· · · · · · · ·

Länsi-Välimeren risteilyn ja laivan esittely

Meillä oli mahdollisuus päästä. jälleen kerran, Kristinan risteilylle. Tällä kertaa oli vuorossa kovasti odottamamme Länsi-Välimeren risteily. Aloitamme reitin ja laivan esittelyllä artikkelisarjan, jossa pääsette mukaan mukavalla matkalle. Vierailemme neljässä eri maassa ja kuudessa eri satamassa.

(Osittainen kaupallinen yhteistyö Kristinan kanssa.)

Tämä Länsi-Välimeren risteily on neljän vuoden aikana viides yhteistyömatkamme Kristinan kyydissä. Lukuisat matkakertomuksemme aiemmilta matkoiltamme löytyvät täältä:

Apan ja mammun Kristina-matkat

Länsi-Välimeren risteilyn aikana vierailemme neljässä eri maassa ja kuudessa eri satamassa. Lensimme Finnairin siivin Palma de Mallorcalle, josta risteily alkoi. Ensimmäisen yön ja seuraavan päivän vietimme merellä, jonka jälkeiset 5 satamaa näkyvät tässä:

Risteilyreitti: Palma (Mallorca) – Olbia (Sardinia Italia) – Napoli (Italia) – Piombino (Italia) – Villefranche (Ranska) – Palamós (Espanja) -Palma (Mallorca)

Lähtösatamana Palma de Mallorca

Suuntasimme lentokentältä Palma de Mallorcan keskustaan odottelemaan laivalle pääsyä. Helteinen sää otti meidät vastaan ja pääsimme tekemään kävelylenkin vähintäänkin kuumissa olosuhteissa…

Tällä tarinalla ja katedraalivideoilla oli tarkoitus aloittaa, mutta sitten huomasinkin, että laaja aloitustarina kasvaa entisestään. Päätin, että seuraava artikkeli käsittelee Palma de Mallorcaa ja Sardiniaa, joten Palma saa odottaa.

 

Laivamme maltillisen kokoinen Marella Voyager

Tämänkertainen laivamme oli Marella Cruisesin uusin laiva, alunperin vuonna 1997 rakennettu  Marella Voyager. Tämä Maltan lipun alla seilaava TUI:n laiva aloitti uudistettuna liikennöinnin kesällä 2023.

Alus tarjoaa palveluja laidasta laitaan ja yli kymmenestä ravintolasta/baarista löytyy  jokaiselle jotakin. Ulkoallasalueet, mukavat yleiset tilat ja ystävällinen miehistö sekä rento brittiläinen lomailutunnelma auttavat 1912 matkustajaa vetävällä Marella Voyagerilla nauttimaan matkasta.

Palma de Mallorcan katedraali näkyy kuvan oikeassa laidassa. Matkamme on alkanut.

 

Parvekehytti on ”must” risteilyillä

Muutaman risteilykokemuksen perusteella voimme todeta, että parvekehytti on ”must” risteilyillä.

Harvoin on Sol maistunut niin hyvälle, kuin nyt päästyämme nauttimaan juomia parvekkeellemme kuuman kiertokävelyn jälkeen.

Kun laiva on liikkeellä ja säät suosivat, paras paikka on oma parveke. Mikäpä on mukavampaa kuin lueskella parvekkeella lämpimässä säässä musiikkia kuunnellen? Niinpä!

Tämän videon avulla pääsette näkemään millaisessa hytissä vietimme tämän risteilyviikon. Ei Askompaa!

Tämä oli 1. kerta, kun parvekkeellamme oli myös riippukeinu. Siinä tuli levätyksi ja luetuksi melko paljon. Hyvä lisä!
Mammun intohimona ovat ristiranat ja sudoku. Hyvä ympäristö nauttia niistä.

Joka ilta illallisen jälkeen meitä odotti jokin eläinhahmo kera suklaasilmien sekä seuraavan päivän ohjelma.
Hauskojahan nämä eläinhahmot ovat. Tämä pyyhepingviini pääsi myös parvekevahdiksi.
Näkymä parvekkeeltamme.

 

Kierros Marella Voyager -laivalla

 

Matkanjohtajamme Teija Aartola-Jalonen oli järjestänyt meille Marella Voyager -laivan esittelykierroksen. Tässä muutamia tuokiokuvia tuolta kävelyltä.

