· · · · ·

Itä-Kreeta – vilkaisu Agios Nikolaoksen seudulle ja hyvä hotellisuositus

Kiertomatkailumme Itä-Kreetalla jatkuu. Vilkaisemme hieman Agios Nikolaoksen seutua ja käymme tutustumassa hinta-laatusuhteeltaan hyvässä hotellissa. Sen vieressä on myös yksi alueen parhaista varpaistelurannoista vaikka mikään niistä ei meitä kovin innostanutkaan. Olemme kaiketi tulleet liian vaativaisiksi.

Edellinen matkakertomuksemme, jolla tämä artikkeli on suora jatko, löytyy täältä:

Lentoyhtiö Norwegianilla suorat lennot 21 kohteeseen Helsingistä

Meillä oli alunperin ajatuksena ajella ihan saaren itäisimpään osaan Siteían rantalomakohteeseen sekä itärannikon  palmurannalla, mutta keskustelu paikallisen asukkaan kanssa hotellissamme sai ajatuksemme muuttumaan. Aikaa olisi kulunut tuolla reissulla  niin paljon, että ajatuksemme käydä jälleen kerran länsirannikolla suosikkikohteessamme Elafonisi Beachille olisi saattanut jäädä väliin.

Halusimme käydä vilkaisemassa millaisia varpaistelurantoja Agios Nikolaoksen alueella on tarjolla.

Aivan reittimme varrelle osui houkuttelevan näköinen Almyros Beach, joten piipahdimme vilkaisemassa sen.
Turhan kuumaksi äitynyt helle hääti meidät melko nopeasti takaisin autoon. Tuossa vaiheessa alkoi tuntua siltä, että Kreeta ei ole meidän paikkamme kesällä. On nii hikiki!

 

Lazar Lux Ammoudara on kelpo hotelli 

 

Olimme korvamerkanneet Lazar Lux Ammoudara -hotellin mahdolliseksi yöpymispaikaksemme seuraavaksi yöksi. Halusimme kuitenkin käydä vilkaisemassa onko se niin kiva miltä netissä näytti. Ja olihan se. Meidän ei tarvinnut kauaa neuvotella, kun olimme päässeet sopuun hinnasta. Saimme vielä puhutuksi huoneluokan korotuksenkin sen jälkeen, kun ystävällinen vastaanottovirkailija oli antanut meidän käydä vilkaisemassa paria huoneistoa. Sen kierroksen jälkeen ei ollut mitään syytä jättää tarjousta väliin.

Lazar Lux on upouusi hotellin parin sadan metrin päässä rannasta.

Tyylikäs matto toivotti meidät tervetulleeksi sviittiimme. Kuva puhukoon puolestamme.

Valtavan kokoinen parveke kruunasi kokonaisuuden.

Tyylikkyys on avainsana tuossa hotellissa.

Lisää hotellista voit katsella täältä:

Itse leivotut leivonnaiset olivat ainakin keittiöhenkilökunnan ylpeys.

Aamiaispuitteet olivat meillekin mieleiset.

Henkilökunta esitteli ylpeänä aamiaista:

Tässä vielä hotellin virallinen esittelyvideo:

Miellyttävä varpaisteluranta kruunasi kokemuksen

Koska olemme varpaistelun ystäviä, miellyttävä varpaisteluranta kruunasi kokemuksemme. Kävimme siellä kävelemässä paljain jaloin aamuin illoin.

 

Agios Nikolaos pikakelauksena

 

Agios Nikolaos tunnetaan alueen keskuksena, joten halusimme käydä katsomassa sen vähintäänkin pikakelauksena.

Agios Nikolaos on siinä mielessä poikkeava rantakaupunki, että sieltä löytyy jopa ”järvi”, joka tosin on merenlahti.
Agios Nikolaoksen sataman vieressä on pieni hiekkaranta, joten siitä syntynee käsitys rantakaupungista. Tämä ranta on yllä olevassa kartassa kohdassa ”You are here”.

Ei kaupunkivierailua ilman kirkkokäyntiä.

Tämän Agios Nikolaoksen vanhassa kaupungissa sijaitsevan patsaan takaa aukeaa ”järvi”.

Syystä tai toisesta kuvien otot olivat tällä kertaa vähissä ja valitsin tallennusmuodoksi videoinnin. Niinpä lisää Agios Nikolaoksen tunnelmia pääsee aistimaan tämän videon kautta:

Vuorokauden visiitti Agios Nikolaoksen maisemiin riitti tällä kertaa ja oli aika lähteä kohti seuraavan yön majapaikkaa. Sen olimme valinneet Kreetan eräältä suosituimmalta alueelta eli Plataniaksesta.

Matkan varrella oli pakko pysähtyä kuvaamaan kauniita rantamaisemia.

 

Koska toteutimme tämän matkamme yhteistyössä Norwegianin kanssa, laitan tämän pätkän luettavaksenne. Jos etsit edullisia suoria lentoja Eurooppaan, katso löytyisikö täältä:

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Kreeta on ihana saari ja monesti siellä tullut käytyä. Toki aina oltu Hanian ja Plataniaksen alueella, seuraavalla kerralla olisi tarkoitus tuonne Agios Nikolaoksen seudulle. Kauniita maisemia ootte ikuistaneet! 🙂

    1. Kiitos palautteesta, Virpi! Kannattaa tuolla itäpuolella käydä, mutta valitettavasti omat kokemuksemme siitä eivät olleet niin hyviä kuin länsiosassa. Ehkä meiltä jäi jotain näkemättä. Kertoile sitten omia kokemuksiasi.

  2. Todella viihtyisän hotellin olette taas löytäneet. Ja aivan kuten Virpi tuossa yllä totesi, kauniita maisemia olette onnistuneet ikuistamaan. Saa nähdä, koska mekin suunnataan ensimmäistä kertaa Kreikkaan.

    1. Kreikkaan ja Kreetalle kannattaa mennä, mutta ei kesällä! Teimme 1. ja viimeisen Kreetan reissumme keskikesällä. Aivan liian kuumaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *