, ettemme olleet älynneet odotella sähköpostia, jossa oli avainkoodi. Kaikista ”ilkeyksistä” huolimatta mahtava, ainakin unohtumaton, kokemus 🙂

Islanti-trilogian 3. osa: pohjoisrannikkoa ihailemassa

 

Reykjavikin parhaat palat puolessa päivässä

 

Olimme jo ahnehtineet lähes saaren ympäri, mutta ajettavaa riitti vielä muutamaksi tunniksi. Edessä oli edelleen kauniita maisemia.

Olimme aikatauluttaneet elämämme niin, että ehdimme katsella rauhassa Islannin pääkaupunkia Reykjavikia. Ratkaisu osoittautui järkeväksi osin siitäkin syystä, että olimme lähes kyllästettyjä kaikella kauniilla ja ihmeellisellä. Jotain rajaa on eläkeläisen vastaanottokyvyllä, sikseen!

Alta aukeaa matkakertomus, jossa esittelen Reykjavikin mielenkiintoisimpia kohteita. Ainakin nuo kohteet kannattaa käydä katsomassa vaikka lentoyhtiö Iceland Airin lanseeraaman suositun  stopoverin aikana.

Reykjavik tutuksi muutamassa tunnissa – Islanti-trilogian jatko-osa

 

 

Tässä vielä muiden bloggaajien näkemyksiä ja kokemuksia Islannista.

Aloitan siellä asuvan Satu Rämön postauksella, joka antaa omat vinkkinsä saarikierrokselle:

Islannin ympäri – arktinen roadtrip

Ja täältä lisää…

Mystinen Islanti – Vesiputouksia, vesisadetta sekä mustahiekkaisia rantoja

Islannin uskomattomat jäätikkölaguunit Jökulsárlón & Fjallsárlón

Reykjavik – Viisi vinkkiä viikonloppulomaan

10 ihanaa Islanti-vinkkiä

Golden circle – Islannin se suosituin kierros ja ekstrana kraaterijärvi

Täältä löytyy useita matkakertomuksia:

Islanti

Mikäli haluat katsella lisää matkablogeja Islannista tms., täältä pari hyvää keinoa:

https://www.blogit.fi/matkailublogit

Laita sinne hakusanaksi ”Islanti” ja vinkkipankki on edessäsi.

Islanti postaukset – Blogit.fi

 

 

 

Comments

  1. Islanti on toki hyvä kohde muutenkin, mutta saattaa sopia tähän ”koronakesäänkin” varsin hyvin. Voisi ajatella, että sinne saattaa pian päästä ja voisi sen ajatella olevan myös verrattain turvallinen kohde. Nähtävää ainakin riittää!

    1. Olitpa hyvinkin kommentoinut Mikko! Johtuu siitä, että laitoin uuden postauksen, johon kerään nämä 10 parasta kohdetta. Anteeksi, että sekoitan sinun ajatteluasi 🙂 Hienoa, että jaksat lueskella. Kävin myös sivuillasi ja olen tällä hetkellä kiinnostunut eritoten Uuden Seelannin postauksistasi. Sinne olemme menossa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.