Kohtasimme Teijan käskynjakotilaisuuksissa (lue infotilaisuuksissa) päivittäin ennen illallista kuulemassa seuraavan päivän ohjelmasta.
Ravintoloita laivassa on toistakymmentä, joten piilopaikoista ei ollut puutetta. Jokaiselle löytyi jotakin.

Tottakai risteilyaluksella pitää olla Casino.
Ja mitäpä olisi risteilyalus ilman suomalaista saunaa loistonäkymillä. Kelpaisi varmaan sinullekin 🙂
Spa-osastoon kuuluu saunan, hoitojen ym. lisäksi luonnollisesti lepotila merinäkymineen.
Pakohuone taitaa olla ainakin lasten, nuorten ja nuortenmielisteen suosikkeja.
Laivassa oli pari elokuvaesitystä päivittäin vapaasti kaikkien nautittavissa.
Parvekkeestamme johtuen tämä alue jäi meiltä kokonaan testaamatta. Brittejä kyllä riitti meidän 19 suomalaisen lisäksi.
Ohjelmaa laivalla oli paljon, mm. vesijumppaa ym. ohjattuja liikuntajuttuja.
Ash päätti esittelykierroksen talvipuutarhaan, josta sai all inclusiveen kuuluvia juomia ja pikkupurtavia lähes koko päivän ajan.

 

Hyvästä ruoasta ja ravintoloistaan risteily tunnetaan

 

Vaikka emme ole mitään risteilyjen suurkuluttajia, olemme tulleet siihen johtopäätökseen, että ruoan laatuerot vaihtelevat . Ylivoimaisesti paras ruoka oli ensimmäiselle Kristina-risteilyllämme Tonavalla. Siellä keittiömestari(t) osasivat todella asiansa ja lopputulos oli erinomainen.

Kristina Cruisesin jokilaivaristeily Tonavalla Swiss Diamondin kyydissä

On ymmärrettävää, että suurissa risteilyaluksissa on vaikeaa päästä samaan tasoon kuin pienissä jokilaivoissa. Silti illalliset ovat aina yhtä juhlaa, kun palvelu pelaa, ruoan esille pano ja ympäristö ovat kauniita. Niin tälläkin kertaa.

Team Transit syntyi Tonavan risteilyllä keväällä 2019. Olemme kokoontuneet sen jälkeen muutaman kerran vuodessa eri puolilla Suomea Varsinais-Suomesta Lappiin ja sillä välillä. Tämä oli myös kolmas yhteinen risteilymme. Vanhoillakin päivillä voi löytää uusia ystäviä!

Yhtenä iltana oli toive pukeutua vähän paremmin ja sen huomasi myös meidän porukassa.

Tällainen heittäytyminen saa aina matkustajilta positiivisen palautteen. Tuokin tarjoilija nautti saadessaan olla huomion keskipisteenä kiitosten kera.

Kuten kuvista voitte päätellä, silmillä ruokia voi mieluusti nauttia, mutta jos liha on aina sitkeää ja kala turskaa, niin kyllästyspiste tulee aika nopeasti vastaan.

Lopputulos oli, että päivän tärkeimmäksi ateriaksi tulivat lounassalaatit, jotka kukin sai koota makunsa mukaan.

Näillä suurenpien laivojen risteilyillä näkyy olevan tapana, että yhtenä iltana on barbecue-illalliseen.

Kokkien kunniaksi täytyy sanoa, että siellä sai parhaat lihat koko viikon aikana vaikka valitettavasti ei-riittävän-kuumina.  Ehtivät vähän jäähtyä mokomat.
Jonot olivat melkoiset grilli-illallisella. Onneksi meillä oli lupa odottaa.
Matkanjohtajamme Teija piti meistä huolta monella tavalla. Hän oli käynyt kansainvälisellä retkellä Espanjassa läheisellä riisiviljelmällä ja ostanut sieltä riisiviinaa/-likööriä. Niinpä hän kutsui suomalaiset vierailulle hyttiinsä ja saimme maistiaiset. Hieno ele, Teija. Kiitos!

 

Iltashowt olivat päivän kohokohtia

 

Laivan monipuolisen ohjelman tasollisesti parasta antia olivat iltashowt. Laadukas iltaohjelma kokosi kerran päivässä salin täyteen väkeä. Broadway- ym. showt vaihtuivat joka ilta ja ajoittain pääsimme kuulemaan parhaimmillaan maailman luokan esityksiä, joista huippuna Helen Ward-Jacksonin ”Adele Tribute”. Näin vanhemmalle matkaajalle olisi pienempikin musiikin volyymi riittänyt 😉 Mutta nuorempi väki taisi nauttia sitäkin enemmän.

Näillä taiteilijoilla oli monta showta. Tanssi sujui, mutta laulussa oli ajoittain toivomiseen varaa. Hienoja esityksiä silti.
Puvustus ja valaistus kelpasivat.
Uskomattoman hyvä Helen Ward-Jackson esitti Adelen musiikkia ja hyvin esittikin.

 

Laivalla esiintyi joka ilta samaan aikaan esiintyjiä useissa ravintoloissa. Oma suosikkimme oli tämä:

Waves Duo Brasiliasta esitti kauniisti ja taidokkaasti monipuolista miellyttävää musiikkia ja volyymitkin olivat kohdallaan.

Tästä voit kuunnella ja katsoa toivekappaleemme:

 

Yhteysaluksella kohti Monacoa

Satamat olivat tällä kertaa sellaisia, että tarvitsimme yhteysalusten kyytiä ainoastaan Ranskassa päästäksemme Villefranchen satamassa odottavaan bussiin. Sieltä lähdimme kohti Monacoa, josta ilmestyy erillinen matkakertomus myöhemmin.

Ei tuntunut Reimaa harmittavan ylimääräinen laivakyyti. Se on asennekysymys, tuokin.

Kohtuullisen kätevästihän siirtymät onnistuivat kahdella yhteysaluksella, mutta paljon kätevämpää on, kun voi kävellä suoraan satamaan. Osittain niissä oli vielä odottamassa shuttle-kuljetus, joka hankaloitti asiaa.

Tämä laukkushow matkan loputtua on aina mielenkiintoinen, hyvin organisoitu prosessi.

Että oliko meillä hauskaa? Mieti sitä!

 

Artikkelisarja Länsi-Välimeren risteilystä on tulossa

 

Tässä etkot, mutta varsinainen artikkelisarja Länsi-Välimeren risteilystä on tulossa.  Kuten tämän artikkelin alusta käy ilmi, reittimme oli Palma (Mallorca) – Olbia (Sardinia Italia) – Napoli (Italia) – Piombino (Italia) – Villefranche (Ranska) – Palamós (Espanja) -Palma (Mallorca).

Tulen esittelemään jokaisesta kohteesta jotain painopisteen ollessa erillisissä retkissä, joiden kohteet olivat Pompeji, Pisa ja Monaco. Jotain kirjoittelen myös muista kohteista, joten näillä mennään.

Pysy siis kanavalla.

 

Lähde risteilylle!

Jos etsit itsellesi risteilyä, katso vaihtoehtoja täältä:

TILAA KRISTINAN RISTEILY TÄSTÄ!

Oma suosikkimme on tämä:

Kristina Cruisesin jokilaivaristeily Tonavalla oli huippukokemus

Kaikki yhteistyökumppanimme Kristinan myynnissä olevat Tonavan risteilyt löydät TÄMÄN LINKIN kautta.

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Varsin kivalta kuulostava reitti, ja kiinnostavilta kuulostavat myös päiväretket. Myös laiva vaikuttaa ihan mukavalta ja olen samaa mieltä, että parvekkeellinen hytti tosiaan on tärkeä. Harmi, että ruoka ei ollut aivan täydellistä, mutta onneksi ei sentään nälässä tarvinnut olla…

    1. Niinpä Mikko! Retket olivat kivoja ja juttua tulee, kun appa ehtii kirjoittamaan 😉 Tuo ruoka-asia on toki syöjän suussa. Makutottumuksemme ovat erilaisia eikä tuonkaan laivan ruokia sovi moittia. Hyviäkin makuja löytyi. Se on vaan niin, että kun on tottunut johonkin laatuun, tavallinen ei tunnu enää miltään 😉 Se Tonavan risteily vaan loi jonkin liian hyvän kriteeristön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *